МАРТенското ни човече, първо зъбче има вече !

• 10 453
  • 296
  •   1
Отговори
# 45
абе какви са тия доктори??? този невролог знае ли, че сега можеш да го съдиш за причинен стрес??????

# 46
  • София, Борово
Добро утро, красавици Hug
Вики, само изглежда голям, инче си е бебенце. Забелязала съм, че дрехите са от значение за това дали ще изглежда по-голям.
Къдрич, много слдка гимнастичка си имате Hug, а Дарето как сладко спи... Тере, как не си се пъхнала при нея да я гушкаш, то направо не се издържа Hug
Цвети, направила си страхотна тема! Благодаря ти за положеният труд  bouquet Гледам всички дечица - толкова са ни хубави и толкова мило ми става, защото реално си ги знаем още от малко точици и сме преживявали толкова моменти.
сега освен и най-прекрасните деца си имаме и най-прекрасната тема Heart Eyes
leonisima, много мъчно ми стана - дано никога, ама никога нямаш повече такива притеснения. Hug Какви са тия лекари, бе? Радвам се, че детето е здраво, но съм бясна направо от това, което си преживяла заради този лекар.
Добре дошла на мама Дани и бебе Вики.
galiushka, и аз вчера дадох пюре от броколи на Виктор, ама той чак се разплака, че му беше гадно, а съм купила 5 броя ooooh!
Днес пак ще опитам да му дам.

# 47
  • София
Добро утро!
Честити 5 месеца на Магдалена-на мама , бебето на  мама foti,Теодор- на мама I r r a!Честита 4-та месечинка на Ивайла на мама Andjela81!

Леонисима,радвам се на добрите резултати! Hug
Ники,ние сме с татито с алергии,майка ми също и ще започнем на 5,5м..
Марги,аз съм решила да захраня с каша ,но да видим и педито какво ще каже.Но при риска ни за алергии и при положение,че в пюретата има ориз,мисля да му дам от нея.
Ането,това със запичащото действие на кашата май е мит,защото ври всички познати ,захранили с каша-децата си акат всеки ден по 1-2 пъти.Един педиатър в друг форум също каза,че не запича.

Тук сега също има намаления и то във всички магазини и са по 75 процента,но аз не смея много да купувам зимни и есенни дрешки на Жори от сега.Не знам тук ,какви са им размерите,но той в момента носи тениски и дънки за 12м.,в най-добрият случай ни стават за 9м и мнооого рядко за 6м. ShockedЕ как да знам зимата за колко ще е.Купих му обаче много яка зимна шапка,пък дано му става.

# 48
  • София, Борово
Ането,това със запичащото действие на кашата май е мит,защото ври всички познати ,захранили с каша-децата си акат всеки ден по 1-2 пъти.Един педиатър в друг форум също каза,че не запича.

Зори, на мен също доста майки са ми казвали, че запича и това е било причина да я спрат.
Може би, ако се смесва с нещо... абе трябва да с еопита, то при всички е различно Peace

# 49
Зори, не знам дали е мит, за пръв път чувам. Може и така е да, ама нали навсякъде пише, че запича и аз затова така съм го приела.

# 50
Чили, ми то зеленчуковото си е за обяд.

Благодаря Ането! Hug  Hug  bouquet
Лелеее сега като гледам малките дзвъчки край мен....направо съм забравила колко малък беше моя дундьо Joy А беше само преди 3 месеца Grinning

# 51
  • София
ами може би зависи от кашата или пък от детето-знам ли.Тук имам приятелка българка и детенцето започна на 4м. с оризова каша - е акаше си милото все ден без проблеми,даже така се наакваше,че до вратлето и стигаше. Mr. Green(за мен беше много странно,как чак до там се маже Laughing).
 То и аз не съм твърдо решила де,мисля да е с нея,но да видим.Аз мислех и че ще започнем от 4м.,но ето че още сме само на АМ.

# 52
Leonisima Радвам се че малката е добре как може така да те стресира този лекар,той не знае ли колко малко й трябва на една майка да се побърка от притеснение.Е важното е че всичко е наред  Hug

# 53
Сега дадох за обяд морков с царевица и Али си изяде всичко с голям апетит. Накрая и дадох една лъжичка пюре от круша на Гербер, е голямо мръщене падна, големи физиономии на погнуса Mr. Green Много са смешни всички бебета, като им попадне някакъв нов вкус в устата, почва едно преживяне, едно чудене, мръщене... Heart Eyes Не го искаше, а пюрето беше супер, аз го изядох Mr. Green, въпреки че не обичам круши.
Аз вече не съм толкова убедена във вредата от соковете...сега като зачетох етикетите на плодовите пюрета, пише че съдържат сок от съответния плод. Е как тогава соковете са вредни да се пият, а пюретата са ОК?!

leonisima, ужасно е това, което ти е причинил този доктор  с приказките си. Радвам се, че всичко е наред.

# 54
  • София
Здравейте и от нас.
Днес на мама голямото момиче става на цели 5 месеца...Еххх, кога мина това време...
 Heart EyesЗаповядайте за нейно здраве нещо разхладително в този горещ ден

По този повод на обедното хранене ще има угощение - ще я почерпя с морков  Mr. Green
Искам да попитам майките, които за сега дават само зеленчуци, в каква последователност са въвели различните зеленчуци? Аз днес след като за пореден път купувах пюрета, после седнах, написах на един лист какво имам, и си записах някаква последователност на въвеждане, но искам да се допитам и до вас. Накупила съм всичко,което съм видяла по магазините, старала съм се да са еднокомпонентни, но повечето не са. Поредния ми план е: морков=>тиква=>картоф=>броколи=>царевица (моркови+царевица)=>пащърнак (пащърнак+картофи)=>ориз (броколи+ориз)=>карфиол=>тиквички (тиквички+картофи) => спанак (спанак+картофи) =>алабаш. Това са всички зеленчуци, които съм намерила. Мисля от всяко да давам по 3 дни, т.е. това ще ми отнеме един месец (6-я). Приемам всякакви критики, забележки, препоръки и съвети... Не се обръщам към докторицата, защото тя по темата ми отдели точно 20 сек. и за нея въпроса беше приключен  Rolling Eyes Този план сигурно ще претъпрпи още 100 корекции, но в общи линии това ми е арсеналът, въпроса е как да го подредя най-оптимално... Сега ще прегледам и списъка с действието на храните-запичащи, разхлабващи, регулиращи, защото знам, че е добре да се подреждат така, че след запичаща, да се дава разххлабваща и обратното.

Леонисима, радвам се всичко е наред, но на такива доктори няма ли кой да им вземе тапията, бееее  #2gunfire То бива, бива, ама това вече не се търпи...Що за отношение?!? Така ли се говори на майка??? Дори да имаш някакви съмнения, първо направи необходимите изследвания, после се изказвай и в никакъв случай не така крайно и нетактично...Направо така се възмутих  #Cussing out

Последна редакция: пт, 18 юли 2008, 12:45 от desitka*

# 55
desitka, и аз съм горе-долу така - морков, тиква, картоф, царевица (само картофа и тиквата не мога да си спомня кое беше по-напред, ама май така бяха), лелеее изкукала съм... Аз, обаче въвеждам по 2 дни, а не 3. Досега не сме имали проблеми. Всъщност нямам точна схема, като теб. Понякога и 3 дни май съм въвеждала newsm78  както дойде. Днес дадох и лъжичка круша, но не мисля да продължавам с плодовете, тя и без това я изплю. Ще продължа със зеленчуци, утре ще въвеждам нов, но още не съм решила какво.

# 56
  • София
Ането, благодаря за бързата реакция  Hug
В общи линии, това е всичко, което съм намерила по магазините от зеленчуците, подходящи за 4-6 месеца. И много се чудя как да ги подреждам... Плодовете мисля да давам през 7-я месец, като за тогава или ще давам пак цял месец само плодове, или ще давам на обяд зеленчуково пюре от нещата, с които вече съм захранила, а пък следобяд ще опитваме и въвеждаме плодчета...Такива са ми идеите за сега, но имам много време...да ги променя поне още двеста пъти  Laughing

# 57
  • София
деситка,аз също горе долу така съм ги планувала нещата.Смята обаче,че не е нужно да зарязваш за месец зеленчуците,ами ги карай паралелно.На обяд зеленчук,следобед плод примерно.

# 58
Здравейте момичета,

към мамите който вече захранват? Как разбрахте че дедето е готово за захранване? С пюре ли започнахте?
Нашата лекарка каза да започенем със сокчета след като бебка е на смесено хранене (АМ+кърма).Аз я попитах каква е конкретно ползата от сока, защото съмчела много мнения против сока а тя така и не можа да ми отговори взе да го овърта.Та се чудя напряво с пюре ли да започна и кога? newsm78

# 59
Като сте подхванали темата, да попитам - като се започне с зеленчук с него се кара един месец, а на следващия се въвежда примерно плодово пюре ? Така ли  newsm78  и като се въведе и плодовото всъщност се замества още едно хранене  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт