Примерна схема за захранване 8

• 57 531
  • 619
  •   1
Отговори
# 540
И оше нещо
Цитат
Между другото, на почти 6 м. може спокойно да се премине направо към зеленчуково пюре, без да се изреждат останалите сокове.За да се сложи истинско начало на захранването, детенцето трябва да усети, че дъвче и че преглъща твърда субстанция, която е напълно различна от мляко, вода и сок.
Всъщност не бързам със самото захранване, идеята ми е докато има пресни плодове и заленчуци да вкараме малко витамини.
И пак благодаря!

# 541
Днес без да искам (от недоглеждане или какво) въведох маслото. Точно с тези пюрета на Гербер. Само, че малката хапна 2 л. и веднага повърна и аз тогава забелязах, че е с масло, а не някакво масло (примерно рапично). Притесних се и веднага звъннах на педиатърката ни, а тя вика, че най-вероятно е от миризмата му, а не някаква реакция и не би трябвало да прояви реакция към млечния белтък, тъй като тя вече го е опитвало през кърмата.

# 542
  • София
....Притесних се и веднага звъннах на педиатърката ни, а тя вика, че най-вероятно е от миризмата му, а не някаква реакция и не би трябвало да прояви реакция към млечния белтък, тъй като тя вече го е опитвало през кърмата.
Не съм съгласна с педиатърката ти, мисля, че белтъка на кравето мляко (и съответно в маслото) е по-различен белтък от този в кърмата. Нали затова има деца с АБКМ, които обаче сучат без проблем.

# 543
Днес без да искам (от недоглеждане или какво) въведох маслото. Точно с тези пюрета на Гербер. Само, че малката хапна 2 л. и веднага повърна и аз тогава забелязах, че е с масло, а не някакво масло (примерно рапично). Притесних се и веднага звъннах на педиатърката ни, а тя вика, че най-вероятно е от миризмата му, а не някаква реакция и не би трябвало да прояви реакция към млечния белтък, тъй като тя вече го е опитвало през кърмата.
Педиатърът ти е в грешка.На моето дете така му открихме алергия към белтъка на кравето мляко.Исках да дохраня с АМ,тя изяде само 1 лъжичка и повърна 3 пъти.Помислих че е от млякото и взех друго,но от него освен че повърна се обрина около устата.От кърмата никога не е имала проблем,никога не съм спазвала диета без млечни.Просто има по-тежки случаи на АБКМ при които майката трябва да спазва драстична диета и такива случаи като нашия ,в които детето не реагира когато приема белтък чрез кърмата.Не сме имали нито слуз,нито кръв в изпражненията,въпреки че и това се среща при деца с АБКМ.Около 4 месеца след като дадох АМ взех млечна каша на Хумана,дадох 1 лъжичка и се започна с повръщането.И така сега си знам,че трябва да избягвам всичко в което има АМ,сухо мляко,масло.Трудно е,но все пак има пюрета и каши,които да стават и за нас.Трябва повечко четене.Ако искаш пробвай да дадеш пак,дори да не е масло,а млечна каша и ще видиш-ако пак повърне,знаеш какво да правиш-избягване на млечни поне до 1 годинка.

# 544
2) кратка пауза от 30-60 мин., в които стомахчето обработва кърмата
3) дохранване с твърда храна, колкото детенцето иска

И това по колко пъти на ден 2-3?

Първият месец от захранването предлагаш зеленчуковото пюре на обед.Кърмиш и след 60 минути даваш пюрето.Значи веднъж на ден дохранваш с твърда храна.
На вторият месец започваш да даваш и каша следобед.Значи 2 пъти на ден е валидна схемата-кърмене и после твърда храна след 60 минути.
Така процедираш докато не решиш да заместиш  кърменето с твърда храна.Тогава първо ще даваш пюрето и после ще докърмваш докато се достигнат такива количества, че детето после да не иска кърма.Но за това има време -към годинката или когато детето реши.

# 545
И аз мисля, че белтъка в кърмата и този в кравето мляко са съвсем различни. По принцип целият състав на кравето мляко и на кърмата са различни.

# 546
а глюкозата колко време може да се дава? малчо вече 5ти ден е на диета и водата я повръща, та 5ти ден го наливам с глюкоза. педито каза, че не е проблем, но аз се притеснявам   Confused дали не е вредно, все пак е сладка  Rolling Eyes

# 547
Ние сме яли вече млечни каши и АМ е яла. Може наистина да е било от самото пюре. Ще видим като почнем да захранваме с масло и млечни как ще реагира.

# 548
  • София
Дадоха ми домашни плодове (круши, ябълки  и  сини сливи). Мога ли по някакъв начин да ги замразя или изваря. Трябва ли да ги варя или може и сурови.
duhi_puhi, в една тема четох твои постове за пюрета от ябълки, но там ставаше въпрос за захранване и съответно рецептата беше за сваряване на ябълките и след това в бурканчета, които пак се сваряват. А дали може сурови да се замразат?
Косе Босе, има ли изобщо смисъл да се консервират в домашни условия плодове или се губят витамините им?

# 549
Въпросът ми не е точно за тук, но предполагам, че ще можете да ми отговорите. Купих си една решетка, подобна на ветрило за варене на пара, но нещо не ми е съвсем ясно как се ползва. Очаквах да има нещо като дръжка   Embarassed, а така като я гледам не знам точно как да я ползвам. Та може ли някой да каже как става?

# 550
Въпросът ми не е точно за тук, но предполагам, че ще можете да ми отговорите. Купих си една решетка, подобна на ветрило за варене на пара, но нещо не ми е съвсем ясно как се ползва. Очаквах да има нещо като дръжка   Embarassed, а така като я гледам не знам точно как да я ползвам. Та може ли някой да каже как става?
слага се "надупена" на дъното на тенджера със съвсем малко вода. продуктите се редят върху решетката. готви се под капак, за да стане пара

# 551
Благодаря Херлина,
А вие какво приготвяте на пара? В смисъл кое е най-бързо и лесно за приготвяне с този метод?

# 552
duhi_puhi, в една тема четох твои постове за пюрета от ябълки, но там ставаше въпрос за захранване и съответно рецептата беше за сваряване на ябълките и след това в бурканчета, които пак се сваряват. А дали може сурови да се замразат?

Може, може Simple Smile
Аз преди да захраня лятото намлях всичко сурово или леко бланширано и на кубчета във фризера..
Захранвах декември.. И си имах всичко сготвено и приготвено Simple Smile Вадя кубчето, затоплям и давам Simple Smile
Според мен се запазват най-добре витамините като са замразени нещата.. Но ако няма друг вариант - предпочитам домашни консерви пред готови пюрета Simple Smile
Сините сливи ги обели  Peace

# 553
Всичко може да стане на пара, но се редят най-отдолу твърдите зеленчуци - картофи, моркови, целина, цвекло и върху тях по-меките - тиквички,карфиол,зелен боб и т.н. Най-бързо стават по-меките зеленчуци естествено.

# 554
  • София

Може, може Simple Smile
Аз преди да захраня лятото намлях всичко сурово или леко бланширано и на кубчета във фризера..
Захранвах декември.. И си имах всичко сготвено и приготвено Simple Smile Вадя кубчето, затоплям и давам Simple Smile
Според мен се запазват най-добре витамините като са замразени нещата.. Но ако няма друг вариант - предпочитам домашни консерви пред готови пюрета Simple Smile
Сините сливи ги обели  Peace
Колко време да ги бланширам (сливите, ябълките, крушите).  Опиши ми моля те по - подробно технологията, ако не ти представялява трудност. Hug А замразени ли е по- добре или в бурканчета, според теб.

Общи условия

Активация на акаунт