Болница ТОКУДА-2

• 139 802
  • 1 282
  •   2
Отговори
# 720
  • Sofia
здравейте,
може ли някой да ми каже дали доктор Емилия Кирякова работи по здравна каса? предварително благодаря

По мое време не работеше, сега не знам. За проследяване на раждане ли питаш щото ако е това почти сигурно не работи. Аз звънях преди 2 дни да си запиша час за платен преглед - контролен, след раждане и имаше часове чак за края на февруари, едва ме вместиха към средата ooooh!

# 721
На 23.01.2009 получих писмена информация от Токуда за раждането. Качвам я тук:

РЕГИСТРАЦИЯ НА БРЕМЕННОСТ, ПРОСЛЕДЯВАНЕ И РАЖДАНЕ

По НЗОК
/В този случай е важно да се знае, че има изследвания и услуги, които не се покриват по принцип от НЗОК/

1.   Записванечас за първична регистрация – с направление No 3 от личния лекар. Това може да стане както при акушер-гинеколог от Родилния сектор на гинекологичното отделение на болницата, така и от Диагностично-консултативния център. Основния поток пациентки, които идват за проследяване, поема ДКЦ, тъй като от Родилния сектор само трима специалисти работят с НЗОК и то по четири часа месечно. Консултациите по програма „Майчино здраве” и в ДКЦ „Токуда” са лимитирани – 11:30 – 12:30 ч. Всяка консултанция извън тези часове е платена Женска консултация – 15 лв.
2.   До осмия месец на бременността консултациите са по един път месечно, като часовете за тях се записват предварително.
3.   НЗОК покрива две ехографски изследвания за целия период на бременността. Всяко следващо се заплаща допълнително, като цената му е 30 лв. Пациентките над 35 години имат 4 ехографски изследвания, а тези под 20 години или такива с Rh несъвместимост – на три.
4.   Между 16-20 геаст.седмица е нужно да се направи Фетална морфология /изследване структурата на плода/. Изследването не се поема от НЗОК и се заплаща – 60 лв. Ако по преценка на проследяващия акушер-гинеколог се налага доплер-ехография на малък таз, това е изследване, което също се заплаща – 40 лв.
5.   При нужда пациентките се изпращат за биохимичен скрийнинг в лабораторията на болницата или в Генетичната лаборатория на Майчин дом. Изследването се покрива от НЗОК само при пациентки над 35 години.
6.   След осмия месец на бременността консултациите са 2 пъти месечно, а в деветия – всяка седмица. При просрочване срока за раждане, всеки ден се проследяват сърдечните тонове на плода. Изследването е платено – 15 лв.
7.   Ако пациентката си е проследявала бременността в ДКЦ и желае да роди в нашата болница, в края на деветия месец се насочва към акушер-гинеколог от Родилния сектор. Цената на предродилната консултация при него е 40 лв. Включва преглед, беседа с лекаря и ехографско изследване. Ако специалиста прецени, че е нужна и последваща консултация, нейната цена е 15 лв.
8.   Ражданията в болница „Токуда” са планови. Няма практика пациентка да дойде при нас направо за раждане. По спешност е имало такива случаи и то не един, но това е било възможно само при наличие на свободни легла. Родилния сектор разполага с 16 легла + 2 в лукс стаи.
9.   Пациентката /ако е здравноосигурена/ постъпва за раждане в болницата с направление No 7 за хоспитализация. То се издава или от личния лекар, или от Женската консултация, където е наблюдавана бременността. НЗОК покрива раждането /нормално или цезарово сечение/. „Избор на екип” обаче се заплаща от пациентката. Тази услуга има следните насоки и стойности, предварително оформени в план-сметка от приемния кабинет:
А. Нормално раждане
•   Гинекологичен екип /посочва се името на акушер-гинеколога от Родилен сектор, проследявал бременността в последните седмици/ - 1500 лв.
•   Неонатологичен пакет със скринингови изследвания – 500 лв. Тук са включени допълнителни изследвания, които се правят на новороденото, а именно: трансфонтанелна ехография; ехография на коремни органи; ехография на стави; обучение на майката за хранене на детето, къпане; консумативи.
•   При желание на пациентката за обезболяване на раждането с епидурална анестезия се заплаща сумато от 300 лв.
•   При желание от страна на пациентката за присъствие на бащата се заплаща сумата от 200 лв.
•   При желание от страна на пациентката да ползва лукс стая се заплаща сумата от 125 лв. за денонощие.
Б. Цезарово сечение
•   Гинекологичен екип – 1500 лв
•   Неонатологичен пакет със скринингови изследвания – 600 лв.

След изписването от болницата пациентката и новороденото имат право на 2 прегледа без заплащане в рамките на 30 дни. Пациентките, проследявали бременността си по НЗОК, имат право на контролен преглед до 7-ия ден при специалиста, проследявал бременността и на още един такъв между 30 и 42 ден.
Поради ограничения брой легла, болница „Токуда” няма сектор за Патологична бременност към гинекологичното отделение. При спешност и при наличие на свободни легла постъпват пациентки само при „Избор на лекар”.

ИЗЦЯЛО ПЛАТЕНИ ПАЦИЕНТКИ за неосигурени пациентки

1.   Записване за първи преглед /предродилна консултация/ при акушер-гинеколог в Родилен сектор. Цената на консултацията е 40 лв. Включва преглед, ехографско изследване и беседа с лекаря. Ако пациентката е в начална бременност, е нужно да се направят рутинни изследвания в лабораторията на болницата по преценка на специалиста. Общата им сума възлиза приблизително на около 120 лв. Тези изследвания се повтарят и в 6-ия месец на бременността или поне част от тях.
2.   Всяка следващо посещение в Женската консултация е 15 лв.
3.   Между 16-20 г.с. се прави Фетална морфология – ехографско изследване структурата на плода. Цената на изследването е 60 лв. Ако се наложи и доплер-ехография на малкия таз – 40 лв.
4.   При нужда пациентките се изпращат за биохимичен скрининг в лабораторията на болницата или в Генетичната лаборатория на Майчин дом, където изследването е по-обстойно.
5.   При просрочване срока на раждане, всеки ден се проследяват сърдечните тонове на плода. Цената е 15 лв. на запис.
6.   При постъпване за раждане на пациентката се изготвя предварителна план-сметка от приемния кабинет.
А. При нормално раждане
•   Раждане   1500 лв.
•   Избор на гинекологичен екип   1500 лв
•   Неонатологочен пакет със скр.изследвания   500 лв.
•   Епидурално обезболяване /по избор/   300 лв
•   Лукс стая /по избор/   125 лв/денонощие
•   Присъствие на бащата /по зибор/   200 лв
Б. Цезарово сечение
•   Цезарово сечение   1500 лв.
•   Избор на гинекологичен екип   1500 лв
•   Неонатологочен пакет със скр.изследвания   500 лв.
•   Лукс стая /по избор/   125 лв/денонощие

При изписване пациентката заплаща на Централна регистратура на болницата направените лабораторни изследвания и консултации с други специалисти по време на престоя.
След изписване пациентката и новороденото имат по два безплатни контролни прегледа в рамките на 30 дни.

# 722
здравейте,
може ли някой да ми каже дали доктор Емилия Кирякова работи по здравна каса? предварително благодаря

Мисля,че само Евтимова работи по здравна каса.

# 723
здравейте,

Мисля,че само Евтимова работи по здравна каса.

И моята информация е такава. Само тя работи (1 път седмично или нещо от сорта) и часове за нея има за след 2 месеца....

# 724
Здравейте ! Момичета , моля ако има някой опит с престой в детската клиника на Токуда като придружител на болно дете да сподели - както за цените / когато  си с направление / , така и за добър лекар . Благодаря!

# 725
  • ул. "Мечтание"
meli_80, не мога да кажа нищо за престоя в детската клиника. Слава богу не ни се е налагало!  Praynig Иначе, водя сина си при доц. Лилова (тя е детски нефролог и е завеждаща отделението). Имам страхотни впечатления от нея!

# 726
 Lady Frost , мога ли да те помоля за тел. на въпросната докторка - може и на лични. За съжаление на нас ни се наложи престой в болница , аз не бях подготвена и отидох в първата , за която се сетих . Искам ,  ако се наложи отново ,  да имам варианти на избор следващият път .

# 727
Здравейте, от всичко което прочетох останах с твърдото убеждение, че в Токуда се правят само планови раждания Thinking. Което ще рече, че със сигурност те тъпчат с изкуствени хормони и т.н., което не е най-хубавото нещо на света  Naughty. Всички ли, които сте раждали сте били с дирижирано раждане. На мен ми се искаше да си раждам естествено и да си дочакам родилната дейност да започне.

# 728
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте, от всичко което прочетох останах с твърдото убеждение, че в Токуда се правят само планови раждания Thinking. Което ще рече, че със сигурност те тъпчат с изкуствени хормони и т.н., което не е най-хубавото нещо на света  Naughty. Всички ли, които сте раждали сте били с дирижирано раждане. На мен ми се искаше да си раждам естествено и да си дочакам родилната дейност да започне.

Извършват се и непланирани раждания. Аз родих там по естествен път преди около 2 години, а в темата са писали също много родили така жени

# 729
  • София

Аз родих преди 2 месеца съвсем естествено  Peace

# 730
  • Sofia
Което ще рече, че със сигурност те тъпчат с изкуствени хормони и т.н., което не е най-хубавото нещо на света  Naughty.

Tам се ражда и нормално, стига да желаеш. Какви са тия изкуствени хормони? newsm78

# 731
О супер, щото не бях явно разбрала "ражданията са планови" как точно го интерпретират. Аз не съм раждала, само съм чела, че ако родилката е много стресната, тогава окситоцина "хормона на любовта“ които стимулира раждането и понижава усещането за болка не се усвоява, т.к. адреналина доминира. Тогава се слага синтетичен окситоцин за да се стимулира родовата дейност. Пак до колкото съм чела той ускорява самото раждане, което в някои случаи е добре в други не толкова. Та затова се интересувах, щото за сега раждането ми е далечно понятие и се правя на куражлия, че ще искам напълно естествено раждане  Grinning, ще споделя дали след 6 месеца ще съм на същия акъл  newsm78.

# 732
  • Sofia
Съветвам те да споделиш всичките си очаквания с доктора, който ще те изражда, за да сте наясно и двамата какво точно желаеш и да няма недуразумения и неудовлетвореност после.
Лека бременност и също такова раждане Peace

# 733
Edalia не знам какво имаш пред вид с "планираните раждания", но аз въпреки, че бях "планирана" за секцио, заради херпес, родих една седмица по-рано "непланирано", защото моето момче така реши. Водите ми изтекоха в 20.00 Неделя и ме приеха по спешност и родих в 12.30 през ноща пак секцио, заради херпеса. Така, че Токуда си има неотложна помощ, и дежурен екип по всяко време, а на лекаря, с който си избереш му се обаждат по телефона от болницата и той идва дори когато не е на работа, стига да е в София.

# 734
Edalia не знам какво имаш пред вид с "планираните раждания", но аз въпреки, че бях "планирана" за секцио, заради херпес, родих една седмица по-рано "непланирано", защото моето момче така реши. Водите ми изтекоха в 20.00 Неделя и ме приеха по спешност и родих в 12.30 през ноща пак секцио, заради херпеса. Така, че Токуда си има неотложна помощ, и дежурен екип по всяко време, а на лекаря, с който си избереш му се обаждат по телефона от болницата и той идва дори когато не е на работа, стига да е в София.

cerera , а би ли споделила колко дни преди термин ти беше насрочено планираното секцио?
Мерси в аванс!

Общи условия

Активация на акаунт