Отговори
# 165
На мен също ми препоръча една мила и непозната баба за по-безболезнено раждане отвара от босилек,но за жалост не ми каза от кога да започна с пиенето и разбрах само че помага за родовата дейност тъй като е маточен стимулант!Все пак си мисля да се осланям не само на отварата но и на разходките и дихателните техники!Успех и спокойно раждане на всички!

# 166
Според моята книга босилекът (листата, запарка) е много добро средство за изкарване на задържана плацента или плацентарни части. Дава се кратко след раждането, ако има съмнения, че плацентата е задържана.
В ранна бременност не бива да се използва, защото увеличава риска от помятане.

Ако разгледам предупреждението и приложението, бих предположила, че действа като маточен стимулант (за контракции). В този смисъл може би може да се използва в процеса на раждане или да кажемм от 38 г.с. нататък (при добре изчислен термин).

Също е възможно в САЩ да се използват с превес други билки за раждането, затова на босилекът да не е отделено място, докато в БГ, той е често срещано растение (трябва да се отчитат винаги локалните особености за билките).

Ако човек реши да ползва босилек за подготовка за ражаднето, би следвало да се консултира с опитен билкар.

# 167
  • ул. "Мечтание"
Аз съм чувала, че се пие по време на раждането, тоест, когато вече са започнали родилни контракции.
Мег, случайно да знаеш как се пари запарката? Пак като малиновите листа ли?

# 168
Да, като малиновите листа - всички запарки от листа се правят по един и същи начин, само за цветовете времето е по-малко.

# 169
не мисля .че в бг болниците някой ще позволи това.поне аз не съм чувала.най-много да ти кажат  " не се превземай,стига лиготии"

# 170
  • ул. "Мечтание"
не мисля .че в бг болниците някой ще позволи това.поне аз не съм чувала.най-много да ти кажат  " не се превземай,стига лиготии"

???
Кое по-точно?

# 171

Отвара от босилек за изкарване на плацентата никой няма да ползва в болница, това е гарантирано. НО запарката човек може да си я пие по време на раждането преди да отиде в болницата, а ако вземе остатъка в малко шишенче, може и по време на раждането да успее... Зависи колко късно отиди Wink

# 172
Наложими се да пия запарка от коприва и проверих как стои въпросът с нея по време на бременност. Оказа се че копривата (листа на запарка) е чудесна билка по време на бремменост, раждане и кърмене - по-малко известна от малиновите листа, но в някои отношения по-добра от нея! Не трябва да се прекалява с нея, защото се използва и за отделяне на плацентата след раждане (т.е. може да има и силен ефект). Удачно е да се приготвя и както е указано на българските кутии - не запарка за 4 часа, а за 1 час или за 2 часа. Когато е запарена за по-малко време (1-2 часа) може да се пие и повече от 1 чаша (150 мл) на ден.

# 173
аз пия чай от коприва, т.е. не запарявам, но имам чувството, че и така оказва влияние.

# 174
  • ул. "Мечтание"
И аз си правя чай от коприва от самото начало на бременността. Много добре ми се отразява на жизнеността.
Не знаех, че е вариант на малиновите листа като приложение. По-натам може да пробвам да започна да си правя запарка. Малиновите ми листа свършиха и тук нещо не мога да си намеря да си купя.  Rolling Eyes

# 175
  • EU
Хе-хе-хе аз си пих хомеопатичните през цялото време, нищо не казаха, но на другия ден много любопитстваха Laughing

# 176
Здравейте, искам да питам дали може масажът на перинеума да се прави с обикновено бадемово масло?  Embarassed
А също и от къде мога да си закупя чай от малинови листа?

# 177
  • ул. "Мечтание"
Здравейте, искам да питам дали може масажът на перинеума да се прави с обикновено бадемово масло?  Embarassed
А също и от къде мога да си закупя чай от малинови листа?

Може естествено, не е нужно маслото да е "необикновено".
Малинови листа потърси в билкова аптека.

# 178
Хе-хе-хе аз си пих хомеопатичните през цялото време, нищо не казаха, но на другия ден много любопитстваха Laughing
evi99 къде ражда във Варна?

# 179
При мен "правилното дишане" бе водещо за безболезнено раждане  Peace .Има много статии в интернет.

Общи условия

Активация на акаунт