Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 162
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 810
Момичета и още нещо,което адски много ме разтревожи,пак не е  потемата,но понеже се говореше за вар,бои,латекс и т.н., от известно време изби мухъл и днес като се замислихме си се разпространява яко и се чудим какво да правим?Към кого да се обърнем и как да се справим с това през зимата?Ние сме с тапети и не знаем какво да предпиемем?И най-важното-как да разберем дали не е вреден?
Извинявам се,че го пиша в яколко теми,но вссе надявам,че така ще го прочетат повече хора и все някои ще изкочи с нещо

# 811
nor4y Мухъла е страшно вреден,това го знаеш.Проблема е в това че запечатвайки жилището с външната изолация то няма от къде да "диша".Продават се такива едни устройства които вкарват свеж въздух и изкарват стария,но ще проуча как се казват точно на български и ще ти пиша пак.Само това е спасението.

# 812
Има такива "вентилации", монтират се на дограмата. Ако имате по-висока влажност, напиши "обезвлажнител" и чети резултатите в гугъл - у дома сме с такова чудо от около 5 (а дали не са и 7) години. Наличния мухъл непременно трябва да се обработи с препарат за мухъл.

# 813
  • София
днес зърнах  игрален филм - засягаше се и  темата с дете, болно от сатурнизъм- имало някакви изблици и други симптоми, но никой не го изследвал за олово... скочило от прозореца накрая
съдеха майката....тя се оправдаваше- ние живеем тук от 2 години и собственикът на сградата не ни е казал, че има олово в ...(не чух в кое)
канадски или от САЩ

# 814
Има такива "вентилации", монтират се на дограмата. Ако имате по-висока влажност, напиши "обезвлажнител" и чети резултатите в гугъл - у дома сме с такова чудо от около 5 (а дали не са и 7) години. Наличния мухъл непременно трябва да се обработи с препарат за мухъл.
Гледах че има 2 вида оебзвлажнители/влагоуловиели-едните са електроуреди,а другите кутии с калциев хлорид,за който не знам нищо,дали е вреден и т.н.Вие какъв имате?
А за препарата се чудя какъв,търсим,но за сега не сме открили безвреден.Освен иеята на Бенджи за вода с оцет,но не знам дали може да го направим в/у тапети

# 815
  • Пловдив
nor4y, вижте и тия "влагоуловители", дето се поставят на дограмата...може да свършат работа...

Аз не съм ги виждала кво представляват, нямаме вкъщи, но и нямаме конденз от дограмата, та не ми е трябвало...

# 816
Гледах че има 2 вида оебзвлажнители/влагоуловиели-едните са електроуреди,а другите кутии с калциев хлорид,за който не знам нищо,дали е вреден и т.н.Вие какъв имате?
Ние сме с електроурод. Не съм видяла човек с истински проблем с влагата, който да е доволен от кутиите, а много съм изчела.  Извинете за оф-а, няма повече. Затова препоръчах търсачката,

# 817
  • София
Здравейте,
Отне ми ден и половина да прочета цялата тема, но успях и възникнаха няколко въпроса:
1. Има ли тенджера от стъкло, която да става за стъклокерамичен плот (пратих запитване по въпроса на вносителите на чешкото стъкло, но не са ми отговорили още)
2. Съдовете на Pirex къде се продават?
3. С ужас установих, че и ние имаме мухал тук-там в стаята, в която спим, а голямата ми дъщеря има склонност да прави бронхо спазми и предполагам, че това е най-малкото неблагоприятен фактор за нея. Питанката ми е дали устройствата против влага (мога да взема такова от родителите ми) няма да изсушат прекалено въздуха когато апартамента е с ТЕЦ?
4. Всичката ми керамика е на една немска фирма Waechtersbach - някой от вас има ли представа дали ползват олово за боядисването и глазурата, защото основните ми чинии са червени с оранжеви цвета, а като четох, че точно те са най-зле... Sick
5.Относно препаратите за детоксикация какво мислите за състава на този ?
Дано не съм досадила с въпросите си Embarassed

# 818
  • София
Пирекс има в Пикадили със сигурност, за другите въпроси - не зная. Simple Smile

# 819
Устройствата за дограма и стена против влага и мухъл се казват АЕРЕКО, ние имаме във всички стаи и сме в нов апартамент, нещото е постоянно отворено когато е влажен въздуха и няма как да се образува мухъл.

# 820
Няма линк тук.

# 821
  • София
Това е линка. Не знам какво съм направила вчера  Embarassed
Забравих да напиша, че получих отговор от вносителите на Simax относно употребата на стъклените тенджери върху стъклокерамичен плот :
Цитат
Да
Всички продукти направени от  боросиликатно стъкло могат да се използват върху стъклокерамични плотове. Когато се слагат на котлона от долната страна на съдовете не трабва да има вода. Също така след като се снемат от котлона не трябва горещи да се слагат върху вода.
Дано съм била полезна Peace

# 822
Спирулина и хлорела са добре. Можеш и отделно да ги купиш. За другите две неща от състава не мога нищо да кажа.

# 823
Пирекс има в Пикадили със сигурност
В ХИТ също ги има Peace.
Като обърнахме пак за съдове искам да питам newsm78 загледах едни тенжерки различни размери на фирма Хром АД - гр Силистра.
Голяма тенжера за готвене биши на цена 45 лева.Струва ми се доста добре като цена.Материала е стомана 18/10.
Някой ползвал ли е съдове на тази фирма и какво ви е мнението за подобни съдове?
Ето и  линк за ориентир - горе долу подобни гледах.
http://www.aukro.bg/item889560850-tendzhera-8-5l-universalsd-hrom-ad.html#gallery
Никела ме притесняма така или иначе newsm78 и не мога да реша да си взема ли или да търся нещо друго.

# 824
А какво друго вадеше тежките метали от кръвта освен Спирулина и хлорела ?Кориандър ли беше?

Общи условия

Активация на акаунт