ОКТОМВРИЙЧЕ през корема се припича, явно слънчо то обича!

• 11 484
  • 271
  •   1
Отговори
# 165
  • София
sisilia, добре дошла обратно! Чакам снимки от морето, аз тази година само на картинка ще го гледам!
Ариана, аз ще си поръчам от чужбина да ми донесат бебешки прах за пране и бебешки омекотител, качеството  е съвсем различно, казвам го от опит! Иначе и аз знам, че Сано Маскима го препоръчват много майки! Мое мнение, не го налагам на никого!
Kpuccu, приятно разглеждане на количките!
ssissi, честити придобивки! Аз също трябва да взема да стартирам с покупките!

# 166
За съжаление само в Майчин дом явно е задължително! За първите ми упойки бях прекалено неосведомена, за да искам тест, а и в крайна сметка разчиташ на компетентността на лекарите. А за другите случаи...не бях на себе си за да мисля изобщо! Sad Но ако сега ми се наложи...

# 167
Добро утро, мамчета Simple Smile

Това капучино е много изкушаващо, но вече изпих една чаша три в едно и ще се огранича с нея.

Добре дошла YANA! Желая ти хубави моменти тук.

sisilia, добре завърнала се. Аз в неделя отпрашвам към Созопол. Роднини ни поканиха в къщата си там -
да сменим обстановката и настроението за малко.

За праха за пране: мамите около мен са доволни и от Тео Бебе и от сано Максима. Има съществена разлика в цената обаче  Naughty

За седалишното прилежание: В книгата "Близо до бебето" имаше упражнения, които спомагат обръщането на бебчо.

# 168
  • Бургас
syconium ,радвам се че ще се отърсите от грижите било и за кратко!
Дано морето ви вдигне настроението Hug

# 169
Благодаря ви момичета за отговорите  Hug Исках да чуя и вие какво мислите,защото се сблъсках с много противоречиви мнения,дори и на акушерка която каза,че при евентуален тест може да се "възбуди" алергия  newsm78
Криси и аз искам да раждам без упойка,нормално,да си търпя  Grinning ама за всеки случай искам да се подсигуря,че ако в процеса на раждането се наложи нещо,да няма кофти изненади после .
sisilia добре дошла,искам снимки да гледам  Hug
Госпойца Димитрова и при ме е точно така  Grinning  - този на женската консултация нищо не ми е казвал,а при този който плащам ми записа тоновете,обясняваше коя "крива" какво е,кога ще записваме пак  Grinning
trixy приятно изкарване на чистия въздух  Simple Smile
ssissi честити покупки  Simple Smile
shikimiki лек път на теб и спокийна почивка  Simple Smile
Ариана и на теб лек път и си се глези на воля  Simple Smile
Nedialka_81 живи и здрави да сме и наистина ще си покаже  Simple Smile
Nikozi и аз съм чувала добри отзиви за Тео бебе
barabina нали уж разчитаме на докторите ,че си знаят работата и се оставяме в техни ръце...аз за това и питах и съм решила да се тествам - за всеки случай  Simple Smile
Mylili и аз знам така за спиналната и епидуралната

# 170
  • София
Докато смогна да ви изчета и станало обяд  Wink

За упойките - и мен в Шейново само ме питаха дали имам такава алергия без да ми направят тест. Че от къде да знам като никога не ми бяха слагали упойка.  #Cussing out
Иначе спинална упойка не се слага при нормално раждане. Тя те обездвижва от кръста надолу. Епидуралната влияе само на усещането за болка.

За праха за пране - след като изчетох какво са писали мамите по форумите съм се спряла на СаноМаксима и Персил Сенситив. Първия може да се поръча и по нета да ти го донесат в къщи. Аз предпочитам течния вариант, защото се изплаква по-добре и няма опасност да останат неразтворени частици по дрехите. Омекотители не се препоръчват за новородени, защото не се отмиват изцяло, все пак е химия. С гладенето се омекотявали достатъчно дрешките. Аз и за нашите дрехи ползвам течни перилни препарати и ми прави впечатление, че няма нужда от омекотител за разлика от прахообразните препарати.

Давайте снимки на новите придобивки за бебоците да гледаме тука и да плакнем очи  Crazy

На кое казвате мерене на тонове? На мен всеки път на ехографа ми пускат сърчицето на бебка и измерват честотата му. Но това трае не повече от 3-4 мин. Иначе гледам доста по-бременни от мен лежат с едни колани на корема около 30 мин. Май на това казват мерене на тонове. До колкото знам се прави от или след 7 месец. Но наскоро чух от мами пред раждане че не ги викали изобщо, което според мен е недопустимо  Shocked

# 171
# 172
mylili да точно с колани е и около 30 мин.Следи се пулса на бебето,евентуални контракции на матката,при движение на бебето натисках едно копче да се види има ли промяна в пулса при движение и така . Каза ми доктора,че почват да се мерят тоновете от 7-я месец,всеки месец.

# 173
Момичета, браво за прекрасните резултати от прегледите. Ние сме чак в края на другата седмица на преглед и нямам търпение да видя малкото палавниче колко е пораснало, макар че на нас при прегледите килограми не ни казват.

Пуки, супер, че матката ти вече е пораснала, за да няма място за притеснение!

Trixy, мила да си изкараш много хубаво на почивчицата, лекички разходки както е казал докито и да се надишаш на хубав боров въздух и за нас… може и до езерото да отидете пък и рибка да хванете)))

YANA S, добре дошла при нас!

Gale, не се притеснявай, да видим на края кои бебчовци ще се родят обратно на това, което са казали лекарите… пък за дрешките лесна работа… ще си ги сменяме… на някоя мама ако са й казали момиче и се е родила момченце и обратно.

Ама мами, много сте нечестни с тия апарати, я да ни поканите и нас да чуем и ние  Party

Kpuccu, дано с изследванията всичко да е наред и да кажеш после. А капучинцето е ммммммм…

Енигма, и аз се зачудих кога се мерят тонове, моя позната която роди миналата година, каза, че са й мерили тоновете чак към 8 месец май… но предполагам зависи и от лекаря при който си…

sisilia, еее супер, много се радвам че си изкарала супер и си успяла да натъкмиш дупките … аз както е тръгнало май море може и да не видя, то язък дето се притеснявах толкоз за тия пусти дупки… милото не го пускат отпуска, покрай тия военни истории и аз увяхвам, а сама… няма как да отида((((

АУ, цветенцето ми е разцъфнало и май съм влезнала в СЕДМИ месец  newsm44

# 174
  • Варна
За съжаление само в Майчин дом явно е задължително! За първите ми упойки бях прекалено неосведомена, за да искам тест, а и в крайна сметка разчиташ на компетентността на лекарите. А за другите случаи...не бях на себе си за да мисля изобщо! Sad Но ако сега ми се наложи...

За какво са ти слагани тези упойки?

# 175
  • София
Инче, благодаря ти, вилата на която отиваме е точно над язовира, от терасата гледката е великолепна, а какво градина с барбекю има........! Ох, искам вече да съм там! Сега започвам да подреждам багажа!  

# 176
trixy, айде да ме вземете с вас  Praynig Как ти завиждамммм (с най-хубави чувства разбира се) Много, ама много хубаво да си починеш, че си го заслужила  Hug

# 177
  • Варна
Относно алергиите, понеже и аз имам куп такива хранителни и от лекарства, искам да ви кажа че това не е вродено и винаги може да има първи път. Тоест днес да не си алергичен към аналгин, но утре да си. Затова тестовете е добре да се правят, но не са гаранция.
Искам да питам момичетата в темата дето пиела Ел тироксин как разбират кога сами да си намалят дозата? Казахте нещо за горещините, но ще ми обясните ли по-подробно. Не мога да се вредя при ендокриноложката.Винаги има по 10-20 човека опашка и минават адски бавно. Просто се чудя тия пулсове мойте да не са заради тироксина.

# 178
Първите ми две операции бяха ортопедични, заради чести изкълчвания на рамото ми, а другите две бяха венозни/кюртажи/, много са гадни тия венозните... Не че другите бяха приятни де...

# 179
  • Варна
Първите ми две операции бяха ортопедични, заради чести изкълчвания на рамото ми, а другите две бяха венозни/кюртажи/, много са гадни тия венозните... Не че другите бяха приятни де...

Зависи. В АГ упойките им са супер гадни. Имала съм такава там , просто бях парализирана и уж приспана, но се оказа че усещам и преживявам всичко, без да мога да мърдам и да говоря. Беше ужасно. В Майчин дом имам 3 такива упойки венозни и една пълна /там с тръбата в устата и всички екстри/ но всичко беше супер и си спах сладко, без да усещам нищо.  Всъщност само спиналната и епидуралната ми остават неизвестни и затова  се шашкам.

Общи условия

Активация на акаунт