Юлски бебчета`2008 - тема 86

• 16 661
  • 241
  •   1
Отговори
# 120
Пърли, благодаря за отговора, БЛАГОДАРЯ и за всички пожелания за леко и скорошно раждане!

# 121
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Бях на преглед, бебо е добре, оказа се че доста е наедрял последните 2 седмици, ама главичката не е много голяма. Оказа се още, че имам разкритие, но шийката не е омекнала и скъсена никак, така че май ще откарам поне още една седмица  smile3514 утре съм на запис....
не знам какво ми става днес, само рева  newsm45 това да не е някаква предродилна депресия, щото съм чувала за следродилна само ??? да ме пита някой за какво рева, не мога му отговоря...полудявам... newsm57
отивам да чета двата разказа за раждания...

така е, точно преди раждането много ти се реве и ти се чисти, ама рев голям, при мен май и след това а и до сега си остана да рева за всяко малко нещо

Майче, идвам си в петък вечерта, така че стискай до тогава, че и аз да мога да се наредя да видя бебчо сред първите

# 122
Минавам само да се регистрирам.
Ние имахме много проблеми и се надявам да са отшумяли. Така и не разбрах какво е родилна депресия. Когато човек си има проблеми на главата няма време за такива неща.
Добре, че бяха за една седмица двете баби при мен иначе незная как щях да издържа.
Много съм приятно изненадана и от двете: ходят на пръсти покрай мен и изпълняват без възражение това, което им кажа.  Grinning
Надявам се да се включвам когато мога.  Grinning

Иначе не съм и мечтала за по-леко раждане. Док и екипа бяха перфектни и не допуснаха нищо да не ме заболи.  Единственото нещо, което ми напомня за операцията е това, че не трябва да вдигам тежко.  Grinning

# 123
  • София
Цял ден съм по задачи и не съм ви чела. Ще се опитам през нощта Mr. Green
Нип Ти ли питаше за видеофона newsm78 На фирма Джъмбо е, тоест от магазин Джъмбо Peace Аз го купих от едно момиче за 160лв, но нищо чудно да е по-евтин и да съм се прецакала Rolling Eyes

Днес купих много сладки неща на Маги от ЗАРА Heart Eyes ще снимам да се похваля Wink

Това за пъпчетата ми хареса . Много обичам да вярвам в нещо, което ми е изгодно Laughing
Аз на Дени също го пазя. А на Маги и падна, докато я обличаха за изписването и се зачудих дали да не го оставя тоам, да стане Акушерка  Mr. Green Ама си го взех Wink

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 00:06 от ketito

# 124
  • София
Eurydice, Григорова характер или не, на мен ми стана малко тъжно - в крайна сметка вместо спокойно и контролирано от теб раждане се е получило почти обратното. Но браво на вас с таткото, справили сте се и прекрасният резултат е налице Simple Smile

Деян как приема бебето, не си споделила Simple Smile
мисля, че имаме проява на класическа ревност - бебето бива забелязвано рядко, отвреме-навреме го гали или опипва, през останалото време изисква страшно много внимание, капризничи, прави напук за негови си неща, предизвиква ни да му се скараме и реве неутешимо.... уж нищо, свързано пряко с бебето, но все пак има нещо демонстративно. А може и да си въобразявам, вглеждайки се прекалено, но едва ли.
Обаче има страхотен смях Simple Smile Татко му го разсмиваше в коридора, докато чакаха отвън, той постоянно питаше за теб Simple Smile Това с обаждането скоро не го разбрах, ти ми махна нещо в коридора, ама и аз съм малко недоскив...  Joy
Дуци, щях да пиша, но забравих: от козметиката на Хип ползвам душ-гела за тяло и нямам оплаквания от него Peace Държа обаче да подчертая: влажните кърпички са ми на Хип и съм много доволна от тях, с две ръце гласувам за тях. Пробвала съм кърпичките на Pampers /Sensitive/, както и на Huggies, все й се зачервяваше дупето. В момента, в който минах пак на кърпичките на Хип, изчезнаха проблемите.

И на мен във "Вита" ми поставиха катетъра още в стаята, преди да ми сложат упойката. Може би не искат да губят от времето за операция, което упойката дава newsm78 Не знам... Не ми беше до питане тогава Simple Smile
Аз засега пазя пъпчето, и аз не съм решила още дали да го хвърля някъде или просто да го изхвърля. Май ще го хвърля скоро, малко ме притеснява да го съхранявам така, все пак не е дреха или друга вещ.

# 125
  • София
Как намирате толкова свободно време през деня да пишете...направо ви завиждам.Явно на мен нещо ми куца в организацията,а и таткото си е при мен и много ми помага.... newsm78
NBM, аз се пазарих с доктора за катетъра да ми се сложи след упои ката,но той каза, че няма да издържа да не пишкам докато ми изтекът 3-те банки с нещоси преди операцията. Иначе за мен най-страшната част от цялото раждане беше поставянето на абоката...боцкаха ме 3 пъти и все ми се пукаха вените и вече на 4-тия ми прилоша-беше отврат в комбинация с целия стрес и страх Sick Самата операция ми мина някакси неусетно - в 7.30 влязох в операционната, в 7.48 извадиха Дели.....после до 8.25 имаше бродерия,но не усетих как мина времето...Екипът беше страхотен,говорихме си през цялото време. На следващия ден кофти беше раздвижването,но след като се качих на 5 етаж /в Тина Киркова/ и ми донесоха бебчето всичко ми мина сякаш изведнъж Heart Eyes
Толкова е хубаво да гушнеш малкото човече,което е било 9 месеца в корема ти.......

julie.k  ти нали живееше в Слатина? Ходих ли на разгодни в парка /срещу ст.Академик? Търся си компания за разходка... Wink

# 126
  • София
Добро утро!

И аз изцяло съм се доверила на козметиката на Хип - още преди да се роди Дея, смених на Билянка душ гела 2 в 1 с този на Хип и съм доволна. Също така мокрите кърпички и за двете са ми на Хип, както и всичко останало за Дея - крем за подсичане, друг крем за лице и тяло, както и лосиона за тяло. Незнам защо си реших да им се доверя и да ги ползвам, но все си мисля, че като са доказана марка и като нови на пазара трябва да оправдаят очакванията ми - дано не се разочаровам. Иначе на Дея малко на коремчето и малко на крачето и стои суха кожичката, но все пак е още много мъничка и е минало съвсем малко от раждането й, та ще изчакам с времето да видя дали ще се оправи - дано да не е от козметиката все пак и да мине от само себе си.

Какво ли стана с Коколина - само за нея знам, че е от квартала ми. Някой друг излиза ли в парка зад църквата Света троица, която се намира на бул. Константин Величков.

# 127
Само не мога да разбера - защо на секциото са ви слагали катетъра преди упойката? Моя го сложиха след нея и абсолютно нищо не съм усетила. Защо да му се невиди не спестяват тоя дискомфорт като просто слагат катетъра след упойката? newsm78

Абе да и аз това се чудех. И на мен ми го поставиха след упойката. После като ми го сваляха бях още обезболена и изобщо не съм усетила това чудо катетър. Лесно е, ама в тия пусти болници, дето го правят преди това - явно не им дреме много да създадат пълен комфорт на пациента.

Eurydice, ще се съгласиш, че е различно това докторът ти да е някакъв чешит и да ти е интересен, от това да ти е спокойно и приятно с него и да си отпуснат в негово присъствие, да те предразполага с доброта и излъчване. Аз това си мислех - мен никога не ме е боляло на всякакви прегледи и интервенции когато съм била при лекаря си, който ми е по сърце и съм отпусната и спокойна при (и заради) него. А иначе ако съм попадала на случайни дежурни - прегледите са били кофти. Това имам предвид за тази въпросната д-р Григорова, че за да роди спокойно и да е комфортно на една жена - зависи много от лекаря, в твоят случай според мен не се е справила чисто педагогически. Но е хубаво това, което си решила за следващия път (за йогата и т.н.) и аз мисля, че човек трябва да е добре подготвен, за да не му се случват подобни случки. Като избираш лекар, избери го преди всичко да е човек... И не е нужно ти да приемаш лекаря с всичките му странности, а той трябва да те приеме с твоите и да се съобрази с тях. Защото за него може това да е 5 хилядното раждане, но за нас това са първо, второ, а за някои и последно... и ни е важно Hug Много ми е мъчно като чета такива разказчета Sad

Това е моята теза по отношение на лекарите и техните задължения, успешното лечение не се състои само в теоретични знания и практически умения - и някои други качества са необходими, за да се случват успешно нещата.

Аз влязох да пиша друго, ама с тия философски разсъждения дето ме налегнаха като прочетох какво сте писали и забравих. Отивам да омета хладилника, че съм гладна като вълк. Александър яде като ламя (пу-пу).

# 128
Наспах се  newsm44 От 12 до 3 и от 3.15 до 8.30!!!! За първи път тази нощ не искаше да яде. Цокна само за 5 минути. Направо ще черпя ако спре нощното кърмене и спи по 8часа на нощ.
Май се оказва, че целият този рев и нервничане е бил заради дупарата, която има подобрение от вчера - мажа с бюбхен и бочко едновременно и като я измия я суша със сешоара (хладната струя, не горещата). Също така снощи за първи път я къпахме преди последното вечерно хранене - към 22.00 и май има ефект - заспа в 12 Simple Smile

Като говорите за катетри - ще ми повярвате ли, че моя не си спомням кога ми го сложиха. Само си спомням, че заради него се раздвижих - имах чувството, че ще експлоадира и 2 часа след като излязох от реанимация, си хванах катетъра и отидох по коридорите и залите да търся персонал или да ми го смени или да ми го махне.

# 129
Пепи нощес кашля на няколко пъти, сега и Анна се изкашля Rolling Eyes Дали е било случайно при нея(дано!)... На всичкото отгоре както си лежи сега до мен в коша за кола я видях че има позиви за повръщане, веднага я вдигнах и спря. Ми ако си е в стаята сама и пак прави така ooooh!

За катетъра не знам, след като има практика да се слага след упойката, направо ми се струва нечестно така да ни изтезават. А тая инфекция дето я получих...нямам думи просто.

Пърли, все си мисля как си "сверявахме часовниците", докато бяхме в болницата с теб, много скъп спомен ще ми остане, да знаеш Heart Eyes

Все забравям да ви питам как ви влияе Лецитина на стомасите? Аз спрях да го пия и още не мога да се оправя Embarassed

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 09:31 от Дуци

# 130
  • София
NBM, аз се пазарих с доктора за катетъра да ми се сложи след упои ката,но той каза, че няма да издържа да не пишкам докато ми изтекът 3-те банки с нещоси преди операцията.
Това вече ми звучи разумно, вярно, че и на мен ми наливаха банки, след като ми сложиха катетъра.

julie.k  ти нали живееше в Слатина? Ходих ли на разгодни в парка /срещу ст.Академик? Търся си компания за разходка... Wink
Да, ходим и до парка Гео Милев Simple Smile
Единственият проблем засега е, че не мога да се разхождам още сама - нямаме асансьор, а ми е тежко с количката - мога да я смъкна по стълбите с тътрене, но не и да я кача Sad Та засега за разходки разчитам на таткото Sad Но може би след още някой и друг месец ще излизам и сама и тогава през деня ще съм на линия за парка! Hug

# 131
Евридика, честно да ти кажа настръхнах докато четях разказа ти Sad. Не знам дали ти ще си "персона нон грата" в Тина Киркова, но аз на твое място със сигурност не бих се върнала в същата болница за второ раждане. Да не говорим за лекарката ooooh!. Моите уважения към чувствата ти към нея, но при такова отношение как няма да "страдаш от тежка форма на вагинизъм". Споделям мнението на Пърли за лекарите Peace. Ако един доктор не ти вдъхва нужното доверие и не си спокоен в негово присъствие, как да се оставиш в ръцете му в най-важния момент в живота ти.

