Юнчетата на разходки ходят, навънка с мама обичат те да бродят

• 15 961
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
и мъжът ми не пипа. Simple Smile
Заради тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73637.0

"Насилственото забелване в бебешка възраст води до травма на кожата, нарушение на нормалното клетъчно срастване, увреждане на сетивните нерви на гланса, гъбично или бактериално възпаление (баланит) и деформация на кожата (склерозит). При това възниква нарушаване на нормалната лигавица и настъпват склеротични деформации и хронично възпаление, което води до  вторични рецидивиращи слепвания. Подобна процеси се наблюдават и при проходили деца, които все още стоят с памперси (амониев дерматит)."

"В развитите страни вече е възприета позицията, че физиологичната фимоза е нещо нормално и не трябва насилствено да се извършва забелване (аблация).
Всеки опит за амбулаторна или оперативна аблация  се счита за грешка в медицинското изкуство.
Напълно е достатъчно да се поддържа хигиена на пениса,  така както и на цялото тяло, или според думите на един от световните експерти – както се поддържа хигиената на окото."

# 151
  • Вече в моята си приказка...
Добро утро и от мен!
За пишки си говорите  Mr. Green! На Ивайло не съм пипала нищо. Когато стана на 3 години го водих профилактично при уролог, който леко му забели пишката и каза, че Ивайло, когато му дойде времето, сам ще си я оправи Wink

Аз пък сега се чудя дали някакви по-специфични грижи трябват за половият орган на момиченцата? newsm78 Аз при всяко преобуване отварям големите срамни устни на Калина и леко забърсвам с памуче с преварена вода. Достатъчно ли е, нещо друго ли трябва да правя? Просто забравих личната да я питам за това, а следващата консултация е чак на 14-ти...

Калина също кашля и киха...

# 152
Здравейте и честито на тези които празнуват   bouquet !И ние вчера отпразнувахме първия месец на малката подобаващо с тортичка и мнооого народ  Peace .
Стрии яко си имам още червени,мажа с Контратубекс,ама резултати тц  Naughty !По тоя повод да питам някой ползва ли Лиерак да знам струва ли си да се оръся с 60-70лв.
Чертата на корема ми си е още тъмна,че даже ми се струва още по тъмна от преди Shocked.Сигурно заради свиването на кожата.Килцата са ми още +5,обаче още в болницата бях оставила 15кг.Та сега с ежедневно мерене след ядене си вкарвам психика по-бързо да ги смъкна!
Аз пък сега се чудя дали някакви по-специфични грижи трябват за половият орган на момиченцата? newsm78 Аз при всяко преобуване отварям големите срамни устни на Калина и леко забърсвам с памуче с преварена вода. Достатъчно ли е, нещо друго ли трябва да правя?
На мен педито нищо не ми е казало по въпроса  Thinking и смятам утре на консултацията да я питам та ще пиша.Аз забърсвам с клечица с физ. разтвор.

# 153
За пишката да се включа и аз Mr. Green Ние съвсем леко всяка вечер на банята я забелваме но без да насилваме - докъдето се отваря дотам. Иначе ни е много малка дупчицата ама не ме притеснява. И като че ли маааалко се е уголемила от както започнахме.

# 154
Здравейте и от мен  Hug
Моето бебе днес реши да спи, пу-пу да не му е уруки  Praynig, че спането не е силната и страна  Wink и аз толкова работа успях да свърша, много съм доволна, даже имах време да прочета за какво си говорите/пишете  Laughing
Да се включа и аз за килограмите, как ги сваляте бе мацки  newsm78, на мен от това кърмене и недоспиване такъв апетит ми се е отворил, че не мога да не хапна  ooooh!
Чертата на корема ми взе да избледнява, та се надявам скоро съвсем да изчезне.

Аз пък сега се чудя дали някакви по-специфични грижи трябват за половият орган на момиченцата? newsm78 Аз при всяко преобуване отварям големите срамни устни на Калина и леко забърсвам с памуче с преварена вода. Достатъчно ли е, нещо друго ли трябва да правя?
На мен педито нищо не ми е казало по въпроса  Thinking и смятам утре на консултацията да я питам та ще пиша.Аз забърсвам с клечица с физ. разтвор.
[/quote]
На мен педито ми каза, че е достатъчно с памуче да почиствам, с голямата щерка е било по същия начин, аз не бих посмяла с клечица, че тя непрекъснато се върти, само ще се притеснявам да нея нараня.

# 155
Здравейте мамчета, първо искам да ви се извиня, че не съм писала след като родих, но нямах интернет. От днес вече това е променено (както се вижда) и съм отново на линия. Малката ми принцеса се казва Цветина (кръстена на баща си - Цветислав) и така на Цветница имаме семеен празник.
Още не съм наваксала с четенето, но бързо ще поправя грешката си.
Иначе ние вече сме 4500, ядем си доста, за съжаление не я кърмя, тормозят ни колики, но слева богу поне пррез нощта си спим....
Ще се вклуча като прочета малко повече от вашите писания...
И все пак ЧЕСТИТО на всички

# 156
На мен линията ми започна да избледнява, обаче са много упорити тези линии. На някои чак след около година след раждането се махат. Стрии поне нямам  Peace Килограмите са ми добре. Имам 3кг. повече, но дрехите си ми стават и не се виждам различна.

# 157
Здравейте мамчета!
Честито на всички, които имат повод!  bouquet
Ние добре си искарваме навън в това хубаво време, дори на моренцето бяхме за 1 седмица и другата седмица пак сме там Mr. Green( аз всичко на всичко се пекох общо час и половина, но....важното е че се записах Wink. На Атанас много добре му понася.Днес го претеглих и вече е 5400гр, а на 11-ти като ходихме на консултация беше 4250гр baby_neutral
Иначе спинкаме по цяла нощ и вече през деня сме по-активни. Вода си давам всеки ден, а вече пробвахме и морков, ябълка, слива пъпеш и диня....(моркова и динята нямат изпиране Twisted Evil).Всеки ден давам по нещо.
Пишлето слагаме надолу, че ....ставаме много мокри чак до ушите Joy
От време на време и ние забелваме пишлето.
На ортопед не сме ходили и се чудя къде да го заведа newsm78. До 3-тия месец ли трябваше да се води?
И моята линия си стои още, е...избледняла е но...не достатъчно #Cussing out
Въпреки тези 24 кг които бях качила стрийка нямам  bowuu, но имам още 5кг за сваляне ooooh!

Сладка вечер на всички!

# 158
  • И аз не знам къде...
Добро утро,
За пишките на малчовците си говорите. Като водихме дребоса на хирург заради другия проблем, той му поотвори и пишока, и каза за сега толкова. Все пак човека е завеждащ детска хирургия и е бил национален консултант. Вярвам че знае какво прави  Peace!

Тази седмица ще го водя на ортопед и малко ме е страх, да не каже че има проблем и да ни изпише ортопедични гащи, че както е топло ......... Голям рев ще е  ooooh!! Дано не се налага  Praynig!

Моя днес не иска да ми се смее Sad! Гледа ме сериозно и бръчка вежди  Mr. Green! Ама вчера, докато го миех на чешмата и той се гледа в огледалото, такъв смях с глас дръпна  Laughing! Явно се хареса  Laughing! Нарцис  bowuu!

# 159
Добро утро и от нас с Миленка!
Да се похвалим ,че спахме до 07,45 ч., за малко да изпуснем татето да отиде на работа без да го видим. Последното й ядене беше в 21,30 ч., заспала е към 22,30 ч. и така до сутринта. Затова не мога да се полача от моето бебче. Е, продължава да повръща, но в разумни количества, не всичко. Много е пораснала, но не сме я мерили скоро.
Килограмите си ги свалих, то аз й не бях качила много -12-13 кг. Най-много се стопих в жегите, защото не пускам климатика. Сега обаче идва ред на стягането, което без спорт няма да мине, но незнам откога. Все се успокоявам, че след операцията трябва да минат два месеца, което е след няколко дни.

# 160
Най-после да се включа и аз, че като гледам ще привършите темичката без мен  Wink
Ние също се гледаме сами, татито вечер помага за къпането и ми занимава бебка, докато аз свърша някоя домакинска работа. Иначе родителите ми ни идват на гости по 2 пъти в седмицата и майка ми все иска да ми помага, да пере, да глади и т.н., но аз и викам "радвай се на детето, аз тия 2 ританки и сама е си ги изпера" и така. Най-голяма помощ ми е това, че често ми носи готвени манджички, защото с Ина ми е трудно да готвя като я слушам да се обажда.
За чертата и кг - черта и стрии по корема така и не ми се появиха, сега обаче си имам няколко стрии по гръдите. За килограмите ме е яд, че не разбрах колко съм свалила след раждането, защото нямам кантар  Embarassed, досега все се теглех при наш'те. От 11-те качени да са ми останали към 3кг някъде, но пък някак си са ми се разместили кокаляците, та някои тесни дрехи не ми стават, дано се върне таза в началното положение.
И да се оплача от консултацията ни в събота - за последнте 2 седмици Ина е качила само 240гр, за сравнение с предходните 2, когато бяха 450гр. Общо от изписването ни за около 25-26 дни - 690гр. и е пораснала с 5см и всичко това при условие, че тези мерки са верни, защото са все на различни кантари. Та педи-то пита на какво хранене сме, аз казвам на кърма изцяло, а той: Ами можете да вземете АМ и да хохранвате след всяко хранене... Аз направо  #Crazy  #2gunfire и му викам: Какво АМ, аз имам кърма!!! Нали кърмя със силиконови зърна, та се вижда как силиконката си е пълна с мляко, а Ина след около 20мин сукане поне се отпуска и кърмата запова да и тече по устенцата, но тя не иска повече. Пълним памперси, имаме вече видимо пораснали бузки, а той - АМ newsm78 После каза тогава да я държа повече на гърдата и така, ама ми развали настроението за целия ден. Аз се надявам да си е ок това наддаване на детенцето, то все пак да не е машина, че все еднакво да наддава  newsm78
Иначе вече започва да се усмихва като се закачат с нея, направо ми идва да я изям  Heart Eyes!

Усмихнат ден на всички мами и бебчовци Hug!

# 161
Ужасен дъжд вали във Варна. Ще ни се размине разходката Cry.

Да пробвам да кача моя снимка, да видим дали ще стане:
http://www.shutterfly.com/lightbox/view.sfly?fid=7b7635139e47ffd52a944dfefaeb216b

# 162
Пак не стана това със снимката. Вие в кои сайтове качвате вашите снимки, за да излязат в поста ви newsm78?

# 163

успях, и редактирах снимката bowuu

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 13:57 от Gali80

# 164
Gali80, бебката е страхотна  Heart Eyes И мамата не лъже - колко ли мъжки погледи си отнесла с тази поличка Wink Laughing  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт