Болница ТОКУДА-2

• 142 673
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 285
Да наистина Токуда е много добра,от гледна точка за хигиената,много е чисто и постоянно дезинфикцират ,което е много важно, но за следене на бременост не сам доволна все още нямат толкова добра апаратура.Леглата са им много ценни,особено за тези мами които ще раждат секцио понеже са подвижни.

# 286
  • ул. "Мечтание"
Апаратурата си е съвсем наред! Сега друг е въпроса как се справят задапаратурните устройства! А ЖК-то по ЗК си го водят както и всяко друго ЖК по ЗК - зависи на кого ще попаднеш и колко му е крив деня!  Wink

# 287
  • София
Здравейте,

Много съм уморена и не ми се чете цялата тема (все ще трябва да я прочета, де Wink) и се извинявам, че си задавам въпросите направо:

1. След секцио може ли бебето да е при теб във ВИП стаята?
2. Може ли да ти го дадат веднага (или възможно най-скоро) да го кърмиш след секцио?
3. Захранват ли ги с адаптирано мляко с биберон?
4. Може ли бащата да присъства на раждането и колко струва това?

Мерси предварително за отговорите!  bouquet

# 288
  • Sofia
Доколкото аз помня (от юли тази година):

1. След секцио може ли бебето да е при теб във ВИП стаята?- да може, и таткото може да е при вас.
2. Може ли да ти го дадат веднага (или възможно най-скоро) да го кърмиш след секцио?- бебетата задължително прекарват 2 часа в кувьоз след раждането. След това може, но дали ще ти е възможно да се грижиш за него? Аз не можех да го вдигам през първия ден, винаги разчитах някой да ми го подаде.
3. Захранват ли ги с адаптирано мляко с биберон? - да, освен ако не пожелаеш да е без мляко. Повечето майки са изморени след раждането и спят през нощта, детето съответно се храни от екипа с АМ.
4. Може ли бащата да присъства на раждането и колко струва това? - може само на нормално раждане, на секциото не е позволено. За нормалното последно беше 200лв, не знам дали е повишена таксата.

# 289
  • София
Много благодаря!!! Hug  bouquet

А ако захранят бебето, няма ли да има проблеми с кърменето после? Ако си със спинална упойка, не може ли да го кърмиш след 6 часа да кажем?

Съвсем ли не е възможно при секцио бащата да е там? Аз толкова искам! Ще ми е много по-спокойно... Cry

# 290
  • Sofia
Ами пак говори с лекаря, но по принцип е забранено. Ще го пуснат веднага след като родиш да види теб и детето.
За няколко часа бебето едва ли ще се отбие и ще откаже гърда. Препоръките за кърмене в болницата и възможно най-скоро е по-скоро от гледна точка да се запази стомаха на бебето "девствено" и по възможност да се избегне напълно натоварването му с АМ, тъй като в началото бебето има по-скоро нужда от коластрата, която първа потича преди да слезе млякото и тя е най-полезна за стомахчето му. Едновременно с това ще се стимулира слизането на млякото в гърдите.

А иначе ние вече 3 месеца се кърмим и даваме добавка след това - не сме се отбили още и все така си харесва гърдите на мама Laughing

# 291
. Препоръките за кърмене в болницата и възможно най-скоро е по-скоро от гледна точка да се запази стомаха на бебето "девствено" и по възможност да се избегне напълно натоварването му с АМ, тъй като в началото бебето има по-скоро нужда от коластрата, която първа потича преди да слезе млякото и тя е най-полезна за стомахчето му. Едновременно с това ще се стимулира слизането на млякото в гърдите.

мама Laughing
Препоръките може да са такива, но аз след раждането бях на крак още след час, максимум два, а бебето ако не си го бях поискала на шестия час, сигурно щяха да ми го дадат едва на сутринта да го кърмя #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 292
  • София
И аз смятам така да направя. Не знам колко ще мога да ставам след секциото, но мъжа ми ще го насъскам да ги гони до дупка! Wink В края на краищата нали за това си плащам тия колкосални пари! За да ме слушат... Wink

# 293
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Доколкото аз помня (от юли тази година):

1. След секцио може ли бебето да е при теб във ВИП стаята?- да може, и таткото може да е при вас.
2. Може ли да ти го дадат веднага (или възможно най-скоро) да го кърмиш след секцио?- бебетата задължително прекарват 2 часа в кувьоз след раждането. След това може, но дали ще ти е възможно да се грижиш за него? Аз не можех да го вдигам през първия ден, винаги разчитах някой да ми го подаде.
3. Захранват ли ги с адаптирано мляко с биберон? - да, освен ако не пожелаеш да е без мляко. Повечето майки са изморени след раждането и спят през нощта, детето съответно се храни от екипа с АМ.
4. Може ли бащата да присъства на раждането и колко струва това? - може само на нормално раждане, на секциото не е позволено. За нормалното последно беше 200лв, не знам дали е повишена таксата.

1. Да допълня, че бебето е при вас и в обикновенна стая освен през нощта.
3. Захранват само ако не наддава или нямате мляко на втория или третия ден

# 294
Доколкото знам, при нормално раждане носят бебето на 6ия час, а при секцио - след 12ия час или когато си в състояние. Аз бях секцио, родих вечерта и на другия ден сутринта поисках да ми донесат бебка. При секцио носят бебето по-късно, не само защото майката се възставновява по-бавно, но действието на упойката трябва да отмине. Носеха ми АМ и вода в количката, но никой не ме караше да давам. В интерес на истината, дадох АМ само веднъж и отказах да ми носят. На 2ия или 3ия ден ми слезна кърмата. От неонатологията ме питаха дали искам да направим пробно кърмене. Аз се съгласих и се оказа, че бебка е изсукала двойно над очакваното количество. Бебето е целодневно при теб, така че можеш да контролираш дали го хранят с АМ. През нощта в 1 часа му дават АМ  и след това  - в 4, ако се събуди. През нощта бебето може да е при теб, ако си във ВИП стая, иначе не, тъй като другите майки искат да почиват.

# 295
Да допълна и аз,според мен е да си в обикновена стая,стаите са много хубави и чисти, и доколкото разбирам ще раждаш секцио и ще имаш нужда от помощ! Аз бях така и тък като бебето ми беше в интензивно и до ден днешен помагах на мамите,но също така добре че и креватите са им подвижни   защото ставането е сташно! УСПЕХ!!!

# 296
  • София
 Cry

Аз мисля да строя мъжа си да бъде с нас във ВИП стаята и да ми подава бебето и да помага. Дали ще е възможно?

Много благодаря на всички за отговорите! Общо взето ми звучи добре! Е, за 3000 лева може и по-добре да бъде...ама... България. Grinning

# 297
Незнам дали ще му позволят да стои при теб 24ч. Но ако си сама и той само да ти идва на свиждане  повярвай ми ще се побъркаш ,няма да съжаляваш ако си в стая с 4 мами.Аз попаднах с много готини хора и беше голям купон,сестрите ни казваха "само вашата стая свети до късно"

# 298
  • София
Аз се надявам, защото NBM каза: "да може, и таткото може да е при вас"

Ама май просто трябва да ида и да разпитам.

# 299
В ВИП стаята може да е постояно до теб . Има диван, на който може да спи. Само не знам при визитациите дали няма да му казват да излезе, но то и без това са за 15-20мин. Обаче имай предвид, че няма да може да се разхожда извън стаята ти, защото по коридора се размотават родилки и т.н. Съветвам те да се подготвиш от сега за кърменето. Разпечатай си материали от подфорума за кърмене, вземи си книгата на Хана Лортроп, защото в Токуда всяка сестра ти дава различен съвет и ако не си се подготвила може съвсем да се объркаш.

Аз ако отивах да раждам сега в Токуда щях да си избера ВИП стая. Първо че бебето ще си е и вечер при мен и второ че не се знае с какви мами ще се паднеш. В моята стая имаше две жени и телефоните им звъняха нон стоп Rolling Eyes Освен това едната хъркаше доста силно през нощта и изобщо не съм спала като хората. А и като съм ставала през нощта съм виждала как детенцете ми реве в аквариума и няма никой по коридорите. Нито съм си починала през нощта, нито съм си нахранила и успокойла детенцето...

Иначе аз родих в 7 вечерта и детето ми го дадоха в 5 сутринта да го накърмя. Бях нормално раждане, така че много зависи в колко часа ще родиш. Следващият път ще си го поискам по-рано  Wink

Общи условия

Активация на акаунт