Малко Юнче вече се кокори и опитва да бърбори

• 11 106
  • 307
  •   1
Отговори
# 30
Честити месечинки на малките сладурковци! Hug
Мимченце, не съм Милони, но да кажа за чая. Действа. Simple Smile За подслаждане нищо не слагам, така си го пия. Ти може да сложиш.
Ушичките не пипам, нослето- само, когато има проблем.
За дневника:засега нищо не записвам, а и нямам време.  Crazy
На Маги бях купила дневник и вече 4 години седи наполовина запълнен. Иначе съм си записвала разни работи около захранването най- вече в един тефтер. Също така направих нещо като дневник от постингите ми в отчетната, но само до годинката. После си го разпечатах.
За гърдите- аз също давам и от двете.

Инчока, д-р Соколова я знам. По времето на Маги я водиха от свестните лекари заедно с Кирязов. Напоследък попадам на противоречиви мнения за нея. Не знам обаче кой да ти препоръчам. Маги съм я водела в Транспортна болница за консултациите. Стандартните педиатри.

# 31
Вери, ти си успяла да намериш билките в Канада? Можеш ли да ми ги напишеш на англ. как са? Аз от всички съставки знам само анасон и копър (даже се чудя копъра пак ли се води dill, при положение че е на семена?) Но мащерка, кориандър, резене... не ги знам, а речници тук нямам  newsm78 Много ми се иска да пробвам този чай - засега се наливам с такъв от анасон и лайка (купешки), но не знам дали има ефект... особено днес, правих един боб за обяд (щото съм идиот и несъобразителна майка!) и сега милото ми детенце се гърчи и само ц**а търси, мъчи го коремче явно...

# 32
Да, намерих ги. Simple Smile При подправките.
копър- dill seeds
резене- fennel seeds
анасон- anise seeds
мащерка- thyme
кориандър- cilantro leaves

Анасонът и резенето, ако не ги намираш, в някой италиански магазин със сигурност ще ги има. Simple Smile

Аз също пия чай от лайка и уж джоджен / щото за мен си е вид мента /. Абе голямо наливане пада.

Успех  Hug

# 33
Ааа виж ти! Ми то се оказва че ги имам всичките. Кой ти знаел че thyme е мащерка  Mr. Green

Мерси много!  Hug

# 34
Grinning  И аз съм от пишещите с една ръка, и обикновено в легнало положение  Crazy

Мира, още не съм започнала да си записвам, но дневник със сигурност ще имам. Ще си запиша кога е паднало пъпчето, колко наддава на седмица и т.н. От бременността имам и много обичам да си го разглеждам и да преживявам отново бремелинските си емоции  Mr. Green. Всичко се забравя, а някои неща не бива да потъват в забрава.

Имам и от тези готовите, които се продават с място за снимка, за отпечатък на ходилото, с родословно дърво и т.н.
Днес пък ми донесоха албумчето със снимките от болницата, ако искам да си го купя, иначе ми подаряваха само една снимка. В болницата на втория ден, точно преди изписването дойде една фотографка снима ни с бебка и каза, че след месец и нещо ще дойде у нас да ни подари една от снимките.
Дойде с един албум с около 15 снимки, една в рамка и тази, която беше за подарък залепена като в картичка. Седна и каза "Ако искате албума и рамката - 140 евро" Ами искаме я, как да не си вземем албумчето на детето, ей ама как злоупотребяват с тези неща  Twisted Evil.

Последна редакция: чт, 17 юли 2008, 00:32 от Vivian*

# 35
Запис в новата тема.
Мадона   bouquet

# 36
С този нов сайт на "снимка.бг" нещо не мога да се оправя,някой може ли да ми каже как мога да изтрия една снимка от там  Thinking

# 37
Избираш опцията "Организиране на албума", после маркираш снимката която искаш да изтриеш и ти излиза да завъртиш снимката на ляво, в средата е хикса да я изтриеш, а в дясно да завъртиш на ляво.

# 38
Добро ви утро!  Laughing
Много сте тихи днес...

# 39
  • Miami
Добро утро  Grinning

Мадона   bouquet   bouquet   bouquet

А малкия нещо ми се вижда жълт. Билирубинът (общ) показа 75, което било леко завишено, но нормално според диагнозата ма педи по телефона. и не знам какво да правя...

Този билирубин как разбирате колко е, изследване ли правите  newsm78  
In4oka , Божидарчо не е ли вече голям за тази жълтеница?

добър вечеееер Simple Smile
....Само се чудя как запомняш на кой какво да отговориш, сигурно си записваш...
ааа не не Simple Smile отварям си темата в два прозореца и в единия чета писаното, а в другото "творя" Embarassed пост  Blush
ама колкото и да се опитвам да съм по-кратка не ми се получава  Embarassed аз и на живо съм същата, само дърдоря  Crazy Simple Smile
Тони браво, голяма система си измислила  Hug

И аз не бъркам в ушите, само в нослето като видя, че вътре има нещо  Simple Smile

Аз понеже съм заплес пак ще питам за тази отвара на miloni: Само копъра ли трябва да е на семена или и другите съставки? Мисля днес да си набавя съставките и да започна да се наливам и аз. Забелязах, че коликите на Жорко са сутрин  Confused Пък нали уж били след обяд и вечер? Да не би да е от този Вагинтол дето му давам сутрин? Някой беше писал че усилва коликите  Confused

Честито на всички месечинки   bouquet

# 40
  • Вече в моята си приказка...
Vivian*, какъв е този албум - 140 евро?! Shocked Сигурно като книга направен?
Някъде бях виждала да правят албумче с любими снимки, но цената му беше около 60 лв., а страниците около 100-тина мисля.
Аз пък си водя дневник. От вчера, де! Mr. Green С Ивайло много пишех, нещо като разкази скалъпвах, но пък сега като си чета писанията ми става мило. Ама Ивчо нали е есенно бебе и цяла зима какво да правя - пишех ли, пишех! Участвах във всички бебешки конкурси, кога със снимка, кога с разказ, писмо. И детски стихове прописах... Grinning Embarassed Още си ги харесвам, де!
Сега май съм по-мързелива, ама и време не ми остава от разходки. А вечер кое по-напред, дори време за велоергометъра нямам. Embarassed

Вчера си купих безалкохолна бира, е, на нищо не мяза - една блюткава, не прилича на бира.  Sick Обаче откакто спрях цигарите в началото на бременността ми, бирата не ми е пивка и рядко пия. Но виж айрянче не отказвам.

Какви са тези пъпчета, аз на Калина забравих как изглеждаше - падна точно 2 седмици след раждането.
Да ви се оплача, чак сега се сещам, че не съм дала вит. Д на детето. Купих го преди три дни и все забравям да й дам.  Embarassed Ама защо трябва сутрин? Неможе ли когато се сетя? newsm78

Така и така съм започнала и аз като Тони с дългия постинг, то поне да си кажа всичко!
Ушета чистя само отвън, вътре несмея. Нослето почиствам с едни фитилчета от памук, които топя в преварена водичка и леко мушкам в ноздричките.

Погача и ние ще правим може би на 21, а на 23 ще ходим до черквата за молитвата. Вече съм кръстена, така че на Калина ще й прочетат такава молитва. С Ивайло не сме правили, че не бях кръстена тогава.

Вие ме ужасихте с тази жълтеница на 1-месечно бебе. Възможно ли е тази, физиологичната, да кара толкова дълго? Днес загледах очичките на Калина и склерите им ми се сториха леко жълти.

# 41
Мира, Ясен е още с жълтеница.  Confused По очите има още жълто, малко е, но го има.
Кори, резенето, копърът и анасонът на зърна. Кориандърът на листа, сух. Мащерката е ясна.
Тук в болницата също ми предлагаха разни албуми, над 100$, но аз отказах.
Пъпчето и аз го забравих. То падна на 7-я ден, а аз не съм го пипала повече.

# 42
  • Miami
Мерси Вери   bouquet Ама тази мащерка прясна ли трябва да е, не може ли суха  newsm78 (може да ми тъпичък въпроса, не ми се смейте много  Mr. Green )

# 43
Добро утро, мами!

Мимченце, ние сме при Николова, в нашата поликлиника е, НЕ ти я препоръчвам. Аз при първа възможност ще се откажа от нея. Ти при кого си? И доволна ли си?

За дрешки си говорехте преди някоя и друга страничка, аз обличам с боди потник и чорапки в къщи. На вън ако е топло само мятам една бархетна пелена на крачетата. Тези по хладните дни в къщи сме с боди къс ръкав и чорапки  Mr. Green

Аз почиствам ушичките и нослето след всяко къпане с клечки за уши. Имам и от тези с ограничител но още не съм ги ползвала. Ушичките само външната част много внимателно, нослето съвсем леко завъртам клечката в нослето, но не бъркам навътре.

# 44
Добро утро за тези които са спали...  Tired

снощи беше дъъъъъълга вечер за нас и в частност за мен... нали ни се скараха за голямото наддаване и трябваше да намаля и количеството на поетата вода през нощтта, та такъв рев беше.... Тонито набързо я оправих ама Алекс кат гракна в 1.40 та до 3.45 не спря и за секунда, даже въздох не си пое на мама гледника. а аз люшкам ли люшкам и от време на време давам по някоя глътка водичка ама... няма братче- сятето гладно и тва си е. незнам как ще намаляме тва ядене а за спане 9 часа както казва мойта педи въобще и дума не може да става. незнам как ще оцелявам тия дни  ooooh!

а за чистенето на ушите и нослето - аз го правя всеки ден. ушичките вечер след баня, а нослетата предимно сутрин че виждам по добре какво става вътре  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт