Болница ТОКУДА-2

• 139 462
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
cerera благодаря ти душа  Hug мен не болката а самия факт че ще ме бодът в гръбнака ме стресира  Confused Но има време ще го мисля към 9 месец  Mr. Green

# 1 051
Аз като човек с проблеми в гръбнака щателно изчетох всякаква информация за епидуралната анестезия и се оказва,че при проблеми с гръбначния стълб както и при хора с нисък хемоглобин, ниско кръвно не се препоръчва такъв тип обезболяване. Аз имам и друго въпросче - в Токуда има ли варианти да не се ражда в легнало положение,защото ми се получава едно прищипване когато съм легнала по гръб и не мога да помръдна от болка пък камо ли да мога да раждам. Има ли варианти за странично легнало положение или нещо "алтернативно"?

# 1 052
  • София
Zahira аз съм с изкривяване на гръбнака (скулиоза) + ниско кръвно  newsm78 Сега направо ме хвърли в размисъл  Thinking Ма то аз и без това се бях навила да раждам без  ....  то едно време баба ми да не е раждала с упойка  Joy

# 1 053
Ами на етърва ми са й отказали епидурална упойка в Шейново заради ниското кръвно. Аз съм с отворен гръбначен прешлен и именно оттам идва прищипването и непоносимите болки в легнало положение.  Затова питах има ли възможност да не се ражда по гръб.

Противопоказания и усложнения

Провеждането на епидурална анестезия е недопустимо при състояние на еклампсия, нарушено съсирване на кръвта, гнойни кожни рани на гърба, сепсис, травми на главния и гръбначния мозък, високо вътрешночерепно налягане, мигрена, алергии към използваните анестетици.
Относителни противопоказания се считат заболяванията на нервната система,изкривявания на гръбначния стълб при които е наложително да се направи допълнителна консултация с лекар.

# 1 054
  • София
Охооооо душа аз като гледам отпадам по още два показателя  "нарушено съсирване на кръвта" и "мигрена"  е значи при мен проблема е решен  Confused
Относно раждането .... преди време даваха един репортаж за раждане във вана, но за къде ставаше въпрос не си спомням  newsm78 Предполагам, че ако говориш с твоя лекар може да намерят решение  Thinking

# 1 055
  • София
Здравейте. Мисля ,че във вана можеш да раждаш "Света София" /бившата Тина Киркова/ или в Окръжна болница , но не съм сигурна.

# 1 056
Вана за водно раждане има в Тина Киркова  Peace

# 1 057
Аз не държа да е водно раждане, просто да не е по гръб. Иначе майв Тина Киркова е в предродилна зала ваната и после пак си те качват на магарето при пълно разкритие.

# 1 058
  • София
........ Иначе майв Тина Киркова е в предродилна зала ваната и после пак си те качват на магарето при пълно разкритие.
Е то каква е идеята на тази вана тогава  newsm78 Аз не съм много наясно но мислех, че целия родови процес е във ваната  Embarassed

# 1 059
Здравейте,
Аз съм нова във форума и имам няколко въпроса. Ще се радвам ако някой ми отговори. Миналата седмица разбрах, че съм бременна, дефакто сега съм в 6-тата седмица. Веднага отидох при личната лекарка. Генеколога, който беше на смяна в клиниката ме прегледа и установи бременността. Разбрах се с личната, да се спра на някой лекар и тогава тя ще ми даде направление. Веднага почнах да чета по форуми за мнения. Бях се насочила към Майчин дом, но за там пишеше ужасни неща, и се спрях на болница Токуда( доколкото разбрах има 1-2 доктори, които работят със здравната каса). Мисля първо да отида на платен преглед при някой от тях и после вече да преценя за кого ще си ползвам направлението. Единственото което ме притеснява са цените в тази болница, иначе всичко друго разбирам че е ок. Имам 3 въпроса: колко струва прегледа, кои доктори работят със здравната каса и задължителен ли е избора на екип, който струва 1500 или 1900(не помня вече) или просто може да родиш при екипа който е на смяна. Благодаря предварително.

# 1 060
Eдната лекарка която работи със ЗК е д-р Евтимова, а другата е някаква нова жена - нещо с Ц беше. Аз се следя там, но трябва да ти кажа, че чакането за ЖК някой път направо е убийствено, защото в повечето случаи има закъснение на графика и 2 часа не ти мърдат. Ако имаш възможност ползвай някоя частна клиника, която работи със ЗК. Поне няма да чакаш толкова много. Аз имам много добри впечатления от клиника "Щерев", но ми е доста далеч. Иначе работят с касата. Избора на екип е задължителен - не можеш просто даотидеш и да родиш при дежурния екип в болницата. Дефакто касата ти поема раждането, ако си здравно осигурена, но избора на екип е задължителен. Ако не си здравно осигурена цените са горе долу двойни на тези,които споменаваш.
Нормалното раждане и това с цезарово сечение са 1500лв.
Неонатологичен пакет за бебето пък е 500лв. /за бебета родени с цезарово сечение е 600лв./
Епидуралната анестезия е 300лв.
Присъствието на таткото се заплаща с 200лв.
Ако желаеш да си във ВИП стая престоя на нощ е 125лв. Аз имам ценовата листа и там пише, че по спешност при наличност на свободни легла могат да се приемат родилки без предварителна уговорка, но само ако платят пакет "Избор на екип".

Всъщност ето направо ценоразписа:

За здравно неосигурени пациентки цените са същите + 1500лв. раждане.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 15:32 от Zahira™

# 1 061
Много ти благодаря, Захира!
Според мен ако ще се дават 2500 за раждане( съответно избор на екип), по-добре същия доктор да те наблюдава през цялата бременност. В Щерев също изглежда добре, а и цените са същите. Проблема е там, че нямам тези възможности. 1000-1500 - да, но 2500 ми идват в повече. Явно ще трябва да търся друго решение.

# 1 062
  • София
radata В Майчин дом също има опция с избор на екип, а там условията не са лоши. Важното е, че имат добри специалисти и условия и за бебета, а не само за майки. Аз по подобни причини избрах Токуда , а не някоя частна клиника, която е като хотел, защото на тези места няма свястна неонатология, да не говорим за други специалисти.

# 1 063
  • София
Аз не държа да е водно раждане, просто да не е по гръб. Иначе майв Тина Киркова е в предродилна зала ваната и после пак си те качват на магарето при пълно разкритие.

Аз напъвах във всякаква поза, но не и легнала, така че може. Разждах при д-р Кирякова. Едва след като проби главата ме качиха на магарето за финалното изстрелване Wink. Даже си спонмням, че коментираха с акушерката, че съм заемала инстинктивно физиологична поза за раждане, за да ми е по-лесно (бях се хванала за леглото и приклекнала, подпирах се на стената и т.н. акробатики)

# 1 064
 Откога чакам да прочета нещо такова тук! Ниандре, имаш ли някъде разказ на раждането? (Сетих се да ти разгледам постовете...) Знаеш ли дали д-р Кирякова практикува активно раждане?

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 01:05 от matzko

Общи условия

Активация на акаунт