65-а междуЩАТСКА магистрала, порим с 65 км/ч, от Алабама до Индиана...

• 16 512
  • 297
  •   1
Отговори
# 105
Ирена, добре дошла Hug
----
аз съм слънчасала и не мога да мисля, ще се изкажа по- късно Mr. Green

# 106
Днеска като се рових намерих и още една полезна книжка освен тази, която препоръчах за птичките и пчеличките:

http://www.amazon.com/Its-So-Amazing-Babies-Families/dp/07636132 … 111538&sr=8-1

Обяснява освен за това как се правят, раждат и т.н. бебетата, това както е хомо и хетеросексуалност, неща за осиновяването, за това какви докосвания са и какви не са разрешени, за СПИН и т.н.

Тази е, която ние имаме:
http://www.amazon.com/Its-Not-Stork-Families-Friends/dp/07636333 … 111538&sr=8-3

# 107
Ирена, добре дошла!

Тандури, шкафът пристигна, сглобихме го и е велик! Мерси, отново!

Искам да помоля за съвет по моя проблем с бившата хазайка. Изнесохме се, имахме среща с нея в апартамента, да прецени какви са щетите, да ни каже колко ще ни върне, а ние да й върнем ключовете. Тя не се появи, не се обади, съответно ние заключихме, взехме си ключовете, оставихме и милион съобщения да се обади да се разберем. Няма отговор. Отделно, не ни е дала копие от лийза, бави го 14 месеца вече, а на мен ми трябва, щото пак трябва да доказвам пред имиграционните, че живея с мъжа си и бракът ми е истински. Депозита също не ни е върнала. Днес и оставихме вече ядосано съобщение, няма отговор... 

# 108
Ирена, добре дошла! Grinning Кажи повече за теб, как се озова тук, с какво се занимаваш, за детенцето?

Да ви се похваля, докато установя, че че Александра има зъб, и до него взе, че изникна още един...  Laughing

Мисис, аз се отказах от Монтесори. Писах някъде преди време. Като търсехме градина за малката, ходихме там. Първоначално всичко беше наред, даже формуляри пуснахме и пари им дадохме. Обаче, като дойде време да тръгва, отидох на внезапна проверка и ми се изправиха косите. В средата на февруари в помещението беше 64 градуса. Жената облечена с пухено яке и ботуши, децата навлечени и те със зимните дрехи и обувки .. Вътре тъмно, един сумрак.. Жената им говореше на испански, една намусена и дръпната.. Абе.. не ми се разправя.. Та си взехме документите и я записахме на друго място в послединя момент.
Мисля, че проблема беше в мениджмънта на конкретната детска градина, но жалко пък, че нямаше контрол отнякъде да се установи и от други..

Хиър, тази жена направо ви побърка. Договор имате ли?

# 109

Хиър, тази жена направо ви побърка. Договор имате ли?

Нямаме и това е най-ужасното, щото без лийз не мога дори да подам жалба. Уж щеше да ни даде хубаво копие, щото предложеното беше безумно написано с фактически грешки. Тя поиска да й го дадем обратно да го поправела, мъжът ми й го даде, завалията, и това беше. Ей сега и звъняхме пак, бизи била, утре след църква ще ни се обади...  #2gunfire Имаме договор от първата година при нея, поне това.

Последна редакция: нд, 27 юли 2008, 03:17 от Hear Again

# 110
  • Boston, MA
МрсГ, пак, както всичко останало, много си зависи от щата и конкретното място, където живеете. Аз също тръгнах от градини, акредитирани от NAYEC, но в тях нямаше никакви места. В общи линии го записахме, където можахме (за тия пари, знам, но останалите ни варинати бяха към 2 бона). При нас е много трудно, защото в града има или много скъпи училища, или хоум дей кеър в гетото (буквално). Та бяхме принудени да избираме в скъпо предградие, близо до офиса ми. По принцип в предградията обаче има повече избор.

За моите варианти нямаше почти никакви родителски мнения по всички сайтове, които четох.  Rolling Eyes

Добре дошла на Ирена!

Хиър, ако не можете да се разберете иначе, има small claims court, да си върне депозита (около 30-50 кинта струва да се подаде оплакването). Успех!

# 111
МрсГ, всъщност то за малките е чудесно да са с по-големи деца
towa сочи и моя опит към момента,за нашите деца специално
*
някой пробвал ли е  Acai (сок,хап,коктейл или в каквато и да е форма) и ако да, поумнял/разхубавил ли се е небивало?

Последна редакция: нд, 27 юли 2008, 04:35 от anette1104

# 112

*
някой пробвал ли е  Acai (сок,хап,коктейл или в каквато и да е форма) и ако да, поумнял/разхубавил ли се е небивало?

сок, отслабнах със сумата... Grinning

# 113
Абсолютно съм съгласна с написаните неща за Монтесори- от училище до училище има голяма разлика, затова трябва да се гледа хубаво да не пише само под името им Монтесори, а наистина да отговарят на това, което пише, че предлагат.
При нас е супер строго ( особено към родителите), децата са поставени на първо място. Може да си там, докато учителката говори с детето не ти обръща никакво внимание. Когато то свърши да и приказва, тогава се обръща към тебе. Оставят се децата точно м/у 8.25 и 8.30 ( не вярвах, че е възможно, ама да видите учителката как ни дресира  Laughing), прибират се м/у 11:20 и 11:30 Laughing Има сума охранителни системи, родителите не влизат там, където са децата, учителката стои зад стъклени врати и поема /подава децата едно по едно на съответния родител. Всичко се записва с камери. Информационни пакети получаваме всеки месец- какво правят, кога го правят и т.н. Разни образователни материали + на децата рисунките се получават всеки петък. Имаме си определени дни за наблюдение, всеки родител може да отиде и да наблюдава какво правят децата ( без да им говори или да ги разсейва), да си записва и т.н. Имаме си " учител-родител" срещи, имаме си и "родители-деца" срещи, когато имаш право да контактуваш с детето като присъстваш на "наблюдението" и децата " управляват" класната стая този ден, а учителката само стои и си води бележки. После се среща с родителите и говорим. И още много, много неща. Има си ясни правила, спазват се от всички, ако ги видите как всяко си взема работа и си знае какво да прави и т.н., направо никой не може да повярва, че нашите деца са толкова послушни  Laughing Децата направо обожават учителката, а и родителите много я харесваме. Калин цяло лято ме пита сега кога ще ходи пак и не може ли да тръгва по-рано.  Laughing Имам събрани 2 класьора с разни материали за Монтесори и съвети от учителката( дето ги дава всяка седмица), ама не знам от къде ги е разпечатвала.  newsm78
Въобще супер доволна съм! Ако имаше как Калин да продължи и напред при нея, не бих се замислила за секунда! Никак не са така в другото училище, уж е едно от най-добрите, но системата е друга и определено ми допада по-малко.  Rolling Eyes
Обаче....има едно друго Монтесори училище в близост до нас, за което въобще не мога да се изкажа толкова ласкаво.  Rolling Eyes

# 114
Привет от мен!

Благодаря на Tandoori и Clairette за отзивите за машината за хляб. Отлагаме твърде дълго струва ми се и ... в скоро време ще вземем решение каква да е. Определено мисля да я експлоатирам доста, но да видим.

Момичета, толкова бързо изписвате темите, че аз докато изчета и реша да се включа някъде и вие вече сте прескочили на друга тематика. Затова накратко за нас:
Имам кола, чувствам се като че ме пуснаха от затвора (домът ми понякога се превръщаше в такъв). Карам с удоволствие.
В петък една приятелка ни води с дребните на куклен театър - моята Мими се държа повече от добре. Очи като палачинки. Нов космос, какво да я правя.
Днес щяхме да берем боровинки ей тук, но ако изпуснем и другата събота... ще се класираме чак за тиквите.
Климатикът у дома не е наред и под 85 Ф не може да падне, а аз съм от хората, които се варят и при 20 С.  ooooh!

Tandoori, изумяваш ме! Впечатлявам се хем много приятно, хем ... малко на казарма ми мирише. Имам само косвени наблюдения върху Монтесори-терапията - дъщеря ми ходеше на рехабилитация в болница за лечение на детска целебрална парализа, което не е съвсем тъждествено с Монтесори училищата (очевидно). Понеже тя е на възрастта на твоята, да попитам кога ще я запишеш (всъщност можеш да кажеш кога записа сина си)?

Ирена, привет и от мен!   bouquet

миз, честито! Да ви радва много и да ви ядосва по малко, колкото да ви държи в час!

Споделената информация за детските градини и на мен ми бе полезна (не за настоящия момент де). Благодаря!

МрсГ, всъщност то за малките е чудесно да са с по-големи деца - Мариана започна на 2.5г, и досега съм супер доволна.
Подкрепян с две ръце - виждам същия ефект при Мария.  Peace

Ами... ще се старая да съм в час с темите.
Поздрави!

# 115
Tandoori, изумяваш ме! Впечатлявам се хем много приятно, хем ... малко на казарма ми мирише. Имам само косвени наблюдения върху Монтесори-терапията - дъщеря ми ходеше на рехабилитация в болница за лечение на детска целебрална парализа, което не е съвсем тъждествено с Монтесори училищата (очевидно). Понеже тя е на възрастта на твоята, да попитам кога ще я запишеш (всъщност можеш да кажеш кога записа сина си)?

Да ти кажа не е казарма, макар да изглежда така от обясненията ми Simple Smile Просто денят на децата протича предсказуемо, те си знаят кое след кое следва, почистват и си прибират нещата преди да излязат, там задължително децата си правят всичко сами- сами трябва да могат да ходят до тоалетната и да се обслужват, да се обличат, обуват, ако им се яде нещо да си сложат и т.н. Редът и дисциплината не са казармени, но сигурността, която дават на децата показва забележителни резултати! Децата са страшно уверени в нещата, които правят, няма никакви ревове или драми, сработиха се страхотно като група, помагат си много, дори продължаваме сега лятото да се срещаме всяка седмица с всичките деца.  Това, което видях в обикновените детски градини...беше просто хаос за мен. Мен ме заболява главата само от 30 мин престой ( аз интервюирах 18 училища с прискуул преди да се спрем на това, вкл едно католическо, където наистина беше казарма), какво остава да си пратя там детето за цял ден.
Много съм доволна от факта, че децата са на различна възраст! По-възпитателно от това, здраве му кажи! Адски толерантни са и много внимателни един към друг, обясняват си, помагат си едно на друго, полезно е и за малките, и за големите.
Калин започна на 4, но защото тогава се преместихме тук, иначе Ели ще я пращам живот и здраве като стане на 3 догодина.

# 116
Впечатли ме! Този път много приятно! Моето диване определено има нужда от дисциплина или по-скоро - самодисциплина. До нас наблизо има Монтесори, още ни е рано де, но ще взема да ида за какво иде реч. Благодаря!  Simple Smile

# 117
Само на бързичко да се похваля Laughing.
Тази вечер Плами, успя да изяде около 300-400гр. картофено пюре Shocked. Ей , това дете като е сито е много кротко Laughing. В 21 часа вече спеше от доволен , по- доволен. Мисля, че му хванах цаката на неговото хранене Wink. Сядаме двамата на земята, една лъжица за него, една за мен и започва храненето, като той много държи и той да ме храни / грижовен син си има/и така коремчето е пълно. Оказа се, че имам детски стол за хранене, който ми е напълно непотребен Rolling Eyes, към момента
Похвалих се, доволна съм  bouquet
Ирена, привет Hug
Бенсън, как си?

# 118
МрсГ, всъщност то за малките е чудесно да са с по-големи деца - Мариана започна на 2.5г, и досега съм супер доволна.
Подкрепян с две ръце - виждам същия ефект при Мария.  Peace
и до Анет също.  Simple Smile

Май не се изказах правилно. И аз се радвам, че ще има стимул от малко по- големи деца. Притеснението ми не идва от това, че в  групата ще има по-големи, а че във въпросната такава има много разнороден възрастов диапазон- и 3 годишни, и 4-ри, че и 5. За това ставаше дума.

Иначе много благодаря на всички включили се по моето запитване!  Hug
Зора, при нас поне и да го карат по този спартански начин, освен от жега да ги уморят, друго май не могат да сторят.  Simple Smile

Тандури, права си, че е от у-ще до у-ще. Това е акредитирано от- до от Монтесори (иначе се оказа, че наоколо е пълно със самозванци и полу- такива, които са си налепили името с повод и без  Shocked)

Тина, според мен на твоята приятелка Магнет у-щето е изключение. При нас не съм чула да има.  Simple Smile

Кейси, от линка ти нищо тревожно не излезе за "нашето" у-ще, слава богу.

Та както върви, това ще изберем май (другите, които видях(ме) са о, ужас- от жена без горен и долен ред зъби на рецепция в едното, до плачещи истерично пет деца в другото, в което "учителката" (за която се оказа, че изискването, за да бъде такава е едва 40ч. трейнинг(!!!)) не бе в състояние по никой начин да ги успокои).  Rolling Eyes

Лека нощ на всички ( а на някои ранобудни или презокеанско намиращи се - добро утро).    bouquet

# 119
Ай, ай, ай, пак съм пропуснала! Честито на рожденниците, макар и на патерица!   bouquet

Хиър
, аз за зла участ съм експерт по такива разправии с хазаи. Кажи първо като се изнесохте направихте ли снимки? Все още ли са във вас ключовете? Имате ли нещо писмено отправено към нея, че ще се изнасяте? Като за начало аз бих започнала да комуникирам с нея само писмено, с регистрирана поща, като запазваш копие от всичко, което и пращаш.
Ако си спомням правилно ти си в Кънектикът, ето тук намерих малко повече информация, която може да ти е от полза:
http://www.jud.ct.gov/Publications/hm031.pdf
Както и това:
http://www.cga.ct.gov/2007/pub/Title47a.htm

Общи условия

Активация на акаунт