Препоръчайте шофьорски курсове

• 173 891
  • 318
  •   1
Отговори
# 105
  • София
НЕ препоръчвам y-maria. Самата Мария прави всичко възможно да те накара да вземаш още часове, да те убеди че не можеш да караш (натискаше ми педали докато карам ooooh! ) После като се убеди че мога и няма да й мине номерът ме пусна на изпит след изщофирани 10 часа по-малко, отколкото си бях платила. Аз нямах против, но не е коректно от нейна страна. Понякога на курмуване идва по домашни чехли и евентуално подаваща се пижама под шлифера. Поне цял един път ме накара да паркирам, нещо което рядко се прави. Също НЕ препоръчвам Стефан в Сухата река (не знам как се казва школата, някъде на Тодорини кукли е). Само бучи и крещи, не може дори "завий наляво" да каже с нормален тон. Също се мъчи да изцоца допълнително пари.

# 106
Горещо НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ ЕТ"Николай Начев" район Младост - лъжец и измамник, караш на лада за (навремето - 2007г) за 150лв такса, вземаш си часовете около 1 година.... Shocked

Сега се записах при "Кати-77" кв. Княжево - изключително доволна, препоръчвам горещо. Може разсрочено плащане, има полигон, вътрешни изпити, много коректни. Колите са горе-долу, леко раздрънкани, но като за учебни е нормално. Препоръчвам инструкторите на Голфа и Мерцедеса  Peace

# 107
Моля да ми препоръчате сериозна фирма за шофьорски курсове, от която сте доволни. По възможност изпитана.
За София става въпрос  Simple Smile

Не знам дали не е късно вече, но мога да ти препоръчам инструктор - Валери Бонев.. и аз и брат ми и да доста приятели минахме през него и сме наистина адски доволни. Това е човек, който веднъж не се е развикал, не е повишил тон или прочие... Мога да ти дам тел. ако искаш, в Орландовци е, той си води и теорията. Simple Smile

# 108
Мацки,да не правя реклама,но моите впечатления са: I DRIVE-иструктори-отлични!Но часовете се взимат бавно и мъчително.Вече 4м. ,а за изпити се чака по 3 седмици  Sad
Днес ме скъсаха на практиката.Ако чакам до другия изпит-поне още 1м.
Търся си някой,при който да мина по-бързо тези 4ч. и да мина по-бързо изпита

Не съм доволна,защото карах 40мин.и бях безгрешна,но все пак ме скъсаха  Rolling Eyes

Вече нямам сили да се боря с нищо.Да ми бяха искали 200 лв.-щях да ги дам и да се приключи.....

Михаил Стоименов и страхотен,кара червено пежо 206 кабрио,но е много зает и бавно вървят нещата

Ако някой иска да ми помогне -на ЛС.

# 109
  • по света
И аз търся само че в района на Младост за допълнителни часове на правоспособен шофьор.Препоръчайте ми,моля само някой спокоен че заради първия ми инструктор така и не карам.

# 110
 Инструктора е много спокоен, никога не повишаваше тон или обиждаше.Изключително търпелив.Може би затова много жени се записват при него.Много хора от други школи също изкарват при него, защото в предишните само са им зимали парите и на нищо не са ги учили.
 Аз взех при него от първия път и листовки и кормуване.

"Хук" ЕООД - Автошкола Георгиеви
 област: София
град: София
тел. номер: 0887 481 116 - Ралица, 0888 227 889 - Кирил

# 111
Аз карах  при Бълг.автомобилен съюз.Целия курс излезе около 550/350+всички задължителни такси/и продължи два месеца и половина.Доволна съм и от инструктора-Пепи!

# 112
Здравейте момичета!Темата е страхотна!Ако някой може да ми препоръча добър инструктор от за опреснителни часове ще съм много Благодарна!!!/от София съм/

# 113
Не се записвайте при ЕТ"НИКОЛАЙ НАЧЕВ"на нищо не учи, само взема парите и е най - големия мошеник  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 114
Някой да е карал курсове тук- Учебен център “Рулан” .
Имат добра оферта
http://www.rulan.eu/

# 115
Бих искала да дам малко информация за Български автомобилен съюз, може да е полезна за тези, които се колебаят дали да се запишат там. Графиците на обучението са нереални, започвайки в началото на февруари, всичко трябваше да приключи на 11 април с явяване на практически изпит пред ДАИ. Това стана на в края на май,а за някои от групата ни - юни. Практическото обучение започна с три седмици закъснение. Обещанията за полигон от 5 до 9 часа са лъжа, никой от групата ни нямаше дори час на полигон. Същото е и с 40-те часа бонус теория , за която тръбят.Няма такава. Самото обучение по теория мога да определя като много добро, но на фона на лошата организация това е нищо. И в крайна сметка ако човек мине два пъти листовките сам, без всякакво обучение е напълно достатъчно.  Виждам, че тук в мненията хвалят инструктора Пепи, мои колеги бяха при него и също са доволни.При мен се сменяха  трима инструктори - от които един беше много добър, но при него имах кормуване само три пъти. Другите двама май очакваха да съм отишла при тях научена. Както и да е обучението приключи, взех вътрешните изпити и теоретичния пред ДАИ. На практическия ме скъсаха. Тъй като бях недоволна като цяло реших 4-те часа да ги взема в друга школа. От БАС ми поискаха по 50 лева за удостоверения за завършено обучение. Това са две хартийки, които дават по принцип по 5 лева. Моя колежка от групата малко преди мен си ги беше изтеглила и се премистила на друго място. Заплатила е 10 лева. Когато казах това на служителите, те ми отговориха, че това било преди и ако си скъсан два пъти пред ДАИ. Обясних ,че е скъсана само веднъж, те ми отговориха ,че и такъв период е имало, но тъй като те предлагали качествено обучение, а много курсисти изкарвали курса при тях  и се прехвърляли за изпита пред ДАИ в други школи, решили да въведат въпросния ценоразпис. На въпроса защо удостоверението за теорията ми е също 50 лева, след като съм я издържала, ми бе отговорено, че е 5 лева, само ако е взет и практическия пред ДАИ. Ценоразписът им е лист хартия без дата , подпис или печат. Откога е в сила и защо няма заварено положение за приключилите преди това обучението не е ясно. Моето обучение там е приключило, самият курс е завършен, но ми извиват ръцете - или да остана там за изпита или да дам тези 100 лева, каквата е и стойноста на 4-те задължителни часа. В закона не е уточнено, че имат това право, но не е регламентирано и обратното. Сега се чудя как да се разведа с БАС и да забравя за тях завинаги. искам да подам жалба, но едва ли ще ми обърнат внимание. Темата е "Препоръчайте..", а аз правя точно обратното, за което моля да ме извините. ако някой има идеи за разрешаването на подобна ситуация ще съм му благодарна ако сподели.

# 116
Здравейте,
   Grinning записах се в Български автомобилен съюз от 28.06.2011г и съм много доволна. Първо това, което искам да кажа е,че причината някои да приключват по-рано,а други - по-късно е,че всеки започва различно кормуването,което започва след първите 20 часа теория горе-долу. Но за всеки започва различно,защото все пак инструкторите не са кой знае колко,колите също,а учащите там сме много и колите са напред-назад по изпити с колегите ни,които са започнали преди нас.Така че ето защо някои може сега да приключат към 20.08 а други може и чак 01.09. Другото което е,че имате право на 6 часа отсъствие от теорията,не знам обаче какво става,ако ги прехвърлите. Отделно за кормуването някои от вас може да искат да карат всеки ден,ако е възможно и на инструктора, а други само 3 пъти в седмицата - от тук също може да се появят разлики в датите на приключване.
 аз лично съм много доволна от часовете по теория, много добре се преподава,запомнят се нещата на момента,не ми се е наложило досега да си прочета правилника,а вече на листовка правя по 1 грешка от невнимание. Инструктор на мен ми е Илиян Грамов - изключителен човек като начало,никога няма да се развика,много спокоен и усмихнат и при него се кара с огромно желание и спокойствие. Тук чета мнения,че има инструктори,които не са ви карали да паркирате или да карате назад и тем подобни маневри,тук обаче искам да отбележа,че това при нас се случи на втория път още, а на 4-тия вече бяхме на извънградско. За полигона да кажа защо няма,не защото не постъпват коректно спрямо нас,а защото Полигонът е премахнат от няколко години насам по принцип. Другото което е,всеки инструктор когато се запознава с вас пита дали сте карали,колко,къде,какви коли и може да добие представа дали да ви пусне спокоен на малко по-оживено място,дали да ви пусне на някой стар останал някъде полигон или просто да тръгнете от някоя глуха уличка като за начало. Така че зависи на кого ще попаднете,като инструктор и останалото зависи от нас,защото инструкторите имат сметка да ни скъсат ДАИ,за да им платим допълнителни часове,а ДАяджийте от друга страна в която и автошкола да сте са си все едни и същи подкупни влечуги. Така че успех на всички,в която и автошкола да сте! Simple Smile  Thinking

# 117
Ами много хубаво, че има един поне доволен от БАС. Обяснението защо курса от два месеца става на четири обаче е некоректно. Това е проблем на БАС и на тяхната организация. Аз съм си платила за услуга с точен график и сега всеки да отвори сайта им и да избере дата ще му се появи такъв, не става въпрос за малко забавяне все пак, че да ги оправдаваме. Да не говорим ,че обяснението, че няма полигон беше, че колите нямали разрешителни все още. Обяснието пък защо няма полигон е абсурдно просто, без да ми се обиждаш, нищо лично...След като се предлага трябва да се спазва!!!Всяка услуга трябва да отговаря на описанието си. Същото се отнася и за графиците -това не е едно леко разминаване, а е голяма разлика. Да се оправдава нечия лоша организация не ми се струва редно. Да , теорията им е добра, но всеки средно интелигентен човек, който мине два пъти листовките е взел изпита без да посещава каквито и да е било часове. За инструктора -браво- имаш късмет. При мен бяха трима, един абсолютна апатия, втори крещящ на всяка секунда и един, който е добър инструктор, но за съжаление само два часа имах при него. Това не зависише от мен, те си се сменяха , както им е удобно, да не говоря, че ме оставяха няколко пъти на метростанции близо до кварталите , в които живеят, за да пестят гориво....Това много бързо го прекратих като практика. факт е че описанието на предлаганата услуга хич не си отговаря. Колите не са на метан, както тръбят от БАС, като се опитват да обяснят ниската цена. А това с удостоверенията си е чист рекет и доказва само едно-курсистите с а недоволни,а от БАС всячески се опитват да ги "задържат" насилствено с високите такси за изтегляне на документите. Мисля, че това говори само за себе си. Има доста потърпевши от БАС - http://www.vavalu.net/?p=560  интересно е самото включване в темата от страна на БАС, които обясняват как са изгонили некадърните си преподаватели и инструктори!!! Освен безумния правопис на БАС във въпросната тема на лице са доста от типичните им глупости. Всеки си решава сам за себе си, аз се чувствам длъжна да предупредя.

# 118
При нас кормуването започна с 3-4 седмици закъснение. А да вземеш повече часове от три пъти седмично не беше възможно. Успех ти желая на финалния изпит, ако си го вземеш успешно няма каква изненада да ти поднесат от БАС.

# 119
Ето я истината за Български автомобилен съюз, директно от извора Simple Smile

Всички курсисти се обучават от учебен център "БГ Глобал Консулт", разрешително № 2868/20.01.2011 г. , тази фирма обучава единствена и само членове на Български автомобилен съюз.
Сайта който представя учебната дейност www.dc.bau.bg има секция - резултати от изпити - където от започване на дейността се качват официалните резултати от изпитите положени от нашите курсисти пред ДАИ - София. Мога да кажа че ние сме единствения учебен център който качва тези резултати в страницата си ...... запитайте се защо го правим !?.
Всички суми необходими за курса, за изпитите, или за друго са качени и ясно видими в сайта, всеки който каже че не е видял или разбрал - лъже !
Прочетох мнения и оплаквания от хора които дори не са си написали истинските имена, крият се зад псевдоними .....защо ?
Ето няколко простички отговора за интересуващите се.

1. Продължителността на курса е точно и ясно обявена, забавяне може да има единствено от официално неработни дни които се смятат за почивни.
2. Датите за изпити пред ДАИ се дават от самата ДАИ, и ние не можем да влияем за да дават по ранни дати или по късни, такава е организацията на Администрацията. Всеки има право да се оплаче в Министерство на транспорта защо ДАИ дава дати с месец закъснение.
3. Нормалния курс е с продължителност приблизително два месеца, след което се насрочва дата за практическия изпит. Така е по наредба, трябва да е завършено практическото обучение и чак тогава се дава дата за изпит по кормуване.
4. Вече предлагаме и експресен курс - 25 дни, в него има всеки ден занятия и всеки ден кормуване - курс за хора с много свободно време и много желание. Тук също след като приключи обучението се иска дата за изпит от ДАИ.
5. Всички наши автомобили са на природен газ/метан. Не го бъркайте с пропан-бутана, нямат нищо общо - който не вярва нека дойде да провери, всеки намерил наша собствена учебна кола без метан ще получи награда от 500 лв.
6. Специално към nelale - или истинското и име *** - Когато пишете бъдете конкретна, с имена и дати. В учебния център не толерират нито нервни инструктори, нито разминаване в графика.

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 12:47 от Mamma

Общи условия

Активация на акаунт