Юнчетата на разходки ходят, навънка с мама обичат те да бродят

• 15 960
  • 290
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Напълно в духа на темата днес бродим ние в студа здраво. Ходихме до офиса и там под вещото наблюдение на половината счетоводство и целия правен отдел си изядохме манджата. Много забавно им беше на гостподата - следяха всяка капка да си изпие детето Joy Сега мисля и с количката да излезем - само да не се свъси съвсем.

Мозилата правилно показва 13 градуса - и в колата ми мереше толкова, а пък на терасата е 17, ама това е на 6-ти етаж.

# 16
Здравейте!

Elly24, мерси за темата.  bouquet

От няколко дни се справяме сами с Кристиан (майка ми вече е на работа).  Simple Smile Вчера за първи път мих дупето сама. Леле какво притеснение беше. Не стига, че ми тежи, а и се пъне, върти.  ooooh! Едва го измих, после довършвах на някои места с кърпички. Имам вече болки в ръцете, а той иска само движение и да се разглежда. И аз трябва да заяквам в ръцете, но с негова помощ напредвам.  Simple Smile Иначе за килограмите - сега съм 48, с 5-6 съм отгоре, но засега не искам да свалям, дано да ги задържа.

Предполагам е от захлаждането, но той днес си поспива добре. Дано да е така всеки ден Praynig
Някой питаше за пробиотичните капки BioGaia - аз давам два пъти на ден по 2 капки.

А за кърменето навън,ако ми е притеснено нещо, ще се пробвам с едно шалче, то е много ефирно и прозрачно, ще видим как ще е. Пробвах вкъщи, Кристиан не го хареса, дърпа го, пречи му явно. Въпреки че, смятам че точно с покриването се привлича повече внимание.

Честити месечинки!

# 17
Мерси, Елли за новата тема!   bouquet

ралли, важното е, че бебчето ти е живо и здраво, останалото се забравя! Пожелавам ти следващото раждане да е незабравимо приятно преживяване!  Hug

Мерси на всички за отговорите в предната тема! Тук само 1 път ни теглиха досега и беше с нов памперс и боди. Не ни мериха на дължина, защото за да стане това, трябва да се опънат крачетата, а това трябвало само от доктор да се прави  #Crazy Та, не знаем колко сме дълги... ама бая ще да сме, щото вече не се побираме в мивката за баня, ше вадим ваничката Wink

Преди малко реших да претегля последния пълен памперс, беше 200 гр!!!  #Crazy Какво беше това аку, не знам, ама го изпръцка на 1 път....  Joy

Гали, мерси за линка! И аз от снощи пускам на малката такива звуци, имам ги на диск. Но, това с кита ми е много интересно, ще го изпробвам по-късно, че сега спим, то и затова съм тук.

Снощи ни мъчиха много коликите, та вече и аз в чудо се видях какво да я правя и приложих последния трик, даден от местните специалисти. Сложих й нещо топличко на корема, един заек, дето се загрява в микровълновата. Отделно дадох биба и така висях отгоре й около 20 мин и се укроти!!! После се кокори и беше доволна, без биба дори! Брей, дано и другия път подейства!  Praynig

Мамчета, някоя има ли си на идея дали може да се вземе столче за кола под наем в БГ? Ще се прибираме след месец, а не ми се носи и столчето с всичкия другия багаж, количка и прочие по летищата  Crazy А, без столчето за кола не искам да пътувам по БГ-те пътища... Ще кацаме във Варна. А пък ако не са прекалено скъпи, бих купила и столче втора ръка. Ако някой знае нещо, да свирка, много ще съм благодарна!  Hug

# 18
elly24, благодарим за темичката!   bouquet

Честити месечинки на всички бебоци сладки!   Hug

maristuta, аз се сетих снощи за нещо по твоя въпрос Simple Smile Незнам дали е "метод" за увеличаване на кърмата, ама на мен ми се пълнят гърдите така - когато има проблем Митко (коремен, душевен, или какъвто и да е) го слагам да лежи на кореме ми; без да е нужно да го храня, давам му биба, ако е сериозно. И От неговото скимтене и плач веднага усещам как слиза мляко и в двете гърди - боцкане като иглички и при мен). То си е инстинкт - рев на бебе => кърма! Митко като се разреве из парка, понеже ми е гласовит, на приятелката ми й потича кърмата  Joy
Благодаря за съвета, offioly! Ще опитам! Благодаря за всички съвети! Засега май нещата вървят към подобряване, пък ще видим...  Thinking Peace Просто кърмата ми за съжаление някак си бе почти напълно спряла... Сега малко по малко се възвръща производството, така или иначе аз я дохранвам в момента с АМ, нямам избор.

Sleeping_Beauty, пия лактогенен чай - този на HIPP пия. Не мога да преценя дали има кой знае какъв ефект.

mimchence, твоят възлюбен каква народност е? Аз съм или за Мексико, или Уругвай... ? Wink Много прилича на него малката!
И аз първо се сетих за тези националности, но залагам и за Перу!  Sunglasses Peace

Хубав ден, момичета!  Heart Eyes

# 19
а, да, за коликите се сетих още нещо.
единствено му помага със сигурност лежането по корем! вече спи само по корем, и дори в количката се вози по корем!
Бюти, пробвай и със сешоарче, хем и бял шум прави Simple Smile
Уффф застоях се, кой ще свари анасона сега  Joy Той преди ядене ли се дава? след?  newsm78
А, как пиете чайчето на miloni? на равни части преди кърмене? или няма значение? аз го пия кажи-режи на два пъти, и може затова да няма голям ефект. Май ще пробвам да пия по малко, но често.

# 20
  • София
Sleeping Beauty под наем едва ли ще намериш столче.
За втора ръка можеш тук да разгледаш http://www.prodavalnik.com/ppc/index.php?cat=2

# 21
аз сега само набързо, след скоро повече

вери - на патерички, честит имен ден на маги! много съжалявам, че вчера така съм го проспала, ужас  Embarassed Embarassed Embarassed да ти е жива и здрав, все такава чаровница и много да ви радва  Hug

някой беше питал за капки за очи - и тобрекс и тобрадекс май имат антибиотик в тях, аз не бих капала без лекарско предписание  Confused

изчезвам за малко, после ида пак Wink

ПП: теди пак има бактерии в урината, че и някакви други чудеса, аман  Tired  Sad

# 22
  • Miami
Ето ме за бързо пак  Simple Smile
Днес успяхме да се поразходим преди да е заваляло и станало студено  Grinning
Жорко спинка все още, но очаквам включване за папане  Mr. Green
Той не иска да спи и стои по корем, пробвам го всеки ден, но се върти, надига глава и се мъчи да се обръща(не успява все още) и почва да реве.

maristutaпий повече течности(аз сигурно пия по 5 литра на ден Simple Smile )

За капките за очи - на нас ни ги изписа педито, не знам дали могат да се купят без рецепта.

# 23
  • София
Здравейте и от мен. Ели мерси за темата Hug

Нас вчера какъв дъжд ни заваля с малкия - аз и количката бяхме вир вода, но той беше сух. И аз куха лейка - излезнах и без дъждобрана на количката и без чадър за мен. Embarassed

Sleeping beauty - понеже и аз ще пътувам за Варна и много ме притесняваха кошове за кола, количката и целия багаж и намерих златно решение. Купих си адаптори за коша за новородено, който го връзват за колата и има коланче за бебето. Така отпада столчето за кола, а и бебчо ще си пътува легнал, вместо да се гърчи в столчето. Може да потърсиш такова нещо, моята количка е на chicco и в БГ има адаптори (малко трудно ги открих, но успях Peace. За другите марки не знам, но може да провериш.

Да ви се похваля днес започнаха да ни капят сълзички от едното око. Много жален вид го докарва Марти като плаче.

Някои беше питал за съзнателните усмивки, кога се появяват - при Марти беше средата на втория месец, но майка ми много го закача, докато се появи. Усмихна се на баба, не на мама или тати за първи път. Много му харесва като му натиснем нослето с пръст и викаме биип. Така най-много се смее.

П.П. Някой знае ли какво става с tanita_83, не  е писала откакто роди?

Последна редакция: ср, 23 юли 2008, 19:21 от vesi21

# 24
Пак питане имам.
Като ми изтече болничния от родилното, педито ми издава нов, нали? за колко време? И понеже лекарката на Митко беше в отпуск, а ние сме вече в Разград (т.е. няма той лекар тук), може ли някой "обикновен" доктор да ми издаде болничен? хм... странна работа. Май ще трябва да пращам някого при нашто си доки в казанлък, дано се навие така да ми напише болничен Thinking
уф... още две хранения минаха, с още два "пристъпа" на болки и свивки... Дадох му чайче от анасон двата пъти, сега ще видим дали ще спи по-спокойно  Tired А, да - сешоара пробвах! Само първият път се заслуша и успокои, но щом го изклюих пак наду гайдата. На третия опит изобщо не го е**ва в калабълъка - рев, все едно не бръмчи нищо  Tired

T o n i, дано скоро да си му влезе всичко в ред на малкия!

ПП: вашите бебета пълзят ли? Онзи ден Митака измина целия диагонал на спалнята!!! Имам го на клип, ако се справя с "техниката" на качване на клипчета, ще го "прожектирам" Simple Smile
И аз се питах за Танитка...

Последна редакция: ср, 23 юли 2008, 19:27 от offioly

# 25
Третия болничен се издава от педиатъра.
Аз на мойта и занесох копие от предишните два и тя си ги изчислява за да станат 135 дена общо.Понеже родих 6 дена преди термина третия болничен ми е 54 дни.
Дано съм ти била полезна.

Последна редакция: ср, 23 юли 2008, 22:29 от pagadino

# 26
Pagadino Благодаря! Ще го наглася някак Simple Smile

# 27
Здравейте и от мен!
Ние с коликите се оправяме що-годе. Засега най-добре ни действа Еспумизан. Пробвахме и Инфакол, но като че ли има запек от него.

Вчера педито ни каза, че можем да започнем гимнастика и масажче полека. Само се чуда дали да си купувам специално масло?

Иначе следобед Рая е много активна. Като се започне от към 3-4, та чак до 8-9 след като я изкъпем. Постоянно будува, лъжа я на гърдата да заспи, но без резултат. Незнам вие имате ли подобни проблеми?

# 28
Някой има ли фармацевтични познания? Или пък да е патил като мен? Rolling Eyes
То незнам дали някой друг изобщо би бил толкоз невнимателен ooooh! Нали взех капките BioGaia, давам вече 4ти ден, в първите 3 дни всичко беше перфектно, само че днес цял ден се накъсва от рев Йоанка.. Давах й 3 пъти по 1 досега, и тя пак плаче, току иска да яде и не може да заспи от болки, постоянно се гърчи.. Та викам да погледна във форума какво има написано за тези капки, и с ужас установявам че трябвало да се съхраняват в хладилник, а аз будалата ги държа на секцията в стаята където следобед става 30 градуса!  Tired  #Cussing out Направо съм за убиване #2gunfire Мислите ли, че може нещо да са се развалили и да имат обратен ефект или пък никакъв такъв и детето ми да плаче щото има колики, а майка му не му е дала нищо да му помогне??? Офф, много ми е притеснено сега, сложих ги в хладилника, но незнам дали да продължавам да ги давам.. Хайде, мами, фармацевти има ли, помагайте!  Praynig

п.п. офиоли, маристута много набито око имате Simple Smile маристута позна, от Перу е, аз бях казвала май, не помня точно.. Верно, че прилича на него, от мен има бялата кожа само (засега) Heart Eyes

# 29
Поздрави от tanita83
Добре са, гледат си се с малката Мартина, но тя няма интернет Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт