МАРТенското ни човече, първо зъбче има вече !

• 10 463
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
Разписвам се веднага в прекрасната ни тема Simple Smile
Цвети, голям майстор си, благодарим за положения труд, резултата е...нямам думи просто  Hug  bouquet
Благодарим за пожеланията!
Честито ни и първо зъбче!
Честити месечинки на сладурковците и сладуранките!
Викторчето е много готин в столчето Simple Smile
Леонисима, стискаме палци! Чакаме добрата новина!
Добре дошла и на новата ни мама!
Аз от Фокс кидс взех на Дари едно много сладко сукманче и одеалце като това на Славундерчето . Сукманчето съм го прала все в пералнята до сега и му е нямало нищо, но преди няколко дена реших да го накисна с други дрешки и изпера на ръка в резултат на което стана на светли петна Sad .....но в случая аз съм си виновна, много ме е яд Sad Ние от няколко дена заспиваме с нещо навряно в муцунката, я някоя играчка, я кърпичка Това и е новата играчка. Майка и едно време на нейната възраст си е имала любима кърпичка за игра без която не е заспивала  Mr. Green та крушата не пада по-далеч от дървото.
Зори и мен ме болят много колената, особено като ги сгъвам да сядам направо се тросвам на стола, че е голяма болка. Също ме боли и гърба, особено сутрин. Това е от както родих.
Лека и спокойна нощ на всички мами и бебоци!  Hug Аз отивам да гладя  ooooh!

Последна редакция: сб, 19 юли 2008, 01:44 от terre

# 31
  • Sofia
Добре дошла на новата мама!  Hug
Ането, аз също купих само неща за есента и зимата (анцуг, панталони, пуловерчета и жилетки), даже взех и няколко дрешки с размер 12-18 месеца, защото другите ми се виждаха много малки.  newsm78 И с две пелени се добихме и са много мекички и приятни. Даже ме е яд, че не купих още 2, а вече са свършили. Имаме си и ликра за плажа през септември!  Mr. Green

# 32
Хей страхотна е темичката,Цвети браво личи си че е правена с желание и много труд  smile3525
Леонисима дано всичко е наред,стискаме палци  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Къдричке малката е много сладка.Гледката ми е много позната,Нати като се събуди и първата работа й е да си налапа крачето,вече си сваля чорапите с ръце и си ги дъвче  Heart Eyes
Викторчето е голям сладурко,ще изгаря женските сърца  Heart Eyes
Добре дошла на Дани и малката сладка Вики  Hug
Илиянче и на мен ми се е случвало да й одаря главичката като я вземам от люлката,а какво да кажа като падна от леглото докато избирах какво да й облека на 50 см. от нея  Embarassed Така че се успокой не си само ти и не се обвинявай толкова   Peace
Днес нашият тати си дойде  Grinning ,нямаше го само 1 седмица,но много ми липсваше   loveuuu Two Hearts Two Hearts
Лека нощ

# 33
Честита нова тема! Прекрасна е! Цвети възхищавам се на търпението ти, на организираността ти и на желанието да зарадваш всички с прекрасната начална страница. Благодаря!
Дано темата да се изпълни само с хубави новини!
Леонисима, надявам се терзанията ти да са напразни. Стискам палци, всичко да е наред.
Веси, чакаме да се отчетеш с добри резултати.
Бумеранг, никакви болести вече! Само здраве!
Честито на имащите хубави поводи за празнуване и за радост. Наздраве, за ваше здраве!

Снощи четох, че детето е готово да приема твърда храна, когато спре да изблъсква лъжицата с езиче. Дея все още е с този рефлекс, който както четох, предпазвал съвсем малките бебета от задавяне. Към 4-5 месец спирали инстинктивно да избутват всичко от устата си и започвали да преглъщат. Вашите бебчета всичко ли гълтат или остава пюре и по лигавника?
Къдрич, твоето дете е невероятен бонбон!
Диди, Виктор наистина има осанка на важна личност. Така като е седнал, ми изглежда много голям.
Да са живи и здрави сладурите!

# 34
Добро утро ,аз почти не спах но какво да се прави имам 70 памперса на Хъджис ,които явно вече са ни малки и сме вечно напикани и цяла вечер се преобличаме.
Цвети,нямам думи за темичката........благодаря от сърце!
Диди ,Вики е истински сладур!
Веси,какво става с вас?
Леонисима стиснати палци и от нас и толкова ли е страшна тази диагноза? Praynig Praynig Praynigдано не е
Добре дошли на Дани и Вики  bouquet
Къдричкееее,таз хубустница ще я крадем да знаеш,пу-пу-пу голяма сладурана,ха малка била.........като не ти харесва взимаме си я още сега!  Heart Eyesя как си яде крачето нашия не може още... newsm78защо ли
Честити месечинки на всички днес!

# 35
Добро утро!

galiushka, ама то има ли есенни дрешки Shocked Аз освен една закачалка  жилетки и пуловери (останали от предната колекция) друго не видях, всичко беше лятно. Щом е така ще ида пак, че трябва да се стягаме за зимата  Mr. Green

Марги, естествено, че остава по лигавника, и не само там  Joy Ти какво си давала с лъжица и го избутва? Аз преди да я захраня я пробвах с лъжичка да давам вода и точно така го избутваше с езика и правеше физиономии, ама пюрето си го яде Simple Smile

# 36
Добро утро младежи и девойки!

Цвети, не мога да ти пренебрегна труда! Ще ти изпратя снимка на наш Виктор да го плеснеш в колажа, че е много хубав и тези дупки трябва  да се запълнят Peace

Момичета при нас явно няма да се получат нещата с пюретата ама да запитам. Мога ли да давам зеленчуково пюре сутрин между храненията , както плодовото, или то е само за следобед newsm78 newsm78 Простете за невежеството Embarassed

Айде ние отиваме да скитосваме Mr. Green

# 37
Добро утро.
Натали не избутва лъжицата с език,даже вчера съм й давала кърма с лъжицата,защото не иска от шишето  Crazy половината отиде на пода и по дрехите ни,после съм я преобличала цялата,но много добре си поемаше от лъжицата,още от съвсем малка капките за колики й ги давах така и облизваше лъжичката с голямо удоволствие,днес ще й купя още заленчукови пюрета и чинийка,лъжички имаме на Нуби и ще се обадя на педи че започвам да захранвам,не може да се чака вече просто тя не може да се нахрани и се изнервя много,а като й бутам шишето с изцедена кърма така пищи милата  Sad  че ми е отказвала и да суче след това и накрая заспива от изтощение и съответно 1-2 часа посреднощ е гладна.Детенцето иска в 21.30 да си хапне и да си спинка, а  ние се кърмим до 22.30-23.00 и тя се измъчва така  Sad Кажете ми колко време минава докато се замести цяло хранене?
Честити месечинки на малките

# 38

Марги, естествено, че остава по лигавника, и не само там  Joy Ти какво си давала с лъжица и го избутва? Аз преди да я захраня я пробвах с лъжичка да давам вода и точно така го избутваше с езика и правеше физиономии, ама пюрето си го яде Simple Smile
Аз пробвах с лъжичка да дам сок от череши и сок от диня. Черешите ги давах отдавна, но омазването беше яко. С диня се пробвах наскоро, но преглътна нито една капка. Ще видим ще се роди ли любов към пюретата от раз или щедро ще преотстъпва цялото количество на дрехите си и мебелите наоколо. Simple Smile
Момичета, някоя мама захрани ли първо с оризова каша или всички предпочетоха пюрето?

# 39
Запис! Peace
P.S. Качих нова снимка на Ели за колажа.

# 40
Чили, ми то зеленчуковото си е за обяд.

Марги, аз се отказах да захранвам с оризова каша, въпреки че така бях решила. Като я опитах и  Sick За първа храна реших да дам нещо по-вкуно, мислех че ориза няма да го яде и не сгреших. Сега вече съм го въвела и пак не го яде самостоятелно, винаги го смесвам с някакво пюре, морков или тиква. А и освен това оризовата каша запича, не знам вие дали имате проблеми, но аз реших да я въведа след като съм въвела нещо регулиращо или разхлабващо.

