Болница ТОКУДА-2

• 139 762
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Планово секцио да, но нормално раждане... Shocked. Родих си, когато дойде момента. Не сем планирали с докторката ми на коя дата ще е Peace

# 736
Да, и аз съм съгласна, че планово нормално раждане не бива да се прави, но аз съм от Благоевград и това ми се пада трето раждане. Искам да родя в Токуда. При второто раждане ми се спукаха водите без да имам никакви контракции и родих след няколко часа. Ако чакам да започне раждането и тогава тръгнем за София може да се наложи и мъжът ми да изражда бебето Shocked Незнам какво да правя, а и на мен ми се иска да си чакам, без да ми предизвикват раждане.

# 737
О супер, щото не бях явно разбрала "ражданията са планови" как точно го интерпретират. Аз не съм раждала, само съм чела, че ако родилката е много стресната, тогава окситоцина "хормона на любовта“ които стимулира раждането и понижава усещането за болка не се усвоява, т.к. адреналина доминира. Тогава се слага синтетичен окситоцин за да се стимулира родовата дейност. Пак до колкото съм чела той ускорява самото раждане, което в някои случаи е добре в други не толкова. Та затова се интересувах, щото за сега раждането ми е далечно понятие и се правя на куражлия, че ще искам напълно естествено раждане  Grinning, ще споделя дали след 6 месеца ще съм на същия акъл  newsm78.

честичко поглеждам към любимата преди 7 месеца темичка, ама все не ми остава време да пиша  ooooh!

при първото ми раждане, не в Токуда, преносих 5 дни, накрая се появиха контракцийки, но всъщност окситоцинът свърши работата...

при второто, вече в Токуда, аз отидох с паднала тапа и вяяяяли контракции, моята лекарка се чудеше въобще дали да ме приема за раждане, имах и съвсем малко разкритие, бях едва един ден след термин... очевидно раждането скоро можеше да започне и просто трябваше лекинко да се потикне, да, сложиха ме на окситоцин, за да се посъбудят тия контракции, аз си бях решила за епидурална, и честно казано не го усетих това раждане  Peace

така че не е толкова страшно и ако се наложи оскитоцин, всичко е въпрос на избор, особено пък Токуда, след като обсъдиш всичко с лекаря си, ще вземете най-доброто за теб и бебето решение  Hug

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 07:12 от ray

# 738
Да ама се увери, че са те разбрали. И  аз казах, че не искам нищо- ни епизотомий , ни окситоцини, но не само, че си ги получих(било стандартна процедура), но и за упойка ме убеждаваха при 6 см разкритие  ooooh!

# 739
no_name секциото ми беше планирано 2 седмици преди термин, а Крисето реши да се появи още една седмица по-рано Grinning

# 740
albena35, ако можеш си организирай няколко седмичен престой в София преди термина. Щом ти е трето раждане, може и да не дочака да стигнете до Токуда, една приятелка роди преди месец и половина второто си дете за 2,5 ч. след изтичане на водите newsm10

# 741
no_name секциото ми беше планирано 2 седмици преди термин, а Крисето реши да се появи още една седмица по-рано Grinning

Ох, да ти е живо и здраво детенцето!   bouquet
Дочух, че д-р Диков нямало да бъде на разположение в Токуда от месец март....Но пък аз така или иначе не съм при него.

# 742
Мерси no_name, леко и безпроблемно раждане на теб Peace Това "няма да бъде на разположение", значи, че излиза в отпуска или че напуска? При него раждах и съм му благодарна, че си свърши добре работата, но не бях хич доволна от личното му отношение и не бих раждала пак при него.

# 743
някъде из форумите четох за него, че напускал март месец Токуда!!

# 744
Здравейте ! Момичета , моля ако има някой опит с престой в детската клиника на Токуда като придружител на болно дете да сподели - както за цените / когато  си с направление / , така и за добър лекар . Благодаря!
Цените са - 70 лв за избор на екип (задължително се заплаща) + 15 лв на ден за престой на майката.
Колкото до раждането в Токуда - имах намерение за нормално раждане при д-р Димитров, ходих всеки месец на преглед при него, но 1 месец преди термина ме отказаха да раждам там. Тъй като от феталната морфология беше установено, че бебето е с еднократно увита пъпна връв около вратлето, доктора и завеждащия родилно отделение ме убеждаваха, че не можело при това положение да родя нормално, ако се наложело спешно секцио посред нощ, нямало дежурен анестезиолог... , а и тяхната практика показвала, че в такива случаи винаги се стигало до секцио...дрън дрън.
Е родих съвсем нормално и без проблеми, но не в Токуда. До колкото разбрах, увита пъпна връв изобщо не е индикация за планово секцио, а от вас разбирам, че всъщност анестезиолог има и през нощта в болницата.

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 14:55 от Svetla1

# 745
  • ул. "Мечтание"
Това са пълни глупости! Дежурен анестезиолог ИМА! Моето секцио беше по спешност посреднощите. Събраха екипа точно за 15 минути! А еднократно увита пъпна връв със сигурност не е проблем.

# 746
някъде из форумите четох за него, че напускал март месец Токуда!!

Жалко ако напуска наистина.  Sad
Имам много хубав спомен от раждането при него. От друга страна, ако отива да работи някъде, където не е такава навалица, може би бих го посещавала и за профилактични прегледи.

Мели, аз родих нормално и в епикризата на бебето пишеше - пъпна връв увита леко два пъти около врата. Но никой не ми е казал, че това е проблем.

# 747
  • София
Лично говорих с  д-р Диков.Напуска Токуда март месец .

# 748
  • Sofia
Лично говорих с  д-р Диков.Напуска Токуда март месец .

Къде отива?

# 749
  • София
Подробности не зная.Просто трябваше да раждам при него и каза,че  напуска Токуда и да си търся друг доктор за раждането.

Общи условия

Активация на акаунт