Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви бяха симптомите на детето и как успяхте да постигнете напредък?
Какво представлява Хиперактивност с дефицит на вниманието (ADHD) и как се лекува?
Какви са разликите между темпераментните деца, палавите деца и хиперактивните деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви бяха симптомите на детето и как успяхте да постигнете напредък?
-
Какво представлява Хиперактивност с дефицит на вниманието (ADHD) и как се лекува?
-
Какви са разликите между темпераментните деца, палавите деца и хиперактивните деца?
Разликата между по-темпераментните деца и тези с хиперактивност е наличието на средна до силна дефицит на вниманието при децата с ADHD. Палавниците могат да проявяват инат и изблици на гняв, но това обикновено отслабва след третата година. Разликата между палавите деца и хиперактивните е значителна. Палавите деца имат интереси, които могат да ги ангажират за продължителен период от време, докато хиперактивните деца често се борят с активно внимание. Хиперактивните деца обикновено проявяват нарушения във всички познавателни функции, докато палавниците показват разбиране на условията и средата около тях.
-
Необходимо ли е медикаментозно лечение за деца с хиперактивност?
-
Защо препоръчаха да се използва само един език?
А и за дните от седмицата ви е много рано. Неща които трябва да може да различава са голямо-малко, топло-студено... А поведението му ми звучи съвсем ОК за дете което бива увиквано... За произношението обаче незнам нищо, нали моите не проговарят на български...
Успокой се.
На мен ми звучи нормално това...нали искат да опознаят света, а и 6 месечното бебе не е вече толкова гладно като новооденото...

Аз имах известни притеснения за сина си, заради проблемите на кака му, и съм правила консултации с въпросната невроложка. А що се отнася до седенето на място докато се храни - пак според нея, детето не би седяло поне до годинката, освен ако не е ограничено от нас, например в специално столче.