Болница ТОКУДА-2

• 139 836
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 645
  • София

Отдавна е така. Аз си плащах прегледите и самото раждане, а от Дженерали ми възстановяваха разходите още от февруари-март миналата година

Аз досега съм ходила и при други специалисти и не съм плащала за преглед Peace Само си показвам картата на Дженерали и така. Утре ще ходя на консултация, да видим с какво ще ме изненадат Rolling Eyes
А за самото раждане всичко ли ти възстановиха?

Да, с изключение на неонатологичния пакет, защото е за бебе, а не за мен. Бях си жзела и лукс стая, която също ми платиха Peace

# 646
От Токуда държат при тях да ти направят изследването за кръвна група, въпреки че такова се прави в начална бременност и вече имаш такъв документ. За щастие родих 2 седмици преди термина си и ми се размина заплащането на това изследване (просто още не ми бяха взели кръв, въпреки че ходех там на консултации 45-те дни преди раждането)  Peace

Да, така е и мен това ме учуди често казано - толкова ли не вярват на другите лаборатории. Все пак това е константна величина, не е като да ти мерят кръвно или кръвна захар. Нищо де, така или иначе аз за трети път се уверих, че съм нула положителна  Sunglasses

# 647
Е, добре при положение, че аз имам официален документ, на който си пише-А+, защо ще трябва да ме дупчат пак и да плащам за още едно изследване, което е напълно излишно. Все пак кръвната група си е постоянна и като ти я измерят веднъж и това е.
Не виждам смисъл и ще откажа да ми го правят, просто за да ми вземат парите.

# 648
Ами изискването за кръвна група да  е при тях, според мен се прави от съображение за сигурност, недай си боже, в другите лаборатории  да са ти объркали групата и се наложи в Токуда да ти преливат кръв при раждането, както се е случило на моя приятелка, и ти преливат кръв не от твоята група, какво може да се случи!

В тази или в друга тема имаше майка с картонче от друга лаборатория, в което се оказва, че кръвната и група е сгрешена, че дори и резус фактора , а в Токуда и е излязло друга група, т.е при тях се е оказала вярната група! Просто се застраховат, всичко може да се случи!

Аз лично за себе си нямам притеснения за групата, защото съм си правила няколко пъти и навсякъде излиза една и съща,пък и цялата фамилия сме с еднакви групи, но щом от Токуда го изискваха, си го направих пак и  пак ще се повторя още в 8г.с

# 649
Момичета искам да ви питам,записах си час за Д-р Евтимова на 23.01. да ми води консултацийте по ЗК,обаче тогава няма се пада съм в 8-9г.с. дали няма да ме върне поне не съм още в 12г.с. за да започне направо с консултацийте?Вие как мислите?
Ще се радвам,ако някой знае. Hug

# 650
момичета на 18.12 родих секцио в Токуда, на 17 ме приеха попитаха ме дали съм правила изследване на кръвта за кр. група в тяхната лаборатория и консултация с анестезиолог, аз не бях правила нито едното нито другото. На 17 дойдоха в стаята ми и ми взеха кръв и ме изпратиха на консултация за които не съм платила нищо, мисля че те влизат в пакета.

# 651
  • ул. "Мечтание"
Момичета искам да ви питам,записах си час за Д-р Евтимова на 23.01. да ми води консултацийте по ЗК,обаче тогава няма се пада съм в 8-9г.с. дали няма да ме върне поне не съм още в 12г.с. за да започне направо с консултацийте?Вие как мислите?

По закон трябва да те регистрират още при установяване на бременността, ако ще това да е едва 5-6та седмица. Ако са коректни не би трябвало да те върнат! Най-малкото, нямат право!

# 652
На мен пък не са ми изискавали да си направя кръвна проба в тяхната лабораторя. Бях си направила преди това и си показах документите и толкоз. Чак когато родих те сами ми направиха този кръвен тест

# 653
  • София
и на мен ми бяха казали, че трябва да си пусна кръвна група в тяхната лаборатория, но аз се направих на ударена и така и не го направих. на два пъти съм си изследвала групата и няма грешка. като ме приеха да раждам акушерката, която ми обработва документите просто ми погледна изследванията, вкл. кр. група и нищо не каза, за това, че не е от тяхната лаборатория. взеха ми кръв за някакви изследвания, но не знам дали са пускали кр.група. и да са - не съм плащала допълнително.

за рагистрирането на ранна бременост - на мен ми направиха картон още 9г.с., което обаче не беше първият ми преглед. в 7 г.с. само ми казаха, че съм бременна, но никъде не са ме записвали. но по мое мнение е малко загуба на време да се ходи в токуда на консултации по ЗК, защото консултацията включва мерене на кръвно, килограми и обиколка на корема ... нищо по-специално. още повече д-р Евтимова не се занимава с раждания и така или иначе след това си търсиш друг лекар за самото раждане. на мен лично токуда ми беше далече и не ми се разкарваше до там за нещо, което и сама вкъщи мога да свърша.  Crossing Arms

# 654
  • ул. "Мечтание"
Ами то по каса ЖК-то е същото и на други места - мерят ти кръвното, килограмите, корема и 2 ехографа, плюс изследванията, които ти се полагат! За всичко останало си плащаш, или доктора е твой човек!

А аз в тяхната лаборатория не съм си правила изследвания, освен, когато ме приеха да раждам. Тогава ми взеха кръв за ПКК и ми направиха тест за алергия към упойките, понеже можеше да се стигне до секцио при мен. За това не съм плащала допълнително!  Peace Иначе изследванията си ги правех в ЦибаЛаб, понеже ми е близо и буквално по пантофки мога да ида!

# 655

за рагистрирането на ранна бременост - на мен ми направиха картон още 9г.с., което обаче не беше първият ми преглед. в 7 г.с. само ми казаха, че съм бременна, но никъде не са ме записвали. но по мое мнение е малко загуба на време да се ходи в токуда на консултации по ЗК, защото консултацията включва мерене на кръвно, килограми и обиколка на корема ... нищо по-специално. още повече д-р Евтимова не се занимава с раждания и така или иначе след това си търсиш друг лекар за самото раждане. на мен лично токуда ми беше далече и не ми се разкарваше до там за нещо, което и сама вкъщи мога да свърша.  Crossing Arms
Ами аз така или иначе лекар за раждане си имам,ще си ходя при него платено,но защо след като ми се полага да не си ходя и по ЗК.Мерси момичета.

# 656
  • ул. "Мечтание"
Ами то така или иначе, трябва да минеш по ЗК, назависимо дали при гинеколог или джи-пито, защото иначе мисля, че не може да си получиш болничните и направлението за раждане!

Разбира се, няма нищо лошо в това да те следят двама доктори... за по-сигурно!  Wink Леко бременеене ти желая!  Hug

# 657
  • София
Имам въпрос към вече раждалите в Токуда, когато се родиха бебешорите ни, нали им правиха ортопедичното изследвания. Искам да ви попитам, водихте ли децата си втори път на ортопед?  newsm78

# 658
  • ул. "Мечтание"
Имам въпрос към вече раждалите в Токуда, когато се родиха бебешорите ни, нали им правиха ортопедичното изследвания. Искам да ви попитам, водихте ли децата си втори път на ортопед?  newsm78

Аз не съм! Мисля, да го водя чак когато набере два-три месеца стаж по ходене!
Косултирах се и с педиатърката ми, тя къщо каза, че не е необходимо повторно ходене, щом проблем не е открит! То принципно всъщност в Токуда се получава идеалният вариант - гледат ги дефакто още през първия им месец. Препоръката е да се отиде до третия!

# 659
  • Русе
Моля те сподели какво е станало на консултацията ти - дали се е наложило да плащаш на ръка.

Мерси предварително   bouquet

Платих си 30лв за прегледа и ми издадоха фактура. Казаха че още са в процес на преговори с Дженерали и щяло да има промени в новия договор, но кога ще подпишат още не се знае.

И аз ходя при Евтимова и мислех при нея да си изкарам цялата бременност и по ЗК, обаче днес ми казаха, че не могат да ми издадат болничен ако не съм лежала поне 5 дена, без значение къде. После можели и 2 мес. наведнъж да ми дадат. И ми каза в 12г.с. вече да се регистрирам.
ЛЛ ми даде направление и ми каза по-добре при друг АГ да си бъда по ЗК, да мога болнични поне да си вземам, пък през Дженерали ще си ходя в Токуда.

Общи условия

Активация на акаунт