Майчета за февруари в нова темичка събрани

• 22 834
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
Лелееее, днес бях на консултация. Споменах на моята гинеколожка за генетичните изследвания в Майчин дом , та като ми се развика тая жена, като започна да ми се кара. Нямало нужда да си давам парите напразно,та аз съм нямала и 30г. било безмислено, изобщо с две  думи да не съм си давала парите напразно. Вие какво бихте ме посъветвали?  newsm78

# 121
  • Стара Загора
Вили,стискам палци всичко да е наред с бебчето и да се развива нормално  Praynig Praynig Praynig
Толо,не ти ли се гади от този утрогестан като го пиеш?  newsm78Док каза,че имал такива странични ефекти ,пък и в указанието го пише.

# 122
Carbo и моя мъж не умира от желание да ходи на прегледите с мен! А не че не се радва и хвали на ляво и дясно! Даже започна да се заглежда по играчки - ама майче, защото на него му се играе Laughing
И аз не съм забременяла планирано, но чакаме бебчето с нетърпение!
Терминът ми е на 18.02.
Лко бременеене на всички февруарски майки Hug

# 123
  • София/Овча купел 2
zabche,аз пиех Утрогестан при първата си бременност,но не ми се е гадило.Зависи си от организма.
На мен моята лекарка ми каза за морфологията,че няма смисъл.Всеки месец точно за това се гледало на ехограф,за да се следи развитието на бебето.Аз и се доверявам напълно.

# 124
  • Пловдив
  може ли някой да ми каже как се добавят големите картинки javascript: void(0);
Praynig

Благодаря предварително
Виж тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0
За генетичните изследвания - аз бих те посъветвала да послушаш докторката си. Не се подлагай на ненужни вълнения.
При мен всичко е наред, като изключим някакъв огромен апетит който ми се появи последните дни. Открих че когато не съм гладна не ми повръща толкова и сега дъвча постоянно.
С интерес прочетох разказите на мамите в чужбина. Моята първа бременност до 4 месец ми я следиха в ЮАР, като се знае че те във всичко копират САЩ чак се чудя как с моите мижави осигуровки ме гледаха всеки път на ехограф, явно все пак си има разлика.
ioli, разказа ти наистина е интересен, но се изненадвам че говориш за стерилни игли и спринцовки в БГ. Аз съм наследствена анемия таласемия и по тоя повод ми взимат кръв за изследвания минимум 2-3 пъти в годината. По мои спомени поне 10 години все с игли за еднократна употреба се работи в БГ. Това го казвам не за да се конфронтирам с някой, а за успокоение на тези които ще ни изследват в БГ.
Поздрави на всички   bouquet

# 125
  • Sofia
Здравейте,февруарски майчета,
ама много сте бързи Simple Smile Нямах нет 2-3 дни и темата станала вече 7 страници....
Много ми се иска да споделя с вас приятните си емоции от днес. Ходих на лекар и ми беше мнооого притеснено, тъй като миналата година в същата седмица загубих бебчето си. А днес видях на екрана един акробат, който се премята и маха усилено с ръце и крака Simple Smile Чувството беше....вълшебно! Знам, че вие най-добре ще ме разберете и ще усетите какво ми е отвътре. Пожелавам на всички ни повече такива усещания!:)
Имам и един въпрос - днес като питах лекарката ми за феталната морфология, която се прави в 11-13 седмица, тя ми каза, че било излишно на този етап и нищо повече не се виждало от ехографа, на който тя ме гледа. По-добре било да отида направо на тази по-късната (към 5 месец мисля). Вие какво смятате да правите? И някой може ли да ми каже координати на д-р Марков,че имам един телефон, но там никой по никое време не вдига.
Желая ви хубава вечер!  Hug

# 126
ioli, интересен разказ. Ще ми е интересно да прочета  и други неща за живота при вас. Моля, разкажи какво ти е правило голямо впечатление в началото, как свикна да носиш забрадка, трябва ли да я носиш в къщи – ей такива неща, въобще каквото ти дойде на ум.

За стриите – Толо го е казала много добре – всичко зависи типа кожа. С мазане или не – ако сме предразположени – ще се появят, ако не – няма. Аз се мазах с обикновен балсам за тяло с еластин, нямам нито една стрия, а като си говорих с майка се оказа, че й тя няма.

Deskata, как си? Успяваш ли да почиваш покрай  малкия юнак?

Villi, стискам палци!!!!  Praynig Силно се надявам всичко е наред!!!!

niunia , дано и при теб отшумят по-скоро неприятностите. Важното е, че бебче е добре. Как е бъдещата кака при баба и дядо? Вярно, като са около нас понякога дотежават, но пък като ги няма май по-зле?

Майчета, личат ли ви коремчетата?  Бях чела, че при втора бременност  проличават по-рано и при мен наистина е така. Не е нещо фрапиращо, но ако се загледаш си личи. Няма го вече плоския корем  Laughing

Тук фетална морфология се прави в 20-та г.с.

# 127
  • Стара Загора
ДОбро утро мацки!
Добре дошли на новите мами!Леко бременеене ви пожелавам  Hug
Руми,на мен малко ми личи коремчето,съвсем малко  Peace
cutesmallcat,радвам се за теб.СТрахотно е чувството да си видиш акробатчето  Hug
Моя мъж не иска да идва на прегледите,но като стане по-голям бебо ще го замъкна на сила -убедена съм ,че ще му стане много хубаво.Много искаше бебе милия,ама мрази лекарските кабинети и стъпва в тях в крайни случаи  Crazy Peace

# 128
Добро утро! Много е хубаво, че сме много и все повече да се увеличаваме! Добре дошли на новите мацки! И всички да останем тук!

За изследванията - май бях споделила някъде в старите ни темички.В Германия лекарката ми по план (те нали са плановици) е предвидила между 9 и 12 седмица скрийнинг за Даун-синдром,който включва ехографско изследване на костиците на носа и гръбнака (дали е нормално развитието за седмиците,в които сме) плюс кръвно изследване (по стойностите на К.Х.Николаидес). В БГ ми казаха,че ехоизследването се прави между 13 и 16 седмица, а това кръвно изследване щяло да го има в БГ от догодина Cry Тука правели биохимичен скрийнинг в 13-14 седмица. Аз се разбрах с лекарката да направим ехото в края на 12 седмица, за да съм на ръба между двата подхода (немски и български) и ако има съмнения за нещо ( Praynig да няма нужда) да се правят и по-сложни изследвания. По принцип, ако не си наследствено обременен, е рядкост.Моля се при никоя от нас да не се налага и бебчетата ни да са добре!

Хубавото е,че дойдох подготвена, това малко дразни тукашните лекари, но какво да правя....така поне не смеят много-много да ме баламосват...надявам се! Оказва се, че те предлагат в повечето случаи изследвания, които са масовите, а не информират за новостите,които бъдещите майки биха искали да знаят и по желание да направят.

Не се притеснявайте да питате лекарите си за всичко! Дори понякога да звучим непрофесионално, все пак не сме лекарите ние, информираността в повечето случаи е важен фактор всичко да е ок!

Приятен ден и се радвайте на леката прохлада навън! Няма да е за дълго! Wink

# 129
Привет на ранобудните Laughing,

Linkata За иглите в БГ, на мен в 22 поликлиника в София са ми взимали кръв няколко пъти, в една доста мърлява лаборатория, и там не видях да ползват игли за еднократна употреба, бяха стерилизирани едни, странни със шишенца на края.

Rumyana - по принцип, вкъщи иранките си ходят както си искат облечени и без забрадки. Аз съм женена за българин, така че, нося забрадка само навън, и даже нося една риза от индийските магазини в СФ, оранжева, малко под дупето, и понеже съм едра 174 и голяяяма, и се виждам от 100 км и всички ме зяпат. Тук жените са дребничка, масата са около 155-60. И като съм и русолява и бяла, и познай, лепят ми се яко, винаги се намира някоя лелка, да ми обясни колко съм хубава, ама не трябва да ям, щото съм дебела, и аз падам от смях.
Иначе са доста лицемерно племе. Уж са религиозни, не пият, по жени/мъже не ходят...А тук най -разпространената операция е възстановяване на химена, освен това пият, особено ако им е аванта....Разказвали са ми колеги, че тук се правят много частни партита и по разни приеми по посолствата, най-разголените жени са Иранките, с едни тоалети , деколтета, страшна работа. Жените са много развратни, и нахални, и преследват мъжете, моя нали си е хубавец, ако знаете как го зяпат, нахално, уж случайно им пада шала, абе страшно е...
Имат едни град, религиозен център, в който е разрешен брака за 1 ден, от изгрев до залез, мъжа си плаща, и после вече няма женааа. На това в БГ му се вика проституция...
Много чисто на всякъде, имат много хубави паркове, има търговски улици, улица на куфарите, на обувките, на парфюмите, на ТВта, на какво ли не, интересно е.
Тук има малко снимки: http://picasaweb.google.com/elitsa79

