Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви бяха симптомите на детето и как успяхте да постигнете напредък?
Какво представлява Хиперактивност с дефицит на вниманието (ADHD) и как се лекува?
Какви са разликите между темпераментните деца, палавите деца и хиперактивните деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви бяха симптомите на детето и как успяхте да постигнете напредък?
-
Какво представлява Хиперактивност с дефицит на вниманието (ADHD) и как се лекува?
-
Какви са разликите между темпераментните деца, палавите деца и хиперактивните деца?
Разликата между по-темпераментните деца и тези с хиперактивност е наличието на средна до силна дефицит на вниманието при децата с ADHD. Палавниците могат да проявяват инат и изблици на гняв, но това обикновено отслабва след третата година. Разликата между палавите деца и хиперактивните е значителна. Палавите деца имат интереси, които могат да ги ангажират за продължителен период от време, докато хиперактивните деца често се борят с активно внимание. Хиперактивните деца обикновено проявяват нарушения във всички познавателни функции, докато палавниците показват разбиране на условията и средата около тях.
-
Необходимо ли е медикаментозно лечение за деца с хиперактивност?
-
Защо препоръчаха да се използва само един език?

.ДНЕС ХОДИХМЕ ВЪВ ФОНДАЦИЯ "РАДОСТ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА"ТОЛКОВА МУ БЕШЕ ЗАБАВНО СТОЯХМЕ ЧАС И ПОЛОВИНА.ОТНОСНО УЧИЛИЩЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ НАМЕРИЛА ПРОВЕРИХ НЯКОЛКО НО МИ ОТКАЗАХА ДА ГО ПРИЕМАТ ПОРАДИ ХИПЕРАКТИВНОСТТА.С ВАНЯ ОТ ФОРУМА ОТИДОХМЕ ДО АГЕНЦИЯТА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО.СРЕЩНАХМЕ СЕ ДИРЕКТОРКАТА НА АГЕНЦИЯТА И ТЯ НИ ПОСЪВЕТВА ДА ПУСНЕМ ЖАЛБА-ДО ИСПЕКТОРАТА,ДИРЕКТОРА ДИРЕКЦИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО В ОБЩИНА ВАРНА И ЕДНО КОПИЕ ОСТАВИХМЕ ПРИ НЕЯ.ДРУГАТА СЕДМИЦА ЩЕ СЕ СРЕЩНА С НАЧАЛНИЧКАТА НА ЕСПЕКТОРАТА.НАДЯВАМ СЕ ДА МИ СЪДЕЙСТВА.ВЧЕРА БЯХМЕ НА УЧИЛИЩЕ.БЯХМЕ НАВРЕМЕ ТАМ,А ЖОРИТО КАТО ЗАПЛАКА ПРЕД КЛАСНАТА СТАЯ И НЕ ИСКАШЕ ДА ВЛИЗА В ЧАС.МОЛИШЕ МЕ ДА НЕ ГО ОСТАВЯМ ДА ГО ВЗЕМА СЪС СЕБЕ СИ........ПОПИТАХ ТОПАЛОВА СЛЕД КАТО СЕ СРЕЩНА СЪС ЖОРИТО ДАЛИ ДА ПРИЕМЕМ ТОВА ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ.ТЯ КАТЕГОРИЧНО МИ КАЗА ДА НЕ ПРИЕМАМ.ТЯ Е УБЕДЕНА ЧЕ ТОЗИ МЕДИКАМЕНТ Е МНОГО ПОДХОДЯЩ ЗА ДЕТЕТО.КАЗА МИ ТАКА-АЗ РЯДКО ПРЕПИСВАМ МЕДИКАМЕНТИ НО СЪМ УБЕДЕНА,ЧЕ ИМЕННО"КОНЦЕРТА "ЩЕ МУ ПОМОГНЕ И ЩЕ ДОВЕДЕ ДО МНОГО ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ.ИСКРЕННО СЕ НАДЯВАМ ДА Е ПРАВА...........
Щастлива съм и искам да споделя.