Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 468
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 960
Бобът само го накисвам за 12 часа и после слагам всичко в slow cooker-а.

# 961
А дапитам тук,знаете ли от какъв материал е направена така наречената Кубинка,кафеварката.
Мъжа ми иска да си вземе такава,че пие кафе,но не си пада много по шварца.не мога да намеря инфо,но си мисля ,че е алуминиева.

# 962
Офф наистина трябва да си взема тестове за олово,излезнало ми е от ума?Те лесно ли се ползват?Как ще тествам нещата по магазините преди да ги купя #Crazy

Тестовете не са особено надеждни по следните прични:
1) кратък живот на реагента, т. е. колкото по-дълго са стояли са по-неточни;
2) различните марки показват различни нива за едни и същи продукти;
3) системата за отчитане е по цветна схема ( http://www.leadinspector.com/product/index.php) и наличието на пигмент в тестваната повърхност затруднява отчитането. Отчитането се повлиява и от наличието на защитен слой.
За ползване, лесно се ползват. За съжаление единственото, което на мен ми е хрумнало за съмнителни играчки е да ги покрия с безцветен лак за нокти и щом забележа, че се белят ги "изгубваме" в парка.   

# 963
Mrs.B, тестовете са домашни. Нормално е да не са като лабораторните. Ако искаш точни стойности - носиш в лаборатория. Но не ми е ясно за какво са ти. Понеже съм ползвала, ще ти отговоря:

1) кратък живот на реагента, т. е. колкото по-дълго са стояли са по-неточни - реагентите са в 2 отделни стъклени капсули, поставени в нещо което прилича на хартиена цигара, накрая с четчица. Преди да се тества, се стиска на точно маркираните места, за да се счупят и се разтръсква, за да се смесят. Течността потича към четчицата и започва търкане около 30 сек. на повърхността, която ще се тества.

2) различните марки показват различни нива за едни и същи продукти - какво те интересуват нивата, ако така или иначе има олово? Би ли ползвала вещ с "ниско ниво" на олово? За оловото няма нетоксични стойности, всичко различно от 0 може да причини сериозни увреди.

3) системата за отчитане е по цветна схема ( http://www.leadinspector.com/product/index.php) и наличието на пигмент в тестваната повърхност затруднява отчитането. Отчитането се повлиява и от наличието на защитен слой - цветната схема какво не ти харесва? Колкото по-червено стане, толкова повече олово има. Дори и бледо розово да стане, пак бих го изхвърлила. Ако пък има съмнение, че тестваната повърхост има пигмент, който би объркал тълкуването на теста (т.е. като го натъркаш да си пусне боята) - има техника да се третира преди това с оцет. Поне така съм запомнила от моите.

# 964
За тестовете съм писала в отговор на въпрос на член на форума, нещо не се получи с цитата.

1) Реагентите, независимо как са съхранени, стареят. Като едно време с лентите за фотоапарати. Независимо как ги съхраняваш (слагането в хладилник удължаваше живота малко), се развалят.
2) Различните нива ме интересуват защото има допустими норми, ако погледнеш малко по-надолу на същата страница.
3) По повод цветното отчитане - табличката е в жълто-кафявата гама, така че явно има проблем с цветовото отчитане. И този тест препоръчва третиране с оцет, но в случаите на лаково покритие няма търкане, което да пусне боя.

И понеже веднага ме настъпвате лично - за какво са ми. Ами, ей, така - обичам да си тествам   между другото тия излизат най-изгодно и показват доста близко до лабораторните стойности Laughing

# 965
  • София
 Добре де,признавайте си кой си направи кръвно изследване на детето за олово?
(аззнесъм,нодадохсайтанаболницата, коятоправитеста.18лв беше)

сори, неработикалвиатурата:(

Норчи,моля те,задълбай при за18/0приборите от  китай
акоги попиташ заплашително, че искаш сертификат и че ще ги изследваш за своя сметка, но после тежкО им... няма ли да има ефект?

# 966
Добре де,признавайте си кой си направи кръвно изследване на детето за олово?...
                             Аз не, защото ми е все едно какъв ще е резултата. Но каквото се писа за изчистване го направих  Peace
                             И ако има някакъв резултат: положителен да речем - какво? Ще започна да търся откъде е дошъл? За мен е по-важно да сме здрави. Внимавам какво внасям вкъщи, и така.

# 967
Сайта за оловот е добър ,но никак не ме успокоява-живеем с сграда доста по-стара,уж пребоядисвана,рементирана и т.н. .То самото олово ,ако го има да речем по боите на стените,какво се прави,смисъл със пробоядисване едва ли се оправя на 100% проблема.Дори и да са минати 4-5 пласта боя отгоре newsm78.Живеем близо до летище и то не малко Sick
Тоя въпрос за керамиката не го схванах newsm78,нали уж говорихме,че белите керамични съдове са ок.А  на доста от другите въпроси просто не мога да отговоря,защото не знам.
А какъв е този national recall lists,сега ще сядам да търся newsm78

Прави ми впечатление,че почти във всички въпроси е засегнато вносното newsm78

Офф наистина трябва да си взема тестове за олово,излезнало ми е от ума?Те лесно ли се ползват?Как ще тествам нещата по магазините преди да ги купя #Crazy

Шоколад и какао ям,но никога не съм се заглеждала от коя страна са.

Я  кажете какво да гледам като купувам пасатор,някакви идеи?

# 968
Здравейте,

по-напред в темата видях, че се коментираха ВЕКА съдовете. Някой пробва ли ги вече, че май съм им хвърлила око.... newsm78
Това е от сайта им, не знам как да го коментирам обаче. newsm78

Stainless steel as such is not a good heat conductor. Therefore it will always be combined with a highly conductible metal (like aluminium or copper newsm78). This conductible metal will mostly be found in the base surface only. In other cases you will find it back all over the body surface, which we call multilayer material. Utensils made of stainless steel have almost unlimited durability, withstand all usual food and detergents and have a neutral odour and taste. Stainless steel can resist temperatures up to 250°C.

# 969
Най -сетне намерих къде сте писали за Зеолита.Попроучихте ли нещо повее, поръча ли си някой?
По напред в линка даден от I see you формата е течна.
Аз открих на прах във Ай хърб:
http://www.iherb.com/HealthForce-Nutritionals-ZeoForce-Detoxify- … -500-g/19357?at=0

И коя ли форма е по добре да с е приема?Течната е доста по скъпа. newsm78

# 970
Ох, тоя зеолит! Онзи сайт не доставя до Бг. А и да се навият, ако им пиша, доставката ще е скъпа. Трябва да се поръча на човек, който да го препрати. Последно се събрахме само две (кой искаше, че не намирам сега?), а за да излезе по-изгодна цена са 3 шишенца в една опаковка общо 155 $.

Доре, гледах го този аз, да не си мислиш, че съм пропуснала. Обаче! Единственото, което ме притеснява е, че зеолитът е опасен ако някакси не знам как се вдиша и попадне в белия дроб. Пък това е на пудра. Знам ли дали няма да се разпудри нещо, да взема да го изпусна и да си изкарам акъла после.

# 971
Хм, а иначе пише че и за маски за лице става.И дали действието на този на прах и на този във вода от твоя линк е едно и също?
И защо такава огромна разлика в цената?

# 972
Аз бях със зеолита:) Това не е ли клиноптилолита? Разбрах, че в България, в Родопите се добива и е с отлични качества, защо ще го търсим от чужбина? Малко е спорна употребата му, доколкото разбрах от приятел, който има хоби да обикаля планини, да събира кристали.

# 973
Така е, в България е едно от най-богатите находища. Но клиноптилолитът преди да се направи на добавка за пиене трябвало да се пречисти добре, защото събирал разни токсични вещества като гъба. Те и затова камъчетата, които ги продават да се слагат във водата, се сменяли на 3 месеца май. Но тук не знам да се пречиства.

Защо твоят приятел е скептичен. Разпитай го.

# 974
Май точно заради пречистването нещо беше, а и някакъв елемент в камъка, който можел да навреди, но всичко е по спомени. Следващата сдедмица се връщам в София и ще го разпитам.

Общи условия

Активация на акаунт