Право на обезщетение от борсата?

• 290 259
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
да,разбира се-до 2 г на детето като работеща майка ще имаш право на 120 лв месечно
но това не включва периода на 410 те дни обищитиние за бременност и раждане-ако тогава работиш взимаш само заплата-мисля че сме то обсъждали преди с теб

# 376
  • Варна
Здравейте на 12 август ми изтичат 6 месеца неплатена отпуска за отглеждане на дете след 2 год.Интересува ме веднага след изтичането на неплатената отпуска ли да ме съкрати или да ми плати 1-2 месеца осигуровки и тогава да ме съкрати за да отида на борсата.И по кой член е по-добре да ме съкрати?Благодаря ви предварително.

# 377
Цитат от втория пост в темата :
"Ако в тези 9 месеца влиза период, в който е ползван платен и неплатен отпуск за отглеждане на дете се взима като осигурителен доход МРЗ, а за платен отпуск за временна неработоспособност и за бременност и раждане се взима доходът, от който е определено паричното обезщетение."

с други думи 6 месеца ще ти вземат като доход МРЗ - без да съм счетоводител съм 100% сигурна, че е по-добре да поработиш

# 378
  • Варна
Цитат от втория пост в темата :
"Ако в тези 9 месеца влиза период, в който е ползван платен и неплатен отпуск за отглеждане на дете се взима като осигурителен доход МРЗ, а за платен отпуск за временна неработоспособност и за бременност и раждане се взима доходът, от който е определено паричното обезщетение."

с други думи 6 месеца ще ти вземат като доход МРЗ - без да съм счетоводител съм 100% сигурна, че е по-добре да поработиш
Благодаря ти,ама как да поработя като не ме искат на работа,а и няма кой да гледа малкия,него пък не го приеха на ясла. #Cussing out

# 379
Работа 1-2 месеца след неплатеният отпуск няма да даде кой знае какво отражение на размера на обезщетението!

# 380
Здравейте

Понеже прочетох почти всичко от темата и имам едно питане и молба. Предстои ми съкращаване поради затваряне на фимрата ми. Сега все още съм в майчинство но към август месец вече ще съм официално известена.

Молбата ми е може ли да напишите по точки какъва е процедурата за запиване за документите разбрах какви документи но процедурата за записване и не ми стана ясна, доколкото разбрах трябва първо в бЮрото по труда и после в НОИ да отида има ли нещо друго което ще трябва да направя и да изисквам за д ане ме разкарват постоянно.

Благодаря ви Предварително

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 15:39 от dejavue

# 381
  • София
dejavue , ако носиш всички необходими документи няма да те разкарват. Става много бързо и в бюрото по труда и в нои са доста любезни и се стараят да ти помогнат, не да те връщат. Аз се регистрирах и на двете места за един предиобед.

# 382
  • Варна
Работа 1-2 месеца след неплатеният отпуск няма да даде кой знае какво отражение на размера на обезщетението!
А 9 месеца ли ще е обезщетението?

# 383
  • у дома с любимите си хора
И аз с въпросче в темичката.Съжалявам и се извинявам предварително,ако е даден отговор на моя въпрос,но не мога да изчета всичко. Embarassed
Напуснах по взаимно съгласие в средата на м.юни т.е. по чл.325,т.1.Не съм регистрирана в БТ,защото очаквах да започна работа на друго място.Нещата се провалиха,но в момента могат да ме назначат временно на работа за 1 месец в друга фирма.
Искам да попитам дали след това мога да се регистрирам в БТ за да получавам обезщетение около 9 месеца/имам стаж над 11 години/,въпреки,че имам близо 1 месечно прекъсване.
Благодаря на тези,които ще ми отговорят.

# 384

Зависи от стажа, от това по кой член е прекратено правоотношението и от това дали в последните три години лицето е получавало обезщетение за безработица.

И аз с въпросче в темичката.Съжалявам и се извинявам предварително,ако е даден отговор на моя въпрос,но не мога да изчета всичко. Embarassed
Напуснах по взаимно съгласие в средата на м.юни т.е. по чл.325,т.1.Не съм регистрирана в БТ,защото очаквах да започна работа на друго място.Нещата се провалиха,но в момента могат да ме назначат временно на работа за 1 месец в друга фирма.
Искам да попитам дали след това мога да се регистрирам в БТ за да получавам обезщетение около 9 месеца/имам стаж над 11 години/,въпреки,че имам близо 1 месечно прекъсване.
Благодаря на тези,които ще ми отговорят.

Да, стига да не напуснеш пак по същия член, а например с изтичане на уговорения срок и стига да не си била на борсата с право на обезщетение през последните 3 год.

# 385
здравейте:),
аз също се извинявам ако въпросът вече е зададен, прегледах половината страници и горе - долу ми се изясни но да попитам:

Напуснах работа на13,06,2010 по мое желание. През последните 3 г. бях по майчинство и си взех и всичките дни неплатен отпуск, които ми се полагат + 2 майчинство /общо 3 г не съм работила/
Смятам да се регистрирам в бюрото по труда, но тогава каква ще е суматамесечно обезщетение след като се гледат доходите за последните 9 м? /а аз съм била в неплатен г. отпуск/

и последно питане : това ли са всички документи необходими за регистрация в бюротопо труда:

1. справка-декларация за размера на осиг. доход за последните 9 м.,
2. заповед за прекратяване на трудов договор,
3. т. книжка и лична карта

мерси в аванс Simple Smile

# 386
  • Варна

Зависи от стажа, от това по кой член е прекратено правоотношението и от това дали в последните три години лицето е получавало обезщетение за безработица.
Стажа ми е около 10г.-11г.,не съм се записвала никога на борсата.А можете ли да ми кажете по кой член да ме съкратят за да взимам 9 месеца.Благодаря предварително и се извинявам за многото въпроси. Hug Hug Hug

# 387
здравейте:),
аз също се извинявам ако въпросът вече е зададен, прегледах половината страници и горе - долу ми се изясни но да попитам:

Напуснах работа на13,06,2010 по мое желание. През последните 3 г. бях по майчинство и си взех и всичките дни неплатен отпуск, които ми се полагат + 2 майчинство /общо 3 г не съм работила/
Смятам да се регистрирам в бюрото по труда, но тогава каква ще е суматамесечно обезщетение след като се гледат доходите за последните 9 м? /а аз съм била в неплатен г. отпуск/

и последно питане : това ли са всички документи необходими за регистрация в бюротопо труда:

1. справка-декларация за размера на осиг. доход за последните 9 м.,
2. заповед за прекратяване на трудов договор,
3. т. книжка и лична карта

мерси в аванс Simple Smile

Обезщетението ще е по 6 лв на ден за срок от 4 месеца.
За БТ справката-декларация отпадна още миналата година. Ще ти искат може би и диплом за завършено образование. Някъде в темата по-назад имаше изброени необходимите документи, потърси.

Стажа ми е около 10г.-11г.,не съм се записвала никога на борсата.А можете ли да ми кажете по кой член да ме съкратят за да взимам 9 месеца.Благодаря предварително и се извинявам за многото въпроси. Hug Hug Hug

А по кой член е сключен трудовия договор?

# 388
Момичета, не забравяйте удостоверение за банкова сметка когато отидете в офиса на НОИ.

# 389
Здравейте момичета.Имам питанка - отпускът ми за гледане на дете до 2г изтече на 20.06.2010.Не съм пускала нито молба за отпуск,нито за напускане.Магазинът,в който работех не съществува,доколкото разбрах шефа не може да ме съкрати,защото съм майка не дете до 3г.Питанката ми е следната - ако напусна по взаимно съгласие ще мога ли да се регистрирам в бюрото и кое е по-добре - да си пусна отпуска за 10 дни и да напусна на 01.07 или да си пусна молба за напускане директно от 21.06.Баба ми днес ми каза,че според новите промени,ако напусна по взаимно съгласие или по собствено желание,няма да мога да се регистрирам - права ли е?От страна на шефа няма да имам никакви проблеми.Благодаря предварително Hug

Общи условия

Активация на акаунт