Май се отплеснах Embarassed

# 130
Cutesmallcat,извинявай,ама това,което казва твоята докторка е абсурдно.Естествено че на нейния ехограф не може да се види нищо повече.Апаратури за фетална морфология има само няколко и то не само заради цената им,предполагам.Изисква се допълнително обучение и квалификация за това изследване.Аз лично знам само за трима доктори,които провеждат изследването.Като отидеш при Марков,например,ще разбереш какво имам предвид.Това му е сайта www.mc-markovs.com,тел.02/946 07 95 след 14.00 и 0899 130550,но по случайност знам,че от днес до понеделник няма да е в София.Другото място е 14 поликлиника,център по ранна диагностика и фетална медицина,др.Янкова-тел.02/9533676 и 0895 770 717, www.fetalmedicine.com и www.zarodish.com.И последно Мед.център "Фемина",др.Димитрова,виж им сайта.Доста подробна станах,но малко се възмутих,че вместо да ви насочват към тези изследвания,докторите ви отклоняват от тях(визирам и niunia).Защото какво значи "излишни"?По тази логика и кръвните изследвания са излишни.

# 131
Ioli,много интересно ми стана.На мен по принцип и книги за мюсюлманските страни са ми много увлекателни.Наскоро прочетох "Ловецът на хвърчила" и "Хиляда сияйни слънца" на Халед Хосейни.Действието се развива в Афганистан и това са две изключително въздействащи книги.
По въпроса със спринцовките тук направо ме изумяваш.Сигурна съм,че подобно нещо няма.Не казвам,разбира се,че си измисляш,но поне от 20 години се използват еднократни игли и спринцовки. Peace

# 132
Ех девойки,

Отидете в 22 Поликлиника и ще видите, септември месец ме дупчиха няколко пъти там.
Затова сега с облекчение си отдъхнах като си видях изследванията, няма спин, хеп Б...

Пожелайте ми успех, отивам да си купувам манта, че съм само с едничка, и ако ми се скъса, няма с какво да ходя по улиците....

# 133
  • София
Добро утро и браво за многото писаници Simple Smile

Но поради това че не можах да запомня коя какво е писала Simple Smile
Само ще пожелая:
добре дошли на новите мами Simple Smile
късмет и добри новини на останалите мами

и... хубав ден на всички Simple Smile

Аз тъкмо да се похваля, че нямам гадене и то стана ужас... по цял ден нищо ми няма - даже сутрин може и да забравя че съм бременна... но тръгна ли си от работа и се започва.. снощи едвам съм заспала...
И много интересно коремчето ми май започва да си личи, макар че хем още е рано, хем съм си -3кг...
Болки слава богу май нямам.. но на мен прага на чувствителност ми е малко по-висок Simple Smile

Вчера получих нещо като предложение за брак  newsm78:
пътуваме си в трамвая и аз му викам на таткото: искам преди да отидем на почивка да мина през някой доктор, той: аз си мислех, все пак да подпишем, че да ползваш моето допълнително здравно осигуряване;
Тъпня Simple Smile

та това е от мен за сега... толкова ми се спи, че и днес просто ще постоя в офиса, а на края на месеца ще ми платят  hahaha

# 134
Привет и от мен,мили мами!

Аз все още нямам апетит.Плодове не хапвам,отвреме на време нещо богато на мазнини и въхлехидрати EmbarassedНа мен също лекичко ми личи коремчето.Нямам търпение на ходя изпъчена по улиците,та всички да разберат,че нося най-големия дар на света.
carbo,честито!Не е най-романтичния начин да ти направят предложение за брак,но ...  bouquet  bouquet  bouquetИ ти кво? WinkКаза ли ДА ?

Общи условия

Активация на акаунт