Редно ли е, деца без имунизации да посещават д. градини и ясли?

• 17 397
  • 324
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не, посочено е, че са най-рискови, а не , че само те са заразени и боледуващи....и че вероятно от там тръгва епидемията...
Ако аз например се разболея, дали би се разминало на неимунизираното ми дете, което ходи на детска градина.....например????

# 241
И аз съм виждала последиците от полиомиелита, и много се радвам че има ваксина!

# 242
  • София
Ако аз например се разболея, дали би се разминало на неимунизираното ми дете, което ходи на детска градина.....например????
Най-вероятно не Confused.Не знам,много ми е мътно това с ваксините.Макар и голямата ми дъщеря да беше отложена до годинка,после и ги сложих по препоръка на лекарите.Но сега си представям следната случка-докторите примерно да не бяха разрешили да и се сложат ваксини въобще,за цял живот.Тя тръгва на градина и там има неваксинирани деца.Моето дете е със здравословни проблеми  и предполагам една такава болест от сорта на детски паралич би я убило.То не че паралича е добре да се изкарва и от здрави деца....Просто пример давам.

# 243
  • София
Ами....аз съм такова дете - със зъбранени ваксини за цял живот...какво треперение ми е ударила майка ми - само тя си знае....набор 82 съм...точно падам към рисковите за заушка в момента,не съм я карала, тайно се надявам, че слагайки ваксини на сина си предпазвам освен него и себе си поне малко ...хич не ми се кара заушка на дърти години...предпочитам и той ако се зарази, да знам, че поне му е сложена ваксина и има шанса да изкара болестта без последици.... и така....

А че ваксините са тъмна индия - има нещо такова...

И ако някой не е схванал - заушката е полиомиелит...та който не е чувал, че има такава епидемия - има...

# 244
  • София
И ако някой не е схванал - заушката е полиомиелит...та който не е чувал, че има такава епидемия - има...
ShockedКак полиомиелит...заушката не е ли паротит?!

# 245
  • София
ShockedКак полиомиелит...заушката не е ли паротит?!

newsm10

Заушката няма нищо общо с полиомиелита.

# 246
Заушката е паротит , полиомиелит е детски паралич. И аз съм 82, заушката съм я карала вече. Девер ми и той и я е карал като тийнейджър, лежал е в инфекциозна. Още не се знае има ли отражение.

# 247
  • София
хаххахахахха, отивам си засрамена...сори...моя грешка....прави сте си...грешка на пръстите...щото мн бързам да се изкажа...както и да е...исках да кажа че за заушка ваксината е задължителна и все пак има епидемия и то не само при неваксинираните....всъщност. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

няма да коригирам горе - малко смях за моя сметка Joy hahaha

# 248
исках да кажа че за заушка ваксината е задължителна и все пак има епидемия и то не само при неваксинираните....всъщност. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

И БЦЖ е задължителна, но въпреки това диспансерите са пълни  Mr. Green . В нормалнитре държави не я поставят, защото е доказано ненадеждна, а ако все пак се слага, не правят манту и реимунизация.
И аз съм на мнение, че циганите са рискови групи поради лошата хигиена, не за друго.

# 249
  • София
Най-вероятно не ...

Никой не може да каже дали би или не би се заразила. Аз не съм изкарала ни едно заразно детско заболяване, в това число Варицела.
Дъщеря ми се разболя в градината и въпреки, че й пипах дори пъпките - не се разболях. Като дете най-добрата ми приятелка също беше болна от Варицела, продължихме да си играем и докато беше болна... ами нищо.

# 250
  • София
О,Иса,на мен ми е ясно,че никой не може да каже дали би или не би се заразила.Обаче не може да се сравняват варицелата и паралича примерно.И аз исках децата ми да карат варицела,не съм ги спирала от контакти с болни деца,но ако не беше варицела,а заушка примерно,определено нямаше да допусна да имат контакт/ако знаех,че детето е болно/.Широка тема е това..за мен идеалният вариант би бил да има стопроцентово безвредни ваксини...ама няма.

# 251
  • София
...да има стопроцентово безвредни ваксини...ама няма.

Ако може и те да предпазват на 100%...

# 252
  • София
истината е, че родителите на неваксинираните деца са спокойни, защото по същество, родителите на ваксинираните деца пазят техните!
неваксинираните разчитат на това, че са малцинство и няма реален шанс от избухване на епидемии - защото повечето "балъци" са ваксинирани.
да, но какво ще стане, когато "отворените" станете мнозинство? тогава май вече няма да е толкова безопасно...

# 253
  • На черешата
За мен не е редно. Naughty
Не оспорвам правото на никого да не ваксинира детет си....,но след като са избрали този вариант трябва да са готови да си носят последствията.Това са задължителни ваксини. Whistling

# 254
истината е, че родителите на неваксинираните деца са спокойни, защото по същество, родителите на ваксинираните деца пазят техните!
неваксинираните разчитат на това, че са малцинство и няма реален шанс от избухване на епидемии - защото повечето "балъци" са ваксинирани.
да, но какво ще стане, когато "отворените" станете мнозинство? тогава май вече няма да е толкова безопасно...
А де, и аз това се чудя?!

Общи условия

Активация на акаунт