Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 207 710
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 240
И аз да питам за него.Дъщеря ми е на 14 години,каква доза да и давам?Учителката и ми каза днес,че е малко превъзбудена и си мисля ,да не би да и давам повече от колкото трябва. Grinning
                                                                                                                                                           Благодаря!

# 241
  • София
Здравей Надежда,
първият ми въпрос съвпада с този на aidi4ka. Има ли ограничение за възраст на децата при приема? Има ли случаи на известни алегрии или случаи, когато не се препоръчва? Каква е препоръчителната цена в аптеките и при какви условия можем да дойдем да го закупим от офиса ви
Благодаря

# 242
  • густо майна Филибето
Дозата зависи от реакцията на детето. Започва се от минимална доза, няколко дни, и постепенно после се увеличава. Ако се забележи отрицателна реакция, се намаля. Това ми е опита с абсолютно всички добавки и витамини, поне моето дете е много чувствително.
(в сайта им пише 44лв)

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 15:26 от ljuboznatelna

# 243
  • София и там където не се пуши
Та да поясня и аз 44 лв в аптеки, 39,60 лв във фирмата и около по 35,70 лв ако вземете 3 бр от фирмата.

В Пловдив д-р Пискова - детски невролог работела с фирмата дадоха ми GSM, ако иска някой на лични. Дадоха ми адрес в Плевен на аптека, която работи с тях, но не взех телефона госпожицата или госпожата каза че ще напише адресите на аптеките по интересуващите ви градове.

# 244
  • София
Дороти,благодаря ти!Аз ще чакам аедреса с нетърпение.

# 245
  • густо майна Филибето
Да, известно ми е, че д-р Пискова работи с тях, но тя дава адрес на аптеката, не съм сигурна, че цената е по-ниска.

# 246
А например  не можеи да дадете заявка в някоя от аптеките както правим ние и те да ви го доставят. Аз също го взимам на цена 44,00лв, Само си дам заявка и до ден два ми го доставят дистрибуторите които доставят стоките в аптеката.

# 247
  • густо майна Филибето
Можем Grinning Просто цена от 35лв ме заинтригува повече Grinning

# 248
Ако се съберете за 10 бр майки /не от София/ - безплатен транспорт и ниска цена нека повече да обяснят.

# 249
  • sofia
Ако се съберете за 10 бр майки /не от София/ - безплатен транспорт и ниска цена нека повече да обяснят.

А за тези от София какво предлагате? Кой ще поръчва повече бройки и как да се разберем  newsm78. Ще ми се да започна вече да давам сиропа.

# 250
Не може ли да се поръча в София, пък до провинцията ние да го пренесем - особено за Пловдив е лесно да се организира.

# 251
Не може ли да се поръча в София, пък до провинцията ние да го пренесем - особено за Пловдив е лесно да се организира.

Разбира се че може 

# 252
  • густо майна Филибето
Ще питам тук nadinne, защото тя ми отговори на мейла, но видях само въпросителни вместо букви и не успях да го разкодирам с нито един код.
Въпросът ми е, съдържа ли в някаква форма сиропа глутен и казеин?

# 253
Майче, аз съм много навита и съм ЗА твоето предложение.

Разбира се че може 

Как да се организираме тогава, Майче ти кога ще идваш в Пловдив, нали нещо организираше и търсеше хотел в Пв?

Аз също съм в бройката за желаещи да го закупят -  1 бр. ББустер.

В Пловдив го има в 3 аптеки, както казах по-рано - но разликата в цената идва около 15 лева.

bluevelvet, давам го през няколко месеца. ТОва зависи и от това, кога можеха да ми го изпратят от София. Една майка ми го взимаше от диструбутор на цена 30 и 35 лв.

За последно го давах април-юни 2006.

# 254
Гледам, че доста дискусии се водят по отношение на лекарствата за ттази болест (някои от които са забранени в България) В случай, че не сте на ясно няма принципна разлика между действието на лекарстава за лечение на ADD и амфетамините. Някои от тях са амфетамини (Adderal - amphetamine.hcl; Desoxyn - methamphetamine.hcl). Toва са доста популярни наркотици (стимуланти) с висок коефициент на пристрастимост. Те със сигурност ще повлияят на по-нататъчното развитие на вашите деца. Според мен като възрастни ще бъдат доста наплашени или агресивни, тъй като дори и без да го осъзнават, детството им ще е минало "на щрек". Ако някои от вас страдат от нечисто любопитство, нека изядат две три от тези хапченца от тези на децата си, за да знаят поне с какво ги друсат. Но да внимават, че може и да им хареса да са така. А при честа употреба и големи дози се наблюдават симптоми, подобни на параноидна шизофрения, т.е. мислиш си, че всички кроят планове срещу теб.

А по отношение на самата болест, това не може да се каже, че е болест, а по-скоро остарял вариант на ген.  В човешкия генофонд се срещат два основни генотипа (като не се броят расовите признаци): гените на ловеца и гените на фермера. Тенденцията е налагане на втория генотип над първия.  Страдащите от ADD притежават нервната система на ловеца, който се налага да съобразява и забелязва много неща във всеки един момент, но не и да вниква на дълбоко в тях. Фермерът, който модифицира света около себе си, се налага да се концентрира по-навътре в един или друг проблем и да прави по-комплексни решения. Други болести на цивилизацията като затлъстяването също се обясняват чрез тези два типа гени.
Много интересно!До сега не бях го чувала това за гените на ловеца и фермера. newsm78

подобни на параноидна шизофрения, т.е. мислиш си, че всички кроят планове срещу теб.. Появява се параноя след предрусване и то всеки път,дори и да нее голяма чак толкова дозата пак си проличава... но по скоро параноя ,не шизофрения - просто има голямо объркване ,при амфетамините всичко изчезва след малак период от време...от опит знам... 3 години не се спрех..по едно време мислех,че вече ми е изтекло маслото яко побърквация беше..сега след 8 месеца нещата започват да си идват на мястото..съжалявам ли ?! съжалявам ,че бях глупак...
И за тва ,че има опасност от пристрастяване има,но далече не опасна Wink..аз нямах проблем дори никакъв..имам проблеми с цигарите Sad

Общи условия

Активация на акаунт