Раждане в къщи

• 46 447
  • 612
  •   1
Отговори
# 105
Гаргамелчо, мога само да потвърдя казаното от Фея-кръстница.
Но при мен израждането на плацентата стана във водата, защото тя тръгна да излиза много бързо, може би на 3 до 5 минута след като бебето се роди. През това време бебето го гушках, повито в хавлия и то сучеше. Може би от самото засукване са дошли и допълнителните контракции, за да се изхвърли по-рано плацентата. Нашите родилни вани са по-различни - http://hdy3.free.fr/Kinder/img/img0036.jpg. Можеш да лежиш назад или да клечиш опрян на ръба на ваната. Аз тогава лежах назад и при всеки напън се изправях нагоре до седнало положение, след което имах мускулна треска на ръцете  Joy. Сега съм решила да проблам да клеча опряна на ръба на ваната.

При нас ваксини не слагат в родилното. Дори не са задължителни и досега никой никъде не ми е поискал за децата имунизационния паспорт или да ми направи проблем, ако липсва ваксина.

# 106
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ако някой има интересуващ се как е тук:
 В Холандия във вана можеш да родиш само в къщи. Докарват ти я , монитраш, демонтираш и след това я взимат. Акушерката влиза само в краен случай.

Ето една снимка:
http://www.duikertje.nl/images/Bad/img_2920.jpg

# 107
Kalinka

не във всеки район на Холандия.. при мен само като чуха опция водното раждане и се Shocked   Mr. Green Mr. Green

# 108
[

Исках да кажа само, че мнението относно масажите и топлите компреси за перинеума започва да се променя. Доста акушерки не го правят вече защото тази практика кара повече кръв да се влее в перинеума и той набъбва, което не помага във втората част на раждането. Просто нещо ако искате да потърсите повече информация.
Аз не искам нищо да ми правят и ако може да не ми висят на главата или на дупата Wink, така че опцията да ми оставят перинеума на мира ме устройва.

Шейли, да уточня, че при нас масажа и топлите компреси се правят в последната фаза на изгонването на плода. Предварително никой нищо не пипа там.

# 109
Sheila, задължително пробвайте басейна когато го вземете защото от магазина ми казаха че имало много дефектни. В упътването пише да се остави за през нощта надут, за да прецениш дали не издиша от някъде, после да го напълниш с вода..
нашият още не сме го пробвали с вода, но трябва днес да го видим че не ми се ще да има изненади точно от там Rolling Eyes
мислите ли да вземате лайнер за басейна? тук беше екстра $40 и жената в магазина ми обясни че имало повече химикали отколкото в басейна, който е от някакъв специален материал, така че се отказахме.

За масажите и топлите компреси за перинеума, за първи път чувам че може да са проблем. Задължително ще потърся повече инфо по въпроса, че първият път напъвах час и половина.. мисля обаче че причината беше в това че бях с епидурална и по гръб Confused

escorial, сигурно е интересно но ние нямаме тв, ще кажа на мъжа ми да изтегли филма който е препоръчала Merry Peace Вече съм изгледала почти всичко сложено в you tube... и се скъсвам да рева на тези филмчета Crazy

# 110
Гаргамелчо, сега видях че събитието ще е съвсем скоро! Прекрасно раждане ти желая!  Grinning

# 111
Гаргамелчо, връвта мъжът ми я преряза след като се преместихме на леглото. Нямаше как да стане по друг начин, защото дарихме cord blood.

По време на изгонването не ме масажираха. Оставиха ме да се справям така, както бих го направила, ако бях сама. Родих полуседнала, защото така най-голяма част от тялото ми беше във водата и ми беше най-приятно. Зависи си изцяло от теб. Знам за една моя позната, която е подскачала, за да "изтръска" бебето си Simple Smile

Не съм забелязала да са проверявали пъпната връв дали е увита; сигурно са, ама не са ми казали. Следяха тоновете на бебето: с ехограф, 2 пъти, докато раждах: в началото и към края на изгонването, защото в един момент засмуках обратно главичката.

Подложка за басейн нямаше. Не мисля, че бих искала, предвид химикалите.

Не можах да ти видя басейна - в офиса имаме много ограничения.

Близо ли ти живее дулата? Мислила ли си как ще е ако нещата се развият по-бързо от очакваното и си родиш съвсем сама?

# 112
Макдирок, аз както казах това, което написах не е насочено към теб специално, но ти зададе въпроса къде някой бил обиждал и т.н. и аз ти изкарах директни цитати от темата. Ако не вярваш, върни се назад и прочети, за да не спамя и аз сега и виж какви епитети се пишат за решението на авторката да ражда в къщи. Аз мисля, че темата е за всички, но след като дискутира раждането в къщи, това би трябвало да е конструктивна информация. Някой може да е против раждането в къщи,но да е информиран и да може да сподели нещо полезно. Лично не виждам смисъл от мнения "информиращи" ни колко това е безотговорно, рисковано и несериозно, защото темата не е за и против раждането в къщи. От друга страна е странно да се пише, че " ние приемаме чуждото мнение и го уважаваме", но " това е безотговорно и т.н".  Ако приемаш чуждото мнение не би трябвало да го обиждаш или квалифицираш, нали така? Това имах предвид и аз като писах. Пак казвам- ти не си казала нещо, което да провокира тези ми мисли, просто питаше кой бил казал тези неща, затова отговорих на теб и извадих цитирани определенията за решението на Ескориал от темата.  Peace

Влязох,про4етох и писах,заЩото ми беШе интересно макар и да не споделям идеята.

Ето за това става въпрос- точно затова репликите ми не бяха адресирани към теб, както уточних в първия си постинг! Peace

# 113
...в началото и към края на изгонването...

Не съм много по темата, но искам да попитам какво е това изгонване. Не съм раждала и уж съм чела това-онова, но не си спомням този израз.  Embarassed Може ли да ме осветлите? За процеса на раждане ли става дума?  Blush

# 114
...в началото и към края на изгонването...

Не съм много по темата, но искам да попитам какво е това изгонване. Не съм раждала и уж съм чела това-онова, но не си спомням този израз.  Embarassed Може ли да ме осветлите? За процеса на раждане ли става дума?  Blush
Това е финалната част на процеса, когато главичката вече пробива през влагалището и ту се крие, ту се покаже, докато излезе нацяло, бебето се завърти и заеме окончателна позиция за излизане.

# 115
Гарамелчо, няма да си взимам лайнер, нали си е мой басейна та няма какво да се притеснявам и да се пазя. Но и тука казват че те не са "чисти".
Мерси за информацията за дефектите. Непременно ще го пробвам като го взема. Ти влезна ли в твоя? Как ти се стори като размер?

И да, време не ти е останало на тебе. Къде ще даваш информация за какво става? Ще ми е много любопитно как ти е харесал нашият басейн Wink

# 116
Фея-кръстница, надявам се че няма да има проблем с идването на акушерките, офиса им е на 10 минути от нас, предполагам че не живеят далече. Уговорили сме се да ги викна по-рано за да ми сложат системата с антибиотик за стреп Б. При мен нещата изобщо не стават така бързо така или иначе Embarassed
Но и да не дойдат на време, мъжът ми си работи от вкъщи тази седмица така че ще си имам асистент при всички положения;-) Ако има проблем или нещо не сме сигурни, ще се обадим в болницата, те са на 2 мин пеша от нас.

Sheila, мисля че е идеален като дълбочина и големина, но ще мога да ти кажа след събитието.
Maktub, благодаря! Ще пиша тук задължително, само да мине и всичко да е наред Laughing Уговарям бебата за петък или събота. Crazy

# 117
Гаргамелчо, а къде ще е Вики през това време? Около теб ли ще се върти и тя?

Айде, пък спокойно и леко weekend раждане, както си го поръчваш!

Чакаме новини Simple Smile

# 118
Гаргамелчо,
кажи на мъжа ти да изтегли и филма: "Le premier cri" щом обичаш да гледаш. Има го на torrent. На френски е, но няма нужда чак толкова да знаеш езика. Има всякакви раждания там. От всички части на света. Като почнеш от Сибир - до Мексико. Някои са в болници, някои са секцио, някои са в пустинята - на пясъка. А това, което мен най-много ме впечатли бяха ражданията в Мексико - в басейн с делифини Wink
Децата ми като го гледаха и казаха - гледай делфина как помага бебето да се роди! Wink

# 119
  • Там,където се събуждам щастлива.
Kalinka

не във всеки район на Холандия.. при мен само като чуха опция водното раждане и се Shocked   Mr. Green Mr. Green

Не може да бъде! Shocked Shocked Басейните, които идват във Friesland са точно от твойта част. Да не би, да не сте се разбрали и ти да си говорила за водно в болница, защото такова наистина няма. Само в къщи може.
Или акушерката ти да е нямала изкаран курс ( което явно ще да е), защото не всяка акушерка може тогава да извърши подобно раждане. Със сигурност, обаче, има акушерки и при вас, които го практикуват.

Общи условия

Активация на акаунт