Юлски бебета 82

• 17 121
  • 276
  •   1
Отговори
# 195
Аз пък забравих да честитя на Експаooooh!
Разказът на Пърли ме вдъхнови да седна и да напиша за себе си и моето раждане. Като го довърша, ще ви пратя линк.
Дуци, може би инфекцията ти разказва играта. Аз наистина се чувствах изпълнена с енергия. Както писах от самата болница, за мен първото секцио беше много по-тежко, сравнено с второто. Може би това се дължи на приятната обстановка и малко травмираното ми тяло при второто секцио - точно дозирана упойка, добро обезболяване, непоставянето на катетър, неправенето на клизма, удобствата... (повече в самия разказ  Wink) За възстановяването смятам, че от огромно значение е раздвижването. Никъде не съм казвала, че не ме е боляло, но аз постоянно ходих насам-натам, още в родилното. Моят лекар непрекъснато ми настояваше да се движа, като изтъкваше, че колкото повече вървя, толкова по-добре ще ми стане. Освен това първата ми разходка беше със скоростта на бабичка - не успях да пресека една от улиците във Варна, докато траеше зеленото! hahaha Друго... вътрешната нагласа и самонавиването също са ключов фактор! Тъй че, Тити, не се шашкай!

# 196
Дуци, пиеш ли още обезболяващи (парацетамол, това-онова)?

Аз не, нищо че ме боли, защото иначе ако пия ми минава и се форсирам и правя глупости - вдигам разни неща и се преуморявам. Та както се казва "болката е мой приятел" и кротвам. А иначе съм като шеф само давам препоръки и команди какво трябва да се свърши, направо ми е съвестно за Момчил, който скача за всяко нещо. Кога ще спре да ме боли все пак? Утре ми махат шевовете. Глупости - конците ще ми махат  Crazy

# 197
хехе, аз и сега не успявам да пресека, докато трае зеленото  Mr. Green обаче понякога успявам да поставям крак пред крак, а не да се клатя като пате.

да, това е ясно, колкото повече се движиш, толкова по-бързо се осеферваш. Най-голямото облекчение след първото раздвижване ми беше да си измия лицето и зъбите със студена вода.

Пърли, кога ще спре да те боли зависи от обичайната ти търпимост на болка и натоварванията, които правиш. Може да те наболява и един месец, ако не се пазиш. Аз шофирах на 8мия ден - сетих се, понеже днес четох някъде из форумите, че някоя си жена шофирала на втория месец - а количката я вдигах до багажника редовно след втората седмица - но имам някакъв спомен, че дълго време ставах трудно от стола.
мен друго ми беше гадно - всичката тази кожа на корема, на която й трябваше много време да се прибере, беше чувствителна, като натъртена, като влезех да се къпя  ми беше гадно от водата на гърдите и корема. Освен това няколко дни след изписването получих сърбежи с леко зачервяване по ръцете и не помня още къде, някакъв постоперационен ефект. Мина с ментов спирт.

# 198
Тити, движа се яко. Чак като ме среже се спирам. Обаче не мога да лежа и да се заседявам, но все пак като разнасям бебето на ляво-надясно, проблем ли е за коремът ми и специално за матката (напрежението имам предвид?) Щото ми казаха да не го вдигам още  ooooh!

Всъщност сега с тия спинална и епидурална се замислих, абе аз ще питам утре, за да не се излагам да пиша и твърдя глупости. newsm78 Все пак беше напрегнат момент  Thinking 

# 199
Не е проблем, като максима е със секцио първите седмици да не се вдига нищо по-тежко от бебето. Как да не го вдигаш, няма такова нещо. Значи бъдещите майки на породени са в подобно положение и се научават някак да вдигат голямото дете, като прехвълрлят тежестта някак в горната част на ръцете - не знам дали мога добре да го обясня, или пък изместват тежестта на хълбок/но не знам дали можеш да се въртиш леко настрани/.

не се движи яко, движи се на порции. Не да станеш и половин час да вършееш из къщи, а взимаш нещо, сядаш. Измиваш три чинии, сядаш.

# 200
Еми нося го без проблем, поставям го както ми е най-удобно на стойката в момента. Но наистина, май трябва да се движа на порции, аз затова казах, че не пия обезболяващи, като ме заболи ми напомня да седна, иначе ако пия ме заболява по-късно, ама вече ми идва в повече болката.

А ми е гадно, че коремът ми виси върху шева. Събира се доста добре, но пак е като торба отгоре му все още Sad

# 201
Честито на новообебилите се мами,да са им живи и здрави бебчетата  Hug

Аз да ви почерпя,днес станахме на 1 месец  Grinning

# 202
Пърли, ще ти мине болката съвсем скоро. С всеки ден олеква малко по малко. Коремът ти ще се прибере до дни, е, моят още ми покрива раната, но кожата иска повече време от матката. Аз вчера се качих на кантарчето и видях, че съм свалила 15 кг - останаха ми само 5 до кг преди забременяване и още десетина, натрупани отпреди това.
Аз си довърших  писанията. Предупреждавам, че е ужасно дълго и който няма търпение, хич да не го отваря. http://donnadonchev.blogspot.com/2008/07/blog-post_20.html

# 203
Здравейте, мили момичета! Честито на всички, които са станали родители в последните няколко дни!  bouquet Hug

Чета ви, гледам бебенцата и просто не мога да ви опиша какви емоции ме тресат непрекъснато! Толкова се вълнувам за всички ви и дечицата ви! А моето бебче сякаш няма никакво намерение да се ражда... Вече просто нямам никакво търпение, и се тревожа, и не знам вече и аз...  Confused 

# 204
Ама какъв съм заплес ooooh!Честит имен ден на малкия Илия на мама Астарта!Нека с гордост да си носи името!  bouquet

# 205
дааа, на литъл ейнджъл бебето стана на 1 месец, пък докато родя, моето бебе и близначките на шмилянка може да имат разлика 2 месеца   Joy

честито и на Илия Астартин първи имен ден!

да кажа нещо - на 5 юли в темичката ни се е представила oleto от Варна, която чака първо бебе с планирано секцио на 28 юли. Тогава в суматохата сме я пропуснали, май само Астарта я е забелязала. Сега ме помоли да я включим в списъка, а пък аз отново я подканям да пропише в темата - недоглеждането ще бъде поправено  Hug

# 206
Здравейте мами!

Честито на тези, които вече имат ново попълнение вкъщи и успех на тези, на които тепърва им редстои да се сдобият с нов член на семейството. Ние сме от вторите. Имаме насрочено секцио (по здр. пр.) за 28 юли и с интерес чета всички теми по всички въпроси, и ги намирам за изключително полезни.

# 207
Ау, ако аз съм правила темите тогава, извинявам се на Олето!

Абе аз изобщо не мога да смогна с честитките.

ЧЕСТИТО НА ЕКСПА И КИСА Simple Smile ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЕНЦАТА   bouquet

Последна редакция: нд, 20 юли 2008, 22:55 от Pea®ly

# 208
  • Sofia
Little_angel, честита ви месечинка!

Пърли, споко бе жена, до 2-3 дни ще си пушка Hug АЗ вече забравих че съм оперирана Mr. Green Обаче си нося едно много тънко клинче тип чорапогащник, щото в началото корема ми се тресеше като желе, сега се поприбра с клина и вече започвам да приличам на човек newsm68
Но още не мога да си влеза е летните дрехи от миналата година Embarassed
Да знаеш, че съм те отчела в чужбината днес, сестра ми е в командировка в Щатите, но ще ти пише като се върне.

Олето, добре дошла Hug

# 209
  • София
Абе аз изобщо не мога да смогна с честитките.

Rolling EyesИ аз. Тъкмо намера време да ви прочета и като тръгна да пиша и не извикат Laughing Най много време намирам през нощните ни будувания от 2 до 5ч Mr. Green

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ БЕБЕНЦА, КОИТО СЪМ ПРОПУСНАЛА Heart Eyes

Честит имен ден на малкия Илия на мама Астарта

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА
Иван на little angel  ,
Ана на maimunka2,
Ирена на Ивончето,
Емил на nip1977 ,
Илона на bu4a ,
Джанан на Seevgi ,
Елена на Hris28

Ние днес бяхме на разходка в Стрелбище  Heart Eyes Пукам се от кеф. Облякох си бебката с рокличка Laughing
Ей сега ще ви пусна снимки Sunglasses
Хм,  Crossing Arms нещо сайта се е бъгнал.

Последна редакция: пн, 21 юли 2008, 00:12 от ketito

Общи условия

Активация на акаунт