Примерна схема за захранване 8

• 57 625
  • 619
  •   1
Отговори
# 345
  • В центъра на моретата
Home raider, видях, че си въвела глутена. С овесени ядки от бебешка каша ли или от овесените ядки от супермаркетите? Аз мисля да накисна овесени ядки за цяла нощ и сутринта да ги сваря и така да ги дам. Има ли нещо смущаващо така, ако се дадат или по-добре да е под формата на каша? Ти на кое хранене ги даваш? Сутрин за закуска или следобяд и кога е най-удачно? 
След глутена смятам сиренето да започвам със сиренето, само се чудя краве ли да е или козе?

# 346
  • София
Косе Босе благодаря ти.  Hug За сега няма някакво притеснение относно реакция от ябълката като предния път с пюрето. Peace Явно наистина така се понася по-лесно. Simple Smile

# 347
  • София
Искам да попитам дали  епроблем,че не давам жълтък?
Давала съм преди 3 месеца 3,4 пъти и от тогава не съм Rolling Eyes
И за месото... никога не меря колко грама слагам в едно ядене и проблем ли е ако изяде повече от нормалното дневно количество?

# 348
  • Варна
zaek, ще си позволя и аз да ти отговоря. Овесени ядки предлагам от седмица, като ги приготвям сама. Някак си ми се струва че са по-вкусни и полезни от тези в готовата каша. Не ги накисвам предварително, а направо ги слагам да се варят, около 10-тина минути. Изцеждам водата, оставям малко с която ги пасирам.

Имам и аз един въпрос - вчера дадох пуешко за първи път, смятам след 10 дни заешко/пилешко. За тези 10 дни, да давам ли всеки ден месо, или да го редувам със зеленчуково? Знам че препоръката е за редуване, но важи ли това и за първите дни на захранването  newsm78

# 349
КОсе- Босе, мама Мечка хиляди благодарности  bouquet  bouquet

# 350
  • Бургас
Alexandra в дните на захранване месото се предлага всеки ден, едва при въведено такова, започва да се редува със зеленчуково пюре до към годинката. След нея се дава месо всеки ден!

Димяни Жълтък започнах да давам след годинката.... и все пак той е високопротеинова храна, която наред с месото и рибата осигурява ежедневната доза, за растежа на нашите деца. Моята препоръка е да даваш......

zaek като гледам възрастта на бебока, май е по-добре да потърсиш козе сирене  newsm78

# 351
  • В центъра на моретата
Благодаря Alexandra  и  Здравка Желязкова!
Също ми минаваше през главата да започна с козе сирине, въпреки, че май е презастаховане. Само не зная доколко е сирине, това, което продават Rolling Eyes.

# 352
Здравейте, благодаря Ви за хубавата темичка и за споделените тревоги Grinning.
Правя опити за захранване от 1 месец, към 9.30-10 хапва зеленчуково пюре максимум 60г, около 18 от 5-6 дни хапва оризова каша до 1 с.л доста разредена. През останалото време е на кърма на поискване.
Имам следното питане мога ли това зеленчуковото пюре да го давам примерно 30г към 9.30 и 30г към обяд, да се разпредели на два приема. Причината е, че освен морков и тиква/тиквички/ другите зеленчуци трудно поема повече от 4-5 лъжички. Не знам дали е правилно да настоявам така , в смисъл той не ми отказва, но си личи че не са му любими и към 5-6 лъжичка взема да гледа настрани и надолу и аз спирам.
П.С Под други зеленчуци имам предвид картоф, зелена чушка и комбинации между картоф,чушка,тиквичка и морков.

Последна редакция: вт, 05 авг 2008, 09:30 от Горско духче

# 353
Искам да попитам с какво е най добре да започна захранването сокче или пюре,и сокчетата от пресни плодовели да са изцедени или от тези на Хип например.Ние сме на 3 месеца и 15 дена  ,а и какъв да е плода или зеленчука за първо даване .Благодаря ви предварително

# 354
  • В центъра на моретата
А кога да достигна до пълната доза глутен чрез овесени ядки. Бебка е на 9 месеца и се чудя дали да карам бавно като започна с половин лъжичка и увеличавам пок с толкова или може и повечко да давам?

# 355
m_a_g_i_vs Има ли причина да искаш да захраниш толкова рано?3 месеца и 15 дена  е твърде малка възраст за захранване според новите препоръки.Но ако все пак си решила: суров плод се дава след 8 навършени месеца - пресните плодове дразнят крехкото детско стомахче.Дава се целия плод не се прецежда твърдата част(без семки и обелка).Прецеден сок от пресен плод  се дава около 1 годишна възраст. най добрият вариант за захранване са зеленчуци (картоф,морков,тиква,тиквичка) или безмлечна каша смесена с кърма или АМ което пие бебето.

# 356
Заек, няколко страници по-напред има отговор на този въпрос. Доколкото си спомням, Косе Босе беше писала, че пълната доза каша от овесени ядки може да се стигне за седмица.

# 357
  • София

Купих ябълкова каша на Милупа. В нея пише, че има царевични стърготини. Означава ли, че наред с кашата въвеждам и царевицата?

Да, царевицата е въведена.
Достатъчно е кашата да се предложи 3-4 пъти.
Няма нужда от захранване с царевица от пюре.
Благодаря ти, Косе Босе.  Hug
Това означавали, че и след 3-4 дена вече мога да дам цяла порция на детето ябълкова каша или да въвеждам пак лъжичка по лъжичка до желаното количество? newsm78

# 358
  • Canada, ON
dama, може да видиш процентното съдържание на новия продукт, в случая царевицата, в цялата каша. Според мен е добре да започнеш с такова количество в което новият продукт е 1-2 лъжички. Примерно ако съдържанието на новия продукт е 10%, то може да започнеш въвеждането с 10-20 лъжички, а не с 1-2.

# 359
  • София
На съдържанието не пише колко са царевичните стърготини, пише колко е ябълката на прах - 5,5 гр./100гр. сухо вещество.

Общи условия

Активация на акаунт