Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!!!! - 6

• 26 860
  • 455
  •   1
Отговори
# 60
Майка ми:"Докато не я отбиеш,няма да й порастне косичката"

# 61
  • на плажа
 Вуйчото е железен  Joy. Аз нямам чак такива изцепки по повод това, че кърмя и имам намерение да кърмя дълго. Учуди ме единствено една позната, която е мед. лице - като чу , че още го кърмя каза: " Ау, ти луда ли си? Ще увредиш детето. Нямаш ли намерение да работиш?!" ( а бебо е на 8м и половина)

# 62
Иска ми се да се включа в тази тема. Още преди да се роди бебо твърдо знаех и исках да го кърмя. От година живеем на ново място и не познавам много хора. Но и малкото ми познати като чуят че кърмя, все ми пускат по някой реплика, като че ли правя най-грешното неща но света. Може би няма да стигне форума да ги изброя. Най-много обаче ме обиди репликата на една педиатърка, която заместваше през лятото нашата лекарка. Точно в седмицата на кърменето ми направи такова изказване, че малко остана да я ..... " Вие луда ли сте госпожо, толкова голямо дете и само още на кърма. Толкова сокчета, толкова пюренца и каши има. Ама то досега и жълтък трябваше да е яло...." и т.н. Престанах да я чувам след третото изречение - просто беше безмислено да комуникирам с нея. Лошото е че докато има такива хора и лещкари, които се изказват по повод на кърменето - много бъдещи майки ще се обезкуражават да правят това толкова естествено хранене.

# 63
  • София
Вчера бяхме на консултация и аз вече чух дежурното, че кърмата ми вече не била хранителна  Crazy Но всъщност се включвам заради една друга реплика, която чух от едно момиче на около 20 години, минавайки с гаджето си покрай мен, докато кротичко си кърмя на една пейка: "Олелеее, то вече може да сяда, пък тя още го кърми!!!"  newsm78  Абе мнооого мислих по въпроса, ама не видях никъде връзка  Thinking Пък и дъщеря ми още не може да сяда сама.....

Aaa, a на мен на последната консултация ми казаха, че кърмата ми била добра, щом така добре наддава  smile3534. Сякаш може да е лоша кърмата... Чакам консултацията другата седмица, да видя дали ще имам бисерче от педиатърката  Laughing Ако има, непременно ще споделя, любима тема ми е тази Wink

# 64
  • София
Много сте прави, след една възраст кърменето става най-непонятното нещо за околните.
Аз му бях намерила цаката - изобщо никого не светкам, че кърмя. Еми то не е тяхна работа, нали?! Защото все се намира някой да отбележи - а, също като "юнакът, що бозал три години". При което аз с пренебрежение казвам, е, то пък три години голямото постижение, нищо работа.

# 65
  • София
Светни ги по въпроса, че "юнакът" всъщност бозал 24 години. Най-малката възраст, която се среща в различните истории за Крали Марко е 7(или 9 май беше) години. Тъй, че не си го стигнала юнака.

# 66
  • Карлово
Празнуваме РД на едно дъщерята на приятелско семейство. Имаше и един младеж на 25 години, незапознат с бебета и бебешки истории. Тръгва разговора около кърменето на сина ми и за кърменето въобще. Говорим, как и каката съм я кърмила дълго, как детето само се отбива и др.п. При което той "Е, самО, ама няма на три години на суче". Обясних му, че може, и примери за деца дадох. Той се съгласи, надявам се, че някога, когато му дойде до главата, ще си спомни разговора ни. Grinning

# 67
Ох, сега се сетих за крилатите фрази на един приятел. Тях ги слагам в графа "Хумор", защото той никога не се е интересувал от кърмене и му е простено. Седим си в едно заведение и става въпрос, че не пия, защото още кърмя. При което приятел /който има дете/ казва, че на детето му е време да яде вече кебапчета и кюфтета, стига с това кърмене. А нашият човек казва: "Остави жената да си кърми бе. Гърдите са ерогенна зона, може да й е приятно."  Grinning Разговорът продължава и нашият татко започва да обяснява как малката сутрин се самообслужва сама и същият младеж казва почти ядосано: "Е, вземи снимай едно видео и покажи бе, да му се не види." Познайте от видеото кое точно го интересува да види.  Grinning

# 68
отивам в бг на зъболекар. казвам и, че още кърмя, защото щеше да ми поставя някакъв антибиотик и тя учудена: ама ти говорила ли си с медицинско лице? да не би нещо да му стане на детето? мислех си да и кажа, че и тя е мед лице и ако всички мед лица са толкова компетентни като нея...

баба ми, обаче, обра точките (нея много я смущаваше факта, че още кърмя). та тя се изцепи: как е възможно да кърмиш детето с тази прегряла кърма в това топло време!?! е, какво да и отговори човек...

# 69
  • Earth
Тя и моята педиатърка ме попита онзи ден учудено дали още имам кърма. Сякаш точно на 1 година кърмата спира, разваля се, вкисва и става отровна  Mr. Green hahaha

# 70
  • София, Младост 2
Последната реплика относно дългото кърмене (дълго=след 1г), която чух, ужасно ме развесели. Много било вредно да се кърми след годинката, защото в кърмата имало... антитела Mr. Green (кой знае за какво ги смята антителата въпросния човек... но аз ужасно се смях, прозвуча ми все едно майката отделя в кърмата антитела против бебето Laughing).

# 71
Миии антителата вредят на телата сигурно  Mr. Green

# 72
о Хедра

Joy

# 73
Гласувам  Peace вредата от антителата е най-голямата вреда!
 Joy
Вече и от мойта кърма се очаква да спре ...

# 74
Думи на акушер-гинеколог, приятел на семейството ни - "След 6-ия месец кърмата е просто някакъв секрет, в който няма нищо хранително или полезно" #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт