Време стана за море, мама бански си ПЛЕТЕ - 21

• 49 512
  • 300
  •   1
Отговори
# 150
Преди време плетох такива топченца на детски пуловер като от 1 бримка наддавам 2, от 2-4, от 4-8 и после свивам по обратния ред от8-4,от4-2, от 2-1 и продължавам реда.Ето да видиш http://didka.mylivepage.ru/image/1261/12796_%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC-0036.jpg.
Доколкото виждам този пуловер е плетен на две куки,а как става когато се плете на една кука newsm78

# 151
аз ви казах че съм неука стоя нет и форум каде да вмъквам отговорите към всички,чак сега видях че се ми писали.ама че  съм.....

# 152
плетката е терличено на една кука,топчетата в модела ми се видяха голяма играчка затова аз ги плетох на реда,тоест в дупчица правя 5 колчета с една наметка и ги изплитам заедно и откъм опаковата страна ги завършвам с бр.нисък пълнеж.предварително направих схема на подреждане/ромб/чантата я плетох от дъното на горе,първо в кръг а после отиване и връщане ,дръжките:дълга история но ще кажа .докато плетката беше в къщи аз бях в магазин втора употреба и си харесах един червен лачен  колан  и се сетих за дръжките че може и така нали лака е моден та да не съм назад.на той беше 1 м.дълъг така че го понадих с плетка.за нитовете моя мъж ми помогна,аз си ги избрах и халките също ходих в желизарски магазин,но доста ги обиколих докато намеря цвят като рапидите ами отне ми около месец и една седмица.впрочим плетката е лесна стана за две седмици но самите материали и тия дръжки докато реша какви ги искам и как да бъдат направо ме изнервиха но все пак я завърших.та за пролета бах накипрена с ная но сега е жега и ще чакам есен.

# 153
има и  подплата с джоб и я прекрепих на ръка по средата с сложила копче тик так .цвета е тъмно сив защото не можах да намеря червен.ще снимам но нее много хубаво поне на мен не ми харесва заради цвета,но пък е отвътре.

# 154
дидката:и аз плетох преди време на моята дъщеря нещо подобно като твоето пуловерче но когато стигнех до топчето го плетох на една кука

# 155
# 156
който желае да се пробва -успех ,който е плел на една кука ще се справи ,дори да не може ,ако има желание пак ще стане
няма родена плетачка по хората ходи

# 157
Страхотно изглежда чантата, поздравления и от мен!!!!!

Ти си май чешит като мен - и аз честичко използвам за различни нужди евтините стоки от китайските магазини.А за кабзи,рапиди и т.н. аз ходя на обущар, там имат машини за различните такива неща, даже в смотания Ловеч,дето нищо няма, има трима обущари с различни машинки,които извършват тази услуга безплатно, плаща се само стойността на кабзите.Правила съм си колани, украси на деколтета, а скоро ще ходя и аз за чанта Wink

# 158
здравейте и от мен  Grinning в осинка видях и друга версия на чантата на kalipe6eva , която май ми допада повече. ето я
http://www.mkamenska.snimka.bg/album.php?album_id=267110
преди седмица почнах една чанта от кайрото на статекс, та ще гледам да побързам да я направя и после веднага се залавям с тази  smile3508
за нея мисля да си поръчам пак от преждите на статекс, но не от тяхното производство, а от тези, които имат на склад  Peace харесах си онзи ден преждата Джинс - имат голям набор от цветове  Grinning и мисля, че ще е подходяща за тази чанта
само не ми стана ясно, как се правят тези "бобчета" на една кука, така че ако някой може да обясни като за аматьори, ще съм много благодарна   bouquet

# 159
  • Севлиево
maika mu na titi кажи от къде може да се видят и поръчат тези прежди на Статекс Praynig

# 160
здравейте и от мен  Grinning в осинка видях и друга версия на чантата на kalipe6eva , която май ми допада повече. ето я
http://www.mkamenska.snimka.bg/album.php?album_id=267110
преди седмица почнах една чанта от кайрото на статекс, та ще гледам да побързам да я направя и после веднага се залавям с тази  smile3508
за нея мисля да си поръчам пак от преждите на статекс, но не от тяхното производство, а от тези, които имат на склад  Peace харесах си онзи ден преждата Джинс - имат голям набор от цветове  Grinning и мисля, че ще е подходяща за тази чанта
само не ми стана ясно, как се правят тези "бобчета" на една кука, така че ако някой може да обясни като за аматьори, ще съм много благодарна   bouquet
Здравей-по-горе kalipe6eva е обяснила как се плетат тези бобчета-според мен ще се оплетат доста лесно-но все още не съм се пробвала.
Какво ще кажете за тази чанта. Някой може ли да и намери схемичка?

и още една молба-можете ли да разгадаете с каква плетка е оплетена тази рокля.
http://lh5.ggpht.com/shampur3/SIiEhuWeZsI/AAAAAAAAAI8/cSbHuZSSyR … 04.jpg?imgmax=576

# 161
mama na dili-сега немога да се сетя за коя точно прежда ми говориш-но ако имаш някоя във вас били прикачила снимка за да я видя.
Сещам се за една друга прежда,викат и -Жива вълна -дали е същата,за която ти ми говориш ? newsm78

# 162
maika mu na titi кажи от къде може да се видят и поръчат тези прежди на Статекс Praynig
ето това е сайта на фирмата
http://www.stenliyarn.com/
има доста интересни неща и цените им са добри според мене
мисля, че трябва да се регистрираш, за да можеш да поръчваш прежди
питах миналата седмица, какви са им минималните количества от артикул и цвят и ми отговориха, че минималното количество е всъщност 1 кълбо  Peace, т.е. не те задължават да поръчаш по цял пакет от цвят  Grinning
само за сравнение на цените ще кажа, че кайрото у наше село го дават на 3 лв., а от тях е 2,20 лв.  Peace един вид с 5 кълбета си изплащаш куриерската пратка  newsm78 поне аз така си го изчислявам  Sunglasses

# 163
shampur, сега видях, че има обяснение на бобчета  Peace не ми е супер ясно как точно става  newsm78 , но ей сега ще се пробвам да видя какво ще излезе  smile3508
шъ демонстрирам  Laughing, ако излезе нещо или пък ако ми щукне друга идея  newsm78

# 164
Тук можело да се поръчва значи, а и като гледам е по-удобно, защото можеш да си избереш от няколко цвята и не е нужно да поръчваш цял пакет. Сега само остава някой да ни ориентира кои прежди е ползвал и е доволен. Спомням си, че Мимиту е споменавала, че плете с тях. Сподели малко инфо за преждите им, моля те! Peace

Общи условия

Активация на акаунт