Климатици - обсъждане на всякакви въпроси - част 4

• 57 068
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Дилемата е  за прословутият ми 21кв.хол(южен) е следната:

General Fudjicu ASHB 9 LD(Япония)....с доста екстри(препоръчаха ми го пред ASHA 12LGC,заради по-голямата си мощ от 12-ката и екстрите-плазма ,филтри и др.)-1790лв.с монтаж!

Малоазийски Панасоник E12HKE-също с доста екстри....на цена 1620лв. с монтажа!

Бюджета ми скочи до 1800лв.с монтаж максимум!.......Помагайте!

# 76
  • с/у ОколоМръсТното
efo69 - гръмваш ме.  ooooh!
Няма Фуджицу, което да е made in Japan.
Вземи си LD серията. Почти същите характеристики и екстри ги има и серия Е на Панасоник.

# 77
Данче, ето предложенията ми за хол+кухня 26 кв.м. :
MITSUBISHI HEAVY  SRK / SRC 35 ZG-S ( 1680 лв. ), FUJITSU ASYA / AOYR 12 LCC ( 1550 лв. ) или FUJITSU ASYB / ASYS 12 LDC ( 1900 лв.) - но ако намериш тези модели на Fujitsu, Шани е обеснила защо ( качеството на новите модели е много по-лошо от тези ), TOSHIBA RAS SAVE / SKVE 13 ( 1580 лв. ), SHARP AY - XP 12 FR / AE - X 12HR ( 1650 лв.), DAIKIN FVXS 35 FV / RXS 35 F ( 2080 лв. ). Предимството на подовия климатик е, че се получва по-голям комфорт при затопляне, тъй като може половин струя на долу и половин на горе, много по-лесни са за почистване, неслучайно са по-скъпи, специално Daikin са иновативни в този модел.
Вариантът да се топли и друга стая с климатикът от хол+кухня няма да стане, вече сме писали хиляди пъти по въпроса.
Peace
efo69, Шани добре те е посъветвала, ако си намериш от старите модели на Fujitsu LCC или LD - взимай без да се замисляш. ( няма произведени в Япония, каквото и да ти говорят не вярвай  Naughty ) За 21 кв.м. 9-ка ще ти свърши супер работа, защото като цяло 9-ките на Fujitsu са по-мощни в сравнение с другите марки, но пък са малко по-шумнички - за хол са идеални. Аз съм с 9-ка в хола 20 кв.м., 2,60 височина и нямам никакви проблеми, нито лято, нито зима - супер желязна машина.

# 78
  • с/у ОколоМръсТното
FUJITSU ASYA / AOYR 12 LCC ( 1550 лв. ) или FUJITSU ASYB / ASYS 12 LDC ( 1900 лв.) - но ако намериш тези модели на Fujitsu, Шани е обеснила защо ( качеството на новите модели е много по-лошо от тези ), .

не, не... не става въпрос за лошо качество, а намалени мощности. Иначе са си добри и надеждни. Но по-маломощни в сравнение с миналогодишните модели.
Страч, що се губиш?

# 79
Страчела,това ,че са ШУМНИЧКИ ме понаплашва малко:)С две думи Плазмената 9-ка е по-шумна от 12-ка?Води се уж за по-нов модел!?!?!?

# 80
efo69, не казах, че 9-ката е по-шумничка от 12-ката, 12-ката е по-шумна от 9-ката, но като цяло Fujitsu им куца малко по-тихата работа, но в никакъв случай не са като ОСАКА, примерно като трактори  Sick Не го препоръчвам за спалня, защото е дразнещо, но за хол не се усеща.  Peace
Аз не разбрах всъщност ти ли държиш на Fujitsu или това само са ти препоръчали ?  newsm78
Шани, освен че е занижена мощността, няколко човека ( работещи с Fujitsu ) се оплакаха, че като цяло им се е смъкнало качеството. Половинаката нали ги разглобява като дойде нов модел и са силно разочаровани.

# 81
Страчиела,аз търся подходяща машинка за стаята(с възможно повече възможности за бюджета от 1800лв.)Ако държах само на Фуджицу ,отдавна да съм Ви освободил от дразнещото си присъствие!Факт е ,че съм некомпетентен в тази област и си признавам,че ме е страх да не се НАБУТАМ измежду големия избор на МАРКИ ,коя от друга по- по - най!Всеки иска най-доброто,но не всеки разполага с нужния бюджет!Затова и търся препоръка от специалисти,пиша тук там,питам ,разпитвам за да избера ако не най-доброто,то поне онова което няма да ми създава главоболия за в бъдеще!Благодаря на теб и на Шани(защото явно имате опит с тематиката) за отзивчивостта и търпението!!!....А относно климатика?Simple Smile-Може би наистина тази 9-ка лд ще свърши работа?Simple Smile)

# 82
  • с/у ОколоМръсТното
Може би наистина тази 9-ка лд ще свърши работа?Simple Smile)

И цветя и бонбони не пиеме  Laughing Нали Страч  Joy

Ефо, човешкото ухо не е способно да различи шум от порядъка на 5-6децибела. А шумността на вътрешното тяло е пряко зависима от степента на вентилация.
При добра дограма, няма да чуваш и шума от външното тяло.

Страч, който си взел LC, взел...  Simple Smile

# 83
И цветя и бонбони не пиеме  Laughing Нали Страч  Joy

Страч, който си взел LC, взел...  Simple Smile
Peace
Аз не говоря за шума по параметрите, ами в действителност как стоят нещата. Мен примерно ме дразни като легна да спя в хола на нисък вентилатор, усеща се разликата в спалнята, където е Mitsubishi-то и в хола и то не е само в къщи. Това са ми наблюденията като цяло от тази марка. Външното също е по-шумно от това на Mitsubishi, но аз не го чувам изобщо, дори с наш'та скапана дървена дограма.
Аааа забравих - половинката сложи в кухнята Дайкин - и той е много тих, но ще видим след 1-2 години де.
Шани, бях на моренце с 3 приятелки  Blush та затова ме нямаше - почивка от домочадието.
Wink

# 84
  • с/у ОколоМръсТното
Шани, бях на моренце с 3 приятелки  Blush та затова ме нямаше - почивка от домочадието. Wink

и що не се обади?  Twisted Evil

# 85
Я и аз в кюпа Simple Smile
Миналата година се сдобих с едно MITSUBISHI HEAVY  SRK 35 за хол от 35 кв.м.  - справо се перфектно и мога да потвърдя за шума и на външното и на вътрешното тяло. Но зависи много от монтажа (вярвам ще се съгласите с мен).  Един съсед се сдоби с Тошиба това лято е е не е истина как ручи това чудо.
Сещайте се и за съседите обаче катио купуевате клими, щото не е приятно да ти вдигат скандали че им бучи външното тяло! Сега ми предстои борба с един такъв съсед с китайски климатик - М... нещо си. Като трактор е! Не се спи нощем!
хайде ще ви следя, че ще купувам втори за детската и си мисля за Дайкин  Peace

# 86
Здравейте,
ако не ви затруднявам, може ли и на мен да отговорите  Embarassed
Не сме се насочили към марка, тъй като изобщо не сме наясно каква да бъде. Но ако трябва ще поискам в няколко фирми оферти, за да ви пиша какво са ни предложили  Rolling Eyes
За сега разбрах само, че не става да е само с един климатик, тъй като хол+кухня са 29 кв.м
Добре, че има такива теми, иначе щяхме да сложим 1 и после да си трошим главите  ooooh!

# 87
ive1ina защо да не става с един?  зависи от разположение на помещенията, възможност за монтаж на външно тяло и тръбен път до 1 или 2 вътрешни тела. (Има ограничение за мах. тръбен път)
Може да се справиш отлично с 2 клими с по-малък капацитет. Освен това за студено ли ги искаш или предимно за отопление (мойат случай е такъв) Ако е само за студ - всеки климатик ще ти свърши работа и не е необходимо да е инверторен. Защото и другите толят и стават за прееходните сезони. Ако обаче ше се топлиш с тях - не си помисляй за друго освен за инверторен.
Сега видях и схемата - струва ми се че на западната стената (364) може да се монтира вътрешно тяло ако ти е празна стената.
Но има и доста по-вещи от мен, надявам се да дадат и те съвет. Успех!

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 10:51 от AnSofi

# 88
  • с/у ОколоМръсТното
ive1ina - AnSofi говори за мулти-сплит (макар да не й е много ясно).
Не е удачен тоз вариант и е леко по-скъпо решение, отколкото всяка стая с климатик.
Холът и кухнята ти свързани ли са или са си 2 отделни помещения?
И за какво ти е предимно климатичната техника?

# 89
говори за мулти-сплит .....
Peace и все пак й е ясно Wink и една молба - фирма в рамките на София за доставка и монтаж на Мицубиши и Дайкин работеща с енергийна ефективност?
Може на лични да не го сметнат за реклама. Благодаря предварително момичета Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 12:16 от AnSofi

Общи условия

Активация на акаунт