Епилепсия - тема 4

• 46 504
  • 435
  •   1
Отговори
# 210
Здравей, estrella_bg

Горе главата. Не съм доктор, но като че ли сте започнали правилните неща. Първо пиете депакин за да не допускате да се случват припадъци, защото тук-там има публикации, че честите припадъци пречат на мислене, обучение... Второ посещавате център за деца със специални потребности - там сигурно под формата на игра учат момченцето ти да говори и да се движи?
Липсата на диагноза сигурно те смазва. Трябва да притискаш докторите (в добрия смисъл) - да ходиш на преглед с предварително написани въпроси (сигурно и на теб ти се е случвало да излезеш от кабинета и да се сетиш, че нещо си пропуснала да попиташ) и ако не разбереш отговора и/или ти се стори че не ти отговарят направо пак питаш. Например 1. диагноза - понякога дори и сивременната медицина не може да каже, но все пак на какво им прилича; 2.причини - това е още по-трудно да ти отговорят; 3.лекарства и занимания - логопед и/или рехабилитатор и/или ....
Не знам как е тамошната здравноосигурителна система, но сигурно (това е Европа) имаш някакво право на избор, а и право да се оплачеш или да потърсиш второ мнение - за това ти трябва да се погрижиш. Търсиш детски невролог/неврохирург(?), колкото по-голям града/болницата толкова по-добре - там имат повече пациенти и съответно повече опит, макар че сигурно има и невролози, които цял живот четат всички публикации и сигурно са чудесни специалисти, дори и в малък град.
Ето списък на фондации за епилепсия в Испания http://www.apiceepilepsia.org/enlaces.htm и списък на невролози, някои от които детски http://www.apiceepilepsia.org/Neurologos.htm
Няма гаранция колко са актуални тези списъци, но все е място от където да започнеш и да продължиш търсенето в интернет и по телефони и испански форуми...
Виж и тук Тема: Хидроцефалия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23123.0
Успех

# 211
Здравейте!Ние днес бяхме на лекар,засега е добре до колкото може де.Чернодробните изследвания са добри,както и ЕЕГ-то.Оставаме на  същото лечение на което бяхме,аз и неочаквам толкова рано да ни намалят лекарството.
Много е щастлив,а и той сам пита доктора дали може да играе на комрютъра и той му разрешава,за мое учудване по 3 пъти на ден,с почивки .

# 212
Добре дошла при нас ,estrella_bgbouquet
С теб вече се познаваме,макар и виртуално! Hug
Виждам ,че Писатева ти е дала необходимите насоки.

МИРО И ПОЛИ,това са чудесни новини! Hug

А който желае,може да погледне тук:
http://www.zdrave.net/Portal/News/Default.aspx?evntid=QG7sU1qdeJs%3d

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 21:09 от Vanq-АРДЕ

# 213
  • В къЩи.
Благоаря на <писатева> за информацията. Това за списака с вапросите е добра идея WinkНаистина като излезна от кабинета ми хрумват един куп вапроси. Днес се сварзах с др невролог,утре Щте ми каже кога Щте може да ни види/две мнения винаги са по/добре от едно.НаШите кризи са жинаги по време на сан,има ли и др дечица с такива?

# 214
МИРО И ПОЛИ ,страхотна новина.Дано и занапред всичко да е ок smile3501Аз чакам др.Георгиева да се върне в БГ и ще я търся да я помоля да ни смени часа с по ранен ако е възможно.Не ми се чака до 18 ноември SadСлед като спряхме Тиоридазина се нааква по рядко и по малко,пак имам надежда,че нещата ще се оправят.Желая късмет на всички.  bouquet

# 215
МИРО И ПОЛИ, nellito, все така хубави новини да пишете! Хубави ЕЕг-та и по-малко сополи на всички дечица от темата!
Получих снимките на моята сополанка.Като издухахме хубаво носа и малко ефекти, вижте какво се получи:
 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=297862
  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=297862&pid=8469361

# 216
  • В къЩи.
<пламак> страхотни снимки Grinning,истинска принцеса. Виждам,че ние не сме единствените сополанковци. Вече трета седмица сме с истинка,хубавото е че вече не вдигаме температура,все оЩте се сополевим,но се надявам и това да мине скоро. Имаме и разстроиство и гадене,но това маи е от депакина  Thinking нямае апетит и все ни се спи, И на вас ли ви се отразява така?

# 217
estrella_bg,понякога една хрема е много неприятно нещо,а обикновено малките ,когато са неразположени губят апетит!
А относно спането и депакина ,има го и при нас ,въпреки ,че сме големи!

Пламък,страхотна принцеса имаш! Hug
Снимките са чудесни!  bouquet

# 218
Здравейте.....
при нас новините не са добри. Cry
Днес правихме ЕЕГ, което показа още едно огнище... та сега си имаме 2 Rolling Eyes Слава Богу, няма пристъпи! Praynig Серумното ниво е добро. Сега е в болницата на 4ти км в Сф и й дават Кепра и Ривотрил (май така се казваха)+ Конвулекса който си пие от 7месеца. В понеделник ще я изпишат и ще правим ново ЕЕг, дано е по-добро. Доц. Божинова каза,че е добре да направим ЯМР, д-р Христова(ТОКУДА) също каза да го направим.,...... но все още никой не дава направление. Според Христова не е Роландова епи, а някаква наследствена (май каза ГЕФ като диагноза...... някой знае ли какво значи това?) и ни прати в "Майчин дом" да дадем кръв за изследване..... аз, брат ми( имал е фибрилни температурни гърчове), Дебс и майка ми( нейната майка/баба ми/ е имала гранд мал)...  незнам какво ще се установи от това изследване.... но не е излишно, а пък и е безплатно... та го направихме.  Божинова обаче отново потвърди и каза, че е сигурна, че е Роландова.
Като отидохме при Христова, тя каза, че не е имало смисъл да идваме чак до Сф заради такава лека диагноза.... като Роландовата епи..... тя била доброкачествена и с подходящото лечение ще я израстем.... но после прецени,че не е Роландова и ни стресира отвсякъде. ooooh! Вече незнам на кого да вярвам. ooooh! ooooh! ooooh!

извинявайте за объркания пост, но още немога да си събера мислите. Но пък ми олекна,че споделих Rolling Eyes

# 219
tedka* извинявай и последно каква диагноза ви поставиха Shocked защото аз се обърках #Crazy

# 220
tedka* извинявай и последно каква диагноза ви поставиха Shocked защото аз се обърках #Crazy

аз още повече ooooh!
но Божинова е категорична,че е Роландова епи.... но не изключва,че причината може да е наследствения ген.  Rolling Eyes

Моля, който знае, да ми каже нещо повече за сироп КЕПРА (или нещо такова)... колко струва?какви са страничните ефекти?хубав продукт ли е... или "боза"? Thinking

# 221
  • В къЩи.
Доктори ooooh! ПосеЩтаваш един,тарсиш втори ,че понякога и трети уш за по/точна диагноза и да отговорят на хилядите ти вапроси,а в повечето случай те обаркват оЩте повече.

# 222
Доктори ooooh! ПосеЩтаваш един,тарсиш втори ,че понякога и трети уш за по/точна диагноза и да отговорят на хилядите ти вапроси,а в повечето случай те обаркват оЩте повече.
Аз съм напълно съгласна и при нас е така уж за добро,да чуеш повече мнения,но така става голяма каша.Един каже едно,друг друго.......

# 223
  • В къЩи.
Днес ходихме на консултация с др.лекар,ниЩто ново не ни каза,назначи ЯМР и ЕЕГ/видео. Надявам се като  видят новите изследвнания да кажат неЩто смислено. Цял час бяхме в кабинета,а си излязох така както и влязох,т.е. без да науча ниЩто ново,абе тьмна индия #Crazy На всички вьпроси ,които задавах ми отговаряШе по 10мин, но накрая пак без конкретен отговор. както писах преди<доктори ooooh!>
на някои правена ли му е еег/видео,каква е разликата от обикновенния еег???

# 224
Разликата е че през цялото време ви снимат.Така ако направи гърч ще го видят.На нас ни направиха, но през това време не направи гърч и все едно нищо.Накрая и ми се накараха. Като питаш нещо не обесняват, после аз съм ги объркала и за това е несполучлива ЕЕГ- то.Доктори  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт