Болница ТОКУДА-2

• 139 422
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Абе, да ви кажа, аз имам много добра причина за секцио и се чудя как да извъртя нещата, така че да родя нормално... Малко несериозно ми се струва в последния момент да решиш да раждаш със секцио, аз тука 7 месеца го обмислям, оглеждам от всички страни, чудя се как да родя нормално, не е хубаво това да е толкова лекомислен избор.

# 496
Въпреки всичко смятам,че човек трябва да има право на избор! Не съм 100% за секциото по желание, но всяка жена трябва да реши това сама за себе си

# 497
Така е, но ако това стане в последната секунда говори НЕ за решение на личен избор, а за нещо друго.

Не съм против секциото или личния избор, но в случая не става въпрос за това или поне така го разбрах. Както и да е .....

# 498
  • София
Здравейте милички мами и бремелинки Grinning  , аз съвсем скоро видях 2те  newsm44 newsm44 чертички  и след затихващата еуфория от новината, започнаха да ми изникват купища въпроси..И аз избрах Токуда и д-р Кирякова, ходих на контролен праглед преди да забременея при нея, стори ми се мила жена, а и според мненията тук е професионалист на ниво, дадоха ми час за платен преглед на 12 декември (явно и с платените прегледи не става мн. бързо) Нямам търпение да чакам докато отида на прегледа  ..Искам да ви попитам как стоят нещата с женската консултация в Токуда, правят ли се необходимите и допълнителни изследвания там? Има ли някоя от вас която е ходила от самото начало на бременноста си там, до раждането? Хич не ми се занимава да ходя по разни лекари(личен, направление, гинеколог, после за изследвания по разни лаборатории...) Уф малко се поотнесох sorry..  EmbarassedИ каква е цената на цялото проследяване на бременноста с всички изследвания в Токуда?

Първо честито и второ - избора на лекар ти е отличен. Родих при д-р Кирякова и съм безкрайно доволна от нея Peace

# 499
Просто да ви обясня, уплаших се защото имах 20 часа болезнени контракции и 3 ходенета до Токуда и най- накрая - 2 см разкритие, плюс това съм  с таз 19 - граничен и се притесних не, че ще ме боли, а просто исках да съм сигурна, че всичко с бебето ще е наред. Напоследък се наслушах на такива истории за нормално раждане при тесен таз, че не исках да рискувам. Това е, а пък и наистина аз сама си избирам как да раждам, просто исках да се похваля, а не някой да ме съди!

# 500
  • София
Еее, така е разбираемо... Извинявай, че така се изказахме без да знаем подробностите.

# 501
  • София
Просто да ви обясня, уплаших се защото имах 20 часа болезнени контракции и 3 ходенета до Токуда и най- накрая - 2 см разкритие, плюс това съм  с таз 19 - граничен и се притесних не, че ще ме боли, а просто исках да съм сигурна, че всичко с бебето ще е наред. Напоследък се наслушах на такива истории за нормално раждане при тесен таз, че не исках да рискувам. Това е, а пък и наистина аз сама си избирам как да раждам, просто исках да се похваля, а не някой да ме съди!
Изборът ти е правилен, след като всичко е минало успешно и за бебето, и за теб  Peace
Моят случай беше подобен на твоя, без тесния таз обаче и без да поискам секцио! Пуснаха ми система окситоцин и това ми разказа играта. Ако можех да се върна назад, щях непременно да поискам секцио. А сега вече не искам и да си помисля за второ дете  Sad Никой не може да съди друг, след като не е бил на негово място и не е преживял това, през което другият е преминал!!!

# 502
Да ти е живо и здраво бебенцето!!! Това, че имаш впечатление от двама лекари, не прави автоматично и останалите на ниво  Peace
Радвай се, че си попаднала на професионалисти! А там всички лекари си умират да правят секцио, така не им пропадат срещите след работа, които са си уговорили (аз така "прецаках" срещата на моята лекарка и докато раждах нормално дуднеше, че няма да може да излезе вечерта )!

Защо всички лекари да предпоочитат секцио? Това че твоята лекарка е недоволствала не го прави всички лекари. Аз примерно раждах при др. Диков. Той до последно ми препоръчваше нормално раждане, но родих секцио поради задушаване на детето. А до като ми протичаха контракциите в предродилната бяха др.Лазарова, др.Колева, др.Кръстанова и др.Диков. Цялата процедура протече от сутринта в 9 до вечерта в 9:36 родих. През целия ден никой не чух да се оплаква от каквото и да е било.
ради81 никой няма право да те съди за каквото и да е било :0 решението си е изцяло твое. Аз също като теб накрая много се оплаших и поисках секцио и след като ми казаха че секциото е било наложително някак си ми олекна че не съм се мъчила още сумати часове.
Въпреки тежкото раждане което имах живот и здраве забременея ли отново пак ще родя там и пак при същите лекари. Защото видях на какво се казва профисионализъм и загриженост към пациенти. Единственото което малко ме побъркваше през целия ми простой беше неонатологичните екипи който ти казваха различни неща и изнервяха обстановката но минава бързо като се запознаеш от близо с др.Масларска и др.Паунов.

# 503
В Токуда и да ми дават пари вече няма да отида да раждам там. За  толкова пари 2000лв.,  обслужването е под всяка критика. Храната не хубава. Душа ни в стаята  се развали и 5 дена не го оправиха. А човек със секцио да се къпе клекнал и да се плиска е доста трудно. Сестрите постоянно подмятаха, какви сме лигли, тези които сме раждали със секцио. И много други работи са под всяка критика. Та ако сте решили да раждата в Токуда, отидете в някоя друга болница, няма смисъл да си давате парите там.

# 504
И много важно нещо за 5 мин. ми дадоха друго бебе #2gunfire

# 505
И как по-точно ти дадоха друго бебе #Crazy

# 506
Нали сутринта ти ги носят при теб и така една от от първите сутрини ми носят бебето. То плачеше и аз точно станах да го взема да го нахраня и преди да го взема дойде една от сестрите и ми каза, че е сбъркала и много съжелява и повече нямя да се повтори и аз #Cussing out newsm78.Тотално объркана. Много гадно се почувствах, че не си познах моето бебе.

# 507
apgrigorova, кофти е, че си останала с не много приятни спомени от там. Аз докато бях там всичко беше на ниво. Обаче от доста места чувам, че нещата се променят... Странно как са сбъркали бебчето ти...Когато носеха количките винаги подтвърждаваха номера на бебчето. Аз моята никога не я сбърках по простата причина, че беше вечно гладна и ревяща Grinning

# 508
За това,че докторите предпочитат секцио и аз не съм съгласна, защото д- р Димитров никога не ме е карал, даже искаше да пробваме нормално, въпреки че виждаше, че при мен много бавно ще стане  и ще му отнеме много повече време. А за бебчетата наистина е много неприятно да ти го сбъркат, и при мен всеки път като го носеха първо ме питаха за номера, за да не объркат. Но и аз нямяше как да го сбъркам, той беше единственото русо бебе Simple Smile

# 509
  • София
Извинявам се, че написах "всички" лекари за секциото, по-точно беше да напиша "повечето"  Peace
И да - обслужването не ми импонира на цената, която заплатих и не само финансовата част, а и другата цена - да бъда осакатена! А после да ми се подметне, че ми е бил спасен животът, та да не се оплаквам много  Sad Никога няма да ми стъпи кракът в тази болница, по никакъв повод! Добре, че успях да се мобилизирам заради бебето, иначе да съм в психиатрията сега...

Общи условия

Активация на акаунт