Болница ТОКУДА-2

• 139 384
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 555
След много колебания, кой точно да ме следи, днес се записах при др Герганова, тя да ми води ЖК! Ще очаквам мнения за нея, но въпроса ми не е това!

Искам да попитам, след като съм здравно осигурена, пък не използвам здравната каса, а знам, че в Токуда има раждания по здравна каса, мога ли д-р Герганова, при която ще ходя и която не работи по здравната каса, да се възползвам от безплатното раждане,като здравно осигурена, защото все пак защо да не си спестиш 2400лв, акО МОЖЕ???

# 556
След много колебания, кой точно да ме следи, днес се записах при др Герганова, тя да ми води ЖК! Ще очаквам мнения за нея, но въпроса ми не е това!

Искам да попитам, след като съм здравно осигурена, пък не използвам здравната каса, а знам, че в Токуда има раждания по здравна каса, мога ли д-р Герганова, при която ще ходя и която не работи по здравната каса, да се възползвам от безплатното раждане,като здравно осигурена, защото все пак защо да не си спестиш 2400лв, акО МОЖЕ???
Раждането ти като здравно осигурена е безплатно, но плащаш задължително за избор на екип. Изборът на екип е 1500 лв. + евентуално упойка 300 лв + пакет за бебето 400 (базов), 500 (нормално раждане) и 600(секцио).  Информацията ми за цените е към 19.11. Предполагам казваш 2400, защото сумираш всичко заедно.
Що се отнася за др. Герганова - ходя паралелно при нея от 3-я месец. Живот и здраве ще раждам при нея.

# 557

То ако не е по здравна каса е бая повече от 2400 Wink

# 558
  • София
За д-р Герганова мога да кажа само най-добри и хубави думи Hug
раждах синът си при нея и тя до последно държеше да раждам нормално Peace
така че в Токуда има и лекари които са За нормалното раждане  bouquet
в крайна сметка поради намалени околоплодни води ме приеха по-рано и тя пак искаше да пробваме нормално раждане
Само че аз имах кошмарно първо раждане в Шейново при което едва не се стигна до форцепс за бебето и именно това ме отказа да раждам нормално-а съм и с граничен таз. Исках да съм сигурна че няма да се повтори първото ми рисково раждане и да се подлага бебетона риск.
Та за Герганова мога да кажа че е добър професионалист и много мила, даде ми тел. си и ми беше казала че мога да й звъня веднага щом усетя контракции по което време на денонощието и да се случи-това понеже ставаше дума за нормално раждане.
А и след самото секцио постоянно минаваше да ме види как съм и беше много внимателна и грижовна. Изключително съм доволна от нея и се радвам че я избрах, а не някое от така прехвалените светила/нищо лично към тях/
П.п за храната-след помията в Шейново направо се чуствах като в ресторант. Имаше кисело мляко и натурални сокове, абе въоще всичко си изяждах hahaha
само да кажа че в Шейново на родилки които ги очакваха да раждат ни бяха дали веднъж Пикантни #Crazyкюфтена внякакво подобие на бял сос, другото беше юфки и филии със кашкавал, пастет и т.н Sick 

# 559
Здравейте, предстои ми секцио в Токуда и не съм сигорна какво трябва да си нося в багажа.
Трябва ли ми нощница, помпа, залъгалки и т.н., защото видях че в някои болници искат?
Ако някой може да ми напише какви са основните неща които трябва да нося ще съм много благодарна.
Освен това ме интересува кога таткото може да види бебето и как точно става припознаването на детето тъй като ние нямаме брак?

Благодаря предварително  :hug
Нощницата не е задължителна защото там дават , но на мен лично техните не ми бяха удобни.Тоалетни принадлежности,бельо,минерална вода в малки бутилки защото са по-удобни.За бебето нищо не трябва да носиш.Таткото може да види бебето и теб веднага след операцията,а за припознаването немога да ти кажа как стои въпроса защото ние имаме брак.До колкото знам се попълва декларация и се плаща 30 лв.
Пожелавам ти леко раждане

# 560
А Токуда, имат ли  някаква цена за пакет, проследяване на бремеността, а не всеки път да си плащаш, като грешен дявол 30лв-преглед, 30лв- ехография и все изниква и по още нещо! Гледам, че  другите клиники си имат някакви пакети , които струват от порядъка на 300-400лв за ЖК!!???

# 561
  • София
somebody до колкото ми е известно - няма пакетна цена, но не всеки преглед ти е 30лв.Първичен ти е 40, вторичен 30 и след това прегледите ти са по 15лв. Е, наистина ако има някакви странични неща като ехограв, секрет и т.н. се палаща отделно, но по мои сметки не ти излиза по-скъпо отколкото да си платиш накуп 300-400лв.

# 562
# 563
  • София
В прегледа не влиза ли ехограф.Иначе какво ти преглеждат за 30лв?!

# 564
Само самия преглед- плащаш за самия лекар 30лв, после 30лв за ехографа, ако имаш цитонамазка  и микробиология още 55лв и 5лв имат такса за самото вземане на материала от теб! Обирджийска работа е отвсякъде,но там са моите лекари и нямам избор, хич не ми се дават тези пари!

# 565
Само самия преглед- плащаш за самия лекар 30лв, после 30лв за ехографа, ако имаш цитонамазка  и микробиология още 55лв и 5лв имат такса за самото вземане на материала от теб! Обирджийска работа е отвсякъде,но там са моите лекари и нямам избор, хич не ми се дават тези пари!

Ami според мен ехографът точно е 30 лв, нормален преглед 15, т.е вагинален, а сега понеже съм в 9ти месец се опитват да ме цакат по 40 всеки път, водело се напреднала бременност, не знам що за оправдание е това.

Имам аз сега един въпрос - какво е това чудо с носенето на вода. На раждането ли си носите още по едно две стекчета? Т.е. идват контракциите и взимаме големия сак и като на почивка, нали уж на отворени врати казват, че нищо не ни трябвало, то е се окаже, че трябват ама адски много неща.

Не пускат ли някой поне до входа след раждането да ти донесе вода, каква простотия, не могат толкова да сложат един автомат.
Или други неща, ако нещо си забравил, няма ли как да си го вземеш от мъжо или някой друг??
Казвайте, че на мен не ми остана много - да знам какво да приготвям  newsm78 Mr. Green Mr. Green Mr. Green Laughing Laughing

# 566
Вземи си едно шише вода, после ще ти донесат останалите.  Докато раждаш няма да ти дадат да пиеш  Angry
Аз ползвах еднократни гащи 2 пакета, лигнин 2 пакета, памучни превръзки, сапун за ръце, хавлиена кърпа, нощница, чехли за баня и Ласинох, и една ръкавичка за бебето, че му бяха сложили абокат.

# 567
  • Sofia
Водата е за секциото, там трябва да се пие много в деня след операцията, а точно тогава не можеш да се движиш. Естествено, че може някой да ти донесе отвън, всяка сестра ще ти я предаде.
Мамите с нормално раждане в моята стая ходиха да си купуват без проблем Peace
Не се притеснявай и не се вкарвай във филми Mr. Green (като в любимата ми реклама)
Всичко, с което могат да ти помогнат в Токуда ще го направят, на теб остава само да се радваш на бебчо. Леко раждане! Hug

# 568
  • София
Аз раждах нормално. Като зачестиха контракции си хванах чантичката и сложих в нея следните неща: една папка с всички изследвания и т.н. от бременността, еднократни бикини, нощни превръзки, чехли за баня, нощница, кърпа за ръця/лице, пакет бисквити, книга за четене, ръкавички за бебето и биберон-залъгалка (стерилизиран). Като отидох да ме приемат ахнаха с колко малко багаж съм отишла. Но на първо време нищо не ми липсваше. Нощницата въобще не я ползвах, през цялото време бях с техни защото сметнах, че е по-удобно. По всяко време можеш да си поискаш нова. Докато бях в предродилна не ми даваха така или иначе ни да ям, ни да пия, а и 2 часа след раждането. Като минаха тия 2 часа не ми се мислеше за храна, но бях много жадна, но пък не си бях взела вода - дадоха ми от "рецепциата" на орделението. (всъщност дори ми предложиха да ми донесат вечеря, нищо ,че вече минаваше 11 вечерта и вечерята отдавна беше минала). На сутринта още в 10 часа таткото ми донесе водичка и всъщност при всяко негово идване си подновявах водните запаси. Книгата се оказа най-излишното нещо в багажа ми, защото отначало контракциите ми бяха доста начесто и болезнени и хич не ми беше до четене, а след това гледах да си поспя хубавичко, че това се оказаха последните ми спящи нощи. Превръзка сложих чак последния ден, до тогава си карах с лигнин, който ни даваха при поискване пак от "рецепцията". И така, всъщност като за начало хич не ти трябва много багаж. Всичко, което ти потрябва впоследствие могат да ти го донесат общо взето по всяко време. Peace

Относно  посещенията - официално са от 16:30 до 18:00, но всъщност нашия татко идваше освен тогава и всеки ден към 10-10:30 да се видим. Бебката по това време и без това спинкаше сладко след папкане, така че си "открадвах" 30тина мин. с него пред отделението. Още повече след самото раждане пускат бащата при майката и бебето, но всъщност тогава едва ли ще ви е до багажи Simple Smile

# 569
Здравейте мами,аз също съм се насочила да раждам в Токуда,но ходя на прегледи при д-р мазнейкова.Все още не съм ходила в Токуда и бих искала да попитам как е там отношението на персонала към майката,обръщат ли внимание преди и по време на раждането и най-вече дали се държат човешки,защото мен най-много от това ме е страх-да не попадна на някои нервни намръщени и неинтересуващи се от нищо акушерки и сестри. Twisted EvilЗа хигиената знам че е на ниво...а за лекар  все още незнам към кого да се насоча-за повечето се пише хубави неща.аз искам да раждам нормално ,но с упойка епидурална.моля споделете вашите мнения.Благодаря! Hug

Общи условия

Активация на акаунт