# 41
 Добро утро!
 И аз четох някъде за тоя рефлекс с избутването на лъжицата или плюене на каквото има в устата. Оня ден на Бела й дадох едно много малко парченце диня и тя моментално го изстреля с езика, иначе като й намажа устничките и се облизва много сладко. Като ви чета и аз взех да заглеждам в околните магазини какви пюрета има и започват да ме сърбят ръчичките да й дам някое пюренце, ама ще почакам още малко.
 Към тези, които мислят да захранват късно- казват след 6я месец при алергии в рода- имам питане- 6 навършени месеци или като започне да тече 6я месец?
 Нали трябва да се доверяваме на инстинктите, а аз имам някакво странно чувство, че кърмата ми е понамаляла, само сутрин си усещам млекоцентралите добре напълнени. И все се притеснявам дали пък не й достига вече кърмата, а тя от глад рядко плаче... а пък и с това наддаване- само 200 грама за месец... Абе нямам си работа, що да не взема да се попритеснявам за нещо Mr. Green

# 42
Добро утро и от нас
Темата е страхотна,поздравления Цвети,мисля че на всички им грейнаха усмивки като я видяха,незнам как го правиш,но е перфектно  bouquet
Честито зъбче на буболина на expetka,да има само здрави и бели перлички
Добре дошла на мама Дани
  Стискам палци при leonisima да няма безпокойство.
Дианче,Викито е станал голям сладур със стойка на истински Победител
  Дея,аз пробвах да дам пюре,въпреки,че ще изчакам още малко за захранване,но и ние бутаме с език и мажем всичко,иначе и хареса.
 KikiNiki ,нашия док е за къстното захранване и каза след като навърши 5 месеца

# 43
едва ли имаш повод за притеснение, КикиНики. кърмата се регулира според нуждите на бебето. и аз през деня се чувствам празна, а сутрин , напротив, се събуждам от болка от препълване на гърдите. изцеждам от едната 150-200 гр (зависи колко бира съм пила вечерта  Mr. Green) , а другата е за мойта Бухтичка  Laughing
аз мисля да продължа да давам само кърма до навършване на 6 месеца, към края на септември ще започна да й давам сокчета, а по- късно- пюренца. няма конкретна дата при захранването- избери си един ден и го запиши като Големия Ден, В Който Захраних Моето Съкровище  Grinning

п.п. децата са малко по- добре, но още са голям консуматор на носни кърпички

# 44
Ох, влизам да разкажа!

Педито ни прати на невролог и затова се отложи ваксината.
Е, отивам аз и си казвам какво ме води при него-забелязах едни втренчвания  на малката. Неврологът вика "Изиграй ми ги", изигравам ги и той тежко, тежко казва- ЕПИЛЕПСИЯ, даже точното е  "ранна абсансна епилепсия" и ни издаде направление да влизаме в болница за специализирани изследвания. Просто онемях, дори като почнах да дообяснавам точно какво е, за да се изясни ситуацията, пък дано той каже, че ето щом е това и това-значи не е епилепсия. НО според него всяка моя дума само потвърждаваше диагнозата. Задаваше въпроси как е минала бременността, раждането, проплакала ли е, кога, какъв е бил цветът й като се е родила и т.н.

А аз зная какво предствляват децата с епилепсия и съм обучена да работя с тях, просто всичко това ми мина като стар филм пред очите.

Ех, момичета, най-ужасните мигове са това. Веднага отидохме в Детската педиатрия на бул. Гешов, но сестрата на приемния кабинет ме съжали (как ли съм изглеждала???) и ми каза, че на другия ден нощна бил д-р Литвиненко, който е най-добрият в областта.  Е, разкошен човек-каза, че такава диагноза може и да помисли да постави, но на дете над 3 години, при по-малки нямало как, че не е това, което д-р Тодор Янков е казал, че малко е попрекалил и т.н. Но ако искаме да идем за наше успокоение да направим една електроенцефелограма.

Та днес отидохме и явно имаше полза от стиснатите палци-всичко си е в нормата за възрастта на малката. Laughing

Да се неначудиш на некадърни лекари! Винаги трябва второ мнение, но да е от добър лекар. Сега лошите мигове са спомен, благодаря на Бога! И на вас за подкрепата!!! Hug   Hug   Hug

Излизаме да празнуваме, Wink !

Общи условия

Активация на акаунт