Юлски бебчета`2008 - тема 86

• 16 663
  • 241
  •   1
Отговори
# 105
рози ози, проблеми с акането може да има какви ли не. Тя какви има?

ей, кали, много ти се зарадвах! Крайно време беше да я свършиш тая работа с раждането   bouquet

Дуци - кажи за скъсената юздичка какъв е проблемът. Или няма такъв? Моите и двамата са с къса юздичка, ама никой не й обръща внимание, само констатира.

Евридико, и аз се ужасих от приказките на Григорова, добре, че всичко е зад гърба ти, доста  си изтърпяла.

аз пък цял ден кърмя в колата в движение, и като изляза, забравям да си закопчея копчето, аман  Mr. Green

джули-к, ще ти звънна по телефона....скоро....

# 106
Дуци, от твоя разказ ми направи впечатлени как все си мислела за Пепи.. И при мен беше така.. и досега е ... като дойде някой и започен да обръща внимание само на бебето, а Самуил се върти като кученце с надежда да го забележат, ми става толкова гадно, че не всички са достатъчно чувствителни, за да се досетят как да реагират по-деликатно и да имат предвид и неговите чувства.
Майка ми постоянно говори на бебето лигавейки се. Не с лошо чувство жената, напротив, но й казах да се спре малко, защото Пепи едва ли се чувства добре Naughty
Иначе наистина само за него мислех, още не познавах бебето и някак не ми беше до нея Embarassed

Дуци - кажи за скъсената юздичка какъв е проблемът. Или няма такъв? Моите и двамата са с къса юздичка, ама никой не й обръща внимание, само констатира.
Тя се реже, защото бебето не може да засуче. Сигурна ли си, че при вас е това? Как кърмиш тогава Thinking

# 107
Тити, намерих това само: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=300364.0

# 108
Здравейте мамчета  wavey! Не съм писала отдавна и не успях да наваксам с четенето. Вече мога да кажа I'm back to normal  smile3503 В болницата така и не можах да си поотпочина, през нощта бебетата ревяха, защото ги наливаха с вода и им тикаха биберони  #Cussing out Изписаха ни изненадващо още на 21-ви. Прибрах се адски изморена с куп роднини на главата и едва когато си отидоха гушкайки сладката си дъщеричка успях да осъзная какво се беше случило. Гледайки как Меги сладко спи в мен ревнах от умиление. Следващия ден беше кошмарен - подути крака с обриви, твърди гърди, болезнени шевове и разранени зърна да се чудиш кое по-напред да оправяш. Дните неусетно минаваха в грижи за малката, но зърната ми ставаха все по-разранени, а болката ме докарваше до сълзи. Минах на вариант цедене на ръка, защото и от помпата ме болеше и даване на кърма със шише. И така започна великото доене докато в един момент таткото не ми каза, че не иска да държа гладно бебето и отива да купува АМ. Нервите ми вече не издържаха и му заявих да отива да купува първия боклук от магазина и да си храни детето. Той пък ми се тросна, че се връща на работа. Аз пък казах, че отивам да се наспя и плачеки се вмъкнах под завивките. На сутринта бях в същото настроение чак майка ми се притесни и дойде да ми показва как да я поставям на гърдата. Чувствах се ужасно да не мога да си кърмя детенцето. Обадихме се на педиатърката и днес ходихме да претеглят Меги, върнала си е теглото от раждането и наддава добре. Показа ми как да я поставям на гърда и в кабинета се получи от раз без да ме заболи. Вкъщи се помъчихме доста, бебето реве гладно, замалко и аз да ревна пак, че не става, но накрая се справихме и сега малката спи сладко-сладко, а аз съм много щастлива  newsm53
Pea®ly  разказа ти за раждането ме просълзи. Аз бях изчела доста за активното раждане и това, че моето беше със система доста ме разтърси. Така и не можах да усетя етапите, напъни по време на контракция, не можах и да дишам и напъвам като хората. Общо взето беше много бързо и болезнено.
mamaivi много хубав разказ за твоето раждане. Сложиха ли ти окситоцин или само обезболяващо? Имаш ли разкъсвания и шевове? Аз бях на ЖК при д-р Якуб и се случи така, че той беше дежурен когато раждах. Много успокояващо ми подейства присъствието му. Въпреки че беше зает с останалите родилки, когато минаваше покрай мен ме окуражаваше да дишам. След моето раждане ако се осмеля да имам второ детенце бих родила при него.
Евридика как може такова отношение  #2gunfire Убеждавам се, че раждането при известните и прехвалените доктори не винаги е най-доброто.
donka страхотен блог! Имаш много хубав стил на писане. Изкефих се докато четях разказа ти за раждането.
lucia благодаря че се интерисуваш как съм. В апартамента сме, котката е при майка ми  Wink нямам търпение нещата да се нормализират и да ходим по разходки вече!!!
Честитките ще са в друг пост, че този стана много дълъг, но сега ми е паднало да се докопам до компютъра и да пиша  Laughing

# 109
Дуци, явно не е много скъсена, защото педи беше казала за Деян, че ще бъде коригирана ако има проблем с говора.
и двамата имат много силен сукателен рефлекс.

# 110
Деян как приема бебето, не си споделила Simple Smile

МамаИви, двете ти деца са много, много сладки  bouquet

# 111
Деян как приема бебето, не си споделила Simple Smile

мисля, че имаме проява на класическа ревност - бебето бива забелязвано рядко, отвреме-навреме го гали или опипва, през останалото време изисква страшно много внимание, капризничи, прави напук за негови си неща, предизвиква ни да му се скараме и реве неутешимо.... уж нищо, свързано пряко с бебето, но все пак има нещо демонстративно. А може и да си въобразявам, вглеждайки се прекалено, но едва ли.

# 112
Бях на преглед, бебо е добре, оказа се че доста е наедрял последните 2 седмици, ама главичката не е много голяма. Оказа се още, че имам разкритие, но шийката не е омекнала и скъсена никак, така че май ще откарам поне още една седмица  smile3514 утре съм на запис....
не знам какво ми става днес, само рева  newsm45 това да не е някаква предродилна депресия, щото съм чувала за следродилна само ??? да ме пита някой за какво рева, не мога му отговоря...полудявам... newsm57
отивам да чета двата разказа за раждания...

Това сигурно е предродилна депресия.На мен ми се случи  вчера.Имах чувството че всички са против мен и от най малкото се разревавах.Явно вече ми е много напрежението с това чакане.Усещам се че съм и много нервна и не търпя много хора покрай мен.

# 113
  • Sofia
Момичета, тези които имат проблем с кърменето като мен могат да се запишат на консултация в кабинета по кърмене.
Тази събота е денят на отворените врати там, можете да си запишете час. Аз ще ходя в 12, ако има още някой, който има нужда от съвет можете да пишете на Хедра за да си запазите час.

Можете да си запишете час и на телефона на кабинета:   0896 418 488

# 114
Еее, Кали, най-после!Честито бебче!!! Да ти е живо и здраво и мноооого да те радва!!!

# 115
  • Sofia
Само не мога да разбера - защо на секциото са ви слагали катетъра преди упойката? Моя го сложиха след нея и абсолютно нищо не съм усетила. Защо да му се невиди не спестяват тоя дискомфорт като просто слагат катетъра след упойката? newsm78

# 116
За пъпчето - хич не вярвам на такива суеверия. На Боян отиде в кофата за боклук, както и на Самуил... Децата ми ще станат такива каквито искат! Crossing Arms
Laughing Ей това ми хареса. Честно казано и на мен не ми се иска да го хвърлям някъде пъпа на Лили. Най-вероятно просто ще го запазя заедно с положителния ми тест за бременност и нейната гривничка от родилното.
Иначе и на мен много ми се ходи да гледам тази изложба в морската, може тази събота или неделя да се пробваме да отидем. Мен ме е страх още малко понеже сме излизали само два пъти и то на кратки разстояния, но се надявам, че ще се справим някак. А и за Макдоналдс каква идея ми даде само, много го уважавам това място защото не се пуши Mr. Green

Иначе на моята Лили нещо й харесва да стои будна, изобщо не се вписва в типа бебета "само спи и яде". Често стои будна и гледа в една точка. А аз като я видя така не искам да я оставям самичка и я вземам да си я друсам и да й говоря. Поне коликите май още не са почнали при нас, въпреки че днес по едно време голям рев дръпна, но не беше много за дълго, за половин час най-много се успокои.
За жалост обаче пак повърна на фонтан. Аз пак си мисля, че е от преяждане...почвам да се чудя дали да не пробвам да й дам залъгалка. А не искам, предпочитам да си я държа на гърдата, но ако наистина преяжда не ми е ясно как ще стане.

Само не мога да разбера - защо на секциото са ви слагали катетъра преди упойката? Моя го сложиха след нея и абсолютно нищо не съм усетила. Защо да му се невиди не спестяват тоя дискомфорт като просто слагат катетъра след упойката? newsm78
И аз това се чудя. А на мен изобщо пък не ми сложиха катетър, явно и така може, но просто не искат ooooh!

# 117
Киса нищо не ми сложиха,а и да искаха нямаше да дам,просто не ме болеше толкова,всичко беше в рамките на нормалното.Шевове нямам,абе с две думи мога и трети път да родя bowuu
Доне разказчето го писах и преживявах отново затова така се получи,а това за пъпчето браво,мисля с майка като теб наистина ще станат каквито си решат  bouquet
Дуци как така грозна ти се видя бубата,явно упойката ти е дошла повече Wink
Прасковке   newsm59 само хубави неща да ти се случват!

# 118
Вярно, че не беше мн леко раждането ми, но някак съм доволна от всичко. Не се сърдя на докторите и всъщност намирам стила на д-р Григорова за симпатичен. Аз още от прегледите при нея я бях видяла, че е интересен типаж, а мен такива хора някак ме предизвикват да ги опозная и приема с всичките им странности. Мисля си обаче, че аз самата не бях достатъчно информирана и настоятелна раждането да не се предизвиква, да е с минимална интервенция, изобщо - да си е естествено и активно, както през цялата си бременност вярвах, че мога да родя. Освен това контролът на тялото ми ми се изплъзна. По време на контракциите дишах, както бяхме коментирали тук (благодарности на Пърли и Деница70   bouquet), което наистина е от полза. Обаче моментът с отпускането на перинеума не ми се удаде. Та за второто раждане, ЖЗ, мисля да ходя на йога и да се упражнявам отрано с отпускане на цялото тяло. Мисля, че ще бъде от полза.
Незнам обаче дали ще ме искат в 1АГ вече - това се шегувах после, че в тази болница отсега нататък съм persona non grata  hahaha

# 119
Дуци, много си сладка.

тити, Яна е на 4 и прави същите неща. нещо като ревност.

Общи условия

Активация на акаунт