Малко Юнче вече се кокори и опитва да бърбори

• 11 090
  • 307
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Gali80 мъж ми носи Алекс, буди ме, после го взима да го уригне и да го сложи да спи. Обаче снощи бях скапана направо, и имах чувството, че Джони тича с Алекс през 5мин Simple Smile

# 241
гале - успех с житото, мила  Hug но нали знаеш, че абсолютно всепризнатият начин за увеличаване на кърмата е само един - често кърмене и това е  Confused и почивка и сън Confused аз продължавам да кърмя само от едната гърда, когато плаче между храненията давам последната пак
утре или в сряда ще разбера резултата от тая тактика и ще докладвам

как се приспиваме ли? ами по няколко начина Simple Smile
1) кърмене
2) музика
3) тати  Mr. Green
4) люшкане лекично в кошницата
а снощи открих и още един - 5) аспиратора на печката Mr. Green
бях на средата на готвенето малчо като ревна здраво, не мога да си зарежа манджата, тати в банята и като пуснах аспиратора на 3та степен и о чудо Simple Smile теди просто си врътна главата настрани и айдееее при сънчо Simple Smile

# 242
  • Пловдив/София
Оф,аз да питам един малко глуповат въпрос   Mr. Green , ама не си спомням... та,колко време може да се използва една биберона? 10 дни ли беше или повече,ако някой си има идея,моля да сподели  Crazy .
Irinkula и аз съм бясна, от четвъртък коша за новородено е на поправка,а не бях извеждала Йоана на разходка с него дори,някакъв проблем със сенника  #Cussing out .
И да ви кажа какво ми изръси госпожа продавачката : "... за мен тази количка е прана и затова има проблем и не може да изщрака там механизма" , кво ще кажете за тоя бисер  #2gunfire . Може би 3 години докато я ползвам да не я пера,а? А да не говорим,че дадохме една торба пари  #Cussing out . Направоооо ми иде да ги  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire , сега си мъча звездичката на другия кош,като се чудя как да го приспособявам,абе изобщоооо,тва е българската действителност .

# 243
а снощи открих и още един - 5) аспиратора на печката Mr. Green
бях на средата на готвенето малчо като ревна здраво, не мога да си зарежа манджата, тати в банята и като пуснах аспиратора на 3та степен и о чудо Simple Smile теди просто си врътна главата настрани и айдееее при сънчо Simple Smile

Ние сме така с прахосмукачката - от ден 1 вкъщи я ползваме в случаи на крайна истерия - приспива го моментално. Бебетата се успокояват страшно много от "бял шум" - прахосмукачки, сешоари, радио не на станция (т.е. да бучи) - защото им напомня шумовете в утробата. Такъв бил звука на шуртящата кръв в нас  Mr. Green

# 244
мда, трънче, и аз май съм чела нещо такова Simple Smile
и винаги съм се чудела защо има родители дето ходят на пръсти и пазят тишина, след като бебетата се раждат свикнали на шум Simple Smile
в корема сигурно аз бих луднала - сърцето думка, кръвта бучи, белият дроб и той, черва мелят  Crazy после защо като се родят и в началото не чуват добре  Laughing

# 245
Хайде и аз да се разпиша, че ще изпишете и тази темичка  newsm53 . Нямам много време да ви чета , че бяхме на 3 часов режим , ама нещо не ни се получи и сега момъка диктува правилата  .Опитвах се да не го храня през ноща , ама като го гледах как реве от глад и реших че като поиска тогава и сега яде към 2-3 и после пак в 5-6 . За приспиването , като се наяде го слагам в леглото с бибата и сам си заспива   , а и аз не го щадя от шум  и само го проверявам от време на време дали е заспал .Исках да питам вашите бебчета ядат ли в това време , че снощи такъв рев му дръпнах , защото малкия не искаше да яде ? Утре ще идва доки да ни види , че до сега беше в отпуск и да каже как се справяме с мъника  Praynig .
Лека вечер на всички  Hug .

# 246
привет от мен. чак сега сядам на компа. ми то днес много хойках.....

marvele  на Тони хемоглобина беше 78 а на Алес 87 и сега вземат 2*5 капки малтофер

# 247
  • И аз не знам къде...
Здравейте и от мен!
Да ви се оплача  Sad! Моето момче е сподут тестис и днес ходийме на доки. Можело да е хидроцеле или ингвинална херния. Ще го наблюдавам и ако има промяна веднага пак при доки и на хирург  Sad! И двете диагнози можело да минат и сами, но можело и да се наложи операция  Sad! Сериозно се притесних  Cry! Дано всичко се оправи от само себе си  Praynig!

# 248
Честито на всички, които са имали поводи за празнуване тези дни!  Hug
dari75, дано всичко се оправи с мъника и да не стигате до операция!  Praynig Peace
Момичета, да помоля за съвет тези от вас, които биха могли да ми дадат такъв.  Peace Кърмата ми намаля драстично (за мое огромно съжаление - и аз не разбрах как и защо), а бих искала да си я върна по някакъв начин - вярвам, че такъв има.  Peace В момента ми се събира кърма за 24 часа едва-едва за 1 хапване  Tired, и то пак не достига.  Tired
Та, въпросът ми е кое е по-добре - на всяко ядене да давам на моето мишленце да цока дори и да са празни гърдите или да оставям да се събере кърма за 24 часа и тогава да и давам да я изцока колкото и малко да се е събрала?
За момента практикувам първото (давам за малко гърдите на всяко ядене), но все ми се струва, че няма да тръгне процеса наново, но знам ли - не искам да се отказвам.  Приемам всякакви съвети. Peace

Лека нощ, мили момичета и сладки бебонченца!  Hug

# 249
Мимченце, май наистина второто дете се гледа по-лесно, по-уверен си и всичко е по-спокойно. За истински плаж смятам, да я водя догодина и тогава ще има среща с моренцето. Като ти видях новия аватар и направо щях да падна, толкова много прилича на една снимка от голямата ми дъщеря. Като ми се оправи компютъра със снимките  ще ти я пратя.

Бюти, феноменална памет имаш, мацка. Верно, че аз бях тази с коктейлчето на плажа. Иначе нашата мама Джулиана е на море почти цяло лято. Какво стана с транпорта, намери ли се отзивчив швейцарец?

Джи-джи, за кърменето слагам едно боди с тънки презрамки и отгоре нещо друго, когато дойде момента за ядене, вдигам блузата нагоре и бодито на долу и хоп готови сме за папане. И нито корема ми се вижда нито нищо. Мен по ме е срам да си покажа корема, отколкото гърдите.  hahaha

Инчок, много е джиджан и с биба Бобибарчо.

Ели24, правилно правиш с обръщането на Поли, винаги можеш да реагираш (да не се налага, де), като е с  лице към теб, а не към стената.

Ивелина80, трудничко е с две деца, ако няма помощ. Майка ми помага с разходките на голямата и я вземат на вилата няколко пъти в седмицата. Напоследък обаче цялото внимание е върху каката, че имаше инцидент и на милата ми й пострада пръстчето, че се наложи да я шият. В момента е малко повече глезена и ще ни излезе през носа в следващите дни. Само да се оправи се моля. Иначе е много грижовна и все гледа да е при бебето и при най-малкия повик. Люля го, носи му памперси, целува го, говори му, иска да го взема, бута количката навън, но и от време на време го дърпа повече за ръката, дере го, бърка му в устата... А и от скоро е без памперс и винаги, когато почна да кърмя и се сеща, че има пиш и съответно аз мятам бебе в кошара и търча зад гъзето й. Често е фалшива тревога и само разревам бебка. Имало май някакъв бебешки пубертет от две годинки до към три, сигурно е това.

Абв, за слинга има инфо тук http://www.babysling-lana.hit.bg/
Не знам как да го научиш натурално да суче, ама пък какво лошо има, ще си търси силиконова булка и готово, то без това напоследък само силикони навред.

Бъни, ще чакаме снимки от планината.

Гали, намери ли билките, и аз се сетих само за Билковата аптека.

Иринкула, Куун, много неприятно за количките. Дано скоро се уредите пак с возила.

Тони, не ме учудва това с аспиратора, явно е на принципа на сешоара, всепризнатият лек за колики, според мен.

Дари75, дано не е нещо сериозно това подуване.

Маристута, давай постоянно, гърдата не е склад и няма как да се складира там млякото, колкото повече бебка е на цицка, толкова повече ще имаш кърма. Търсене - предлагане му е цаката. Поемай колкото се може повече течности, почивка и сън. И колко памперса пълните на денонощие, сигурна ли си, че е гладно мъничето? Стискам ви палци да преодолеете кризата.

Леле, прекалила съм с поста, но като не съм чела от отдавна, така се получава.

# 250
От няколко дена моята бузанка си поспива повечко даже си прескача някое от яденията и се притеснявам дали не и има нещо  Thinking,е не спи повече от 4 часа без да става,само през нощта спи повечко,дали е нормално  Rolling Eyes,при вас как е?

