проста продавачка

• 17 294
  • 149
  •   1
Отговори
# 45
Да ме е срам ,няма такова нещо .Ходила съм на втората работа на мъжа ми -чистих .Не съм крила какво работим от наши роднини или приятели .

# 46
  • Испания и Стара Загора
Аз съм с висше образование ,но съм работила и като продавачка.Не ме е било срам,дори напротив,беше ми приятно.Ако не бяхме тръгнали по чужбина,сигурно още щях да работя тази работа.Тук в Испания съм работила и чистачка и помощник кухня. Peace

# 47
Не ми е ясно, какво искаш да кажеш...

Искам да кажа, че не виждам нищо лошо в това и цял живот
да си на касата/зад щанда, ако ще и три доктората да имаш.
Защо да не е желателно, ей това не разбирам.
Това, че ти/вие не искате-ОК. Абсолютно споделям всеки да следва желанията си.
Но тук имаше мнение-човек трябва да има повече амбиции. Защо-ми е питането?
Какво лошо има в това да не си амбициозен и въпреки доброто образование,
да искаш примерно, да си стоиш в къщи или ... да продаваш в магазина?

Първият път като напуснах БГ, се отказах от "блестящата научна кариера"
и целия престиж покрай нея. За мама беше голяма драма. Преживя го.
Вторият път, от страхотна финансова позиция. Не страдам изобщо.
С радост събух токчетата.

Сега в чужбинско съм на изпитателен за държавна служба.
Ноооо, преди това обикалях и по супермаркетите да търся работа.
И не съм планирала-ще работя само толкова там, знам ли аз...

Винаги ме е дразнело това-аууу, ама ти беше пълна отличничка-
защо не записа Право?! Ми не искам, бе хора! Не искам!

Пък, честно да си призная, винаги съм искала да съм една проста библиотекарка...
С радост си заменям пиейчдито за една училищна прашна библиотека.

# 48
Не ми е ясно, какво искаш да кажеш...

Искам да кажа, че не виждам нищо лошо в това и цял живот
да си на касата/зад щанда, ако ще и три доктората да имаш.
Защо да не е желателно, ей това не разбирам.

...
Пък, честно да си призная, винаги съм искала да съм една проста библиотекарка...
С радост си заменям пиейчдито за една училищна прашна библиотека.

Между другото , Толумба това започва да ми харесва, като мислене. По-спокойно се живее така.  Сигурно в САЩ или в БГ ще го нарекат пораженско. Но в Италия аз познавам такива хора и то няколко. Хора, които въпреки образованието си са избрали да останат да работят нещо си. Жената която чисти на наш приятел е завършила не знам си какво, но е решила, че ако мие 4 апартамента тази седмица е О.К. с финансите и може да обръща повече внимание на детето си и да се отдава на хобита и т.н.
Много усмихната, интелигентна и очевидно доволна и щастлива жена.
Азне съм възпитана така. Може би е грешка, не знам.
Срамът обаче, няма особена връзка. По-скоро какво си си заложил, като важно.

# 49
  • usa
не очаквах, че ще стане сполучлива тема, а намирам доста интересни мисли Simple Smile. благодаря ви, момичета, че се включвате  bouquet.

# 50
  • Там,където се събуждам щастлива.
zlatnata tolumba,
напълно споделям написаното от теб. Имам диплома, сега записвам магистратура, но го правя от любознателност и навик да уча, а не с идеята непременно да правя кариера. Не съм от този тип хора, които се стремят нагоре и нагоре. 

# 51

Докато си пишех доктората-1)чистех един офис, 2)лепих етикетчета
с български надписи на вносни стоки, 3) давах частни уроци на един 5-окласник.
Никога не съм крила с какво се занимавам.

Да, ама не се отъждествяваш с това и знаеш, че твоята личност не се изчерпва с това. Знаят го и другите.

А и средата не е без значение. Едно време като студентка в София и аз работих като продавачка в магазин, лятото. Брей, каква злоба вирееше сред колежките към тези от нас, които следваха  ooooh! Не бяхме част от колектива Mr. Green

# 52
На мен ни най малко ме е срам 4е съм домакиня. Дреме ми  Crazy
Мислех си един ден в тази връзка - може да си прекалено интелигентна за много професии, но може ли да си прекалено интелигентна, за да си гледаш децата?

# 53
Да, ама не се отъждествяваш с това и знаеш, че твоята личност не се изчерпва с това. Знаят го и другите.

А и средата не е без значение. Едно време като студентка в София и аз работих като продавачка в магазин, лятото. Брей, каква злоба вирееше сред колежките към тези от нас, които следваха  ooooh! Не бяхме част от колектива Mr. Green

Категорично не споделям. Дори ми е противно.
Не ме интересува кой как ме отъждествява. Затова се махнах от БГ.
Чистачите били такива, продавачите онакива, правистите и банкерите-
невероятни...
Не оценявам човека според това, кой какво работи или за какво е учил.
Оценявам толерантност, почтеност, симпатия-ей такива простички неща.
Ще е бонус да побъбрим за книги или политика, злободневие, някакво,
но ако останем само в рамките на приказки за времето пак не е проблем.

любознателност и навик да уча, а не с идеята непременно да правя кариера. Не съм от този тип хора, които се стремят нагоре и нагоре. 
Допълвам -  в чужбина имам повече книги, от колкото някой хора в БГ.
Но, както гласи долното цитатче от Мечо Пух-...понякога просто си стоя...

Някогашните-колежки продавачки ги разбирам. Защото съм се нагледала
на презрителното отношение на висшистките към другите, учили до 11 клас.
В училището, където преподавах известно време, лелките бяха изумени, че
изобщо разговарям с тях. За повечето "стари" учители беше абсолютно под
достойнството да общуват с помощния персонал. Много грозно...

# 54
Не ме разбирайте погрешно.
Уважавам всеки човек, който е постигнал професионални успехи.
Уважавам всеки, пробил и доказал се, търсещ, развиващ се.
Но за мен ключовата думичка е лично щастие.
Хората сме различни, радват ни, удовлетворяват ни различни неща.
Не е редно, според мен, да има определения като "проста продавачка".

# 55
Толумба, исках да кажа, че не е желано за мен, не за като цяло, неправилно си ме разбрала. Peace Ми пък не искам да съм продавачка,  нито пък сервитьорка - ще бъркам парите непрекъснато и само ще се шашкам. Искам да си работя в НГО-то и се съмнявам, че някой ден ще ми писне. Кариерата дойде, като бонус и не е зашеметяваща, а приятна и балансирана.

# 56
Толумбе, според мен поне 99% от пишещите тук са на мнение, че не е редно да има определение "проста продавачка"  Peace
Но ... човек, който е инвестирал години труд, финанси, упоритост да се изучи, с идеи и планове, желание да работи по специалността си ... някак невинаги може да се примири с нискоквалифицирана длъжност за цял живот.
И мисля, че точно това имат предвид момичетата, които казват "става ... ама не за цял живот".
Докато се аклиматизираш, усъвършенстваш езика, докато се докажеш, признаят ти диплома, сертификати, документи или придобиеш нова диплома ... безработен ли да стоиш?  Wink
Така разбирам аз "временното".

# 57
Мир, момичета  Hug
Само ние си знаем, какво и колко ни струва да се докажем навън.
Но пък победите са толкова сладки...

# 58
става дума за това, дали се отнасяме с пренебрежение към хората, които по някаква причина не успяват да се реализират според очакванията? има ли срамен труд според вас, ако той е честен?

Уважавам хората, които работят, живеят честно и не натоварват никого с липсата на претенции.
В офиса ни има всякакви чистачки, перачки, готвачи и подобни (болшинството, да не кажа всички мексиканци), и се държа както с всички останали колеги, с някои само се поздравяваме, с други си говорим за децата, ваканциите и т.н. Нищо срамно не виждам в това да правиш омлети, да събираш чаши или да бършеш маси, стига да си щастлив с изборите и живота си.

# 59
Дори когато започнах работа ходех още дълго да чистя, а събота и неделя работех в бар. На мен най- сладката и разтоварваща ми работа си беше чистачка. Не мислиш за нищо, не носиш отговорности, не изисква бумащина, всеки ден без изненади, всеки ден без стрес и шеф на главата ти. Финансово погледнато, дори сега се замислям дали няма да получавам повече като чистачка на тоалетни в някои търговски център, която си чете списание или книжка до чинийката за лепта.
Парите не миришат, приятно е да ги имаш, а още по- приятно е ако си си ги изработил с труд.

Общи условия

Активация на акаунт