Болница ТОКУДА-2

• 141 201
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 600
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Благодаря Ви за отговорите Wink

Аз си поговорих с Диков, даже два прегледа имах при него. Но това което ме притесни е че първо ми каза да отида на ... дата за да ме прегледа и да преценим как ще бъде раждането, аз отидах но него го нямаше този ден на работа, звъннаха му и той каза да отида на следвашният, на следвашният тъкмо влизаше на операция и ме претупа прегледа на две на три. Остави това ама ми каза задължително на 02.01.09г да отида да ми запишат тоновете на бебо, но вчера се оказа,че Токуда няработи, а с сайта пише,че ще работи днес. Днес пак ходих, но уви пак неработеше. Надявам се да работи поне в понеделник на 5-ти.
Другото което ме притесни е че и двата пъти се говорихме с  него за нормално раждане, но тои все завършваше разговора че допоследно никога нищо небило сигурно можело и нещо а се обърка и да се наложи секцио. И вместо да ми обесни ниакои неща, само ми викаше да не забравя като изляза от прегледа да си платя за консултациятя /защото бях без час/. Много неадекватно държание... това ужасно ме притеснява... нормално е щом съм отишла в Токуда,че ще си плащам, ако неисках щях да ходя в друга болница Sad
А и се чудя ако тръгна да раждам нощем, този спешен център дали въобще работи?
А иначе за програмата имах впредвид ще ми покажат ли как се повива бебо, как се храни, те ли ми го носят да го кърма или аз ходя някъде? Такива неща Wink

Няма как да не работи, но трябва да имате предвид, че в почивните дни се влиза през входа на Спешното отделение

# 601
Работеше си АГ-то и на 1-ви и на 2ри януари, минава се през Спешното в неработни дни и след 19.00ч, ако имаш някакъв проблем викат дежурния лекар в АГ, на който и да попаднеш там, няма да сгрешиш!Ако пък имаш предвалителна уговорка с някой лекар и раждането започва, му се обаждаш по телефона и той би трябвало да се отзове веднага, все пак си плащаш за избор на екип!

# 602
Работеше си АГ-то и на 1-ви и на 2ри януари, минава се през Спешното в неработни дни и след 19.00ч, ако имаш някакъв проблем викат дежурния лекар в АГ, на който и да попаднеш там, няма да сгрешиш!Ако пък имаш предвалителна уговорка с някой лекар и раждането започва, му се обаждаш по телефона и той би трябвало да се отзове веднага, все пак си плащаш за избор на екип!

newsm78 еми аз днес  като ходих влязах през главният вход, качих се на 2 етаж и АГ-то беше затворено и несветеше нищо, беше пустош, нямаше никой. Аз ходих към 11ч. Иначе вчера главният вход беше затворен и на мен не ми беше удобно да ходя до спешното само за едни тонове, без да имам някаква основателна спешна причина.

# 603
да то АГ в почивни дни е затворено, затова се минава през Спешното, оттам се обаждат на дежурен гинеколог, и казват на охраната да отключи отделението и ти казват, кога да се качиш!На мен ми се наложи да отида и на 1-ви и на 2-ри, като на 2ри ходих вечерта!

# 604
да то АГ в почивни дни е затворено, затова се минава през Спешното, оттам се обаждат на дежурен гинеколог, и казват на охраната да отключи отделението и ти казват, кога да се качиш!На мен ми се наложи да отида и на 1-ви и на 2-ри, като на 2ри ходих вечерта!

Ти там ли си се ориентирала да раждаш? Кога ти е термина? Моя е на 11 януари Wink т.е. всеки момент

# 605
да там, следят ме от самото начало, пък  и по принцип, моя гинеколог работи там от самото откриване на болницата преди две години, така, че аз съм една от първите пациентки на самата болницата Mr. Green/картата ми е с двуцифрен номер/. А моя термин е чак за 29 юни, има още много време!   Simple Smile  На теб леко и безпроблемно раждане ти пожелавам! Peace И после да разкажеш как е минало всичко там и дали си доволна! Simple Smile

# 606

newsm78 еми аз днес  като ходих влязах през главният вход, качих се на 2 етаж и АГ-то беше затворено и несветеше нищо, беше пустош, нямаше никой. Аз ходих към 11ч. Иначе вчера главният вход беше затворен и на мен не ми беше удобно да ходя до спешното само за едни тонове, без да имам някаква основателна спешна причина.
Влизаш през спешното и или казваш, че са те викнали на запис или звъниш на лекаря ти, че си там. Докторът ти е трябвало да ти каже, че се влиза през спешното и да ти обясни какво що, ама за Диков май е нормално това, което пишеш Simple Smile Иначе мен Кирякова и в родилното ми е записвала тонове Събота и Неделя Grinning
Иначе ти показват как се мие бебето, как се преоблича и памперс как се сменя (там бебетата не се повиват, а и вече май никъде не се практикува това). Бебето си е при теб, кърмиш си го по всяко време и през определен период идват да го вземат за смяна на памперс и преобличане (ако не се храните точно тогава де Simple Smile)

# 607
Така като чета форумите се зачудих дали да взема да го сменя този Диков с някой др.доктор или по-скоро докторка? То не че има за кога.... Много се притеснявам да не обарне нещата в последнят момент и да каже секцио, че ще умра от ужас и притеснения тогава.
Толкова се бях накефила на тази болница, а сега се чудя какво да правя. Хем отидох с връзки при Диков, хем ще си платя и....... никакво внимание....

# 608
dazzy,наистина др.Диков има доста разсеян(за да не кажа отвеян...) вид,но имам редица впечатления,че се справя с работата си доста добре.Скоро моя приятелка роди естествено по нейно желание при него.Нормално е да те предупреди,че е възможно да се наложи и секцио,което според мен не означава,че ще те оперира без да се налага и без да го искаш!Не се тревожи безмислено,а се наслаждавай на приятното очакване!Преди 10-ина месеца др.Диков ми направи кюретаж след спонтанен аборт и реагира много експедитивно и адекватно и то на вечерно дежурство на 8 март! Е,не ме помнеше,въпреки че до този момент бях при него на ЖК и бях ходила 3 пъти за 3 седмици,но не това е най-важното.

# 609
dazzy,наистина др.Диков има доста разсеян(за да не кажа отвеян...) вид,но имам редица впечатления,че се справя с работата си доста добре.Скоро моя приятелка роди естествено по нейно желание при него.Нормално е да те предупреди,че е възможно да се наложи и секцио,което според мен не означава,че ще те оперира без да се налага и без да го искаш!Не се тревожи безмислено,а се наслаждавай на приятното очакване!Преди 10-ина месеца др.Диков ми направи кюретаж след спонтанен аборт и реагира много експедитивно и адекватно и то на вечерно дежурство на 8 март! Е,не ме помнеше,въпреки че до този момент бях при него на ЖК и бях ходила 3 пъти за 3 седмици,но не това е най-важното.

Благодаря ти,
Определено ме успокои. Радвам се че при него има някой родил нормално.  Да иначе и мен ме притесняваше факта, че е разсеян, но щом си върши работата адекватно това е важното.

Мерси за всички мнения.... Сега остава само да чакам и да видя как ще протекът нещата Wink

# 610
dazzy , и аз родих нормално при д-р Диков! Доволна съм, писала съм някъде из темата, че по едно време ме нахока, че съм дошла много рано и аз се посмутих малко, но като наближи момента да се върши работа - и той и аз се справихме безупречно  Laughing

# 611
 Party bravooo ... tova me obnadejdi Wink

Да ви кажа колкото повече времето наближава /а то неостана/ толкова повече съм се уплашила. И като се замисля по-скоро неизвесното ме плаши - това ще ми е първо бебо. Дано доки се справи ама дано и аз се справя Simple Smile))) За сега имам всяка вечер подготвителни контракции и то те се появяват все към 23-24ч посред нощ, но да видим докога така.
А след като родиш за колко дни се възстановяваш? При нормално раждане?
А я разкажете в началото какви промивки се правят на колко време и колко дни така?
Разказвайтееее Wink

# 612

Да ви кажа колкото повече времето наближава /а то неостана/ толкова повече съм се уплашила. И като се замисля по-скоро неизвесното ме плаши - това ще ми е първо бебо. Дано доки се справи ама дано и аз се справя Simple Smile))) За сега имам всяка вечер подготвителни контракции и то те се появяват все към 23-24ч посред нощ, но да видим докога така.
А я разкажете в началото какви промивки се правят на колко време и колко дни така?
Разказвайтееее Wink
Със смрадлика. Може да си купиш 2 пакета. Аз си правих един път дневно мисля, но и това ще ти каже лекаря Wink Възстановяването предполагам е различно при всеки. Аз си ходих без проблеми още в болницата. Няколко дни след раждането ми беше неприятно отдолу като сядах и това беше.
Ако си решила да кърмиш може да си разпечаташ неща от библиотеката, че в Токуда всяка сестра е на различно мнение и ще се объркаш Simple Smile

# 613
  • София
dazzy преди 4 месеца и 15 дни, д-р Диков заедно с една много мила пълничка сестра(така и не разбрах името й) изродиха моя син по нормален път. Следях бременноста си при него от 4-тия месец! Мога да ти кажа, че ако имаш предоставки за едно нормално раждане няма той (д-р Диков) да те накара или манипулира за разждане с операция даже напротив! И думите си ще подкрепя с факти- моят син се роди в 4:16, а в 5:17 се роди още едно момченце, с майката на което след това бяхме в една стая. На нея й бяха изтекли водите, при положение че е имала насрочен ден и час за секцио, защото бебето е било с лицево предлежание, обаче на задължителния ехограф при постъпване, се разбира че бебето си се е обърнало както трябва и не му се чака денят за секцио. И д-р Диков пред мен (бяхме 2-те заедно в предродилна зала) й казваше че няма смисъл да я реже, след като бебето се е обърнало и всичко е наред за едно нормално раждане. Така че мила бъди спокойна, той наистина е професионалист, макар и малко разсеян, и ще прецени кое е най-добре за теб би бебче! Аз лично го разбирам, толкова много жени и случаи минават през него, нормално е да не помни всички и всеки. Но мога да кажа че съм му страшно признателна. Родих буквално за половин час.
Иначе за кърменето съм на мнението на JeniB, факт е че всяка акушерка е със собствено виждане за нещата, макар и всички да са ЗА кърменето. И не се притеснявай да си искаш на неонатологичните сестри да ти донесът бебето, дори да кажат че е рано пак си го искай! И дори да ти кажат че е рано да го слагаш на гърда, пак не ги слушай-колкото по-рано толкова по-добре!
А за промивките, майка ми ми беше направила в 2 шишета от по 2 литра смрадлика и когато се сетех, като ходя до тоалетната се промивах.
Успех мила!

# 614

Разказвайтееее Wink

Нормано е да се притесняваш. Аз и втория път се притеснявах толкова, кокото и първия, хем знаех, че не е толкова страшно. Много важно е, ако раждаш естествено, да слушаш какво ти казват акушерката и лекаря - така всичко се улеснява и става по-бързо. При едно нормално протекло раждане, се възстановяваш веднага. Може да те боли малко, ако имаш външни шевове, за което е добре да си правиш промивки със смрадлика, но иначе, няма какво да се възстановява. При първото раждане имах външни шевове, но всичко мина за около 3-4 дни. При второто, което продължи малко по-дълго от първото, нямах шевове. 4 часа след раждането се чувствах отлично, разхождах се, носех си бебето, седях съвсем спокойно. И пак повтярм - слушай акушерката - кога да напъваш, кога да не напъваш, така ще намалиш разкъсванията до минимум.
Относно кърменето - според Световната здравна организация, УНИЦЕФ, Американската педиатрична асоциация и т.н. бебето се слага на гърдата веднага след раждането, още преди да са го премерили, избърсали и изкъпали. У нас, за съжаление не се практикува това, но щом можеш - веднага му дай да суче.

Успех. Чака те най-голямото щастиена земята - да станеш майка.

Общи условия

Активация на акаунт