Болница ТОКУДА-2

• 141 207
  • 1 282
  •   2
Отговори
# 75
Взимат бебчетата някоя сутрин и ги водят на ортопед, който прави въпросния преглед. Поне при нас така беше.

Svetla1, естествено, че всяко отизследванията се прави от съответния специалист! От ходене до Горна Баня, ако вече е правено изследването в Токуда, има полза чак когато бебето стане на поне 6 месеца.

newsm10

# 76
  • Бургас/Пз
Токуда работят с Крио Сейв и с Клиника Малинов за съхранение на  стволови клетки. С тях имат сключени договори. Ако искаш с друга банка се заплаща допълнителна такса.

# 77
Момичета, моля ви дайте ми инфо дали ако раждаш в Токуда с избор на лекар може безпроблемно да заявиш отказ от ваксинации на бебето!
След като си плащаш като поп, би трябвало да няма проблем ...има ли някоя от вас опит или наблюдения по въпроса?

# 78
  • София
На едни от отворените врати се зададе такъв въпрос и д-р Масларска каза че няма проблем. Обаче не си спомням дали не беше казала че трябва да се бие една която била задължителна за България....Но по принцип можеш да се откажеш от това което прецениш. Казаха че няма да направят нещо без съгласието на майката, независимо дали на бебето или на самата нея.

# 79
  • ул. "Мечтание"
Ваксините, които се бият там са от задължителните! Доколкото знам в България няма реална опция за отказ. Върти ми се нещо в главата, че можеш да откажеш, но плащаш някакви глоби и детето ти не може да бъде записано на ясла и детска градина. Добре е да провериш как точно стоят нещата.

# 80
На едни от отворените врати се зададе такъв въпрос и д-р Масларска каза че няма проблем. Обаче не си спомням дали не беше казала че трябва да се бие една която била задължителна за България....Но по принцип можеш да се откажеш от това което прецениш. Казаха че няма да направят нещо без съгласието на майката, независимо дали на бебето или на самата нея.
Ваксините, които се поставят в родилния дом са БЦЖ и първи прием на ваксината против хепатит Б. Моя позната подписа документ, че отказва на бебето да бъдат поставени ваксините в родилния дом, това се случва в Св. София (бившата Тина Киркова). Но мисля, че ако ти не заявиш някакви претенции за ваксините на бебето, никой не те пита - искаш или не.

# 81
Ваксините, които се бият там са от задължителните! Доколкото знам в България няма реална опция за отказ. Върти ми се нещо в главата, че можеш да откажеш, но плащаш някакви глоби и детето ти не може да бъде записано на ясла и детска градина. Добре е да провериш как точно стоят нещата.

Тъкмо това чета в новият брой на списание "9месеца", че при отказ от ваксина, или при не явяване се заплаща глоба... newsm78

# 82
  • ул. "Мечтание"
Ваксините, които се поставят в родилния дом са БЦЖ и първи прием на ваксината против хепатит Б. Моя позната подписа документ, че отказва на бебето да бъдат поставени ваксините в родилния дом, това се случва в Св. София (бившата Тина Киркова). Но мисля, че ако ти не заявиш някакви претенции за ваксините на бебето, никой не те пита - искаш или не.

Естествено, че не питат! По закон са задължителни. Според мен трябва да имаме реално право на избор. Предвид колко е спорен въпроса с ваксините. Но това е друга тема.

# 83
Цитат
Zdr,badeshti mami!Imam momchence na 8meseca.Rodih go v Tokuda pri D-R LAZAROVA.Neia izbrah savsem sluchaino na otvirenite vrati tia i D-r Maslarska ni razkaza vsichko svarzano s rajdaneto i usloviata na bolnicata.Az i tatkoto ostanahme mnogo dovolni ot profesianalizma na D-R Lazarova i neinia ekip,rajdaneto mina leko,rodih normalno bez epidoralna opoika,a tatkoto otriaza i papnata vrav.Beshe naistina valnuvashto.

Здр,бъдещи мами!Имам момченце на 8месеца.Родих го в Токуда при Д-Р ЛАЗАРОВА.Нея избрах съвсем случайно на отвирените врати тя и Д-р Масларска ни разказа всичко свързано с раждането и условията на болницата.Аз и таткото останахме много доволни от професиянализма на Д-Р Лазарова и нейния екип,раждането мина леко,родих нормално без епидорална опойка,а таткото отряза и пъпната връв.Беше наистина вълнуващо.

----------------------
Пиши на кирилица!

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 10:11 от Доня Туфиня

# 84
Цитат
Zabravih da spomena neshto vajno....po-princip mi biaha preporchali  #2gunfire #2gunfire :2gunfire:Dikov,no............. kato otidoh na predrodilna konsultacia pri nego v nachaloto na 9 mesec,toi se otnese ujasno grubo!Kaza,che dve jeni mu lejat na sekcio v momenta,a az sam go zanimavala s gluposti.Pogledna me na ehograf tochno za 2min. i kaza che ne e sigurno dali shte roda normalno....dori ne mi pogledna dokumentite,koito mu donesah ot vsichkite pregledi do momenta.....ne mi e iasno edno....shtom dve jeni mu lejaha za sekcio tochno v tozi moment....zashto mi kaza da doida da me pogledne tochno togava,a i chasa za pregled koito si ugovorihme po gsm beshe stanen 19h.
I oshte neshto iskam da spodelia s vas....v staiata biah s oshte 3 momicheta,koito biaha operirani ot nego....te se vazmushtavaha kak nito edin pat za vsichkite 5 dena prestoi tam toi ne doide da gi pregleda i da gi popita kak sa?A davashe dejurstva i go zasichahme v koridora chesto....dokato drugite lekari,vkluchitelno i D-R LAZAROVA idvaha vseki pat da ni vidiat da pitat kak sme i t.n....Tova se sheguvaha i momichetata,che samo im e vzel parite i aide.....veche gi e zabravil.A i kato cheli predpochita sekcio da pravi....da li zashtoto e po-skapo,a?
Ako imate niakakvi vaprosi pitaite......inache pojelavam yspeh na vsichki mami....

Забравих да спомена нещо важно....по-принцип ми бяха препорчали :2гунфире: :2гунфире: :2гунфире:Диков,но............. като отидох на предродилна консултация при него в началото на 9 месец,той се отнесе ужасно грубо!Каза,че две жени му лежат на секцио в момента,а аз съм го занимавала с глупости.Погледна ме на ехограф точно за 2мин. и каза че не е сигурно дали ще рода нормално....дори не ми погледна документите,които му донесах от всичките прегледи до момента.....не ми е ясно едно....щом две жени му лежаха за секцио точно в този момент....защо ми каза да дойда да ме погледне точно тогава,а и часа за преглед които си уговорихме по джи-ес-ем беше станен 19h. И още нещо искам да споделя с вас....в стаята бях с още 3 момичета,които бяха оперирани от него....те се възмущаваха как нито един път за всичките 5 дена престой там той не дойде да ги прегледа и да ги попита как са?А даваше дежурства и го засичахме в коридора често....докато другите лекари,включително и Д-Р ЛАЗАРОВА идваха всеки път да ни видят да питат как сме и т.н....Това се шегуваха и момичетата,че само им е взел парите и айде.....вече ги е забравил.А и като чели предпочита секцио да прави....да ли защото е по-скъпо,а? Ако имате някакви въпроси питайте......иначе пожелавам успех на всички мами....

-----------------
Пиши на кирилица!

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 10:12 от Доня Туфиня

# 85
  • ул. "Мечтание"
Tifoni, радвам се за теб, но все пак пиши на кирилица!

# 86
Аз пък съм страшно доволна от д-р Диков. Почти винаги е проявявал внимание и разбиране. Той ми направи и секциото. И за миг дори не съжалявам, че го срещнах и точно така се стекоха нещата Party

# 87
  • У дома !
Tifoni, радвам се за теб, но все пак пиши на кирилица!
Извинявам се......

# 88
Диков е много добър лекар и професионалист. Просто е ужасно претоварен (а оттам преуморен), което явно не му се отразява добре. Аз затова съзнателно избрах друг лекар.

# 89
  • У дома !
Аз пък съм страшно доволна от д-р Диков. Почти винаги е проявявал внимание и разбиране. Той ми направи и секциото. И за миг дори не съжалявам, че го срещнах и точно така се стекоха нещата Party
Защо като си доволна казваш почти винаги......?

Общи условия

Активация на акаунт