Редки и изчезнали парфюми

• 218 716
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 945
Tess, тази реклама ми е една от най-емблематичните и любими заради сантименталната й стойност. Бях открила едно момиче- колекционер на стари парфюми и купих старата версия от нея. Не е в България.
Споделям мнението, че някои неща и спомени е хубаво да бъдат оставени в миналото, за да не се помрачава споменът за тях.

# 946
Ау колко мразех Azzura! Кошмарна ми беше, но аз не харесвам и КМ, и не ми прилича на него, но просто ми миришеше ужасно. Приятелка навремето размени Диорисимо за нея, толкова я харесваше и мразеше Диорисимото. Аз бях изумена.

# 947
  • Истанбул
Днес ходих до апартамента в който живееше баба ,сега дъщеря ми живее там,защото е  на 2 крачки от университета й.Та бабината дамска чанта все още си стои,вътре има копринени кърпички ,ветрило,портмоне и тези реликви.😀

# 948
Много хубаво, че публикувате снимки!
Като ги видя, изплуват ранни детски спомени - за закръгленото шишенце в ляво, например.
И като гледам снимките, тези парфюми бяха повечето в малки шишенца - 10-15 мл. максимум.
Обаче явно са били доста концентрирани - наистина парфюм - две капки и няма нужда от подновяване.
Ароматите им обаче няма шанс да помня.

# 949
Някой имал ли е и познава ли Benetton Tribu? Купих си едно 3 мл бутилче, но няма как да знам дали не е менте.

# 950
Моята баба още има една Кобра в шкафа Simple Smile не е никак лоша , за който обича тежки аромати

# 951
Скрит текст:
Някой имал ли е и познава ли Benetton Tribu? Купих си едно 3 мл бутилче, но няма как да знам дали не е менте.

Джуд,
Като показа снимката, се сетих, че съв виждала този парфюм.
Обаче съвсем съм забравила какъв беше аромата.

# 952
И аз помня шишето на този Бенетон сред парфюмите у дома, но не помня на какво мирише.

# 953
  • някъде под слънцето...
Търсейки
Ша Ноар и Сигнатюр,
Попаднах на това
https://www.fragrantica.ru/country/Bulgaria.html
Надявам се скоро да впишат и Джулия на Арома И Крис Антони.

# 954
Дано се попълни и с български парфюми.

Значи, тази легендарна Джулия - нямам дори визуален спомен за нея.
Не знам как съм могла да я пропусна, при положение, че по това време имаше сигурно 10-тина парфюма на пазара.
И ме е яд, че не го помня, защото явно този парфюм е бил доста добър, щом толкова хора говорят за него.

# 955
май повечето парфюми от линка са разни имитации

# 956
Бубанка,
Погледнах набързо линковете - за Ален Мак, Евтерпа, Българска роза - не мисля, че са имитации.
Сега, ако някой от тях напомня за друг "марков" парфюм  - не знам.
Но то по тази логика, не може ли да се каже например, че и Armaf са имитации, има такива и на Rassasi.
Нека има и български парфюми.

# 957
  • някъде под слънцето...
Втзножно е, не съм в час с българските парфюми.
Вероятно  и на Ален Мак са били имитации.
У дома имаше Ша Ноар и Сигнатюр...Нямам парфюмен спомен.
Преди време една фея ми беше изпратила това и определено ми харесва, без значение дали е имитация на нещо.
https://www.fragrantica.com/perfume/Refan/Black-Rose-For-Women-21879.html

# 958
Кои парфюми са имитация?

# 959
рефанският блек роуз до колкото знам не е имитация, но например евтерпа са имитации за жълти стотинки

Общи условия

Активация на акаунт