Отговори
# 855
1-ви опит март 2014 - клиника Надежда, д-р Стаменов, стимулация с менопур и клостилбегит, само 1 фоликул, яйцеклетката се оплоди, но не издържа до 5-ти ден и нямаше трансфер
2-ри опит април 2014 - клиника Надежда, д-р Стаменов, ЕЦ, 1 фоликул, нямаше яйцеклетка
3-ти опит май 2014 - клиника Надежда, д-р Стаменов, ЕЦ, 1 фоликул, нямаше яйцеклетка
4-ти опит септември 2014 - клиника Надежда, д-р Стаменов, стимулация с пурегон, прекратена, яйчниците блокираха, не тръгна нито един фоликул
5-ти опит февруари 2015 - клиника Надежда, д-р Стаменов, стимулация с клостилбегит, 1 фоликул, 1 яйцеклетка, трансфер на 3-ти ден, успешен, на 25. Октомври се роди дъщеря ни
Проблем: ендометриоза и ИЯР, с изключително високо Фсх съм и антимюлеров хормон 0, 55, но ето че стават чудеса, така че не губете надежда и кураж!
Успех, момичета!

# 856
  • София
1-ви опит  2014 - Тина Киркова,  стимулация къс протокол 6 фоликула, 5 извадени яйцеклетки, 3 оплодили се , 3 върнати ембриона на 3-ти ден - резултат отрицателен;
Преди това няколко инсета пак в тази болница предположение че сме с тежък мъжки фактор
2-ри опит  2015 - Щерев, д-р Савова - ИКСИ + ИМСИ стимулация къс протокол  12 фоликула, 11 извадени яйцеклетки, 6 оплодили се, но до 5 ден остана само едно изоставащо което замразихме. На ЗЕТ остана некачествено и не стигнах до трансфер;
3-ти опит 2016- Щерев, д-р Савова - ИКСИ + ИМСИ лимитиран цикъл  11 фоликула, 6 извадени яйцеклетки, 4 оплодили се, но днес трети ден пак изостават в деленето и са с фрагментации 20%. Ще ги изчакат до неделя, но шанса е минимален.
Дано следващия път има поне няколко добри спермита, тъй като сме с много лоша морфология 2%

# 857
  • В сърцето на любимия човек
Защо не прилагат МАКС, след като сте с лоша морфология?
Имате ли правени генетични изследвания?
Потърси информация за клиниките в чужбина, където имат успехи с тежък мъжки фактор.
Успех  bouquet

# 858
1-ви опит  2014 - Тина Киркова,  стимулация къс протокол 6 фоликула, 5 извадени яйцеклетки, 3 оплодили се , 3 върнати ембриона на 3-ти ден - резултат отрицателен;
Преди това няколко инсета пак в тази болница предположение че сме с тежък мъжки фактор
2-ри опит  2015 - Щерев, д-р Савова - ИКСИ + ИМСИ стимулация къс протокол  12 фоликула, 11 извадени яйцеклетки, 6 оплодили се, но до 5 ден остана само едно изоставащо което замразихме. На ЗЕТ остана некачествено и не стигнах до трансфер;
3-ти опит 2016- Щерев, д-р Савова - ИКСИ + ИМСИ лимитиран цикъл  11 фоликула, 6 извадени яйцеклетки, 4 оплодили се, но днес трети ден пак изостават в деленето и са с фрагментации 20%. Ще ги изчакат до неделя, но шанса е минимален.
Дано следващия път има поне няколко добри спермита, тъй като сме с много лоша морфология 2%
генетични изследвания за кариотип имате ли? При нас ставаше същото и там се оказа проблема.

# 859
  • София
Имаме цитогенетични пуснати и аз имам днк анализ в геника. Моите цитогенетичните са женски кариотип 46, ХХ , а при мъжа ми 46, ХY. На другите:
Хомозиготен генотип 4г/4г; Хетерозиготен генотип I/D; Хомозиготен генотип T/T
Нямам си и на идея защо не са приложили МАКС, но мислех че ИМСИ ще помогне. Искат другия път да заложат и донорски материал за да видят дали проблем има и с яйцеклетките. Отделно ще сложат сперматозоидите в някаква среда не запомних точно какво представлява тъй като днес бях много разстроена.
vanessssa2008 при вас какво откриха и как решихте проблема.

# 860
При нас беше същото първите три опита.Оказа се висок пролактин при мъжът ми коригираха го с Достинекс и след това забременнях.Вече си имам и бебче.Не бързайте с донорски и на мас така ни бяха казали.

# 861
  • гр. София
Пепе, аз бих сменила клиниката преди да се пробвам с ДЯ.

# 862
  • София
Момичета благодаря за бързите отговори. Досега винаги само съм чела всички форуми в бг мама, но от вчера се чувствам отчаяна, че дори то трансфер не се стига. Най вече се ядосах на ембриолозите защо ме викат на трети ден като виждат, че ембрионите са изоставащи с 20% фрагменти. Докторката твърдо отказа да ми ги върне и сега чакам да ми се обадят утре, но шанса е минимален. И сега не знам на къде. Началото на лятото чакам последната заповед от фонда. Какви изследвания да пускаме още, да сменяме ли клиника? много съм  объркана  Sad

# 863
  • София
Сменяй клиниката. Явно не могат да ти оцелят подходяща стимулация. Направи няколко ЕЦ да се види какво се случва. А и ембриолози няма в БГ.
Много по-лесно им е да те метнат на донор

# 864
Здравейте, отдавна ви чета, но не се осмелявах да пиша, за да не остана неразбрана.... При мен проблема е толкова сериозен, че още на 26-27г. се бях примирила, че няма да ми е писано, нямам менстуация от 17 г., хормоните ми са като на жена в менопауза - 60годишна.
Отскоро се заинтересувах и зачетох в темите и се ужасих още повече,,,, 5-7-9-10-12 опита без резултат и то при жени с цикъл, яйцеклетки, партьор! Това са ужасяващи нерви, емоции, финансови средства....
На всичко отгоре нямам и партьор, т. е сперматозоиди, така че накъде съм тръгнала....
Искам честен съвет от вас, ако бяхте на моето място щяхте ли да почнете битката, дори с донорска яйцеклетка, дори и с донорски сперматозоид, или бяхте предпочели осиновяване?
Благодаря ви предварително и искрено ви желая да сбъднете мечтата си за бебенце!!!

# 865
Aко имaш финaнси и време-дa.Колкото и дa е трудно,нямa по-хубaво от товa дa износиш и родиш дете,пък дори и дa е с чужд мaтериaл.Стaменов е един от нaй-добрите специaлисти в стрaнaтa,но се чaкa достa зa първичен преглед.Успех!

# 866
  • Italia
Nessim първо сама трябва да си отговориш на въпроса " искам ли да износя и рода дете" . След като питаш тук, значи не си съвсем сигурна. А искаш ли го,ще го получиш. Ще ти трябват пари, нерви и  търпение. Препоръчвам ти клиника Щерев-доц. Тимева. От клиника Надежда има стотици доволни пациенти. Можеш да започнеш като си запазиш час,например. От там насетне докторите ще ти кажат има ли шанс. Успех  Hug

# 867
  • София
Здравейте, отдавна ви чета, но не се осмелявах да пиша, за да не остана неразбрана.... При мен проблема е толкова сериозен, че още на 26-27г. се бях примирила, че няма да ми е писано, нямам менстуация от 17 г., хормоните ми са като на жена в менопауза - 60годишна.
Отскоро се заинтересувах и зачетох в темите и се ужасих още повече,,,, 5-7-9-10-12 опита без резултат и то при жени с цикъл, яйцеклетки, партьор! Това са ужасяващи нерви, емоции, финансови средства....
На всичко отгоре нямам и партьор, т. е сперматозоиди, така че накъде съм тръгнала....
Искам честен съвет от вас, ако бяхте на моето място щяхте ли да почнете битката, дори с донорска яйцеклетка, дори и с донорски сперматозоид, или бяхте предпочели осиновяване?
Благодаря ви предварително и искрено ви желая да сбъднете мечтата си за бебенце!!!

nessim, по-добре посети репродуктивна клиника, да ти направят всички необходими изследвания и прегледи, и тогава да се види за какво си. Др. Стаменов е много добър лекар, може би най-добрият в BG, но за него много се чака, ако въобще му записват нови пациенти. Най-добре се запише в "Надежда" и докато чакаш, отиди в някоя от другите клиники. Донорска сперма не ти е проблем, има във всички клиники, за нея не се чака и не е толкова скъпа. Яйцеклетките са доста по-скъпи и се чака около 6м.-1 г. за донор. Аз лично никога не бих предпочела осиновяване, ако имам възможност да износя дете, дори и с донорство. Да, ще ти трябват доста финанси, време, нерви, пътят е тежък и емоционално, и физически... Зависи колко си мотивирана, не е лесно, но ако истински го желаеш и се бориш за това, ще се получи. Но то и с осиновяването нещата не се случват никак бързо. За мен истината е че каквото и да си постигнал в живота, ако нямаш дете /родено или осиновено/, значи не си живял. Ако и ти мислиш така, не се примирявай със ситуацията, изход винаги има, а резултатът страшно много си заслужават. Успех!

happy, тя темата нали е за статистика  newsm78 няма мисля опасност да я заключат....

# 868
Аз мисля, че няма да е много скъпо и продължително. Има много жени, на които им остават ембриони. На мен ми баха останали 4 и при интерес можех да ги даря.

# 869
  • В сърцето на любимия човек
В България дарението на ембриони е разрешено само за научни цели. Не могат да се дарят на друга двойка или жена. С цел създаване на дете могат да се даряват само яйцеклетки и сперматозоиди.

Общи условия

Активация на акаунт