Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 117 474
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, темата е супер! Замислям се и в какви ли жилища трябва да живее човек, след като в Америка децата живеещи в домове отпреди еди-колко си години построени  ги водят рискови? Това в Щатите, ами в БГ?! Някой има ли повече инфо по въпроса?

# 61
  • Вече в моята си приказка...
Нали на Мател затова изтеглиха играчките - заради токсичната боя с високо съдържание на олово.

И което после отрекоха, де! Но това не значи, че всички китайски играчки са направени от безопасни за здравето бои...

# 62
Къде го удряш, къде се пука - "FDA намира олово във витамините" (на английски).

Накратко и не дословно: Food & Drug Administration (US) съсредоточи усилията си в изследване на различни витамини за бременни и бебета, и установи, че в почти всички от тях се съдържат следи от олово! Изследвани са 324 продукта мултивитамини, само в 4 от които не е открито олово. Въпреки това FDA не ги определя като небезопасни, поради ниското съдържание на олово.

Посочени са топ 10 по най-високо и най-ниско съдържание в различните категории: 0-6 години, 7+, бременни и кърмачки, за възрастни.

В статията още се казва, че правителството работи в посока да забрани оловото в боите, играчките и др. детски продукти.

Последна редакция: пт, 29 авг 2008, 14:56 от Grace'

# 63
...От Екопак ми обясниха, че имало няколко фирми, които са кандидатствали за разделно събиране на подобни токсични отпадъци, включително и батерии и т.н., но не са получили лиценз. Все пак, работи се в тази насока и надявам се скоро да има резултат...
                         Ще се радвам да пишеш, като имаш ново инфо   bouquet.

# 64
Такаааа, дойдоха ми тестовете и направих първа серия от тествания. Както имах съмнения, оказа се, че ежедневният ми сервиз за хранене ИМА ОЛОВО! Тестът се оцвети в наситено цикламено. Проблемът е точно в цветния кант по края на чиниите, който си е доста широчък. Добре, че все пак храна по него почти не попада, а и за малката ползвам други безопасни съдове.

Ето снимка на два теста - единият, от които положителен.

Тествах още: няколко дървени играчки, няколко пластмасови и друга порцеланова и керамична посуда (бяла) - в тях няма.
Тези дни ще продължа с тестването и пак ще дам отчет.

Вампирия, медиите няма да пропуснат да го отразят, когато се случи, така че информация ще има Simple Smile

# 65
Grace' , много ли ще е нахално Embarassed, ако помоля да снимаш нещата, които си тествала, да видим, кое става и кое не. Мисля, че ще е полезно и за другите. Hug

OFF- Специално за теб махнах синия вагон и го смених с нещо горещо. Laughing

Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 21:17 от Спиролина

# 66
ОК, само дето тия дни все съм в бързанка. Според мен по-важно е да снимам сервиза, в който има олово. Другите неща, които са ми по отскоро са няколко различни порцеланови купички и съдчета от Genezis - бели, и разни стъкларии - чаши, кани, термоустойчиви съдове, един шарен керамичен детски сет на Disney. Дървените играчки са BRIO, но аз и не очаквах в тях да намеря олово, просто за пробата, както се казва.

Та, това е оловният сервиз - не си взимайте такъв и изобщо цветен, особено с по-ярки и наситени цветове. Проблемът е точно в червените и оранжеви цветове.

# 67
# 68
в книгата на Анна Гипиус "Истината за вредните стоки" пише:
.........................................
И аз четох много внимателно книжката. Страшно се изненадах, че изобщо не споменава като вредни тефлоновите съдове. И на тая основа се притесних доколко може да и се има доверие?

Грейси, моля те, кажи повече за керамичния комплект на Дисни, ако се сещаш. Децата ми ядат с кеф от сервиз на Дисни, подобен на този, само че на него пише, че е произведен в Китай за испанска фирма. Хубаво се бях сетила аз за изречението ти, че понякога и керамиката не е безвредна, ама толкова се зарадвахме на тези красиви непластмасови чинии и чашки... а и цената те кара да си помислиш, че са безвредни - струваха 40тина лева за 3 чинии и чаша.

# 69
Облаче, ето снимка направо. На мен ми е подарък, бях го прибрала, защото с тези цветове си мислех на 100%, че не е читав. Отделно, че смятам, че малката трябва да се храни в обикновен сервиз, по-точно с този, скойто и ние се храним.

П.С. Направих още една поредица от тестове и слава Богу - всичките отрицателни. Тествах мебелите на малката - от Mothercare са (между другото техните матраци са без PVC). Също домашна прах във всички помещения, ваната, една пластмасова ферма с животни на Fisher и още няколко яркочервени дреболии. За накрая съм си оставила да тествам пръст от пред нас, ей така от любопитство.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2008, 18:44 от Grace'

# 70
  • София
в книгата на Анна Гипиус "Истината за вредните стоки" пише:
.........................................
И аз четох много внимателно книжката. Страшно се изненадах, че изобщо не споменава като вредни тефлоновите съдове. И на тая основа се притесних доколко може да и се има доверие?

Облаче
, много неща липсват, но ако приемем, че предупреждава за около 80 %, то останалите 20% са само умопомрачително допълнение.
Много мои познати отказаха даже да надникнат в книгата. Т.е. те са информирани за около 1%, но не спазват и него.

# 71
Облаче, ето снимка направо. На мен ми е подарък, бях го прибрала, защото с тези цветове си мислех на 100%, че не е читав. Отделно, че смятам, че малката трябва да се храни в обикновен сервиз, по-точно с този, скойто и ние се храним.

П.С. Направих още една поредица от тестове и слава Богу - всичките отрицателни. Тествах мебелите на малката - от Mothercare са (между другото техните матраци са без PVC). Също домашна прах във всички помещения, ваната, една пластмасова ферма с животни на Fisher и още няколко яркочервени дреболии. За накрая съм си оставила да тествам пръст от пред нас, ей така от любопитство.

oт къде си ги поръча тези тестове и за колко пари?   bouquet

# 72
oт къде си ги поръча тези тестове и за колко пари? 

# 73

А какви са причините за наличието на тежки метали в моята кръв....знам ли...

Ами от ваксинките примерно... #2gunfire

Иначе кориандъра е много полезен,защото  има афинитет към тежките  метали в мозъка и ги изтласква към изхвърляне.Същата работа върши и гинкото.
Когато се готви  риба е добре  да се подправя с кориандър,както и с други нашенски подправки.

# 74
Верно ваксините....и като знам на мойте деца колко ваксини са им направила...лошо ми става.
Даже правих и на себе си (за всеки случай) преди да дойдем в Канада.

А за рибата - толкова съм се наплашила вече.....ние почти не ядем риба и ако мъжа ми иска - купувам само от един магазин, където съм разпитвала как я гледат и т.н., за да не е пълна със живак...
Вече чета навсякъде статии, че даже не само океанската, ами и тази от развъдниците е със живак.

Общи условия

Активация на акаунт