Редно ли е, деца без имунизации да посещават д. градини и ясли?

• 17 392
  • 324
  •   1
Отговори
# 225

А редно ли е да се минава на червено, да не се дава предимство на пешеходна пътека.... логиката е същата, има правила - трябва да се спазват и щом това е въпрос на държавна п-ка, би било добре да се спазва!
Не става дума за децата освободени порадии медицински причини!
И в случая не става въпрос за това, кой е по-заразен! А за горното, също не удобрявам болните деца да са сред здравите и не само в ДГ, но и на площадките, но това е друга тема!
Ако въпроса не е в това,че неваксинирание деца са заплаха от зараза,в какво е проблема.В това,че някой не спазва държавната политика ли?Какво пречи това на майките,които си я зпават, или това е някаква гражданска позиция?А господата политици спазват ли всички закони,че ние да се нахвърляме един срещу друг за нещо,което всъщност касае правото на избор.Не мога да разбера тази позиция.

# 226
Редно е. Става дума за здрави деца, а не за развъдници на смъртоносни болести. Надявам се скоро да престанат да ограничават така грубо неваксинирате деца.
А ако смятате, че ваксината срещу заушка пази от това заболяване за цял живот-много се заблуждавате. Мой приятел наскоро се разболя, въпреки че на 12 години е бил имунизиран. Изкара я изключително тежко с много лоши последици за здравето си.

# 227
   Ще чета споровете по-късно, но все повече родители виждат и осъзнават,
че децата им не са предпазени, въпреки ваксините, а дори напротив. И нито
един педиатър и родител не е могъл да ми отговори на въпроса "Защо се
страхуват от неваксинираните деца родителите на ваксинираните, след
като са го направили, за да ги предпазят?". Вдигат рамене и мълчат.
Защо ли?... И ако моето дете бъде дискриминирано по този повод, аз ще
потърся неговите права! Много е лесно да се предовериш, но е трудно
да помислиш.

# 228
Масовата ваксинация не дава 100 % гаранция за всички, че няма да се разболеят, но освен че предпазва отделния човек от заразяване и той евентуално кара заболяването по- леко, също така намалява циркулацията на вируса сред населението, което косвено предпазва неваксинираните по мед. причини например, както и всички останали.Неваксинираните с фалшиви бележки  при разболяване влизат в статистиката като ваксинирани, но заболели,и я изкривяват.В България има много случаи на туберкулоза и хепатит, чудя ви се как не искате да се ваксинирате...

# 229
А ако смятате, че ваксината срещу заушка пази от това заболяване за цял живот-много се заблуждавате. Мой приятел наскоро се разболя, въпреки че на 12 години е бил имунизиран. Изкара я изключително тежко с много лоши последици за здравето си.

Не всички ваксини са за вечни времена. При някои е нужна реимунизация - като ваксината за заушка, туберкулоза и др. Не всеки организъм успява да си създаде антитела /защита/, въпреки ваксините.

За епидемии в детски градини с болести, за които децата са имунизирани, не съм чувала. Обикновено повечето деца карат варицела и скарлатина, срещу които болести не са ваксинирани.

# 230
Дава не дава имунизация  Crazy ваксините са задължителни към днешна дата и необходимо услови да запишат детето на детска градина, а после и на училище. Родители, които намират вратички трябва да са наясно и с наказателната отговорност която поемат в подобен момент. За мен не е морално да задължаваш околните да се съобразяват с частното ти мнение, частно си решаваш частния проблема без да засягаш с това другите  Peace.

# 231
  • София
Аз искам да задам един въпрос - защо когато всички деца са ваксинирани в детските градини, постоянно има епидемии от болестите, за които са ваксинирани. Всякакви шарки и т.н.
Нали уж са защитени и всички глупости от сорта.
Това според мен показва колко е глупаво цялото това действие. А и обикновенно децата се разболяват много скоро след ваксината, което означава, че са се разболяли от самата ваксина, не толкова, че са се заразили от външен носител.

Menina, как пък няма да отида да се ваксинирам на 20 и кусур готини против заушка. )))
За какви епидемии говориш-от полиомиелит, коклюш, дифтерит и т.н болести, които включват задължителните ваксинации ли? Защото аз не съм чувала за подобни епидемии. За обикновенните шарки няма ваксини или поне не са за цял живот.
Иначе по темата-хич не ми дреме, кой е ваксиниран и кой не. Аз съм направила своя избор и няма причина да се страхувам от неваксинираните деца.
Само да ви припомня, че благодарение на ваксината срещу едра шарка, това смъртоносно заболяване, вече не е проблем.

# 232
  • София
Преди 6-7 години имаше повишена заболеваемост от полиомиелит в някои от циганските махали и министерството задължи родителите и лекарите да ваксинират извънредно децата  срещу полиомиелит. Помня го много добре, децата ми бяха съвсем малки и им дадоха допълнително капки. Беше края на пролетта или лятото.

# 233
  • София
И аз го помня това, доста се наплаших, защото бяхме пропуснали редовната полиомиелитна ваксина поради настинка.
Успокоението ми беше, че хремавите деца имат по-малък шанс да хванат полиомиелит.

# 234
  • София
Преди 6-7 години имаше повишена заболеваемост от полиомиелит в някои от циганските махали и министерството задължи родителите и лекарите да ваксинират извънредно децата  срещу полиомиелит. Помня го много добре, децата ми бяха съвсем малки и им дадоха допълнително капки. Беше края на пролетта или лятото.
Ами имало е точно защото циганите не се ваксинират. Точно затова е и наредбата за ДЯ и градини, не приемат неваксинирани, защото ако се съберат на едно място няколко неваксинирани, може да избухне епидемия, но между тях си. Това не засяга ваксинираните и затова пак казвам, че мен не ме интересува, кой е ваксиниран и кой-не.

# 235
  • София
Аз искам да задам един въпрос - защо когато всички деца са ваксинирани в детските градини, постоянно има епидемии от болестите, за които са ваксинирани. Всякакви шарки и т.н.
Нали уж са защитени и всички глупости от сорта.

За какви епидемии говориш-от полиомиелит, коклюш, дифтерит и т.н болести, които включват задължителните ваксинации ли? Защото аз не съм чувала за подобни епидемии. За обикновенните шарки няма ваксини или поне не са за цял живот.
Мира,и аз досега не съм чула/видяла,в градините да има епидемии от болестите,срещу които има задължителна ваксинация.Против варицела или скарлатина ваксина няма,а всъщност май против варицела има,не съм сигурна.Именно варицелата и скарлатината са масовите шарки,ако може така да се нарекат,в детските заведения.Обаче за епидемии от рубеола примерно,или морбили...не съм чувала.Ти ако знаеш нещо-сподели. Peace

# 236
  • София
Всъщност има нещо като епидемия от заушка от миналата година в страната....

http://www.dnes.bg/article.php?id=43590
http://dnevnik.bg/show/?storyid=533854

има и още много подобни статии, както за епидемии миналата година в Бургас, Кърджали и т.н....

До колкото си спомням имаше миналата година и детски градини в карантина заради заушката....

# 237
  • София
Ами имало е точно защото циганите не се ваксинират...

А може би, защото циганите живеят в крайно нехигиенични условия? Децата се валят в праха по улиците...  newsm78
Моята педиатърка така ми го обясни  Flutter

# 238
  • София
Ами имало е точно защото циганите не се ваксинират...

А може би, защото циганите живеят в крайно нехигиенични условия? Децата се валят в праха по улиците...  newsm78
Моята педиатърка така ми го обясни  Flutter
Това е причината за заразяването и разпространението на вируса. Но ако са били ваксинирани, това е щяло да се предотврати. Специално полиото е толкова страшна болест, от която лично съм виждала последиците. Никога не бих рискувала с неваксиниране.

# 239
  • София
Всъщност има нещо като епидемия от заушка от миналата година в страната....

http://www.dnes.bg/article.php?id=43590
http://dnevnik.bg/show/?storyid=533854
И в двете статии е посочено,че са боледували младежи,които са били неваксинирани.
Не споря,не знам къде и кога е имало заушка,но поне в градината на моите деца и на моите познати и приятели не съм чувала за епидемии .

Общи условия

Активация на акаунт