Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 120 903
  • 1 075
  •   2
Отговори
# 540
Оф, запалихте ме по сачовете сега  ooooh! Grinning
Пък и Троян ми е втори роден дом; ще се пазарува явно  Whistling

# 541
Майка ми има сач от неизпечена глина.Всичко вътре става направо вкусотийка Party
Момичета,аз мисля че попитах по-напред в темата,но да се повторя.Тези от вас ,които имат кана Брита с какво я чистят,не ми се иска да използвам лимони или чист ябълков оцет,не си заслужава.

# 542
   С гъбката хубаво я изтърквам и топла вода.
Защо да не ползваш лимон или оцет -
съвсем малко, ако нещо е поникнало по нея? Simple Smile

# 543
Ох а мойта кана с пречистващ филтър ми е зеленясвала чак - ужас
ОТтогава и обръщаме по-специално внимание Simple Smile

Още един въпрос към мамите, собственички на Силигранови съдове. До каква степен е здраво покритието при чукване. В ибей видях множество съдове на фирмата Le Creuset , които са чугун с емаил отгоре, та се чуден силиграна като е с керамика отгоре дали е по-здрав????

# 544
   Силарган - ако ползваш метална бъркалка, ще се надраска. Ако се чукне отвън,
не е беда, но при тази тежест, едвам ги помръдваш, камо ли да ги хлопнеш някъде.  Laughing

# 545
   Силарган - ако ползваш метална бъркалка, ще се надраска. Ако се чукне отвън,
не е беда, но при тази тежест, едвам ги помръдваш, камо ли да ги хлопнеш някъде.  Laughing

Ами там е работата, че точно защото е тежък и обемен мога да го хлопна някъде тигана.

# 546
  • София
Откъде в София мога да си купя истински чугунен тиган, без покритие, някой знае ли?

# 547
Имам един много тежък тиган купен от технополис и въпреки че бъркам само с дървена лъжица още на първото готвене се надра. Как - не разбрах  Crazy Още когато го купувах, консултанта ме убеждаваше да си взема с диамантено покритие, че бил вечен, че можело да се бърка и с метална лъжица, но много пари ми се видя.

# 548
Откъде в София мога да си купя истински чугунен тиган, без покритие, някой знае ли?

И аз това търся, но като гледам трудна работа; намерих няколко в ХИТ, но на всичките пишеше, че са незалепващи. Истинският, непокрит чугун би трябвало да е евтин, защото това си е отливка от желязо, но уви всички "подобрени" такива са от 100 нагоре май май. Тези френските с емайла изглежда са добър вариант, четох, че нямат олово в емайла, но пък колко време ще изкара, без да го нараниш?! Днес ще ходя Метро, върти ми се в главата , че там съм виждала чугунен уок - какъвто търся Simple Smile всъщност.

Иначе да споделя за Силиграновия тиган. Вчера правих пържени картофи  Embarassed знам че е нездравословно, но чат пат се случва Simple Smile
Тиганът се държа сравнително добре, залепва повече от тефлона, но определено се отлепва като го оставиш малко; не трябва да се насилва. Работи много добре на доста по-ниски градуси, вместо на 6 както обикновено, работеше на 4 - картофките станаха страхотни. Температурата се разпределя невероятно добре по цялото тяло - с две думи определено съм много доволна Simple Smile

# 549
  • София
ок, ако намериш чугунен, свирни... Grinning

# 550
Бенджи2710   от Пловдив ли си ги взимала тези емайлирани съдове?Ако да,моля те кажи от къде,че аз търсих и никъде не намерих и на фирмата писах,а те не отговарят.
И аз си търся чугунен тиган,и Пловдив до сега не съм открила...
Ако има в Метро,свиркайте Whistling

# 551
Добре де, защо да не се бърка с метал в Силаргана? Аз като го купувах, продавача каза, че няма проблем. Даже в магазина пробвах с един нож да надраскам.
Иначе ми обясниха, че в него се готви много по-бързо, защото акумулира топлината и да изключвам по-рано котлона, че манджата ще се готви още време след това, без да е пуснат. Боб май бяха казали, че за 20-30 мин и е готов  Simple Smile

artexa може ли да дадеш сайта, от където ги купуваш, да поразгледам?

# 552
Преди време много надълго и нашироко си бях говорила със собственика на магазини New Vision Boutique, които продават керамичните ножове и SKK. Той естествено много си хвалеше посудата, но не това искам да споделя. Та той тогава каза за чугуна, че вече много малко фирми произвеждат "чист" чугун, т.е. без покритие. Хората се хвърляли на далеч по-леките нови и модерни съдове от всякакви сплави с незалепващи покрития. Въпреки това, внасял един вид тави и тигани само за да предлага богат избор, защото все още имало хора, които питали за чугун. Но не помня вече дали неговите бяха с покритие или не. Та, затова трудно се намира чугун.

П.С. А какво ще рече лят тиган??

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 15:18 от Grace'

# 553
Момичета само не разбрах полипропилена кое му е вредното и защо бебетата не могат да ядат с  лъжички от полипропилен? Както и да се съхранява храна за кратко в кутии от полипропилен, примерно за разходки навън да се вземе нещо в такава кутия?

По-късно ще пусна какво изкарах от темата. Страшно е объркано, на едно място тефлонът е вреден, на друго не, алпаката също, силиконът, все противоположни мнения.

# 554
  • Пловдив
nor4y , оребрен тиган си взех преди няколко месеца от едно магазинче на Брезовско шосе.  Няма покритие, порест е и ръждясва, ако не го намажа с мазнина след миене.  Mr. Green Не се надрасква. Магазинчето е специализирано за продажба на газови уреди.

Емайлираните ми тенджери са отпреди десетина години и са на тази фирма - на Брацигово. Сега не съм търсила техни неща, но гледам в сайта им, че продават в големите вериги. тенджерите ми са здрави, не очукани, нито надраскани за толкова години.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт