Юлски бебчета`2008 - тема 86

• 16 244
  • 241
  •   1
Отговори
# 135
Пърли, все си мисля как си "сверявахме часовниците", докато бяхме в болницата с теб, много скъп спомен ще ми остане, да знаеш Heart Eyes

Абе беше успокоително Simple Smile

Аз още се чудя как Александър се наговори с твойта мацка да се раждат в един ден. Аз му виках "така или иначе чакахме досега, дай поне да е във вторник", ама той тръгна в понеделник. И ся не вярно, не можем да си ходим на рождените дни.

А колко точно е нормалната бебешка температура?

# 136
NBM, и аз ще ходя в събота в кабинета по кърмене. Имам записан час за 11. Утре сме при педиатърката за теглене, дано да имаме напредък с теглото. Налага се да додавам АМ, иначе няма заспиване, реве и реве и се успокоява едва след като си изпие добавката. Оная сутрин като се кърмихме легнали в леглото се чуваше едно неприятно хъркане като от запушен със сополи нос, оказа се, че при сукането изтича кърма от носа и имаше струйка и локвичка  Shocked. При обичайна поза на кърмене няма.  Да се е случвало на някой друг такова нещо?

# 137
  • София
А колко точно е нормалната бебешка температура?

Педиатърката ми беше казала 37,5 в дупето (това е по живачен термометър, цифровите нещо аз не ги разбирам, много странни показания ми дават на мен самата като меря). Вчера Дари ми се стори топличка, пробвах да я меря, ама освен да я изакам успешно два пъти Mr. Green друго не постигнах. Та внимавайте като мерите температурата Joy

little angel, мислех Пентаксима да купя, нали спестява боцкане на бебето, понеже е комбинирана, а била и с умъртвени вируси Rolling Eyes Доколкото съм се ориентирала, Пентаксим е по-добрата, педиатърката също ми каза, че мога да си я купя и да я занеса на следващата консултация, ако не искам тази по Здравната каса.

# 138
  • Sofia
Абсолютно съм съгласна с Пърли за докторите Peace
NBM, аз се пазарих с доктора за катетъра да ми се сложи след упои ката,но той каза, че няма да издържа да не пишкам докато ми изтекът 3-те банки с нещоси преди операцията.

Явно навсякъде практиката е различна. На мен ми вляха банките преди операцията, тогава си бях без катетър и можех да си се разхождам и да си ходя до тоалетна. Така че катетър ми сложиха чак след като ми биха упойката.

Кетито
, а спрея за нос пробвали ли сте? Ние си купихме Стеримар, той се впръсква в нослето и после детето киха и изкарва гадостите.

И ние се наспахме тази нощ. Grinning Вече 3 нощи давам Инфакола и спим добре, дано така да продължаваме Praynig

Ра, супер Hug Значи сигурно ще се засечем, аз съм в 12.

ЗА ваксината- и аз ще взема Пентаксим.

# 139
Ра, не ми се е случвало, обаче педито ми каза когато кърмя легнала (аз 90% от времето кърмя така, че ми е най-удобно) да подлагам нещо главичката да е по на височко. Аз не го практикувам, но мисля, че е точно за твоя случай.

Джули, за меренето в дупето пак педито ми каза, че се изваждат 5 деления, т.е. ако е 37,5 в дупето, реално температурата му е 37 градуса. Обаче пък забравих да я питам колко е нормално да е  ooooh!

Значи 37 е нормалната температура?

# 140
Аз още се чудя как Александър се наговори с твойта мацка да се раждат в един ден.
Ми любов, кво да правиш Joy

# 141
Кетито, а спрея за нос пробвали ли сте? Ние си купихме Стеримар, той се впръсква в нослето и после детето киха и изкарва гадостите.

И ние се наспахме тази нощ. Grinning Вече 3 нощи давам Инфакола и спим добре, дано така да продължаваме Praynig

НБМ
, Стеримар също съдържа физиологичен разтвор, същото е което Кети ползва, само фирмата е различна. И другата разлика е, че Стеримар има дозаторче, което впръсква еднакво количество, а обикновените ампулки физ. р-р ги стискаш и колкото попадне... Алекс много ги мрази вече. Та и аз ще мина на Стеримар.

Дуци, сакън, млади са още  Joy Иначе имам пресни голи снимки на младежа, може да си менкаме  Joy

НБМ, чакай, че се сетих нещо да те питам. Така като даваш предварително, как ще разбереш, че вече са му минали коликите и няма нужда от лекарството? Питам, щото нас още не са ни почнали (дано да ни подминат  Praynig), та ако го практикувам и аз това - как ще се разбере?

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 11:35 от Pea®ly

# 142
  • Sofia
Хм, на мен лекарката ми обясни, че като ползвам Стеримар няма нужда от помпичка след това, детето само кихало и излизат секретите. А ако просто капваш разтвор после трябва с помпичка да вадиш.
Да не би нещо да не съм разбрала правилно? Rolling Eyes

За коликите - ми знам ли? Ще давам една седмица, после малко почивка ще направим пък да видим. Освен това аз още от следобяд го усещам вече, щото почва да му къркори леко коремчето, а точно така ни поачват коликите.

# 143
Малее като чета разказите за раждането и изтръпвам Sad Аз като си спомня на мен как докторката ми каза накрая - Мерси за хубавото раждане  Rolling Eyes ..

Кетито
, а спрея за нос пробвали ли сте? Ние си купихме Стеримар, той се впръсква в нослето и после детето киха и изкарва гадостите.
Стеримар-а и физиологичния разтвор са едно и също - солена вода Peace На спрея пише ли, че става за толкова малки бебета - защото тук и до 2г не се препоръчва спрей, а само капки Peace

За ваксините - на малката сложиха на 1м Хепатит Б, сега на 2м предстои втори прием. След това е комбинирана - 6 валентна от тази година. По принцип от предната отчетна знам, че това ДТК, което се слага по касата е с живи компоненти (те не ги ли забраниха вече Thinking) и по-щадяща за бебето е Пентаксим в България.

За температурата не знам колко е нормална за бебета - но знам, че под 38.5 не се дава нищо за сваляне Peace

тити, на каката й срязаха веднага юздичката - става за секунди и зараства също толкова бързо. При нас тогава това беше проблема за несукането и ненадаването Sad

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 11:19 от Майра

# 144
Эдравейте Тити проблема на моята дъщеря с акането е че не ака по няколко дни сега не е акала от вторник 29ти когато аэ и помогнах с термом..Тя е на кърма и вечер 30мl добавка . Сутрин като се събуди да яде эаспива и эапочва да се напъва да стене и проплаква неэнам дали това стенене не се дължи на това че се роди доста голяма 4.640 54 или на эапека.

# 145
  • Sofia
Эдравейте Тити проблема на моята дъщеря с акането е че не ака по няколко дни сега не е акала от вторник 29ти когато аэ и помогнах с термом..Тя е на кърма и вечер 30мl добавка . Сутрин като се събуди да яде эаспива и эапочва да се напъва да стене и проплаква неэнам дали това стенене не се дължи на това че се роди доста голяма 4.640 54 или на эапека.

Рози, и ние имахме този проблем. Оказа се че не ни достига кърмата. Но може и да не е това проблема при вас, случва се при кърмени бебета да акат вендъж на няколко дни. Важно е все пак да видиш как е с теглото- наддава ли? Също след като си и помогнала с термометъра какво беше като цвят и консистенция акото?

# 146
Стеримара е морска вода и става за новородено.

За ваксината забравих - аз ще слагам Пентаксим, защото като се сетя Пепи как ги понасяше ваксините и ми настръхва косата, голям ужас беше, ревала съм с него Stop А някой знае ли колко пари е и във всяка аптека ли я има?

Дуци, сакън, млади са още  Joy Иначе имам пресни голи снимки на младежа, може да си менкаме  Joy

Млади, млади, ма то не пита. Снимки голи не правя аз, ама ти дай твоите Joy
 Joy Joy Joy

# 147
След този случай просто повече не смея да се пробвам да се кърмим легнали, уплаших се. Е, явно не е нещо непознато като ситуация, щом педиатърката на Пърли го е имала предвид. НБМ, надявам се да се познаем.
Ходихме да подадем документите в социални грижи за еднократната помощ. Връщахме се само веднъж! Mr. Green Попълва се декларация с данните от личните карти на двамата родители, декларация за съгласие с даването на лични данни, оригинала на акта за раждане на бебето, документа за родствени връзки - оригинала - от общината и което не знаех - копие от акта за раждане на по-голямото дете.  Аз го носех, но нямахме извадено копие и по целия пазар "Иван Вазов" нямаше нито един работещ ксерокс, та се наложи да се връщаме почти до вкъщи, та да наравим копието, но успяхме в рамките на работното време (до 5 следобеда)
Не успяваме да излезем, има ли и други като нас?

# 148
  • Sofia
Дуци ето тук пише цената и пълно описание на ваксината:
Пентаксим
Доколкото знам се бият 3 ваксини, значи горе-долу 200лв излизат.

# 149
Рози, и ние имахме този проблем. Оказа се че не ни достига кърмата. Но може и да не е това проблема при вас, случва се при кърмени бебета да акат вендъж на няколко дни. Важно е все пак да видиш как е с теглото- наддава ли? Също след като си и помогнала с термометъра какво беше като цвят и консистенция акото?
Мисля че се храни добре и наддава добре за от 04 07 до сега е качила 850г акото е жълто и мисля че е нормално .

Общи условия

Активация на акаунт