ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ

• 155 058
  • 795
  •   1
Отговори
# 480
Скуки, стискам ти палци! И аз съм съгласна, че ние с ПКЯ имаме повишени нива на ЛХ обаче аз нямам на всички тестове 2 чертичка. Само една е и когато е пика тогава стават вече 2. Поне досега беше така.
Да ви попитам момичета колко време трябва да пиете метфогаммата? И имате ли някакви отзиви за нея? Помага ли да се изчистят кистите?

# 481
skuki, това е строго индивидуално! Peace При някои има завишено лх, при други - не. Разбира се кофато е завишено, няма смисъл да се ползват тестове, защото тогава ще има положителен резултат през целия месец. Така беше при мен като ми установиха спкя. Но сега лх ми е в норма и имам втора чертичка в три дни - в двата дни преди пика на лх е по-бледа, а на третия ден е много ярка като на следващия вече я няма. При теб лх как е?

# 482
ами изследвах лх на 3-ти ден, беше съвсем малко над долната граница, мисля че долната граница беше 90, а моя лх беше 95, така че би трябвало да нямам много високи стойности. При мен винаги едната чертичка на обу теста е по-бледа, но не стана ярка, поне този месец Sad но аз мисля че овулация има през месец, само от десния яйчник. Сега като мине и този месец, ще видим дали теорията ми ще се потвърди.

По отношение на метфогамата, аз съм съм много доволна от лечението, при мен е съчетано и с л-тироксин, защото съм с хашимото. След 15 г. мъки и три неуспешни стимулации, се установи че имам хашимото и откакто вкараха хормоните на щитовидната жлеза в норма, имам ову. Така че при мен действа, само че когато времето е много горещо, ми ставаше лошо, защото ми падаше кръвната захар. Сега вече отново всичко е ок.

Момичета, благодаря ви че пишете  Hug

# 483
При мен от Сиофор 850 3 по 1 за половин година свалих 6-7 килограма и яйчниците ми се изчистиха от многобройните кистички!  Peace Трябва постоянство и внимание към това с което се храним! И умерено движение!!! newsm39

# 484
 sunny:*kiss,

извинявай за въпроса, но ако не те притеснява може ли да ми кажеш колко тежиш? На мен ми изписаха метфоргама от 500 мг. За храненето и умерената активност съм напълно съгласна  Peace а имаш ли овулация, след приема на сифор?

# 485
Между другото и на мен една лекарка ми беше казала,че колкото повече излишни кг има тялото,толкова по-склонно е към образуване на кистички ( става въпрос когато по принцип яйчниците са полокистозни )  Peace
На мен пък ми изписаха Сиофор 1000 мг., но като цяло не ми повлияват на кг-те,тоест съм си все още дунда  Mr. Green
От миналия месец си самопредписах Инофолик в комбинация със Сиофора.Искам да ви кажа,че просто ми дойде точно на датата,което освен с хормонални таблетки,с друго не съм постигала.Може и да е от чая с невен и бял равнец,който пия,не знам,важното е,че имах цикъл.
Дали съм имала овулация обаче,не знам... Rolling Eyes

# 486
Между другото и на мен една лекарка ми беше казала,че колкото повече излишни кг има тялото,толкова по-склонно е към образуване на кистички ( става въпрос когато по принцип яйчниците са полокистозни )  Peace
На мен пък ми изписаха Сиофор 1000 мг., но като цяло не ми повлияват на кг-те,тоест съм си все още дунда  Mr. Green
От миналия месец си самопредписах Инофолик в комбинация със Сиофора.Искам да ви кажа,че просто ми дойде точно на датата,което освен с хормонални таблетки,с друго не съм постигала.Може и да е от чая с невен и бял равнец,който пия,не знам,важното е,че имах цикъл.
Дали съм имала овулация обаче,не знам... Rolling Eyes

почвай да мериш базална температура Simple Smile а иначе и аз пия инфолик

# 487
Ами трябва,да.Доколкото знам - сутрин още преди ставане и дори преди размърдване  Mr. Green
Тази същата докторка ми беше казала,че когато ти дойде цикъла и имаш напрежение в гърдите,това означава,че през този цикъл си имала овулация.
За съжаление,цикъла ми дойде точно,но напрежение в гърдите нямах изобщо.

# 488

извинявай за въпроса, но ако не те притеснява може ли да ми кажеш колко тежиш? На мен ми изписаха метфоргама от 500 мг. За храненето и умерената активност съм напълно съгласна  Peace а имаш ли овулация, след приема на сифор?

Не ме притеснява,споко!  Simple Smile Висока съм 172 см и преди да почна сиофора бях към 70 кг,които качих за около 7-8 месеца.След около 4 месеца прием мисля ,че се появи овулацията,а след 6-7 месеца вече си бях 62 кг. Crazy

# 489

Не ме притеснява,споко!  Simple Smile Висока съм 172 см и преди да почна сиофора бях към 70 кг,които качих за около 7-8 месеца.След около 4 месеца прием мисля ,че се появи овулацията,а след 6-7 месеца вече си бях 62 кг. Crazy

значи изглеждаме по еднакъв начин Simple Smile аз съм сега 72 и съм висока 173 см. Simple Smile

# 490
Браво момичета, радвам се, че имате полза!
Моят цикъл винаги е бил точен, а пък за килограмите имах излишни, но ги смъкнах. като правих детоксикации и си спазвам определен хр. режим. Овулация също си имах, тъй като си меря температурата и тестове и на лекар за проследяване ходих няколко месеца и вс беше наред. Това, което ми направи впечатление, когато започнах метфогамата 500 (3х1) е, че имам болки 1-я ден от цикъла и овулацията ми се измести напред и цикълът ми стана по кратък. Преди беше 28дена, а сега е 25. И сякаш като течение е по-малко отпреди. Аз съм на лекар октомври и тогава ще направя пак някои хормони да видим дали ще съм се повлияла от хапчетата.

# 491
Аз също пих Сиофор половин година (плюс Инофолик и Дуфастон една година), преди да се зачене бебчо - килограми така и не свалих, но сигурно е повлияло овулацията  Simple Smile

# 492
Скуки, съвет от мен - запаси се с много евтини тестове от интернет и започваш на 10ти ден, като тестваш вечер най-добре между 20-24 часа след като поне 2-3 часа не си ходила до 00 и не си пила повече от 1 чаша течности. И така тестваш всяка вечер. По якое време се появява бледа черта, която става все по-ясна, после става еднакво ярка и след това още 1-2-3 макс. дни изчезва напълно. Тестваш още 2 дни и спираш. След 1 седмица правиш пак тест - това е за цел да се проконтролира, че лх не е останало високо. Ако имаш бледа черта, на следващия ден пак тестваш. Малко преди мц лх леко се повишава, но за 1-2 дни, обикновенно до седмица мц идва. При мен този метод подейства чудесно. Правих така 3 месеца по съвет на доки. Сега знам, че тествам от 14-18 ден и в този период овуто идва и си отива. Така знам и кога ще ми дойде с голяма точност, което е голяма удобство за мен, защото преди със седмици чаках кога ще ми дойде... Rolling Eyes

# 493
Момичета, как пиете инофолика newsm78 Едно или две прахчета?

# 494
Здравейте!

Аз съм със съмнение за поликистоза, не доказана за момента. Чета, че пиете Сиофор за колко време ви го предписаха? И на база на какви изследвания? Благодаря. Peace

Общи условия

Активация на акаунт