Дуци, Илия е така след почти всяко хранене. Явно му се връща кърма от стомаха и се дави с нея. Ако не съм до него да го изправя, не знам дали би си поел сам въздух. За щастие го прави доста шумно и дори да съм в другата стая, успявам да "прелетя".

Пък Илия снощи ме стресна, защото имаше температура 37.2 градуса Sad. Обаждах се на педиатърката в 10 часа вечерта. Тя ме успокои, че сигурно е от ваксината от предишния ден. Тази сутрин нямаше, явно е било от нея, обаче много се изплаших да не се разболее.

Един съвет към майките, които трябва сами да излизат с бебе и с количка. Много е лесно свалянето само на задни гуми по стълбите. След това качването става по същия начин - заставате с гръб към стълбите, хващате количката за дръжките и вдигате стъпало по стъпало на задни гуми. Много е лесно и хич не тежи Wink.

# 132
Здравейте мами!
Аз имам един въпрос,коя вакснина ще слагата Пентаксима или тази по ЗК която е?Има време до 20-ти август когато е следващата консултация,но още от сега се замислям как да постъпя.Иван и той повръща,но спи  при нас и винаги ми е под око. Астарта добра идея за количката,ще пробвам още днес Wink А за катетъра,на мен ми го сложиха когато ме качиха на операционната маса и ми го свалиха след операцията.

# 133
  • София
Дуцка и Маги е така Rolling Eyes Сигурно от сополи ти се е задавила  Rolling Eyes А пък Маги ви е със задна хрема, не само да и тече носа.....и направо не може да диша. Аз капя физиологичен, дърпам с помпата, ама не хващам всичко Rolling Eyes Как се изкушавам да включа помпичката с прахосмукачката Whistling

# 134
  • София
Един съвет към майките, които трябва сами да излизат с бебе и с количка. Много е лесно свалянето само на задни гуми по стълбите. След това качването става по същия начин - заставате с гръб към стълбите, хващате количката за дръжките и вдигате стъпало по стъпало на задни гуми. Много е лесно и хич не тежи Wink.
ще пробвам така, дано успея Peace За слизането се оправям, тътря я стъпало по стъпало. За качването не знам, вече не ме боли операцията, обаче онзи ден вдигнах цялата количка на ръце (Дари не беше вътре), за да я преместя, после си чувствах много напрегнат корема. Но може да е и от отслабналите мускули. Абе ще го измисля някак, все по някое време ще мога да я качвам по стълбите, че иначе съм като заложник вкъщи Wink
На Дари повръщането й е повече като плюене и не съм се притеснявала досега, дори и да се е напъвала като за повръщане. Много ли е опасно наистина? То кошарката й е точно до моето легло, но наистина, ако през деня съм във всекидневната, а тя спи в стаята... newsm78

За сополките - най-много имаше през най-големите горещини, вероятно от твърде сухия въздух. Тогава и физиологичен разтворен капех, и с помпата мъчех - все си беше със запушено носле Sad Педиатърът от Вита обаче ми препоръча помпичка, което не е със стискане, а е с маркуче, с което майката контролира силата на засмукването, има го в Премама. Проверих, марката е Jane, ама се замислих много, цената е 25 лева... Ако пак започне да се запушва така нослето, май ще го купя. За радост засега е наред.

Общи условия

Активация на акаунт