Отговори
# 90
Shamsina, да ти кажа съвсем обобщено аз какво използвах:
-преди раждането:  упражнения за разтягане, отвара от малинови листа и босилек, седящи вани в чай от липа
-по време на раждането: постоянно движение и заемане на различни пози
-след раждането: арника

Като краен резултат мога да кажа, че определено съм доволна, като добавим и това, че за разлика от първият път раждах без окситоцин, в сравнение с първото второто раждане ми се стори като песен.

# 91
Shamsina, в първия пост на тази тема съм пуснала линк към първата тема за Немедикаментозни и нетрадиционни методи, препоръчвам ти да я прочетеш. Преведох много статии, момичетата коментираха, мисля, че ще ти е полезно!  bouquet

# 92
Момичета, благодаря за мненията.

Mamacita Bandida, интересна техника предлагаш с четенето, ще помисля по темата.

Звездичка, според теб значи има смисъл, нали? И аз съм се насочила и към арниката, но през 9тия месец, а за останалите неща тепърва ще се информирам.

Tandoori, благодаря за линка, сега ще прочета!

# 93
Shamsina, да при мен мисля, че имаше ефект, а за арниката съм съвсем сигурна, че много ми помогна, няколко дена след раждането се чуствах все едно не съм раждала!

# 94
И аз ползвах арниката, започнах веднага след раждането с нея и пих няколко дни. Много ми помогна определено за по-бързото възстановяване. Иначе преди раждането правих някои елементарни упражнения от йога/ защото имах контракции доста и не ми беше позволено да правя по-сложни/ .Дишането също го бях упражнявала, но не успях много добре да го приложа по време на раждането.

# 95
Струва ми се странен факта, че има много слаб интерес към темата Sad
Дано не е заради "модата" секцио...

# 96
Може ли и аз тук, ще следя с интерес  Heart Eyes

# 97
Няма ли начин темата да се закове?

Гласувах с Нито едно, но се интересувам.

Все някога ще раждам...Имам много нисък праг на болка и раждането ми се струва страшно.

# 98
  • София
Няма ли начин темата да се закове?
Не. Твърде много станаха закованите теми.
Тази тема е стара и не е заключена, за да не отплува в архива.

# 99
  • Русе, България
Темата може да е стара, но съдържа полезна информация. Peace Запис от мен, връщам се сега да чета какво точно е писано по-назад.

# 100
Не съм прилагала нито един от посочените методи. И въпреки това, раждането изобщо не беше болезнено - може би е до настройка. Като се замисля, с години съм се занимавала с йога, но това ми беше от полза единствено да да се концентрирам и да напъвам достатъчно силно, техниките за дишане не съм ги прилагала (поне съзнателно). В замяна на това, концентрацията ме лиши от възможността да чувам екипа (това е основната идея всъщност, да се концентрираш върху нещо и да изключиш от съзнанието си всичко останало).

...Имам много нисък праг на болка и раждането ми се струва страшно.

Wink и аз така си мислех ...

# 101
Раждах преди 12 години и тогава тази информация почти липсваше. Опитвах се да дишам правилно,но не ми достигаше въздух,включиха ми кислородна маска. Раждането продължи 18 часа,но не бих казала,че е толкова страшно,колкото съм си го представяла. През цялото време до мен беше акушерка.

# 102
По време на раждането сменях пози и до мен беше мъжът ми и акушерка почти през цялото време. Определено в няко пози болеше по-малко, отколкото в други. Техниката с дишането също пробвах, но като ме почнаха същинските контракции, първо тя 'издиша'.

# 103
Като говорите за болка, не забравяйте че има значение дали водите са изтекли или не!!!
При пълен околоплоден мехур болките не са толкова силни, колкото при изтекли води (знам го и от собствен опит).
Освен това аз и без Арника се чувствах прекрасно след второто си безболезнено реждане, което обаче беше във вода. Единствената силна и кратка болка беше в момента на излизане на главичката...

# 104
Момичета, благодаря, че споделяте Simple Smile
AnMary, много от бъдещите майки не знаят, че има такива методи. А тук, когато прочетат от опита на вече раждалите, смятам може да научат и променят нагласите си към раждането. Аз също бая се рових за такава тема, преди да пусна поста си.
Дали не може да се се направи компромис и все пак бъде закована темата? Все пак форумът е основен източник за информация на мноооого мами. Пък и като гледам, има доста други раздели тук с повече заковани теми. Моля те, размисли:)))

Хубав ден и седмица от мен!

Общи условия

Активация на акаунт