Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава да си с Rh фактор?
Какво представлява амниоцентезата и защо се препоръчва?
Какви са очакванията след амниоцентезата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава да си с Rh фактор?
Rh факторът се отнася до наличието или липсата на Rh антигени в кръвта. Хората с отрицателен Rh имат липсващия антиген, което може да представлява риск по време на бременност, особено ако партньорът има положителен Rh. Това може да доведе до конфликт между кръвните групи на майката и бебето, изискващ специално внимание и медицински надзор.
-
Какво представлява амниоцентезата и защо се препоръчва?
Амниоцентезата е медицинска процедура, която включва изтегляне на малко количество околоплодна течност от утробата за изследване. Това се прави, за да се провери дали бебето има някакви генетични проблеми или дефекти в развитието. Обикновено се препоръчва при жени с висок риск от раждане на дете с такива проблеми.
-
Какви са очакванията след амниоцентезата?
-
Какви са рисковете от пътуване след амниоцентеза?
-
Какви са предимствата на люлката за бебета?

няма смисъл да се хвърлят много пари за зимна количка, която ще се ползва само няколко месеца. Дори и кобминираните са мн. тежки и не достатъчно маневрени, спрямо летните...а такива стахотни летни колички има!!
.....дано не съм закъсняла за Томова. Някой има ли представа колко по- рано става записването на час при нея? Ако е като при Марков и Димитрова 2 месеца по-рано, то май съм изтървала срока? Ако пък- не , трябва да ида следващата или по-следв. седмица при нея.
, повече от месец напред върви с графика. С всички е така, но мисля, че за спешни случаи правят изключения. Аз например за прегледа при Томова ще съм 24 седмица.

вярвам че всичко ще е наред при теб и при др.мами и знам какво преживяваш и за мен беше мн.дълги дни.в понеделник можеш вече да се обадиш и ще са готови.
Продават хубави,непромокаеми,дебели чували,които стават за всички (лятни) колички и се слагат на крачетата,когато е много студено или вали!
Ние изкарахме така зимата - с лятна количка за 126 лв (евтинка искам да кажа) и с такова чувалче и си е супер удобно!