# 251
Maristuta, и аз мисля като Мадона. И в кърмаческия първо това ще те посъветват да кърмиш по-често Peace. Аз сега кърмя по-усилено и се надявам след още 5 дни да имаме положителни резултати.

Рони, и ние прескачаме едно нощно ядене, не се притеснявай, нормално е, растат мъниците Heart Eyes

Мадона, точно от билковата аптека си взех билките вчера. Иночка ми обясни къде точно се намира  bouquet. Сега остава и ефект да има Praynig

# 252
ха добро утро  Hug

дари - много неприятно това с тестиса, много ли е по-голям? Sad уф, дано да се размине с времето, че операция..  Sad стискам палци  Praynig

маристута - често кърмене му е майката и се увеличава кърмата (естествено не пречи да комбинираш с разните там храни и чайове за кърма)
на мен ей тая статия ми е била много полезна, виж я ако искаш
http://www.kellymom.com/bf/supply/low-supply.html

мадона - ааа не, не си давам челното място по дълги постове  Crossing Arms  Hug

рони - то бебетата са различни, трудно е да се каже кое точно е нормално, но според мен е добре да има 6 хранения на денонощие  Rolling Eyes по-малко ми се вижда твърде малко, знам ли

абе хора, кажета какво сте готвили наскоро, нещо ми омръзнаха всички манджи Confused

# 253
Добрютру!  Laughing

Първо, честита втора месечинка на Пресияна на Мая и Боян на Орхид! Много здраве и щастие, много радости да носят бебоците ви!  Hug (между другото, момичета, отдавна не сте писали, отчетете се да не ви мислим)

Честита първа месечинка на Искрен на Лина-Вики и хубавата Елена на Даниела! Да са ви живи и здрави, много да слушат и да растат щастливи дечица!   bouquet

Даниела, мерси, душа, за уточнението!  Wink От два дни сме само на Биогайа и, да чукам на дърво, усеща се разликата  Peace Йоанка вече не плаче от болки в коремчето и дори пръцка  Mr. Green Радвам се, защото когато й давах Еспумизан изобщо не пръцкаше и падаше голямо напъване  #Cussing out

И аз преди ден два имах усещането, че ми намаля кърмата, обаче бебка постоянно беше на гърдата ми, не съм я слагала аз, а тя сама търсеше.. Тогава се нервирах ЗАЩО така прави и не мога да си почина, обаче сега елате да ме видите  bombs Памела Андерсън пасти да яде  Mr. Green Явно наистина това е начина, взех си жито обаче сега няма да го ям, че бомбите ще експлоадират  hahaha
Маристута, Гали, дано да се оправят нещата при вас  Praynig

Дари, дано да се размине операцията, и аз стискам палци  fingerscrossed

Рони, и при нас е така  Peace Йоана няма кой знае какъв режим, спи колкото иска, яде когато иска и така  Crazy Дори сега като започна да будува повече, яде и после не заспива веднага, будува час и нещо и после заспива и така следващото хранене идва след около 4 часа примерно..  newsm78

За белия шум - потвърждавам и аз от опит, че има ефект  Mr. Green Ние имаме мече с тия шумове, които е слушало бебето в корема на мама, а пък другия от ненагласена радио станция го пускаме с едно транзисторче  Peace Само когато е много гладна и нетърпелива тогаз не помага нищо  Crazy

Мадона, давай снимката, че ми стана интересно  Wink Аз сравнявах моя бебешка снимка и нейна, ама сякаш нямаме много прилики, на татко си се е метнала и това е  Heart Eyes

За силиконовите зърна - и аз ползвам такива, щото моите не винаги може да ги захапе бебка, обаче понякога захапва и суче натурално, няма предпочитания  Mr. Green Само се чудя тия зърна дали имат някакъв срок на годност, че нещо взеха да се смачкват от страни  newsm78

Тони, ши мъ прощаваш, не исках да ставам конкуренция и аз с тоя километричен постинг! Повече няма да правя така!  Hug За манджите, незнам какво да ти кажа, майка ми готви в къщи Simple Smile Последно ядохме манджа с тиквички и оризец  Simple Smile

# 254
Мадона благодаря за отговора. Моят път малък пакосник я строява че не слушала момата удря и шамарчета отвреме на време.
Днес ни беше първото теглене 4 кг и 53 см ни изкараха. Роди се 3,500 кг и 51 см.
И с баткото си направихме вчера втора баня да ви призная не ми се прибираше  Cry.
Ако нея кърмих малката сигурно цял ден щяхме да изкараме.

Общи условия

Активация на акаунт