Болница ТОКУДА-2

• 139 421
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 510
Еее, така е разбираемо... Извинявай, че така се изказахме без да знаем подробностите.

Именно, добре е човек първо да разбере причините и после да се изказва "компетентно". Щом Ради така е преценила, значи е имала причини. Вместо да се изказваш така, просто можеше да й честитиш

# 511
  • София
Олелеее, разпнахте ме направо. Не съм се изказала компетентно въобще, просто си казах мнението, извиних се после, какво искате още, да си посипя главата с пепел?

Съжалявам, че не честитих, глупаво наистина.

radi81, много се радвам, че детенцето ти е добре, това е най-важното!!! Да ти е живо и здраво и да се гушкате все така щастливи. Simple Smile

# 512
  • София
Аз пък останах много доволна от Токуда.

Родих преди 2 седмици - на 16.11, неделя. Беше толкова тихо и спокойно. Прие ме д-р Илиев, който беше много мил и внимателен. Малко избърза с приемането ми, но пък по-добре в болницата под наблюдение, отколкото да се разхождам напред-назад из вкъщи и да се чудя какво става.  Wink Иначе раждах при д-р Лазарова, която мина да ме види сутринта като ме приеха и след това се върна следобяд точно преди същинската част. Държа да подчертая, че не беше на работа, а и двата пъти дойде специално заради мен без една думичка на криво да каже. Определено не съжалявам за избора си. Родих реално за няма и час, без упойка и без усложнения, слава богу!  Praynig

Не мисля, че храната е най-важното. Става въпрос за 3-5 дена престой в болница!, не в 5 звезден хотел  Naughty
Неонатолозите също не са ми направили лошо впечатление. Много мили и усмихнати ми се сториха всички. Казаха ми всичко необходимо за първите дни с бебка вкъщи. Отговаряха на всякакви въпроси.
Сестрите също не съм ги чула една лоша дума да кажат.
При нас се беше развалила лампата в банята и един ден ползвахме тази на съседната стая, което не мисля, че беше кой знае какво неудобство.  Naughty

Е, и на мен ми сбъркаха единия ден бебето, но не можаха да ме заблудят.  Stop Моята бебка беше шишкото на отделението - 3.950, и въобще не сверяваха номера, знаеха си, че е мойта бузанка. Но на 2рия ден мисля се роди още едно шишкаво бебче и то около 4-те кила. Просто им бяха разменили без да искат местата в "аквариума" и от там беше дошла грешката. Не се почувствах обидена. В крайна сметка човешко е да се греши.  Whistling Приех го на шега и след това до края на престоя ми все се бъзикахме като ми я водеха бузанката.

Е, в крайна сметка всеки има право на избор и мнение. Аз исках само да споделя моето, защото гледам пак много отрицателни емоции се появиха, а има момичета, на които скоро им предстои да раждат там и имат нужда от кураж   fingerscrossed Wink

# 513
ilka_D, благодаря ти за разказа  Hug Права си, че тези, които ни предстои ражадне в Токуда имаме нужда и от положителни разкази, напоследък наистина много отрицателни се събраха, което няма как да не ни ошашка  Rolling Eyes

Дано всичко да мине добре и да гушкаме здрави бебчета на финала. Останалото като храна и разни други там неудобства мисля си, че се преживяват и забравят ...

Успех на всички, които мислят да раждат в Токуда (а и на тези, които са избрали друга болница). Дано скоро всички можем да се похвалим с разкази от раждането като на Ради и Илка Hug

# 514
А относно банята, когато аз бях там и когато нашата баня беше заета лекарката ми казваше спокойно да ползвам някоя друга баня. Нямаше проблеми с това и никой нищо не ми е кезал. А храната аз незнам в някоя болница някой да доиде и да ми каже храната е бойествена. Ние сме отишли там да раждаме а не на ресторант. А и както каза по горе момичето там сме за 3-5 дни.

# 515
  • Sofia
Прие ме д-р Илиев, който беше много мил и внимателен.

Нали някой беше писал, че той вече не работи там? newsm78

# 516
За др- Даниел Илиев става въпрос нали??? Ако е той, да там работи той ме преглежда един неделен следобяд, когато получих зацапване преди няколко седмици, ами по -мил лекар не бях срещала ,никога през живота си, един час той стоя  с мен и с приятеля ми в кабинета да ми обеснява най-различни неща! Страхотен е!! С две ръце гласувам за него!! Hug Peace

# 517
Ще си споделя и аз за раждането ми в тази болница.

Както по-рано бях писала, доста късно се насочих към Токуда. Нямах голям избор за лекар и просто случайно попаднах на д-р Кръстанова. Лично аз съм изключително доволна от нея. Винаги беше много внимателна при прегледите ми (макар да бяха общо два или три), обясняваше, разпитваше ме за състоянието ми и за страховете ми. Понеже много държах да родя естествено и най-вече бебето ми само да реши кога да излиза, нямаше и намеци за секцио като тесен таз, седалищно разположение и др. които много доктори обичат да си повтарят. Единствено ми повтаряше да тръгвам към болницата, когато контракциите ми станат на поне 5 мин. Каза ми също и да се подготвя за няколко прегледа с фалшиви контракции, докато дойде истинския момент, но това не ми се случи. Оказах се явно търпелива. Една седмица преди да родя, след туширане ми падна тапата и цяла нощ не можах да спя от доста болезнени контракции. Чаках си да станат на 5 мин, което все не се случваше и затова си останах в нас с идеята, че до ден два ще родя. Вече нямах търпение, моя мъж само казваше:"Готов съм да тръгваме към болницата, само да кажеш!". Но аз си чаках.

И дочаках да мине цяла седмица. На 09.11 вечерта ми започнаха отново много болезнени контракции, отново не можах да спя. На 10.11 към 13.00 часа вече станаха на 6 мин. и аз реших да не чакам повече. Пристигнахме в болницата. На регистратурата се обадиха на д-р Кръстанова. Дежурната докторка ме прегледа и каза, че ще се ражда. Докато ми оформят документите и ме вкарат в предродилна д-р Кръстанова вече беше дошла, въпреки че беше след нощна смяна. Преди това говорих с дежурната за упойка, но тя искаше да съм решала по-късно. Само че аз вече бях решила и исках да не изпускам момента. Радвам се, че д-р Кръстанова ми уважи желанието и още с пристигането си се обади на анестезиолога д-р Илиев. И от него съм очарована - много внимателен и явно професионалист. Нямах никакви странични ефекти от упойката и се радвам, че я получих. Бях достатъчно изтощена от болките и недоспиването. След като получих пълно разкритие и ме преместиха на магаре, родих за няколко минути. В 18:51 вече държах моята дъщеричка.
Определено съм доволна от целия екип акушерки и доктори и анестезиолог. Нямах никакви усложнения след раждането и точно след 72 часа ме изписаха.
Неонатолозите също бяха много внимателни, даваха обяснения, отговаряха на всякакви въпроси. Имаше някои малки изключения, но няма да се спирам на тях. Подразни ме обаче даването на противоречащи си съвети от тях. Аз си намерих решение в тези случаи - слушах мнението на д-р Масларска.
За храната - аз съм вегетарианка и ядях само ако имаше зеленчукова супа например. Това май беше два пъти, така че нямам конкретно мнение, а и наистина не това е най-важното в една болница.
Лично аз явно имах късмет, нямах проблеми и съм наистина доволна от избора ми да родя в тази болница.

Пожелавам на всички, тръгнали да раждат успех, само положителни емоции и никакви усложнения!

# 518
Публикувано на: неделя, 30 ноември 2008, 13:38Публикувана от: apgrigorova  
Вмъкни Цитат
В Токуда и да ми дават пари вече няма да отида да раждам там.  

аз също!!!!особено да ме следат там!!!такава безотговорност!!!незнам някой ден ако я видя някаде какво ще направя! а за мъжа ми незнам!

# 519
Някой да има впечатления от кожните лекари в токуда?
Чудя се при кого да заведа дъщеря ми заради обрив в зоната на памперса. - при Масларска, в педиатричното или в кожното newsm78

# 520
Искам да споделя с вас как д-р Иван Диков от Токуда(преди е бил в Майчин дом) изложи на риск живота на моето бебе.Д-р Диков беше много мил и много обясняваше, когато се запознавахме и му задавах въпроси относно раждането.Каза, че трябва да ме прегледа и да вземе влагалищен секрет за микробиологичен анализ.
Аз бях в края на 36 седмица,т.е 3 сед преди раждане. Вместо рутинен преглед д-р Диков ми направи вагинално туширане без предупреждение по време, на което ми причини силна болка и изтече кръв-т.нар. кръвениста запушалка. В този момент той ме увери че случилото се не е проблем и всичко е наред.На следващия ден ми изтекоха водите в 21 часа и като му звънях д-р Диков ми затваряше телефона. Родих в друга болница,детенцето ми беше малко и незряло,прекара 10 дни в кувиоз,хранено само с дестилирана вода и на стомашни промивки-имаше риск за живота му заради лекарска грешка и затова ,че доктора не си призна че е направил такава.След раждането разбрах от друг гинеколог че това е приом за предизвикване на раждане. Споделям това,защото не мога да осъдя този човек причинил толкова болка и проблеми на мен и детето ми от некомпетентност или нарочно,тъй като в България никои за нищо не може да бъде осъден,оставям на вас да го съдите.

# 521
  • София
denty, ако в Бг имаше случай на осъден лекар, то д-р Кръстанова сега щеше да е акушерка в с. Куртово Конаре и да ми е изплатила парично обещетение!
Нашата дума срещу тяхната е едно голямо НИЩО!

# 522
  • Sofia
Ох, аз вече ужасно се повтарям, но пак да попитам - оплакахте ли се в болницата поне?
Никой, ама никой лекар няма да промени нищичко в практиката си ако всички си траят Sad

# 523
  • София
Ох, аз вече ужасно се повтарям, но пак да попитам - оплакахте ли се в болницата поне?
Никой, ама никой лекар няма да промени нищичко в практиката си ако всички си траят Sad
За съжаление, не намерих мейл на болницата за оплаквания, на който да пиша . Ако трябва да отида до там е много сложно, защото трябва да разкарвам и детето, а не ми се иска! Поне се надявам, че след моят случай, д-р Кръстанова е станала по-внимателна със следващите си пациенти. Разказът на mimi03 направо ми звучи невероятен, но дано да е така... Явно Кръстанова се е научила, че анестезиолог се вика още в началото, а не когато разкритието е вече 7-8 см и прецаква цялото раждане и подлага бебето на голям риск! И дано случилото се с мен да й държи влага по-дълго време, за да не пострадат и други бъдещи майки и техните бебенца  Peace

# 524
Tonkabonka, наистина много съжалявам за твоите преживявания с раждането на детето ти. Даже твоя разказ ме беше отчаял и с голям страх тръгнах да раждам, още повече че го прочетох след като вече попаднах на същата докторка. Като сравнявам преживяванията все едно става въпрос за различен човек.
Може и просто да съм имала късмет, но аз наистина останах доволна от почти всичко.
Аз в последния момент смених болницата, в която бях решила да раждам точно заради такива истории (щях да съм в "Света София" на Мазнейкови). Разбрах, че там дори нямат дежурен анестезиолог и колкото и да е добра докторката ми, тя сама не прави екип. Ако се случи нещо с детето ми заради спестени заплати, и да съдя и да не съдя - нищо няма да ми помогне. Затова спешно затърсих друг вариант. Реших да не рискувам и според преобладаващите мнения Токуда май се оказва най-добрата болница. Явно за мен това се оказа добро решение.
Много ми се иска подобни случаи като на Tonkabonka или на denty  просто да няма, без значение в коя болница и с кой доктор. Наистина пожелавам на всички, които тепърва ще раждат, никога да не им се случи да преживеят нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт