Пренаталното възпитание или как формираме детето си

• 26 577
  • 349
  •   1
Отговори
# 15
"Според лекцията не става въпрос да се променя или повлиява на генетичния материал ами на това че околната среда по време на зачатието влияе на това кои точно гени да бъдат взети от майката и бащата и заложени в бъдещото дете. Аз също не вярвам на 100%, но все пак е интересно като теория. "

Аз не останах с впечатление , че това е целта. Може би само до някъде и то в идеални условия....
По-скоро се отнася за това, какво и как си мисли мамчето по време на бременността.

Ludmil, благодаря за статиите!
Само с майка ми мога да си говоря така за живота, а тя сега не е до мен и ми липсваше усещането за нещата по този начин!

Не съм чела статиите, само гледах видеото на Bruce Lipton. Основно става въпрос за това, че околната среда и реакцията на родителите, най-вече на майката към нея, нейните емоции, нивото на стрес влияят на формирането на ембриона и фетуса. Той говори за това, че природата подготвя детенцето за това, което го очаква навън още преди да се е родило и че то възприема околната среда през емоциите и реакциите на майка си.

Последна редакция: пн, 21 юли 2008, 20:53 от yani_cat

# 16
Аз също съм чела това-онова за пренателното възпитание. Но не мога да си обяня, как така влияем на бебето, като слушаме Моцарт например. Бебетата се раждат глухи, започват да чуват около втората седмица, как тогава чуват нещо в утробата, под вода ?

едва ли някой ще ми отговори newsm78

Бебетата не се раждат глухи! Те чуват още от утробата и затова ги успокояват звуци като туптящо сърце, шум на вълни - напомнят им за утробата. Моето момиченце се стряскаше от резки звуци още от първия ден, в който се роди. Между другото водата наистистина, като по-плътна субстанция, предава звука по-интензивно.

# 17
Аз също съм чела това-онова за пренателното възпитание. Но не мога да си обяня, как така влияем на бебето, като слушаме Моцарт например. Бебетата се раждат глухи, започват да чуват около втората седмица, как тогава чуват нещо в утробата, под вода ?

Бебетата не се раждат глухи. Напротив чуват и то добре.
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/982/73/

# 18
                      Здравейте моми4ета.Относно слуха на децата и аз съм 4увала 4е в 5-6 месец на бременността бебетата ве4е 4уват добре
                      и не трябва да бъдат излагани на силен шум,защото това може да ги увреди и дори да се родят глухи.                         

# 19
Странно. Неонатолозите в болницата казаха, че бебетата започват да чуват след втората седмица. Тогава ми направи впечатление, че бебето не реагира на звуци, блъскане на врата и др. шумове.  Дъщеря ми започна да чува и реагира на шумове някъде след десетия ден.
Това са мой наблюдения.
А как е доказано, че бебето всъщност чуват още от раждането, след като те наистина не реагират на нищо (като новородени) ?

# 20
Е,според докторите бебета са глупави също така и нищо не разбират.Нямат нужда от майка си след като се родят/може да се видят чак след няколко часа/,нямат нужда да бъдат накърмени/нали има АМ/....

Всъщност пренаталното възпитание и всичките последствия от това започват от момента на зачеване.

# 21
най-вътре в майката е любовта и спокойствието,което гарантира за бебчето, и колкото и да се кара с когото и да е, за него си остава най-вътрешната недосегаема част любов и спокойствие Heart Eyes

# 22
Запис  Mr. Green

Инак, не смятам, че душите на децата ни са като пластелин и ние сме отговорни за всяка тяхна черта, но съм напълно убедена, че те първо имат чувства и ... , и после тяло с което да ги изразяват, върху които майката влияе наистина силно.

"Повдигнете жената и тя ще спаси света"

# 23
Странно. Неонатолозите в болницата казаха, че бебетата започват да чуват след втората седмица. Тогава ми направи впечатление, че бебето не реагира на звуци, блъскане на врата и др. шумове.  Дъщеря ми започна да чува и реагира на шумове някъде след десетия ден.
Това са мой наблюдения.
А как е доказано, че бебето всъщност чуват още от раждането, след като те наистина не реагират на нищо (като новородени) ?
Ако са ти казали така, тия неонатолози са били много объркани хора... Тук още първата седмица след раждането се прави тест за да се установи евентуална загуба на слуха при бебето. Тук е описано какво точно представлява теста (използват се два вида тестове) http://www.babyhearing.org/HearingAmplification/NewbornScreening … creeningWorks.asp.
Наистина повечето новородени не реагират на звук, но не винаги е така. Както споменах, дъщеря ми още от родилния дом се стряскаше от блъскане на врата например.

# 24
Ами дъщеря ти явно е някакво изключение, в родилното сигурно имаше 20 бебета, които определено си бяха глухи.
Ще погледна линка, мерси  Simple Smile

# 25
Закачам се да не загубя темата. После ще препрочета с интерес! Peace

# 26
  • София
Ами дъщеря ти явно е някакво изключение, в родилното сигурно имаше 20 бебета, които определено си бяха глухи.
Ще погледна линка, мерси  Simple Smile

#Crazy  newsm78  ooooh!

# 27
няма да се включвам,само ще препрочитам това-онова
  bouquet

# 28

те просто слушат с други сетива. Със тези, с които "чуваш" на сън... Душата се въплътява окончателно до 7-ми ден след раждането, така знам.

# 29
Това са мой наблюдения.
Всъщност има една разлика, която докторите не правят. И тя е: новородените чуват, но не осъзнават това, което чуват . Всъщност може да се каже, че за тях вкус, зрение, звук са слети в едно нещо. С времето съзнанието започва да ги сортира и разделя. Същото е и с контрола над тялото.

Общи условия

Активация на акаунт