Отговори
# 225
За количките - наистина 800-1000 е доста.., но първата годин количката се ползва доста.. коша не е само зимен, а се води за новородено, защото и да е лято, трябва бебчето да е легнало. Едва към 5-6 месец ще ги слагаме в кошници за кола (ако са съвместими с количката) или е летните варианти... Те стават и по любопитни, и не искат да лежат Simple Smile
Аз си купих количка втора употреба с баткото, и сега ми е малко криво че ще купувам нова. беше с големи помпащи гуми - не се усещат дупките изобщо... но предното колело (триколка е) не се въртеше, и направих доста добри мускули на ръцете.
Килограмите на количката не се усещат много, особено ако се бута лесно..
yoyona, аз сега съм с Макларън, но за над 6 месеца.. супер е, макар че е към 260 лв... а има китайско-български марки за 60-100 лв.

# 226
Да попитам мамите, които вече имат опит с колички: Ако сега си взема комбинирана количка със зимен кош, дали ще мога да я ползвам и за следащата зима? До каква възраст се ползва първата количка?

# 227
  • София
От скромен опит бих заложила на количка за зимата, и после количка за лятото. Комбинираните колички са много тежки, онези, на които коша се слага в/у основата, стават 13-15 кг, знаете ли какъв е ад по разбитите тротоари да я вдигате-сваляте. Всички фирми не работят като за бг-улици и ще ви се разбрица за отрицателно време.

И количката е малко над 10 кг. За мен над 8-9 е тежка количка, но всеки сам си решава, а и все пак само напълно летните модели са по-леки. Това обаче да ви е натоварена - летен кош, отгоре зимен, ли кошницата в летния кош да носите...няма да ви е ок.

Съгласна съм с теб Hug няма смисъл да се хвърлят много пари за зимна количка, която ще се ползва само няколко месеца. Дори и кобминираните са мн. тежки и не достатъчно маневрени, спрямо летните...а такива стахотни летни колички има!!

Invisible....какво стана с  кардиолога- в 3-та градска? Ти при Томова ли ще ходиш или при него за феталната ехо-кардиография?  

Аз се чудя  newsm78.....дано не съм закъсняла за Томова. Някой има ли представа колко по- рано става записването на час при нея?  Ако е като при Марков и Димитрова 2 месеца по-рано, то май съм изтървала срока?  Ако пък- не , трябва  да ида следващата или по-следв. седмица при нея.

Да попитам мамите, които вече имат опит с колички: Ако сега си взема комбинирана количка със зимен кош, дали ще мога да я ползвам и за следащата зима? До каква възраст се ползва първата количка?

Не, следващата зима, няма да я ползваш вече, защото бебо вече ще седи, а пък и ще е доста по-тежък, тъка че следв. зима ще си караме с летните колички, просто ще завиваме дацата с одеалца.

# 228

с този кош който е за новоредено няма да можеш да го ползваш и другата зима, просто няма да става вече а до каква възраст зависи от количката и колко е голямо детето.

# 229
Щом няма да мога да я ползвам и следващата зима, определено няма да е количка от хиляда лева тогава  Crossing Arms

# 230
Щом няма да мога да я ползвам и следващата зима, определено няма да е количка от хиляда лева тогава  Crossing Arms

ще можеш да си ползваш летния кош ако вземеш комбинирана, ще може и да си спи в нея ако е тип с падащо дъно и става легнало положение  Simple Smile

# 231
Бръм с Томова говорих сега в понеделник и първия свободен час си записах за 21 август #Crazy, повече от месец напред върви с графика. С всички е така, но мисля, че за спешни случаи правят изключения. Аз например за прегледа при Томова ще съм 24 седмица.  ooooh!

# 232
здравейте,
аз много пъти съм писала,че скъпата количка си струва-това е като с колите-ако имаш възможност,си взимаш хубава и скъпа кола-предимствата на напр.БМВ пред Дачия са ясни Wink
ние взехме за Дари Бъз на Киуни и съм много доволна-лесно и леко е управлява,на мен ми е удобна,а и на Дари Wink.като поотрасн й взехме Макларън-за 260 лв-тя беше тежка вече и с новата се родихме-и сега си я ползваме
така че ..........

# 233
  • София
Относно по-скъпите колички, за мен имат няколко относително големи предимства:

1. В повечето случаи са доста качествени и могат в последствие да се продадат - разчитайки на гаранцията и марката;
2. Съответно може да се купи хубава количка, но втора употреба, на половин цена, че сигурно и по-малко.
3. Ползва се дълго време - т.е. докато имаш нужда от нея.

Аз самата затова се насочих към малко по-високия клас.
Около мен доста приятелки се опариха с некачествени колички от различни марки, та макар и по-евтини - наложи им се да купуват по 2-3, от които никоя не става за повторна употреба, и тотала като цена в крайна сметка се равнява на една по-скъпа...
За съжаление моделчето което харесах и много ми се иска да купя е от скоро на пазара и няма как да е втора употреба...
Тези, които обмислиха покупката предварително, са доволни и активно си ги ползват - от различни марки и различни модели.
Просто за всеки човек удобството е строго индивидуално нещо.

А едно време си спомням, когато сестра ми беше бебе, толкова неща взехме от приятелки на майка, че и още колко бебета бяха отгледани със същите колички например - зимна и лятна... Явно с промяната на времената и глобалното сваляне на качеството ще трябва да се купува доста.

Най-важното е да са ни живи и здрави бебоците, а който каквото иска и може да си купи - да му носи радост.
Според мен бебока ще може да оцени комфорта от гледна точка на това да се чувства добре в количката, креватчето, столчето... Да му е удобно, топло и интересно Simple Smile Което в крайна сметка далеч не зависи само от цената Wink

А и аз не я броя за окончателна покупка и парите загубени - ако е ОК, спокойно се продава и готово Simple Smile

# 234
здравейте.как сте днес.виждам много хубава темичка сте захванали.така ми се иска да започна с покупките поне нещичко ама таткото все  казва че е още рано.а на мен така ми се иска   Blush  
харем при първия резултат излезе едната проба за даун на ми казаха че докато не излезе втората не могат да го отхвърлят на 100 пр.но второто е някънъв вид мозаечна не е страшна и се появява много ама мн.рядко в общи линии ме успокоиха.асвен това за даун при първото излиза и за синдром на едуардс и патау.там пише корко хромозома трябва да са и колко ти и маш съвпадат ли няма проблем.хубавато че още с първия тест ще се знае със сигурност какво е бебчето без догатки.хромозомите не лъжат  Joy  вярвам че всичко ще е наред при теб и при др.мами и знам какво преживяваш и за мен беше мн.дълги дни.в понеделник можеш вече да се обадиш и ще са готови.   bouquet
zuerich аз имам силно течение с жълтеникав цвят и мн.ме притеснява но като ходих при аг тя каза че е нормално да има рави микробиология и цитонамазка и нищо няма следа от бактерии. което ми е странно и ми е неприятно.

# 235
  • На брега на реката
Здравейте и от мен  Wink
Леле колко сте информирани за количките...аз май само по килограмите се ориентирам. Все още нищо не съм гледала. Така де, гледам, ама не съм изпробвала нищичко  Rolling Eyes
Колкото до течението, имам си го от началото на бременността, леко жълтеникаво, без миризма. Честно казано не се притеснявам. Утре съм на ЖК и се разбрахме и гинекологичен преглед да ми направи. Така че ще разбера има ли нещо притеснително. Аз да се похваля, че вече риткаме по всяко време на деня. До сега го усещах само сутрин и вечер, като съм в легнало положение, ама явно сме придобили сила  Embarassed Joy

# 236
  • София
Здравейте  Simple Smile

За количките - аз си мислех да се спра на малко по-скъп вариант, но да е удобна на бебето и качествена. Но сега, като чета, не знам. Мисля, че ще ми бъде проблем да избера. А е истина, че за тези пари може да се купят и други неща. Важно е колко се използват.

За течението - и аз имах жълтеникаво течение и на последната ЖК ми казаха, че имам гъбички и ми предписаха гино паверил (дано не бъркам с името  Embarassed). Тогава се посъветвах с мои приятелки и прочетох в нета, оказа се, че доста доста бременни са имали този проблем и са го лекували с това лекарство. Не мисля, че течението е голям проблем, но четох, че трябва да се лекува, особено за жените, които ще раждат по естествен път.

# 237
  • София
Сасано, на теб при Томова втората ФМ ли ще ти бъде?

Защото аз исках ( надявам се да нямам причина) да ида отделно на ехо-кардиографията( при Томова или 3-та градска)....а и отделно на 2-рата ФМ в препоръчителните седмици 20-23 г.с.

И вие момичета, какво мислите- при положение че няма нужда, дали да се ходи на ехо-кардиогр., пък нали на ФМ се гледа и това newsm78  ...просто не знам, то още дено изследване "не боли", но пък ако е безмислено??

# 238
Бръм, ще ми бъде 3-та ФМ, и първа при Томова. Другата седмица съм при Марков за втора при него. Чудих се какво да правя и накрая решихме с моя мъж да ме види и още един добър специалист. Може и безсмислено да е, но така решихме, уж за наше спокойствие. Дано да е така! Praynig

# 239
Дъщеря ми също е декемврийско бебе,затова ще споделя моя опит-к  омбинираната количка я ползвахме първите 6 месеца! За следващата зима спокойно можеш да си ползваш лятната количка,ако купиш такава,защото детето вече ще е достатъчно голямо и няма нужда да стои опаковано като вързопче,както ще е тази зима! Просто го обличаш подходящо,мяташ го в лятната количка и готово! Grinning Продават хубави,непромокаеми,дебели чували,които стават за всички (лятни) колички и се слагат на крачетата,когато е много студено или вали! Peace Ние изкарахме така зимата - с лятна количка за 126 лв (евтинка искам да кажа) и с такова чувалче и си е супер удобно!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт