Богат на аромати, пухкав, пълен с плодове и неустоимо вкусен, този десерт ще върви с чаша портокалов ликьор
По основната рецепта, която преписах от едно списание е с пандишпанено тесто и друг крем, който ми идва доста скъп. Ако някой все пак прояви желание за оригинала, ще го напиша, а това е моята импровизация
Кекс от готовите, формичка за кекс, пудинг на доктора - ванилия, едно масло - 125 гр., пудра захар на око - към половин чаена чаша, една малка заквасена сметана, един желатин, ванилия, едно-две киви, 250 гр. ягоди - 10 броя, кайсии - 5,6 бр. май това е. Ааа, и още пудра захар за сметаната, пак на око - колкото обичате да ви е сладко. Така..
Формата за кекс - продълговата я покривате с дом. фолио и нареждате парчетата от кекса - в Метро имаше само Тирамису, иначе предпочитам жълтия без никакви смески.
Разбъркайте пудрата захар с маслото. Направете си пудинга по рецепта и изсипете вътре маслото с пудрата захар. Разбийте сметаната с малко пудра захар и я прибавете към сместта. Желатина си го разтваряте с малко пр. мляко и като е готов/на опаковката пише как/ го изсипвате в крема. Почвате да редите - един пласт тънък от крема, отгоре нареждате кивито, разрязано надлъжно на четири. Сипваме още един слой пълнеж и подлеждаме ягодите по дължината на формата с остричкото нагоре. Покриваме с още един слой и нареждаме кайсиевите половинки. Завършваме с последния слой пълнеж. Отгоре нареждаме, останалите парченца от кекса- на мен не ми стигна за едно парче и сложих бисквити закуска.Покриваме формата с фолио и затискаме с дъска за рязане. Престоява поне три часа , няма начин и после обръщате върху поднос и обелваме фолиото. Приятен апетит.
крема ми дойде малко повече и направих тази импровизация в чаша